Amikor az első pár szó nem lobbant be a lángot

indította: Szabolcs
Gábor
Gábor küldte
június 09. 11:36

Úgy gondolom,hogy a levelezés fontos de nem hetekig én is a Timi által leírtakkal értek egyet személyes találkozó hozza a témát vagy nem!A találkozó után mehet a személyesebb levelezés illetve beszélgetés!

1
Timi
Timi küldte
június 05. 18:27

Szerintem nem a levelezés a fontos ha valaki valóban ismerkedni akar. 1-2 napon belül a személyes találkozó fontosabb.Minek kell az egész életünket egy vad idegennek elmondani.Ha a szimpátia élőben meg van akkor a téma úgy is adja magát.

5
Ferenc
Ferenc küldte
június 04. 09:07

@Péter: ha csak párszavas válaszokat kapsz, az simán lehet attól, hogy amikor egy kapósabb hölgy már a huszadik levelére válaszol, már nem nagyon lesz kedve részletesen írni, esetleg épp ideje sincs. Hiába azért vagyunk itt, hogy társra találjunk, ha közben van saját életünk, amibe nem mindig fér bele egy-egy kimerítőbb válasz. Viszont ha valaki hosszan ír, faggat, kérdez, azzal nekem semmi bajom, sőt: lenyűgöz, ha valaki vette a fáradtságot, hogy engem kérdezzen, hogy tényleg érdeklem, hogy amíg a levelét írta, minden bizonnyal rám gondolt, idegenként. Van ebben valami csodálatos. :) Az eredeti kérdésre: szerintem az első szóból még nem szabad messzemenő következtetéseket levonni. Volt, akivel itt furcsán nyögvenyelősen indult egy beszélgetés, látszott, hogy gyanakvó, távolságtartó. Aztán idővel kiderült, van rá jó oka. Ha kapcsolat nem is lett belőle, de manapság is jóban vagyunk és váltunk egymással leveleket. És volt olyan is, aki úgy indított, hogy a kérdéseimre egyáltalán nem válaszolva egy láthatóan konzervválaszt küldött, rajtam kívül ki tudja még hány embernek. Vele pedig a kitartás meghozta gyümölcsét, és egy évvel később itt újra összefutva végül kapcsolat lett belőle. Ha nem elutasító, az első pár levélből még nem ítélkeznék.

2
Beáta
Beáta küldte
június 04. 07:59

A kommunikáció sikere mindkét emberen múlik. Egy - két levél után érdemes telefonon beszélgetni, aztán személyesen találkozni. Előfordulhat azonban olyan is, hogy valaki annyira zavarban lesz, hogy alig beszél. A türelem ilyenkor nagyon fontos. A következő alkalommal már könnyebben fog menni a beszélgetés. Sajnos a mai felgyorsult világban kevés a türelmes társkereső. Hagyni kellene időt a megismerkedésre.

1
Péter
Péter küldte
június 04. 05:15

Amikor egy gondosan megfogalmazott üzenetre ilyen válaszok jönnek: Szia, aha, igen, nem, az jó, nem tudom...stb. És esetleg következő nap, megpróbálva újra, hátha nem volt az illetőnek ideje bővebben kifejteni a gondolatait, szintén ezen válaszok jönnek, hát akkor nincs mit tenni. Megköszönöm a választékos reakciót és búcsút intek... A másik véglet sem jó. Amikor szó szerint vallatják az embert, tesztelik, csomó kérdéssel és megsértődnek, ha nem jön válasz azonnal egy-egy kérdésre, mert azt sem tudom, melyikre válaszoljak, annyit tettek fel. Nálam ez nagyon állásinterjú szagú, erősen szelektáló megnyilvánulás, ami szintén nem szimpatikus.

1
Péter
Péter küldte
május 27. 19:31

Szerintem elég gáz, ha az első pár szó bármit is belobbant. Persze, lehet, hogy csak az öregedő bivalybikák mérsékelt tempója miatt gondolom így.

3
Timi
Timi küldte
május 27. 19:13

@Péter: Szerintem már a pár óra az sok.Az első talinál ha szembe nézünk egymással,már rögtön érezni lehet hogy lesz e valami vagy sem.Zavartságunkba lehet hirtelen marhaságokat beszélünk,de max 10 perc már közös nevezőn is vagyunk.

1
Ági
Ági küldte
május 27. 18:09

Sziasztok! Ha csak egy bemutatkozó szövegről van szó akkor sem tenném rögtön az illetőt a süllyesztőbe. Lehet nem volt ideje, vagy gyakorlatan az e fajta bemutatkozáshoz. Egy személyes találkozásnál úgy gondolom, hogy feszelyeszett a hangulat. Egy kicsit hagyni kell amíg mind két fél feloldodik. Egy-két találkozás után úgyis kiderül hogy működik e a kémia.

1
Mária
Mária küldte
május 27. 16:40

A kommunikáció sikerét mindkét féltől kell várni szerintem. Az első kezdetleges próbálkozás után még megpróbálnék valahogy "jó vizekre evezni", de csak egy darabig, míg át nem lendülünk egy dinamikusabb mederbe. Amennyiben ez nem történik meg, hagynám az egészet a csudába, mielőtt még a másik fél hozzászokik, hogy én próbálkozom és neki csak reagálnia kell (mert akkor a kapcsolat is egyoldalú lenne, ha egyáltalán el lehet jutni odáig).

Gyöngyi
Gyöngyi küldte
május 24. 20:56

@Martin: Kedves Martin! Elképzelhetőnek tartom, hogy a kezdeti izgalom miatt nehézkes a kommunikáció. Ekkor jó esetben a másik besegít, hogy gördülékenyen menjen. Mint írtam, ez az ismerkedés kezdeti szakaszában. Azonban ha több alkalommal is csak egyoldalú a beszélgetés (nincs közös érdeklődési kör, esetleg nem hasonlóak intelligencia, vagy a műveltség terén), akkor esélytelennek látom a folytatást. Megjegyzés: szándékosan nem a diplomás és a nem diplomásokat említettem, mert nézetem szerint nem diploma-függő egy jó kapcsolat.

1
Irén
Irén küldte
május 24. 18:25

Sziasztok! Nálam senki sem megy rögtön a süllyesztőbe csak azért, mert az ismerkedés elején esetleg akadozik a kommunikációja. Én eléggé beszédes és érdeklődő vagyok, úgyhogy nem okoz gondot nekem, hogy a beszélgetést fenntartsam, és a jó irányba tereljem. Meg aztán az a helyzet, hogyha valakivel ismerkedem, akkor minden érdekel ami vele kapcsolatos, tehát bőven van téma, amiről lehet beszélgetni. Persze az is igaz, hogy egy idő után a másik félnek is fel kell vennie a beszélgetés fonalát, és érdeklődőnek kell lennie az irányomban, mert hosszabb távon csak úgy fog működni a dolog. Ezzel azt hiszem, hogy az utolsó kérdésedet is megválaszoltam. Vagyis úgy gondolom, hogy a kommunikáció sikere mindkét félen egyaránt múlik. Nem elég csak az egyikünknek, vagy a másikunknak akarni.

Péter
Péter küldte
május 24. 16:16

Ideig- óráig elviselhető az egyoldalú kommunikáció, de ha semmi nem vált ki reakciót és érdeklődést s nem változik a másik fél hozzáállása akkor hagyni kell csudába szerintem.

2

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország