Az ősz haj miért kizáró ok a társkeresés során?

indította: Zsuzsa
Reverencia
Reverencia küldte
június 21. 09:13

Sok korombeli adatlapján láttam már elvárásként, hogy ne legyen ősz haja a nőnek. Attól, hogy zöldre (vagy bármilyenre) festetem, még őszül a hajam. 40+ évnél ez teljesen természetes. Ráadásul az ősz vagy őszülő haj is lehet szép, és állhat jól valakinek. Ezért nem értem, hogy mi motiválta ezt az elvárást. Ahogy azt sem, hogy ne legyen gyereke egy 40+ nőnek. Egészséges nőnek van! A szép és egészséges nők időben elkelnek. Én 45 évesen nagymama lettem. Olyan elvárást még nem olvastam, hogy nem lehetnek unokák. 🤣

1
Tibor
Tibor küldte
április 17. 03:10

Nekem ezzel nem volt problémám, sőt ellenkezőleg. Idősebb hölgyek bolondulnak az ösz hajért, mert azt mondják legalább van még valami a fején.

1
Éva
Éva küldte
április 07. 20:08

Ami az egyik embernek tetszik, az a másiknak nem. Ízlések és pofonok. Legyen szó egy ruhafazonról, egy színről, egy használati tárgyról, egy autótípusról, egy arcformáról, vagy akár az ősz hajról. Én nem tartom kizáró oknak a párkeresésnél / ismerkedésnél. Szerintem a férfiaknak ad egy kis sármot. Én festem a hajam az ősz hajszálak miatt, de nem azért hogy másoknak megfeleljek, hanem azért mert engem zavar. Nem vagyunk egyformák és a jó hír az, hogy nem is kell annak lenni.

2
Csaba
Csaba küldte
április 07. 17:07

Bevallom őszintén az ősz haj témától kicsit könnyedebb “olvasmányt” vártam. Alapvetően én a tudományban hiszek, de néha már olyan szinteken “rezegtünk”, hogy inkább félre kellett tennem ennek a témának az olvasását. Szeretem a különc gondolkodókat olvasni, de csak mértékkel, lehet, hogy egyszer szerepelni fog a bemutatkozó írásomban, hogy “Azonos rezgésszámú társam keresem, közvetlen DNS kommunikáció előny, de nem feltétel!”, de ez biztosan nem ma lesz. 😀 Tehát az eredeti témáról a jelenlegi frekvenciámon a következőt gondolom: Akinél kizáró ok az ősz haj az azért van, mert egyszerűen nem tetszik neki. Gondolhatunk mögé bármilyen tudományos teóriát, de szerintem az illető élete során olyan tapasztalatokat szerzett, ami alapján kizárja az ősz hajúakat a társkeresésnél. Ami alapvetően nem probléma, ő tudja, de ahogy Lajos is írta könnyen kerülhet idővel olyan helyzetbe, hogy a párja őszülni kezd vagy teljesen megváltozik a teste. Akkor az illető válni fog? Sajnos személyes tapasztalatom, hogy elég egy betegség is és a külsőségek meg tudnak változni véglegesen. Szóval nálam az a kizáró ok, ha valakinél a külsőségek számítanak a társkeresés során. Engem nem érdekel, ha a páromnak ősz a haja, ha saját maga miatt festeni akarja tegye, de miattam nem érdemes. Nekem is őszül a hajam, de az ugyanúgy hozzám tartozik, mint bármelyik ránc az arcomon. Így vagyok én és ezt meg nem változtatnám. Legyünk önmagunk és a párunk is így szeressen minket…🙂

2
Zoltán
Zoltán küldte
január 14. 22:29

@Emese: Amennyiben udvarias óhajtasz lenni, nem teszed idézőjelbe azt, amit udvariassági megnyilvánulásnak szánsz. Kizárt (jóindulatú vagyok), hogy erre tanítottak. Ha idézőjelbe teszed, máris más a jelentése. (Szemiotika) Itt, és más fórum jellegű helyen messze nem az udvariasság hiánya, ha nem kedvesezel össze minden megszólítást, megnyilvánulást (függetlenül annak tartalmától, ugye...). Teljesen felesleges, redundáns, inkább infantilis maradványa a jobb esetben kora gyerekkori - mint így hivatkozzátok - udvariassági leckéknek. Amely udvariassági leckék idején, de az ajánlott irodalmad megjelenése idején is az itteni fórumunk technikai alapját adó internet még érdekes fázisban volt. De már évtizedek óta nem abban van, ami éppen elég idő a disztingvációra. Itt éppen nem leveleket írunk egymásnak, hanem hozzászólásokra reagálunk. Persze, olykor az egyik varacskolódón mondogat oda, a másik dupla fenekűen, sunyin, harmadik idealista, negyedik-hatodik egymásnak puncsoló, meg a többi... Mint holnap reggel bárhol. Mert nem virtuális ez a világ itt, minden híresztelés ellenére. És ha idézőjelezel, ezzel jelzel, valamint expliciten hangsúlyozod, hogy te milyen udvarias akarsz lenni, ergo, aki nem, az nem az, már kívül is kerültél a képzelt kategóriádon, mert így az megmarad szimpla formalizmusnak a maga szintjén, nem lesz belőle tartalom. Utóbbi egyébként alapelve az egymás iránti tiszteletnek. Képmutató társadalmi közegben persze nem. Miközben felnövünk, tanításokat átértékelünk, összefüggésekbe helyezünk, miegymás. Már amikor... Előbbi analógiájára a pl. tegezhetőség kérdésének tisztázása, ennek elmaradása is ugyanúgy passzintható lehetne ide hepciáskodás esetére, de ezt még nem láttam, hogy előkerült volna, ha már udvariasság! Szóval, szelektíven megy ez, kérem, ez bármelyik gondolkodónak elég... A fórumos megszólítás (is) neutrálisan, alapesetben: @Emese - ilyenre találták ki. Direkt. Mindent a maga helyén érdemes kezelni... A párkeresési elképzeléseknél szintén meglehetősen retrográd módon működik emberek jelentékeny része. Mintha semmi nem történt volna bennük 40-50-60 éves korig, ma is a tinédzserkori (kezdő) szempontok szerint indítanak, pedig jelzett korra párszor már belebuktak ezekbe...

3
László
László küldte
január 14. 21:57

@Eszter: Kedves Eszter,egyetértek veled,egyéne válogatja,és köszönöm a véleményedet,jól esik ezt olvasni Igen mind változunk,és minden az elfogadásról szól,és az évek során mindannyian változunk Ezt nem lehet kiküszöbölni

1
Tibor
Tibor küldte
január 14. 16:26

@András: Senki nem tud mások helyett gondolkodni.

András
András küldte
január 14. 15:29

@Tibor: ne hagyj minket tudatlanságban!

Norbert
Norbert küldte
január 14. 13:14

@Eszter: Pontosan.Ez ugyanolyan természetes folyamat mint a látás romlása.Van akit a szemüveg taszít,nekem meg kifejezetten bejön.

Eszter
Eszter küldte
január 14. 13:10

Szerintem egyene valogatja, hogy kinek mi a fontos. Az osz haj szamomra kifejezetten vonzo, es termeszetes. El kell fogadnunk folyamatosan valtozunk mind kulso mind pedig belsoleg. Gondoljunk bele ettol sokkal nagyobb valtozasokon esunk at mint leg mind pedig lelkileg az evek folyaman, fogadjuk el ezt. Eszter 🙂

2
Eszter
Eszter küldte
január 14. 13:06

@Emese: en is mindig oda irom a nev ele hogy kedves, fontos az udvariassag szerintem is es sokmindent elarul az illetorol, hogy hogy ir, hogy szolt meg, Mar nem emlekszem pontosan, de talan altalanos iskola also tagozataban tanulunk a megfogalmasrol.. Szerintem sincs ikerlang, azt vonzod be, amit energetizalod, amin a figyelmedbe azon az energiad. Minden gonsolataink, erzeseink, es cselekedeteink vissza vetulese az amit folyamatosan tapasztalunk eletunkben. Valtozz meg Te, es meg valtozik korulotted az elet. De teny vannak elkerulhetetlen talalkozasok, amiket ki kell egyenlietenunk, es van amikor a szakitast egyenlitjuk ki. Ez ugy ki kivankozott belolem. Koszonom, hogy olvashattam a bejegyzes. Tisztelettel, Eszter 😊

2
Norbert
Norbert küldte
január 14. 11:20

Egyéni preferencia,van akinél a túlsúly,a gyerek vagy a háziállat a kizáró ok...

1

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország