Gondolkodni azért kell a társkeresés során

indította: Lajos
Gábor
Gábor küldte
október 23. 00:37

@Magdolna, csatlakoznék a poszthoz. Valószínűleg azért nem kaptál rá választ, mert személyes történetet kértél. Nagyon helyesen senki sem osztotta meg a párját, kapcsolatát. Én viszont szeretek meséket írni, mindkét lányom nagyon átérezte kiskorukban. Megpróbálkozom egy felnőtt mesével, tudom, hogy messze nem tudom a Dekameron szintjére emelni. Hol volt, hol nem volt, szerencsére az Óperenciás tenger partjától innen, de az Üveghegy két oldalán meglátta egymást egy fiú s egy lány. Képeket cseréltek, gyors futárok vitték az üzeneteket, de olyan gyorsan, hogy egyik ország királya sem szólt, hogy ki kell állni a három próbát. Ennél bölcsebbek voltak. Ismerték a hétpróbát. Volt egy szabad hosszú hétvégéje, találkozzunk. Nagyon átéreztem a repülőutat a háromnyelvű országba, ablak mellé kértem jegyet, ledöbbentem, mennyi repülő száll mellettünk, alattunk, felettünk, Radnóti jutott eszembe a tájat nézve, amíg ködbe nem kerültünk. Megérkezve még messze voltam a tengerparttól, a fővárosban metróra szálltam, s egyszer csak a metró vasút lett, s a sirályok fogadtak. Az első találkozásunk úgy történt, hogy felhívtam, melyik utcában vagyok, kerékpárral érkezett, s elesett ahogy lefékezett, felsegítettem, s mondta, hogy ezt nem hiszi el, hogy én tényleg itt vagyok. Nem tudom, mi van vele, egy jó találkozás emléke maradt. Spontán vagy bátorság? Kedves Magdolna, rád bízom a döntést.

2
Magdolna
Magdolna küldte
szeptember 20. 07:14

A topik nyitó kérdés: "Mit gondoltok arról, ha valaki nem gondolkodik a tettei elött? Bátorság vagy meggondolatlanság a spontán cselekvés?" Az a gond, hogy a gondolkodás nem egy objektív valami, és nem tudhatod hogy mások mikor gondolkodnak, gondolkodnak e egyáltalán. A tettek viszont tényeket alkotnak. Mindegy hogy valaki gondolkodik vagy nem gondolkodik, a lényeg hogy a cselekvésével minimum másoknak ne okozzon kárt. Ha magának sem árt az még jobb. A legjobb pedig az, ha olyat tud csinálni ami hasznos. Persze most párkereséssel kellene kapcsolatba hozni valami példabeszédet, de nem jut eszembe semmi releváns. Vegyünk akkor egy gyilkost, aki "gondolkodott" a cselekmény elkövetése előtt, jól kitervelte , hetekig dogozott a részleteken. Ezért szerintem súlyosabb büntetést kap mintha spontán hirtelen felindulásában tette volna. Ahogy az ember idősödik, egyre több olyan szituáció adódik, melyekben szinte gondolkodás nélkül is tud cselekedni, csak kevéske időráfordítást igényel a döntéshez szükséges gondolkodás. A spontán cselekvés a társkeresés során, mitől lenne bátorság? Eleve ez a jelző miként illik a témába? Egy konkrét példát kaphatnék bátor párkereső mozzanatot?

Attila
Attila küldte
október 10. 16:48

A szép ruha ami valóban a másik gyengébbik nem tiszteletére veszek fel, mert azt szeretném, hogy ő is büszkén " állhasson , ülhessen " mellettem. Én öltönyben vagyok többször és a nyakkendőket váltogatom naponta, persze minden más ruhaneműt naponta, ami az öltöny alatt van. Ingben kicsit a fehér klasszikus ing színtől arrább mentem halvány kékes színig. Valóban az összhatás számít. Utóbbi fél évben kaptam 2 szebbik nemtől kedves mondatot, csinos vagyok. Megköszöntem.:) Én csinos?:) Jól esett. Meglepődtem a csinos szavon. Mert ha azt mondják " elegáns " az az öltöny miatt van nem én miattam:) A lényeg bármilyen ruhába is legyünk tiszta legyen és hozzánk illő legyen. Sportos, lezser az évszak színeit is figyelembe lehet venni öltözködésünkkor. Összhatás: Sok színbe ne " pompázzunk ":) Legyen egy fő szín és ahhoz árnyalatokban lejjebb, feljebb. És a színösszeillőségekekel jó tisztában lenni. Mit mivel soha illetve mi megy egymással mindig minden időben. Állítólag a kék és a zöld soha nem lehet. Bár már mai divatdiktátorok mindent felülírnak. Valaki mondott rám olyat én rajtam még az a bizonyos " állapotú " ruha is jól áll. Sz.r.s.Ezt a szót használta gyengébbik nem. Nem tudom. Alkatilag van magásságom amihez egy farmer polóval történő felöltözködésem bele illő tud lenni az utca képbe:)

2
Lili
Lili küldte
október 10. 16:47

@Zoli: leginkább egyéni!😄

Zoli
Zoli küldte
október 10. 11:50

@Lili: Kedves Lili, Te hogyan szoktál felöltözni, milyen a stílusod? Zoli

Lili
Lili küldte
október 10. 11:40

Zoltán igencsak elkanyarodott a témától... szerintem örülj, ha kedveskednek a nők azzal, hogy jól áll a szemüveg és az elegánsabb ruha. Sok férfi szakállas mostanában, mert ez a divat. De nem mindenkinek áll jól. Ugyanez vonatkozik a ruházatra. Mindenkinek a saját stílusát kell megtalálni, mert látszik rajtad, ha jól érzed magad a bőrödben. Nem a ruha teszi az embert, de nyilván nem akkor fognak téged jobban megnézni, ha festékes ruhában vagy izzadtan az edzés után mész randira. Mellesleg a szép ruha megadja a tiszteletet a másik felé, hogy igenis érdekel a másik ember, kíváncsi vagyok rá.

2
Zoltán
Zoltán küldte
október 06. 21:23

@Lajos: Én nem mondtam hogy vezérigazgatónak akarom kiadni magam. :) A nők azért adnak sokkal többet a kinézetükre mert abban érzik az értékességüket, hatalmukat. Ők mindent abból akarnak kiolvasni, és imponál nekik ha a férfi gondolkodásában is jelen van az illúziókeltés igénye. A kinézet olyannyira jelentősséggel bír a nők szemében , hogy a hanghordozásuk megváltozik mikor vissza megyek melós ruhát levetve esküvőre készülve ideiglenes ruhában ugyanabba a törzshelyboltba a csajokhoz: - Ejjj de jól nézel ki,meg sem ismerni hirtelen, máskor is öltözz fel elegánsan mert nagyon jól állneked!- lehet hogy akkor fedeznek csak fel hogy akár jó pasi is lehetek. Mintha nagyobb értéket is képviselnék hirtelen. Vagy ott van az a példa is nekem, mikor szemüveges lettem júniusban. Minden nő azt mondta hogy sokkal intelligensebbnek tűnök benne és milyen jól áll.Ezeket a külsőséges dolgokat meg kell adni a nőknek, mert azt látom azok is jobban szóba állnak velem , akik addig is ismertek. Már szeretnének mutatkozni velem más nők előtt, mert az is szempont, személyes ékszer. A gondolkodásom hogy téves lenne a partnerkeresésben csak mostanában változott meg 43 év után. Azzal hogy majd felismer akinek én kellek, és hogy létezik olyan nő akiben megtalálom azt ami hiányzik, akivel kiegészítem a lelkem és az életem, számomra hiába várt délibáb volt. Még itt is mindig azon bölcsességeket olvasom hogy az ember önmaga felelős a boldogságáért, mit várhatok a nőktől ebben a korszellemben? Jobban járok ha nem akarok sokat várni a nőktől és könnyebben veszem az egészet. Én annyiszor gyötrődtem, szerelem szenvedtetett, tépázott annyira hogy ágynak estem úgy belebetegedtem érzelmileg, és a sok érzéketlenség amit kaptam... Az immunrendszerem inkább a nőkhöz való hozzáállásomon szeretne változtatni. Sokkal magabiztosabb vagyok, mert nem várok nagy dolgokat, és könnyebben veszem az elutasítást.

Lili
Lili küldte
október 06. 14:39

@Zoltán: egyetértek Lajossal. Tévedésben élsz, ha így gondolod és nem igazán ismered a nőket.

1
Lajos
Lajos küldte
október 06. 14:15

@Zoltán: Nem szeretem az észt osztani, mert nekem is nagyon kevés jutott, ezért nem is mondom neked, hogy totális tévúton jársz. Én nem írigylem azokat a férfiakat, akik minden NÖ álma és nem akarok úgy kinézni, mint aki minden NÖnek tetszik. Én ilyen vagyok... Ha valaki veszi a fáradtságot, akkor megismerhet, de én nem minden NÖnek akarok tetszeni, hanem azt az egyet akarom megtalálni, akinek így tetszek... És ha te is olyan csajokat akarsz megismerni akiknek fontos, hogy vezérigazgatónak vagy felöltözve, akkor sok sikert ahhoz, hogy becsapd öket is meg magadat is...

2
Lili
Lili küldte
október 06. 11:10

@Péter: íme egy női reakció, amiért sóvárogsz Péter!😉 Szerintem sem jó- és rosszfiú szerepel a te példádban. Egy megbízható, de unalmas és egy jópofa, spontán férfi. Én úgy gondolom, hogy nem szabad így kategorizálni, mert minden emberben megvannak ezek a tulajdonságok és azt szeretjük mi nők, ha mindkét féle jegyek megnyilvánulnak felénk, mert egy kapcsolat akkor működik jól. Nekem nagyon fontos az összhang és az egyenrangúság egy kapcsolatban. Nem attól jófiú valaki, mert terített asztallal vár a fárasztó nap végén és nem attól rosszfiú, mert hirtelen ötlettől vezérelve kitalálja, hogy elvisz vacsorázni. Ezek mind pozitív tulajdonságok és az az ideális, ha ezek váltakoznak egy kapcsolatban, színesítik a mindennapokat. Az az igazi rosszfiú, az a bizonyos Jóska, akiről Zoltán írt, de olyan férfira egy nő sem gondolatik. De az alárendeltség sem jó egy kapcsolatban. Ezért is nagyon fontos a kommunikáció egymással, hogy kiderüljön milyenek vagyunk, mit gondolunk egy kapcsolatról. És azért gyakran hasonlóan gondolkodunk mi nők és férfiak.🙂

1
Zoltán
Zoltán küldte
október 06. 10:59

@Lajos: Szerintem nagyon sokat számit a külsődleges státusz. Hogy valakiről kiderül hogy tiszt az imponálhat, de úgysem tudják még hogy mit ér maga a munkahelyén és főleg mint ember. Ruházatból is sokmindent vélnek kiolvasni. Néha beöltözök "menőnek" mint aki a munkaügyi hivatalban dolgozik :). Ing és nyakkendő. Sokkal jobbak az esélyeim ha nem szagolják ki a nők kinézetre hogy fizikai munkás vagyok, hiába a saját munkáimat csinálom . Festékes ruha illúzióromboló, még a Lidlös csajoknál is. A rosszfiúban elsőbenyomásként az eszményi férfit vélik lehet sokan kiolvasni . A harcost, a meg nem hunyászkodót, azt aki állva marad az élet harcmezején, a uális nagyágyút. Az ellentmondást nem fogadó határozottat. Pedig lehet hogy nem arra alkalmas hogy vezessen, hanem csak határozottan bunkó.

Lajos
Lajos küldte
október 06. 09:54

@Péter: Igazad van, szinte semmi vitatni való nincs a hozzászólásodban. A férfiak jófiúk-rosszfiúk. Én inkább úgy fogalmaznék, hogy ilyenek meg olyanok, mert amit leírtál ismétlem, egyik sem rossz tulajdonság. Amit viszont erösen vitatok a hozzászólásodban, hogy a nök egyértelmüen a "rosszfiúkat" választják. Szerintem, mint már korábban is írtam, ez is csak olyan tulajdonság, mint a diplomás-nemdiplomás, fizikai-szellemi foglalkoztatott, alacsony-magas. Lehet mindkét oldal mellett érvelni, de azt szerintem nem lehet kijelenteni, hogy valamelyik oldal egyértelmü nyertes...

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország