Mit gondoltok a helyesírási hibás társkereső bemutatkozókról és levelekről?

indította: Éva
Kriszta
Kriszta küldte
április 22. 17:13

@Éva: Szia! Aláírom, hogy van akinek nyomós oka van arra, hogy miért olyan a helyesírása amilyen. A lányomnak se ez az erőssége, de ettől függetlenül akkor se szeretem olvasgatni az ilyen irományokat. Ezzel nem azt mondom, hogy vki buta lenne vagy rossz ember, csak engem zavar és ilyen esetben szeretem tisztázni, hogy melyik eset áll fenn. Betegség vagy puszta nem hallás. Vagy mindösszesen ......nem az én utam. Nem hiszem ,hogy ezért kritikus lennék. Ha olvastad azt írtam, hogy nem folytatok vele levelezést. Van olyan akivel épp ezért inkább beszélünk, és nagyon jó beszélgetéseket folytatunk.

1
Éva
Éva küldte
április 22. 11:22

@Kriszta: Szia! Ennyire kritikusnak nem szabad lenni. Igaz a helyesírás sok mindent elárul az illetőről, de vannak kivételek. Pl: Volt egy pasi akivel ismerkedtem, s szinte fájt milyen bődületes helyesírási hibák sorozata merült fel akár egy mondaton belül. Ami érdekes volt, a gondolatmenete tökéletes volt, választékosan ki tudta magát fejezni, és ezért nem értettem miért ír ennyire helytelenül, míg valaki felvilágosított, hogy diszlexiás betegségben szenved. Innentől minden világossá vált előttem. Ha valaki nem ír tökéletesen helyesen, nem biztos, hogy attól ő rossz ember lehet. El lehet nézni apróbb hibákat, s lehet mellette leszek boldog😊 Csak annyit akartam ebből kihozni,ne ítélkezzünk elhamarkodottan.😊

Kriszta
Kriszta küldte
április 21. 15:24

@Péter: Vannak olyan emberek akik alapból nem hallják az ékezetes betűket, sőt más egyéb más fontos dolgokat. Pl. rá: elbúcsúsztatta az évet. Nem olvasta vissza gondolom, hogy az év nem búcsúszik, hanem búcsúzik. Minket, akik aránylag helyesen írunk rendkívül zavar, ha olyan leveleket olvasnunk, ahol hemzsegnek a helyesírási hibák. /Nem a betű elütések./ Lehet bármilyen szimpatikus az illető levelezőpartner ismerve magamat, nem biztos, hogy hosszú távon levelezést folytatok vele.

1
Antal
Antal küldte
április 21. 10:20

A téma címe alapján ez elég összetett! Szét kell bontani annak érdekében, ha a helyes helyesírás rejtelmeibe szeretnénk bepillantást nyerni. Sokan nem tudnak helyesen írni, sajnos! Az más lapra tartozik, ha okostelefonon keresztül szeretné átadni gondolatait, de az okostelefon végül más irányba tereli a szavakat. Lehetnek elütések. Sokszor velem is előfordul, mikor nincs időm tüzetesebben átnézni, elküldendő üzenet pedig fontosabb, mintsem egy karaktert javítgassak. Olyan is előfordul, hogy az ember mit szeretne olvasni!? Mert bizony néha nem az van leírva, mint amit olvasunk! Fentiektől függetlenül, ha az ember levelet vagy olyan dokumentumot készít, ahol fontos a helyesírás, mondatalkotás (főleg egy első megszólítás alkalmával itt az oldalon), akkor bizony átnézi, esetleg át is fogalmazza. Mondatalkotásokból, szavak használatával nagy bizonyossággal lehet következtetni a másik emberre. Olyan mondatok, amelyeknek se eleje, se vége, kötőszavak helytelen vagy nem megfelelő használatával, kifejező képesség hiányával (amely tükröződik a levélben) nem íródnak olyan ember által, aki figyelmes és főleg tudja milyen információt, milyen mértékben szeretne átadni az adott levélen keresztül. Egy egyszerű bemutatkozó levélnek is (ha az oldal témájánál maradunk) több részből kell összetevődnie. Lentebb olvastam (egyetértek vele), hogy „teccel”, „szija”, „mit csinálsz”, „dumcsizunk”, stb. nem hiszem jó eredményre vezet még akkor sem, ha ez a mai világban olyan jópofa dolognak számít. Összegezve az általam leírtakat! Aki nem tud helyesen írni, az legalább vegye a fáradságot, hogy utána néz azoknak a szavaknak, amelyekben nem biztos. Utána kezdje összerakosgatni a mondatot. Alany, állítmány stb. helyes használata a mondatokban. Próbálja rendszerezni a gondolatait. Próbálja meg úgy megfogalmazni, hogy aki olvassa a levelet az is tudja azt, hogy mit szeretett volna elmondani. Végezetül egy biztos, aki nekem olyan levelet ír, hogy hemzseg a helyesírási hibáktól, értelmetlenek a mondatai, össze-vissza használja a szavakat, azokkal nem tudok mit kezdeni. Mindenki más ember, ezért mindenkinek más ember tetszik, más dolgok fontossak, másért lesz a másikba szerelmes. Helyesírási hibákkal vagy nélküle, de végül (remélhetőleg) csak egymásra találnak az emberek!

2
Péter
Péter küldte
április 21. 07:14

Kinek mire van igénye. Attól, hogy valakinek pocsék a helyesírása, még lehet rendes, tisztességes, értékes ember. De én biztosan nem olyat keresek magam mellé. Ez persze nem jelenti azt, hogy ha valamiképpen összejönnénk, és beleszeretnék, akkor hátat fordítanék neki a helyesírása miatt. Elfogadnám, hogy ő olyan. De nagy valószínűséggel nem jutnánk el odáig. A párkereső oldalak arról szólnak, hogy az ember először levelezés útján próbál párt keresni. LEVELEZÉS útján... tehát a levelezésen van kezdetben a hangsúly. Ha valaki még az ismerkedés elején sem veszi magának a fáradságot, hogy megpróbáljon jó színben feltűnni, akkor vajon mennyire komolyan érdeklem, mennyire vesz engem komolyan? Semennyire... helyesírási hibáktól hemzsegő levél a tiszteletlenség (vagy alacsony IQ, sekélyes műveltség, nem túl sok értelem) jele. Mindenesetre azt jelzi, hogy biztosan nem olyan ember mellé való, aki szereti az irodalmat, szereti a szép beszédet. Nota bene, HELYESÍRÁSI HIBÁRÓL, nem elütésekről beszélek!

1
László
László küldte
április 21. 02:28

@Éva: A helyesírás ellenőrzés nem mindig működik megfelelően. Én például a Wordben írok különböző dolgokat és van olyan, hogy a Word nem jelez, hogy hibásan írtam a szót, de olyan is van, hogy a hibátlanul írt szót hibásnak jelzi a Word. • Például ez így hibás, de a Word simán nem jelzi, hogy hibás: elkell vinni, megkell venni, összekell pakolni, szétkell szedni, megtud venni, megtudod csinálni, megtudtam csinálni Amúgy a Wordben írt élettörténetemben is van elég sok hiba, de elég fárasztó lenne a 34 évnyi, több száz oldalt végig nézni és kijavítani, mert ezeknél kellene mindig valami helyesírásos könyvet olvasni közben, hogy a különböző szavak jók, vagy esetleg hibásak. A másik probléma az, hogy például vannak olyan szavak, amiknél nem kell elé vessző mindig, de legtöbbször kell elé a vessző. A vesszőknél sem mindig jól jelez a Word. Szóval hiába használok a laptopomnál Wordöt, nem mindig sikerül jól leírnom a különböző szavakat. Még, ami eszembe jutott, hogy a gazdaságról és egyéb dolgokról írt Word dokumentumok is tuti tartalmaznak helyesírási hibákat, mert mondjuk a Word nem jelzett akkor, amikor írtam a különféle információkat a Wordbe. Amikor volt barátnőm*1*, akkor ő eléggé hibásan írt szavakat, de nekem nem volt probléma, mert elfogadtam, hogy nem tud helyesen írni. Mondjuk a lány képzettebb volt, mint én*2*, de mégis én hozzá képest tök helyesen tudtam írni (gondolom most sem javult a helyesírása, úgyhogy lehet, hogy most is hozzá képest tök helyesen tudok írni). Amikor Facebookra, Skypera, különböző fórumokra, egyéb helyekre írok a laptopomról, akkor olyankor a Wordbe leírom, amit akarok és ha jelzi a Word, hogy hiba van, akkor kijavítom, vagy javítás előtt beírom a Google keresőjébe vagy a Microsoft Bing keresőjébe és megnézem, hogy mit irkálnak a különböző weboldalakon a Word szerint hibásan írt szó helyesírásához kapcsolódóan. Mondjuk találtam már olyan szavakat, amikre a különböző helyesírással foglalkozó oldalak különböző dolgot írtak, például amit az egyik helyesnek ír, azt a másik helytelennek írja, de mindegyik hivatkozik valamilyen helyesírásos könyvre. Szóval még a helyesírásos könyvekben lévő összes információ ismerete esetén sem lehet mindig tudni, hogy egy szót hogyan kell helyesen leírni. *1*2011-ben volt először barátnőm és azóta még nem sikerült barátnőt találnom. *2*Nincs diplomám és nincs érettségim és nincs szakmám, vagyis csak az alapfokú (8. osztályos) iskolai végzettséget ismeri el a magyar állam.

Zoltán
Zoltán küldte
április 21. 00:00

Azt hogy életmódja, hivatása nem követeli meg a tökéletes helyesírást, vagy valami betegsége lehet. Abban biztos vagyok,hogy aki hozzám való az nem várná el, hogy helyesírás ellenőrzőt is használjak minden íráskor. Szerintem a helyesírás önmagában még nem adja vissza, hogy az illető mennyire nemes emberi tulajdonságokban, mennyire önálló, és hogy mennyire látja reálisan a világot. Lehet valaki hanyag is írásban, összeszedetlenül fogalmazó.Én például legtöbbször az életben, de még az sem jelenti hogy teljesen igénytelen lennék, mert esztétikai igényem van mikor lakásokat festek, alkotásként fogom fel mikor főzök, és próbáltam extrát belevinni, minden részletre odafigyelni ha mondjuk felléptem. Amikor nem neten ismerkedünk , hanem az életben , akkor még nem tudjuk hogy milyen a másik helyesírása, mert nem is érdekel senkit olyankor.Legtöbb ember nem is ír helyesen, de mindenkinek van valaki aki pont őt keresi.

Kriszta
Kriszta küldte
április 20. 20:42

@Éva: Nem hiszem , hogy rosszul látnád. Kinek mi az erőssége! 🤭 Különbözőek vagyunk. Egy biztos ! Nálam a biztosítékot kiüti.🤪

2
Éva
Éva küldte
április 19. 19:36

Értem én hogy nem mindenkinek erőssége a fogalmazás és a helyesírás, de ma már a telefon is javítja a helytelenül írt szavakat… Nem azzal van problémám, ha 1-1 hiba becsúszik. Én már kaptam olyan levelet ahol három mondatban 11 helyesírási hiba volt. Nem a vessző, vagy a pont hiányáról beszélek. Pl. “teccel, szija, kető gyerekem van, mijen”. Én látom rosszul?!

1

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország