Te hogyan öntesz lelket magadba?

indította: Ferenc
Erzsébet
Erzsébet küldte
június 20. 22:17

Talán... -zene (ami fel vidít) -utazás ( új helyeket megismerni) -tanulás ( fejleszt,széles látószög,leköt,gondolkodtat,sikerélményt ad) Én ezzel a három dologgal tudok töltekezni... de lehet az bármi amiben az ember örömét leli.. akár a 'munka' (amiben ki teljesedhetsz) sportolás (akár munka után is :) )

1
Erzsébet
Erzsébet küldte
június 20. 22:10

8 évig voltam "egyedül". Így akartam. Időt akartam. Megismerni 'magam'. Megtenni amire sosem volt időm. Mégsem éreztem magányt. Egyszerűen egyedül 'akartam' lenni. Aztán megérett az idő,amikor úgy éreztem itt az ideje ismerkedni, új kapcsolatokat keresni. Hozzá teszem, mindig szerettem 'egyedül lenni'.Az életem olyan szakaszaiban is amikor családdal, barátokkal éltem(laktam) együtt. Úgy gondolom az ember akkor is meg kell találja az örömet ,boldogságot és értelmet az életben ha egyedül van ..ha nincsenek körülötte mások. Akkor is meg kell állnod a helyed és kiteljesedned. Ha valaki volt már igazán bajban... amikor összecsapnak a fejed felett a hullámok... ..olyan helyzetben mutatkozik meg igazán kire is számíthat az ember. ..olyankor tudod meg ,hogy mennyire egyedül vagy a világban. ... Mindenki a saját életének a kovácsa. Senki nem okolhat más embert a saját magányáért. Amúgy mindig is úgy tartottam,hogy egy értelmes,okos ember sosem unatkozik, mindig talál magának megfelelő,hasznos elfoglaltságot... ami már eleve feltételezi hogy leköti a figyelmedet valami féle tevékenység... akár ismerőssel ,akár barátokkal,párrosan vagy anélkül... ..akkor nem igazán gondolkodsz azon ,hogy "jajj mennyire magányos vagyok". Mindennek meg van az ideje.. aminek el kell jönnie az el is fog... erőlködni fárasztó, felesleges és értelmetlen. Addig is lehet boldogan élni 😊💕

1
Zsolt
Zsolt küldte
június 20. 18:04

Nekem a jóga és vele párhuzamosan a meditáció vált be.

Peti
Peti küldte
június 20. 09:09

Hol egy stampedli szatmári pálinkával, hol egy kellemesen erős gulyáslevessel :)

Ferenc
Ferenc küldte
június 19. 06:26

Köszi.

Zsolt
Zsolt küldte
június 18. 22:29

@Ferenc: Ahhoz , hogy jól tudjak válaszolni, kicsit ismernem kell téged. Ezért elolvastam a bemutatkozó írásodat. ( Jó nem teljesen 😊 ) De ezt is írtad, gondolom nem poénként:Abszolút kizáró okok: cigi, spirituális/ezoterikus beállítottság, Cigi oké, de Spiritualitás 😊 ? Igen és itt a válasz lelket, hogyan önts lelket magadba? Látok válaszokat, amiknek a lényege kösd le magad tereld el a gondolataidat. De az igazi megoldás, mikor nem kívül, hanem belül keresed a választ. Én két éve vagyok egyedül, de nem érzem a magányt az elkeseredést, kilátástalanságot, de jó lenne már valaki, stb stb soha. Bármilyen kiábrándító az Emberek jönnek mennek, az életedben. Ha megtalálod az utat a lelkedhez, ráébredsz nem vagy te egyedül, és olyan van veled aki veled volt mindig. Ő aki biztos veled lesz mikor meghalsz, és aki biztos lehetsz benne szeret, feltétel nélkül. Persze , én is keresek társat, de nem a magány, meg hasonlók miatt, mert azt már sose érzem. Hanem megosztani az örömöket. De mivel nálad kizáró ok az ilyen irányú gondolkodás, ezért ezt sajnos nem tudod használni.De ki tudja lehet mégis, majd egyszer😊

2
Zoli
Zoli küldte
június 17. 21:09

Sziasztok! Közel,4 éve romokba dőlt az életem,mikor teljesen váratlanul elveszítettem az Édesanyámat. Azóta érzem magamon,hogy nem ugyanaz az ember vagyok és még mindig nem tudtam összerakni magam. Szerencsére,van egy tündéri Húgom,aki tartja bennem a lelket,igyekszik minél több erőt adni. Szerintem,nélküle már rég elvesztem volna,a hatalmas akaraterőm ellenére. Bár,valoszinüleg,az akaraterőm is kellett ahhoz,hogy a támogatása mellett ne omoljak össze. Természetesen,hogy a régi önmagam legyek,ahhoz meg kell találnom a hozzám illő Kedvesemet,mert nagyon rossz egyedül,gondolatom arra,hogy valakivel meg tudjam osztani a gondolataimat,valakihez oda tudjak - mert az fantasztikus érzés! -,valaki várjon haza a macskámon kívül és a többi. Sokszor rám tör a magány érzése és be kell vallanom,ez nagyon rossz. Ilyenkor igyekszem magam lefoglalni pl takarítással,vásárlással,szabadba kimozdulással.

Zoli
Zoli küldte
június 16. 18:39

Sziasztok amikor elvesztettem az apámat 14 évesen és 18 évesen egyedül maradtam és fel kellett nőnöm nagyon depressziós lettem ami egészen az idei évig elhúzódott. Tavaly pedig a feleségemet vesztettem el úgyhogy van mit a tejbe aprítanom. Valóban itt vannak a gyerekeim akik minden percemet kitöltik de ha eluralkodolik rajtam a magány akkor nehezebb fizikai munkával tudom ellensúlyozni(fűnyírás, favágás) ilyesmi vagy valami sikereset kell csinálnom hogy hasznosnak érezzem magam és hiszitek vagy sem de működik.

1
Szilárd
Szilárd küldte
június 16. 10:54

Én egy motort vettem hogy kikapcsolódjak vasárnapi bolyongáshoz . Ez is magányos dolog, és még rosszabb olyankor hogy nincs kinek megosztani milyen szép tájat találtam.Hogy milyen jót eszek napközben egy étteremben. Délelőtt elmentem Anonim Alkoholista gyűlésre egy városba . Meghallgattam másokat és ilyenkor átéltem mennyivel könnyebb is az én életem,bármit alérhetek.Ünnepélyes lett a napom mint másokna mikor kiöltöznek és templomba mennek. Onnan mentem tovább céltalanul tekeregni táskámban egy térképpel.

1
Mária
Mária küldte
június 16. 10:49

@Ferenc: Most olvastam a kajakos ötletedet. Vicces! De volt benne egy olyan sugallat, amit már Te is leírtál. Az hogy a probléma a Balaton közepén is megmarad. Ettől függetlenül én azt mondom, próbáld ki a kajakozást!

Ferenc
Ferenc küldte
június 16. 10:36

Épp kajakokat nézegetek, újdonság gyanánt. De én is úgy érzem, hogy csak rövid ideig fog feldobni, aztán egyszerre ott találom magam a Balaton közepén egyedül, és rájövök, hogy mennyire gáz, hogy egyszemélyes kajakot kellett vennem. :D Aztán talán a vízirendészet kivisz a partra, és akkor legalább arra a kis időre lesz társaságom. :D

2
Szilárd
Szilárd küldte
június 16. 10:27

Abszolút ugyazeket és ugyanúgy élem meg.Néha próbálok új dolgokat bele tenni életembe, most például néztem valamit ahova el tudnék járni focizni társaságba.Néha átrendezem a szobám. Ezek semmit sem érnek, mert ha rövid ideig jól is érzem magam, nem a probléma megoldása. Ilyen az ital is néha.Négcsak nem is kell becsapni magunkat agykontrollal, meg konyhapszihológiákkal Az ember nem úgy van kitalálva hogy egyedül is boldog legyen. Kell valaki akivel összetartozunk mélyen ebben a sokszor zord, hazug és színtjátszó, mesterkélt emberekkel teli világban. Valahol biztos keres valaki épp. Hogy megtaláljon mutatkoznom kell. Most elmegyek 20.-án egy bálba ami direkt magányosoknak van, igaz szerintem többnyire idősebbek mennek, de mégiscsak lesz zene és szívesen beszélgetek bárkivel. Lelket úgy szoktam hogy van egy barátom aki rendes kapcsolatban él , pénzügyileg stabil, alkotni kreatív. kiegyensúlyozott, és vidám,mindig van energiája. Ha beszélgetünk átragad rám az életérzése, és én is normálisnak érzem magam (egy ideig).

2

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország