A megcsalást ti hogyan látjátok?

indította: Alexa
Edina
Edina küldte
december 18. 22:38

Kedves mindenki! Én mindig is büszke voltam arra, hogy "régimódias" a gondolkodásom, meglátásom e téren. Mindenkinek mást jelent a megcsalás a-z biztos. Itt azért érdemes az életkort is figyelemben venni. Több mint valószínű, hogy ha "megcsaltál" vagy "megcsalt" valakit 16-19 évesen, magad sem tudtadta az illető mit akar. De 25+ nál már azért a legtöbb embernek ismernie kéne saját magát annyira, hogy tudja kicsoda ő, mit akar, merre tart és mennyire hajlandó kompromisszumokat kötni. Na már most, gondolom, aki itt regisztrált, az komoly kapcsolatra gondolatik, nem csak egy programra. Ebben az esetben, ha a két ember megérti egymást, megoszt a másikkal mindent, beengedi a magán szférájába, akkor komolyan is gondolja. Lehet az egyik fél, türelmesebb és óvatosabb, ezt természetesen el kell tudni fogadni, mert a gyorsan fejlődő kapcsolatok gyorsan is ütközhetnek a jégheggyel. A megcsalás egyet jelent nálam: Nem értékellek, nem becsüllek. És hát szerintem minden meber megérdemli, hogy értékeljék és megbecsüljék, hiszen mindenki egy érték. És ha már megtörtént a megcsalás, akkor nincs is nagyon miről beszélni. Vannak ismerőseim, akik "megbocsájtottak", de ez sosem lesz teljes mértékű megbocsájtás, és maguk bevallották, hogy gyengék, félnek, hogy nem lelnek másra. Ergó: sérültek és bizonytalanak. Nem akarnak egyedül maradni, így biztonságosabb legalább valakivel lenni, mégha nem is hűséges. Sokan magukat okolják. Nem tudom... Itt már nehezen lehet beszélni arról, hogy az illető értékeli egyáltalán saját magát. A kapcsolat mindig emberről szól. Kommunikáció, elfogadás, megértés és a legfontosabb DÖNTÉS kell ahhoz, hogy e két lélek megmaradjon. A szeretet idő után elmúlik, de mindig újra kell éleszteni, ez munka és akarat, döntés nélkül nem megy. Egy kapcsolat igen is döntés. Eldöntöm, hogy a hibák, a távolság, a nehézségek mellet én ezzel az emberrel szeretném leélni az életemet. Legyen bármilyen hosszú, legyenek bármilyen nehézségek, de tudom, hogy ha bajba kerülök ő biztos mellettem lesz, mert tudja, hogy én is kiállok mellette. A szép időben sokan mellettünk vannak, a lényeg, hogy a nehezebbekben is legyenek.

Brigi
Brigi küldte
december 17. 23:34

@Alexa: Rengeteg pasi ontja magából a nagy szavakat, sajnos nem mindig szabad mindent elhinni. A tettek fontosabbak, az a lényeg végsősoron. Persze nyilván jól esik, ha megsimogatják a lelkünket, de ez csak egy dolog. Viszont, ha több pasid is az ex mellett köt ki, akkor én biztosan elgondolkodnék magamon, hogy vajon mi az istent csinálok rosszul. Valószínűleg nem Téged keresnek, ez tuti, de ezekben a mellényúlásokban nagy szerepünk van ám nekünk is. Hogy miért ezt választjuk menetrendszerűen? Biztos vannak jobbak is, csak az meg nem kell. Én tudom magamról, hogy a igazi férfiakat kedvelem. Azt a fajtát, amelyikben van tűz, van benne élet, meglehet élni vele az őrületet. Igen ám, de a lelkem nem mindig erre gondolatik. Ilyenkor van gubanc... Hogy mi az oka, magam sem tudom. Valószínűleg így jönne létre az egyensúly az életemben, hiszen a másik fél hozza be azt a kapcsolatba, amiből nekem hiányom van. Bár a fa.z se tudja hogy van ez. Csak filózgatok. 🙂

3
Hajni
Hajni küldte
december 11. 23:35

Sziasztok! Ki mit tart megcsalásnak? Érdeklődő házasságban ez fel sem merül, tehát megbeszélés kérdése ez is, hogy meddig mehet el a partner. Van akinél ség, van akinél a csók. Nálam már a gondolat is. 😉 Mert ajaj ha már felmerült a gondolat, előbb-utóbb cselekvés követheti. Azért betegesen féltékenykedni sem szabad, mert az megöli a kapcsolatot!

1
Brigitta
Brigitta küldte
december 10. 19:00

Ez a megcsalásdi is két oldalú. Van aki rögeszmésen azt hiszi,hogy a másikat állandó kontroll alatt kell tartani különben ha 5 percével nem tud elszámolni már megcsalta. Vagy vannak akik akkor érzik jól magukat és attól van az egekben az egójuk,ha agyba főbe mennek félre. Ha valami nem működik visszafordíthatatlanúl akkor sem mennék félre. Előbb lezárnám. Nálam a megcsalás nem opció nem tudnék a tükörbe nézni. Én voltam megcsalva tudom milyen érzés. Voltam non stopban azzal gyanusítva aztán a fejemben sem fordult meg. Egyik kapcsolatomnak sem azért lett vége mert megcsaltam volna bármelyiket is. Az nem tudom miért boldogság, ha félre mennek utánna meg hazudoznak meg kamuznak idegeskednek ki ne derüljön. Feleslegesnek tartom a megcsalást.

Mária
Mária küldte
december 10. 13:51

Kedves Alexa, Azért van így, mert vannak emberi gyengeségek. Sok férfinak az a gyengéje, hogy csak a kísértésnek nem tud ellenállni. Kevés Férfi hűséges, de Őket nagyon meg kellene becsülnünk, mert nekik sok más jó tulajdonságuk is van, csak jól titkolják :) Mindegy, hogy mi mit gondolunk erről, inkább az a nagy kérdés, hogy Te el tudod-e úgy viselni, hogy mindez ne rázzon meg a lelked mélyéig, hogy ne csökkentse az önbizalmadat, hogy ne érezd magad - ezek után - leértékelve, kisemmizve. Részemről én ezt nem tudtam az önbecsülésem nagymértékű csökkenése nélkül feldolgozni, pedig nagyon szerettem az akkori férjemet és már több évi házasság volt akkor mögöttünk. El is váltunk és szétváltak útjaink, a közös gyermek ellenére is. De utána többször is újra összeedtünk. Miért? Mert valahogy egy szeretet kapcsolatot nagyon nehéz felrúgni és mert a léleknek van egy olyan tulajdonsága, hogy szívesen visszarángat abba, ami valamikor jó és szeretetteli volt, oda ahol volt otthonosság, megszokottság, szép közös emlékek. Elég sokára jöttem csak rá, hogy ezek a kibékülések semmi másra nem jók, csak önmagam kínzására és csak utána tudtam végképp rácsukni az ajtót bármire, ami csalogató lett volna az exel kapcsolatban. Ezt az esetet leszámítva nem szokásom visszatérni oda, ahonnan eljöttem, de valszínű erre az egy élettapasztalatra szükségem volt :)

Brigitta
Brigitta küldte
december 10. 12:26

@Alexa: Kedves Alexa. Hát ha pont az exére gondolatik akkor ne veled legyezgesse az egóját : ) Vannak ilyen kapcsolatfüggők. Elengedik de mégsem. Még akkor sem,ha sokkal jobbat kap az ex helyett. Aki azt hiszi a nő beveszi ezt a veled vagyok ostobaságot az meg menjen. De minél messzebb. :)

István
István küldte
december 10. 11:33

@Alexa: Szia. Látom te még hiszel a mesékben. Tudod mondani mindent lehet. Éreztetni kell nem mondani. Sajnos nagyon sok ilyen eset van, de erre szokták mondani hogy kell a jó? NEM! Kell a rossz?? Holvan ide vele. Na így gondolkozik a legtöbb ember.

3
Erika
Erika küldte
december 10. 09:04

@Alexa: azt, hogy miért van nem tudom, de kár is agyalni rajta! Add fel rá a kabátot, aztán mehet vissza az exéhez, vagy ahhoz, akivel megcsalt. Bizonyára nem Te kellesz neki, csak egy ugródeszka vagy a felejtéshez, hisz ha tényleg szeretne, akkor nem teszi meg. Ennyi...kár is ragozni!

1
Alexa
Alexa küldte
december 10. 06:48

Sziasztok! Miért van az hogy az elején minden szép és aztán megcsalnak az exével? És közben azt mondja szeret és veled van.

1

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország