Patreon - Legyél az Első Találkozás támogatója


Patreon - Legyél az Első Találkozás támogatója

Az Első Találkozás társkereső, a 2017-es indulása óta rengeteget fejlődött és sok új pártalálást segítő funkció is elkészült, gondoljatok csak a csevegőre, az eseményfalra vagy éppen a fórumra. Nagyon jó hír, hogy egyre több párkereső találja meg az oldalt és ismerkedik itt, így nemrég a szervereket is bővítenem kellett a megnövekedett felhasználószám következtében. Szerintem SZUPER dolog másoknak segíteni a pártalálásban, szakmailag is szeretem csinálni és a lendületem sem hagyott alább az évek múlásával. Már a legelején elhatároztam, hogy az Első Találkozás társkereső örökkön-örökké teljesen ingyenes marad a komoly kapcsolatot keresők számára és ezen nem kívánok a jövőben sem változtatni! Mindamellett látni kell azt is, hogy az oldal fejlesztése, üzemeltetése és marketingje is folyamatosan költségeket jelent a számomra, amellett hogy a szabadidőm igen nagy részét is az oldal működtetésére és tovább fejlesztésére fordítom.

Sokat gondolkodtam azon, mi lenne a legjobb megoldás, hogy az oldal továbbra is teljesen ingyenes maradjon, de valamilyen formában lehetőséget biztosítsak a párkeresőknek, hogy önkéntes alapon segíthessenek az oldal finanszírozásában, amennyiben elégedettek az Első Találkozás szolgáltatásával. A megoldás után kutatva, pár hete találtam rá a Patreon platformra, ami egyfajta közösségi finanszírozást tesz lehetővé azon tagok számára, akik önkéntesen segítenének egy számukra szimpatikus alkotót a munkájában.

A Patreon közösségi finanszírozási platform használata egyszerű, aminek a lépéseit a következőkben részletesen is bemutatom. Először is regisztrálni kell a Patreon weboldalára, majd jóvá kell hagyni a támogatást. Ezt követően minden hónap elsején levonja a támogatási szintnek megfelelő összeget a bankszámládról, amíg a jóváhagyásod megtartod. Tehát ha pl. február 3-án a támogatómmá válsz, akkor legelőször március 1-én vonja le tőled az összeget és ezután minden hónapban, amíg vissza nem vonod ezt a Patreon felületén.

Mi a helyzet abban az esetben, hogyha csak egyszeri alkalommal szeretnéd támogatni a munkámat? Erre is van megoldás! Csatlakozol a támogatókhoz, kivársz egy hónapot, majd leiratkozol a támogatók közül. Amit tudni kell, hogy jelenleg csak dollárban lehet támogatást küldeni, azonban minden hazai bank képes automatikusan konvertálni, ezzel semmilyen plusz teendőd sincs. A támogatást teljes egészében az Első Találkozás költségeire, fenntartására illetve marketingre szeretném fordítani.

Én úgy gondolom, hogyha minden párkereső csak néhány 100 forinttal támogatná havonta az oldalt, az már hatalmas segítséget jelentene a számomra. Havonta 1 kávé árával igazán sokat segíthetsz!

Mivel a Patreon felülete angol nyelvű, ezért úgy döntöttem, készítek nektek egy magyar nyelvű leírást a támogatás elindításához, módosításához és a leiratkozáshoz is.

1. A böngészőben nyisd meg az Első Találkozás Patreon oldalát: https://www.patreon.com/elsotalalkozas Majd a 3 támogatási szint közül válaszd ki, milyen összeggel szeretnél hozzájárulni az Első Találkozás költségeihez és a fejlődéséhez. Kattints a választott szinthez tartozó piros kiválasztás (Select) gombra.

2. A következő lépésben regisztrálj a Patreon weboldalra. Regisztrálhatsz a google fiókoddal (Sign up with Google), a Facebook hozzáféréseddel (Sign up with Facebook) vagy akár közvetlenül a neved (Name), email címed (Email), email címed megerősítése (Confirm email), jelszó (Password) megadásával. A regisztráció befejezéséhez klikkelj a piros regisztráció (Sign up) gombra.

3. A regisztráció véglegesítéséhez szükséges az országod megadása is, ehhez klikkelj bele az ország kiválsztása mezőbe (Select your country of residence...).

A mezőbe való klikkelést követően gépeld be hogy magyar, ekkor a listában megjelenik egy elem a Hungary (Magyarország), erre klikkelj majd rá.

A Hungary (Magyarország) mezőre való kattintást követően, klikkelj a beküldés (Submit) piros gombra.

4. Utolsó lépésként a bankkártyás fizetési adatok megadásához érkeztünk. Látható, hogy az 5$-os támogatási szint lett kiválasztva, amire a magyar adózási szabályoknak megfelelő 27%-os ÁFA (VAT) is hozzáadásra kerül. Ezután töltsd ki az űrlap mezőit:

  • A bankkártyádon szereplő név (Name on card)
  • A bankkártya száma (Credit Card Number)
  • A bankkártya lejárata: hónap/nap (Expiration)
  • A bankkártya titkos, 3 számjegyű kódja (CVV)
  • A postai irányítószámod (Postal code)

Az űrlap kitötlését követően klikkelj a fizetés (Pay With Card) gombra és készen is vagyunk. Lehetőség van PayPal-al is fizetni bankkártyás fizetés helyett, ehhez csak klikkelj a PayPal-ra.

Itt most egy hatalmas köszönettel tartozom a támogatásodért!

Bármikor lehetőséged van módosítani a támogatási szintet vagy akár megszüntetni a támogatásodat. A következőkben ennek a lépéseit fogom bemutatni. Először is lépj be a Patreon weboldalára, majd klikkelj a jobb felső sarokban található ikonra és válaszd ki a tagságok kezelése (Manage memberships) menüpontot, amire a zöld nyíl is mutat az alábbi képen.

A menüpontra klikkelést követően, kattints a szerkesztés (Edit) linkre.

A megjelenő képernyőn klikkelj a fizetés szerkesztés vagy lemondás (Edit or Cancel Payment) linkre.

Ha módosítani szeretnéd a támogatási szinted, akkor klikkelj a másik szint kiválasztása (Select a different tier) pöttyre, majd a szintek megtekintése (View tiers) piros gombra, amiután megjelenő oldalon a módosítást elvégezheted.

Ha pedig szeretnéd lemondani a támogatásod, akkor kattints a lemondás (Cancel your payment) pöttyre, majd klikkelj a lenti piros lemondás (Cancel your payment) gombra és készen is vagy.

A patreon alapesetben többféle e-mail értesítést és hírleveleket is kiküld a regisztrált e-mail címedre. Ha ezekről leiratkoznál, válaszd ki a jobboldali menüben a profil beállításaim (My profile settings) menüt, klikkelj az email értesítések fülre (Email notifications), majd vedd ki a pipákat a felsorolt üzenet típusokból, végül klikkelj az email beállítások frissítése (Update email settings) kék gombra.

Ha bármilyen kérdésed vagy észrevételed lenne a támogatással kapcsolatban, írj az Első Találkozás társkereső ügyfélszolgálati oldalára. Remélem hamarosan Téged is a támogatóim között tudhatlak és együtt építünk majd egy remek közösséget itt az Első Találkozáson!

Balázs


Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség

magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Budapest

Budapest

1214

Rakéta utca 33.

+36 (1) 604 3102