A netes ismerkedés kézikönyve... Te mit írnál bele?

indította: Balázs
Anita
Anita küldte
szeptember 20. 09:37

@Ildikó: Kedves Ildiko! Volt ido, amikor en igy ugy gondoltam, h eloszor azert valtsunk par sort, legalabb vmi alap elkepzelesunk legyen egymasrol. Azt is latom viszont, h nagyon sok embernek gondot okoz az irasban kommunikalas, vagy egyszeruen csak sajnaljak ra az idot. Van, aki nem ir jol, de elobeszedben nagyon jo. Mostmar ugy vagyok vele, ha beszelni akar, beszeljunk, vegul is mindenki tudja magarol mi az erossege -- az iras vagy a beszed. Volt mar hogy rogton beszeltunk es nagyon jol sult el, de olyan is, amikor 10 perc utan tudtam, hogy nem, nem. Adjunk eselyt es foleg idot, h ki tudjon bontakozni a kapcsolat.

Ildikó
Ildikó küldte
szeptember 19. 18:30

Légy felnőtt, aki képes egy tartalmas bemutatkozást írni. Tiszteld meg a másikat azzal, hogy elolvasod a kívánságait, s csak akkor jelzel felé, ha a fontos paraméterek illőek. A fotó, amit feltöltesz, legyen igényes, mesél rólad ugyanis ( az értő szemeknek). Tudd mit szeretnél, s legyél képes azt fel is vállalni. Néhány levél szükséges ahhoz, hogy a másik oldal el tudja dönteni, beleférsz e az ő keresésébe. Egy igazán normális nő ( no, ezért biztos kapok), nem ugrik a telefon, viber stb... felhívásra azonnal. Mindennek eljön az ideje. Ha pedig idő közben kiderül, hogy a királyfi helyett a lovával ismerkedtél meg ( vagy csipke helyett a rózsával), nos, tudj elköszönni...Szerintem...

Anita
Anita küldte
szeptember 13. 17:56

@Levente: Szia! Errol a "szimpatikusnak jelolesrol" van egy kulon topik es ott tobben is leirtak, h szamukra a szimpatikusnak jeloles (marmint ha oket jelolik), az egyfajta felhivas keringore. Visszajelolik az illetot, aztan nem tortenik semmi. Az meg csalodas. Ertem a logikat abban, amit irsz, de ez egy tarskereso, ugyhogy a "tetszel, de egyebkent nem akarok toled semmit" nekem ertelmezhetetlen. Velem is volt olyan, h kb 1 uzenet utan talakoztunk es nagyon jol sult el vegul, de tobbsegeben vannak azok a tapasztalataim, h beszelunk viberen es utana ugy erzem, na ezt azert nem eroltetnem. Lehet persze, h ez is egy ilyen megerzes fele, h pont azert akarok elotte beszelni viberen, mert valami miatt erzem, h ez megsem olyan kerek. Maskor meg azt erzem, h ez jo lesz, ne bonyolitsuk.

Levente
Levente küldte
szeptember 13. 17:34

Kedves Anita! Ezt a szimpatikusnak jelölést nem venném ennyire komolyra! Ha látok valakit, aki szimpatikus ilyen-olyan okok miatt, akkor néha bizony rájelölök, hogy "szimpatikus vagy". Még akkor is, ha tudom, hogy pl. az ország másik feléből biztos nem fogunk ismerkedni egymással. A "szimpatikus vagy" nálam egyfajta "visszaigazolás" a másik fél felé, hogy "ne add fel, van itt olyan, akinek megakadt a szeme rajtad, még ha nem is lesz köztünk semmi, mert ez vagy az. A hiba nem a te készülékedben van, amit csinálsz, amilyen vagy, az pont úgy jó, ahogy van, jól csinálod, folytasd így!" Ha pedig így értelmezem a szimpátiát, akkor ne legyen már egy adminisztratív szabály, ami megmondja, hogy kit jelölhetek szimpinek és kit nem! Pár hete randiztam egy itteni hölggyel. Egy (!) napig ismerkedtünk előtte üzenetben, kb. három üzenetet váltottunk, plusz láttunk a másikról 1-1 profilképet. Ennyi előzmény volt. Mégis, másnap délelőtt 10:00-kor mindketten a megbeszélt cukrászdában voltunk, kb. félúton a lakóhelyeink közötti úton. Itt közel két órán át beszélgettünk. Én hívtam meg a fagyira, és a végén nagyon aranyos volt, mert adott egy kis saját készítésű ajándékot! Jó hangulatban telt az egész találkozó, bár folytatása nem lett a dolognak. De szerintem ha valahol összefutnánk örülnénk egymásnak! :-) Kb. minden előzőleg vázolt szabályt megszegtünk ezzel a randival. Mégis jól sikerült. Nem szabályozás kell, hanem ember, aki tudja, hogy kire/mire mozdul rá és hogy viselkedik egy randin. Az is lehet, hogy csak szerencsénk volt egymással és rosszabbul is sikerülhetett volna a dolog, lehet, hogy a szabályok betartása megvédett volna ettől, ki tudja. :-)

3
Anita
Anita küldte
szeptember 13. 15:37

Netes tapasztalataimat leszurve en arra jutottam, h talan jo lenne egy utmutato a tarskereso hasznalatarol, amit regisztracio utan kotelezoen vegig kellene olvasni es elfogadni mint a Felhasznalasi felteteleket. Benne lennenek nagyjabol azok a dolgok, amiket irtatok, kulonosen Marti! -- valamint meg olyan talan nagyon szajbaragos dolgok, h - irj magadrol min. 3 mondatot (a "Kerdezz nyugodtan, mindere valaszolok" es tarsai nem er!) - toltsd ki a "Kit keresel" reszt; ha valaki nagyon szimpi, de szemmel lathatoan nem teged keres, ne sertodj meg, ha elutasit - valaszolj minden levelre, lehet elutasitoan is, de valaszolj - csak akkor jelolj szimpatikusnak vkit, ha tenyleg komolyan ismerkednel vele; ha visszajelol, akkor a fiuk 24 oran belul irjanak, a lanyok meg szinten 24 oran belul valaszoljanak. Ha nem akarsz tole semmit, ne jelold be, az nagyon bena, h bejelolitek egymast, aztan nem irtok. - randi elott mindig beszeljetek viberen, skypon (esetleg messengeren) etc, ahol LATJATOK egymast - az elso talalkozastol ne varjatok csodat, az arra valo, h eldontsetek, erdekel-e ez az ember annyira, h meg 1x lassam, legyen nyilvanos helyen es lehet idokorlat is (max 1/2 -1 ora mondjuk, es akkor elegansan lelephet mndket fel, ha esetleg szuper kinos az egesz). Eppen ezert nem is kell se virag, se ajandek, se puccos etterem, max egy kave vagy fagyi -- ha lesz tovabbi randi, akkor majd ezeket ugyis be lehet potolni

2
Bandi
Bandi küldte
július 12. 22:34

Egy hét levelezés, és ha szimpatikus a másik 8. napon találkozni a másikkal, aki nem megy bele az kuka! Senkinek nem kell könyörögni, és 1 hét bőven elég a döntést meghozni arra, hogy élőben is akarod az illetőt látni. Vagy ennél is kevesebb idő, és szimplán mély víz! Nem vagyunk már 20 évesek , ahogy elnézem a kétjegyű szavatosságú résztvevők zömét, és nincs értelme takargatni semmit, mert csak abból lesz komoly kapcsolat. Egyenesnek kell lenni még ha csontig is hatol a tőr hegye :D :D Látni akarod a testbeszédet, mimikát, kisugárzást, és persze az emberi szemet?? Tükörbe is lehet nézni, de akkor csak egy statisztát fogsz látni :D:D örökre!

1 1
Beáta
Beáta küldte
július 12. 21:36

Legyen mindenki őszinte azzal , akivel ismerkedik! Mondja meg az ismerkedés elején, hogy milyen jellegű kapcsolatot szeretne! Csak akkor mondja, hogy komoly kapcsolatot szeretne, ha valóban úgy is gondolja!

1
Mihály
Mihály küldte
július 12. 13:47

Csak azt, amit az "élő" ismerkedés kézikönyvébe. Ne ítélj elsőre!

2
Zsuzsanna
Zsuzsanna küldte
június 30. 14:10

Mielőtt beregisztrálsz egy társkeresőbe, döntsd el, hogy valójában mit is akarsz. Őszintén és nyíltan kommunikálj, ezzel sok időt megspórolsz majd magadnak és másoknak is!

3
Mária
Mária küldte
június 30. 11:57

Sziasztok! Márti jól összefoglalta a lényeget! Az "aranyvadászok" és az unalmas házasságukat feldobni gondolatókon kívül, vagyunk egy páran, akik tényleg társat keresünk. De: aki igazán társra gondolatik, és ha már döntést hozott azzal, hogy itt van, ne adja fel. Az elutasítás a legfájdalmasabb minden embernek, de ez nem azt jelenti, hogy értéktelen az az ember, aki kapta. Ez ne szegje kedvét senkinek! Azt kell eldönteni, hogy helyzetet, vagy embert keresel, akivel megoszthatod a hétköznapi történéseidet, akinek örülni tudsz, hogy csak úgy van! Elfelejtettem hozzátenni, de most pótolom:szerintem. Legyen szép napotok!

1
Andi
Andi küldte
június 27. 22:18

Azt írnám bele, mielőtt fórumbejegyzést írsz, nézd meg, tudod-e törölni, mert, ha nem, csak valami bla-bla-blára tudod átírni, mint most én.

1
Balázs
Balázs küldte
április 18. 11:57

A negatív a hozzáállás mindenhol vissza fog köszönni...

2

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország