Amikor párhuzamosan több nővel vagy férfival ismerkedik valaki?

indította: Ibcsi
Zoli
Zoli küldte
május 29. 09:30

@Ferenc: Gondold végig, hogy egy idegen helyen valami komoly problémád adódik (nem olyan, amit a hatóság tud megoldani), és segítségre szorulsz. Bemész egy terembe, ahol rengeteg ember van, akiket még sohasem láttál. Kihez mész oda segítséget kérni? Aki külsőleg a legszimpatikusabbnak és segítőkésznek néz ki. Az evolúció így alakított minket, és ez itt is érvényes. Bár nem túl jó, de másik példa. Autót akarsz venni, elolvasod a szakmai véleményeket, próbálsz logikusan dönteni. Van mondjuk 4-5 típus, amiknek a műszaki (objektív) paraméterei szinte teljesen megegyeznek, és a te elvárásaidat, igényeidet is teljesen kielégítik. Gyakorlatilag mindegyik megfelelő, és mondjuk árban sincsen eltérés, vagy nem nagy. Melyik típust veszed ekkor meg? Amelyik külsőleg a legjobban tetszik... Sajnos ez van. Zoli

Kata
Kata küldte
május 29. 07:38

@Ferenc: Itt alapból - “katalógusba “ kerülsz . Ez a funkciója . Nézed , lapozol … Hogy is működhetne máshogy ? De ! Lehetőség adatott a gondolatainkat , érzelmi világunkat bemutatni . Pl - Napló . Vagy fórum . Azt olvastam valahol , hogy akkor adjuk igazi önmagunkat ha egyedül vagyunk . Már mint fizikálisan .. Nincs viselkedés , megjátszás , félelem … Sokan önmaguk sem tudják mi minden szép van bennük , mert sosem élték meg a korlátok ( a magunkra erőltetett “viselkedés”, másokhoz való igazodás ) nélküli világukat .. Mondok egy példát ! Keringett a facen egy felvétel , amin egy nagydarab , úgy mond : “előnytelen külsejű nő “ várja a buszt .. zenét hallgat . Körül néz . Elkezd táncolni . .. Annyira jó !! Mosolyognom kellett ha néztem . Mert az önfeledtség , a vidámság amit kifejezett ez az egész …engem is boldoggá tett ..Igen ! Egy szabad boldog lelket láttam . A katalógusba feltett fotók töbsége félelmetesen negatív benyomást kelt . Nem állítom hogy az enyém jobb ! De ha él valaki a közlési lehetőséggel - esélyt ad arra hogy a gondolatai megmutatják mi van a kép mögött . Persze , ez kétélű fegyver is lehet !! 😉

1
Csilla
Csilla küldte
május 28. 21:27

Előfordul ,hogy egyszerre több emberþől érkezik megkeresés,és természetesen válaszolok rá,amíg nem ér el valakivel az ismerkedés olyan fázisba,vagy annyira egyértelmü a szimpátia,hogy már csak egy valakire koncentrálok. Tehát meglehetősen ideiglenes állapot a párhuzamos levelezés.

1
Ferenc
Ferenc küldte
május 28. 21:17

@Kata: Itt is a külső alapján itélnek,mint a való életben.

Zsolt
Zsolt küldte
május 28. 17:51

Aki a masok multjában turkál es abból merit a beteg lelkének érőt !! Az nem képes semmi féle kapcsolatra pletykálásal tölti az idejét . És azzal foglalkozik amihez semmi köze . Mimözben igy éli ki a hiányát. Azt meg is érdemli hogy ha magára marad mert soha az életben nem tudja felvállalni egy másik ember életét és azt sem tudja hogy mekkora nagy felelősséggel jár az,...

Zoli
Zoli küldte
május 28. 16:52

@Lajos: Nem rád értettem az öndicséretet... Zoli

Kata
Kata küldte
május 28. 16:37

Vissza térve az indított témához . Saját tapasztalat . Itteni történet . Rám írt egy nálam jelentősen fiatalabb férfi . Beszélgetni kezdtünk . Az elején tisztáztam hogy ekkora korkülönbség nálam kizáró ok . Mivel ő is “ szigetlakó” így számára is beszűkültek a lehetőségek , nem igen kap választ -kérte hogy azért váltsunk néha levelet . Ez ellen nem volt kifogásom . Jó pár üzenet elment , semmi különös , egyszerű érdeklődés egymás dolgai iránt . Arra gondoltam hogy “ beajánlom a barátnőmnek , aki korban jobban össze illene vele , és szintén párt keres. Nem volt ellene kifogása . A hölgy tehát regisztrált az oldalra , rá írt a fiatalemberre ( akinek nem tettünk említést arról , hogy mi ismernénk egymást ) - és beszélgetni kezdtek . Igen , innentől érdekesebb … Gondoltam akkor én kiszállok a “vonalból “, kicsit terhes volt a semmitmondás . Megkérdeztem a barátnőm hogy -na ? akkor leveleztek ? - igen , de elég uncsi .. időjárás … stb . Gyanut fogtam . És belekérdeztem konkrétan , hogy a 3. sorban van e bizonyos szó , és abban helyesírási hiba ??…. Nem ragozom . Egy az egyben átmásolgatta a leveleket .. Nagyon ciki volt . Ha valaki annyi fáradtságot sem vesz , hogy némi egyénre szabott érdeklődést mutasson a levelező partnere felé , az mi a fenét vár ??? Jó , és kultúrált ez az oldal . A lehetőség adott . Mi ronthatjuk el a hozzáállásunkkal .. A virtuális világ nem hasonlítható a valóshoz . Itt előbb talál a lelked társat , míg “ odakint” előbb a külsőd alapján itélnek , el se jutva addig hogy ki is vagy .. De a kettő együtt “ játszik “.. Itt viselheted a lelked ünnepi ruháját, megmutathatod “magad “—míg odakint csak szürke egérnek számítasz .. Ez az oldal azért jött létre hogy ismerkedj . Kicsit ( nagyon ) katalógus áruház .. Több is tetszik ? Nem baj . Lehet olyannal távozol amilyet nem is kerestél ?? Vagy üreskézzel .. Egyik sem tragédia . Csak ne akarj mindent felpróbálni, ami nem a Te méreted ! És ha egy megtetszett , ne taposd meg a többit , tedd félre szépen . Nem akartam kioktató lenni , ez az én meglátásom . Kata

2
Lajos
Lajos küldte
május 28. 15:06

@Zoli: Lehet hogy az öndicséret büdös, de mit tegyek, ha igazam van...

Zoli
Zoli küldte
május 28. 12:46

@Zoltán: Kedves Zoltán! "Csupán az a véleményem, tapasztalatom, ezt mind egybevetve tudományos szempontokkal, hogy a külső meghatározza a belső tulajdonságunkat. És ez vica-versa." Valóban, a te külsőd igen excentrikus, nagyon eltér a megszokottól, és igen, a gondolataid is ezt tükrözik. Elhiszem hogy kevés emberrel értesz szót, de kérlek ne ess az alábbi viccben lévő hibába: "Egy ember a sztrádán halad és hallgatja a közlekedési híreket: – Figyelem, az autópályán egy őrült sofőr szemben megy a forgalommal! – EGY? Nem egy, hanem száz!!!" Ugyanez vonatkozik az intelligenciára is, hozzátéve még a három alábbi megállapítást: 1. Saját butaságunk felismerése saját bölcsességünk kezdete 2. Dunning–Kruger-hatás (https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning%E2%80%93Kruger-hat%C3%A1s) 3. Az öndicséret büdös. Üdvözlettel: Zoli

Emese
Emese küldte
május 28. 12:23

Igen, elprogramoztunk de ahogy Voltaire mondja: Il bello della conversazione e la divagazione. Szabadon forditva: A tarsalgasban a temak valtozatossaga az igazi elvezet. Haziorvos voltam evekig, hany ilyen latszat - hazassagot lattam.... Vagy feltek az eloiteletektol vagy az volt az ok " a gyerek miatt maradunk egyutt" vagy anyagilag nem engedhettek meg maguknak ket haztartast.. Olyat is lattam hogy az erzelmek elmulasa utan mind a ket hazastarsnak voltak szeretoi de ok tovabbra is hazasok maradtak es harmonikusan egyutt eltek. Nem akarok itelkezni, mindenki ugy el ahogy akar. De en nem birnam... szerintem ha mar tenyleg megprobaltuk helyretenni es nem megy, jobb a valas, a gyasz idoszaka aztan az uj elet, tiszta lappal. Itt ugy mondjak: Prima chiudi una porta, poi apri un portone. Zarj be elobb egy ajtot aztan kinyitsz egy kaput!

1
Kata
Kata küldte
május 28. 09:25

Tudom, eltértünk az eredeti témától. Csak még egy utolsó gondolat: Sokkal tisztességesebbnek tartom a válást, mint hamis idilli kapcsolatot mutatni a külvilág felé anyagi érdekből, ráfogva a gyerekre. Közben csalni egymást egy életen át, megjátszva a boldog családot, átverve a gyermeket az illúzióval, amíg lehet. Igen, egyedül nehezebb sokkal, de tükörbe tudunk nézni. Mindenki úgy dönt, ahogy akar. Olyan életet él, amilyet szeretne vagy amilyen jut, amilyet a lelkiismerete és az értékrendje diktál. Akkor is ha küzdelmesebb.

1
Laci
Laci küldte
május 28. 08:54

@Kata: Igazad van kedves Kata. Attól,hogy valaki elvált mert nem müködött a kapcsolata valakivel attól még semmivel sem kevesebb azoknál akiknek még nem volt férjük vagy feleségük,családjuk és gyerekük. És ugyanúgy megérdemli,hogy boldog legyen,szeressék értékeljék és megbecsüljék,mert Ő sem ér kevesebbet,és semmivel sem értéktelenebb egyáltalán másoknál. Egyetértek veled,mindenkinek jár a boldogság,és a boldog élet lehetősége. Igen kettőn áll a vásár,Én azt hiszem mindenki értékes lehet a megfelelő személy számára aki képes időt áldozni arra,hogy megismerje és felfedezze a benne rejlő belső értékeket és akinek a legszebb kincs lehet a számára. Mi sem könnyebb mint elsőre könnyedén megítélni valakit és megbélyegezni anélkül,hogy tudnánk bármit is róla ,vagy ismernénk az egyéniségét vagy a lelkivilágát. De persze elhamarkodottan ítélkezni sokkal könnyebb,mint venni a fáradtságot és esélyt adni valakinek,legyen Ő elvált,gyermekét egyedül nevelő szülő,molett,karcsú stb. Akkor sem tudunk semmit róla,és fogalmunk sincs milyen nehézségekkel küzd meg nap mind nap,mit érez valójában,és nem lenne szabad senkivel szemben lekezelően,megalázó módon viselkedni és viszonyulni hozzá,hanem tisztelni a másikat és igazán értékes emberi lényként tekinteni rá. Ehhez pedig nem kellene mást tenni mint leszállni a magas lóról,és nem támasztani túlzott igényeket és elvárásokat másokkal szemben mivel senki sem tökéletes,csak egyesek túlságosan annak hiszik magukat.

1

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország