Anyagi helyzetek áttekintése az ismerkedés során

indította: Magdolna
Maria
Maria küldte
december 05. 18:36

Szia kedves Magdi és sziasztok kedves Mindenkinek:-) Első sorban arra gondoltam itt, csupa általános dolog, hogy a magatok anyagi helyzete legyen rendben.... Munka és önálló kereset. Aztán pedig mindent megtenni azért, hogy kívül-belül rend legyen Bennetek: vagyis a belső, lelki dolgok átgondolása, rendezése mellett ügyeljetek arra, hogy a körülöttetek lévő világ is rendezett legyen… Lakás, kert, autó stb, stb…. Most itt ennyit tőlem, szeretettel üdvözöllek Benneteket, holnap jön a Mikulás: Marika P.S.: Gyere, gyere, drága Mikulás, igazi boldogság várni Rád, ránk pedig csillogás ás hóhullás...

Reverencia
Reverencia küldte
december 03. 15:41

Amíg építkeztünk, egy 20 személyes katonai sátorban laktunk. A Keletiben odajött hozzám egy pasas, és a Fedél nélküli újságot kínálgatta. Nem kértem, de nem tágított. Mondtam neki, hogy én is sátorban lakom. Nem hitte el, azt hitte, hogy szemétkedni akarok vele.

1
Lajos
Lajos küldte
december 03. 15:19

@Attila: Én nem haragszom, szerintem is ez a helyes válasz...

1
Attila
Attila küldte
december 03. 14:58

Kinek mit jelent ?? Ha van hol laknod gazdag vagy?? Ha véletlenül a te tulajdonodban van gazdag vagy?? Ha van munkád amiböl fentartod gazdag vagy?? Ha a nagy sárgával jársz melózni gazdag vagy ?. Ha esetleg kocsival gazdag vagy ?. Ha esetleg már ki is fizetted a kocsit és nem hiteles gazdag vagy??. Ha Ha nincs kivel megosztanod gazdag vagy??? Akik itt vannak mind szegények mert ez nem pénz kérdése. Ne haragudjatok hogy ezt írtam.

3
Reverencia
Reverencia küldte
december 03. 13:17

Jelentem, az én anyagi helyzetem olyan, hogy se' kutyám, se' macskám nincs.

László
László küldte
december 03. 13:08

Az anyagi helyzeteket sok hölgy az első randin áttekinti. Volt aki előbb nézte meg a cipőt a lábamon, mint a szememet. Szép tiszta és ápolt cipő volt. Csak nem éppen egy egyedi olasz kézzel varrt darab. Le is falcolt a randi után egy szó nélkül. És ez sajnos nem is olyan ritka jelenség.

László
László küldte
december 03. 13:04

@Norbert: Kedves barátom! Nagyon keményen kritizalódsz zéró tapasztalattal. Tudod az öreg melós tudásban, kitartásban is lepipálja a mai telefonnyomkodó huszonéveseket. És még egy apró jótanács. Az iskola csak alapokat ad. Szakmai tudást majd az idősebb kollégáktól tudsz tanulni.

Norbert
Norbert küldte
november 30. 13:44

Én még nem éltem át ilyen helyzetet hogy ebbe jobban bele gondoljak. És lehet most sem tudok erre rendes választ írni. Úgy gondolom ha átélnék ilyen helyzetet akkor a tapasztalat adna rendes választ rá. Viszont én nem a pénzt nézem amikor ismerkedek. Hanem maga a személyiségét. Lehet hogy kevesebb valakinek az anyagi bevétele. De lehet sokkal megértőbb, elfogadóbb, kedvesebb. Mint az akinek több pénze van. Persze előfordulhat hogy azok közül is vannak a felsoroltakból akiknek az mellett több a bevétele. Lehet hogy van. Viszont az eddigi tapasztalataim alapján a szegényebbeknél több az aki rendesebb a másikkal. Nálam nem a pénz teszi az embert. Saját tapasztalatomból mesélem (írom le). Ki jártam a szakmámat, érettségimet. Lassan már 2 éve. Akartam dolgozni. Maga az is egy nehézség hogy nincs autóm. Mindenhol el utasítottak. Fel sem vettek dolgozni. Inkább még ki nevettek hogy 20 évesen miért akarok dolgozni. Olyan valakit keresnek aki tapasztalattal rendelkezik. Aki pedig bőven nyugdíj felett volt. Azok pedig minden boltban meg minden helyen kellendőbbek voltak a munkaerő piacon. Ez megmadt bennem hogy minek akarok 20 évesen tapasztalat nélkül dolgozni. Egyszerűen azért hogy legyen önálló keresetem. Tudjam magamat fent tartani. Tudjam viszonozni a segítséget amit a szüleim adtak születésem óta. Vannak szükségletek mint például mozizás, bulizás. Hogyan legyen tapasztalat ha nem engedik dolgozni a 20 évest. Nem szeretnék senki ellen írni. De a 20 évesbe több erő és kitartás van mint aki öregebb. Egyszerűen ezért. Azóta egészség ügyben tanulok. De tudnák az iskolámról is írni több rossz dolgot is. De csinálom. Akarok haladni. Szeretnék dolgozni. Illetve önállóan megélni. Ez mellett szabad időmben kőművesekkel is mentem dolgozni. Ezt azért írom le. Mert ez egy példa arra hogy lehet szegényebb valaki. De ettől függetlenül lehet hogy benne van minden hajlandóság a munka felé. Viszont ha nem engedik érvényesülni hogyan legyen gazdagabb? Ráadásul nem csak ezzel van baj a mostani világgal. Háborúk folynak szomszédos országokban. Infláció van. Az árak égig növekednek. Most elég könnyen repül a bevásárláskor is a pénz. Azt viszont hogy közösen hogyan lehet megélni pénzügyileg. Ez egy nagyon fogós kérdés. Amire lehet akkor tudnák választ adni. Ha benne lennék.

1
Csaba
Csaba küldte
november 06. 00:16

A saját anyagi helyzetemet nem kell áttekintenem, tudom fejből. A másikéhoz semmi közöm, azt sem kell áttekintenem. A másik oldalról ugyanez, gondolom. Akkor készen vagyunk, senkinek semmit sem kell áttekintenie. Gyorsan megoldható feladat. :)

1
Krisztina
Krisztina küldte
szeptember 14. 19:49

@László: Azért vannak még kivételek.. Akik nem azt nézik, van-e yacht a fényképen... A KFT jó, Bornai is, szeretem a dalszövegeit...:)

1
László
László küldte
szeptember 14. 09:13

@Zoltán: Szerintem ez már elmúlt. (Vagy soha nem is létezett.) A mai világunkban még a papok is imádkoznak pénzistenhez, nem hogy a halandó nincstelenek. Régen, amikor egyenlőek voltak az emberek, mondjuk a hordák korában, akkor - esetleg, feltételezhetően - választhattak úgymond romantikus szempontok alapján társat maguknak a hordatagok. (Lehet, hogy pl. a busmanok még most is így választanak, de a nyugati civilizációban élő emberek többsége szerintem már nem tud és nem is akar így választani. Tisztelet a kivételeknek persze. Elég kevés olyan házasságkötést láttam életem során, ahol mindkét fél szerelmes volt a másikba. Főleg ilyen fiatalos fellángolásokból köttettek ezek a házasságok. Voltak is aztán válások szép számmal.) Ma " ..aki szívből él, az élből szív." (Bornai Tibortól hallottam egy KFT koncerten. Elgondolkodtató meglátás ez is.) (De azért visszanézve az őseimre, talán a nagyszüleim kölcsönös szerelemből házasodva szerették egymást, legalábbis addig, amíg rá nem untak egymásra, 50 év házasság után, 6 gyerekkel és még több unokával a hátuk mögött. 🙂)

2
Krisztina
Krisztina küldte
szeptember 09. 19:30

@Zoltán: tessék? Segítenél megfejteni az írásodat? Nem az idézőjeleseset, mert azt gondolom valakiéből másoltad és arra reagáltál.

1

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország