Az a bizonyos léc a párkeresés során

indította: Anna
Anna
Anna küldte
augusztus 22. 17:11

@Kedves mindenki, aki hozzászólt! Végig olvastam a kommenteket, némelyikről fogalmam sincs miért került ide, hiszen köze sincs a témához - de hát én vagyok a tudatlan medveBocs. Halas vs kutyás/macskás kép, hejesírás? (szándékos!) - ennyire sekélyessé vált a a társkereső társadalom? Már senki sem akarja megismerni, meghódítani a Másikat, mint Embert? Miért van az, hogy mindenhol azt olvasom, hogy én, engem, nálam... nagyon ritkán a Te, Téged, nálad... Miért arról szólnak a bejegyzések, hogy mi "nem tetszik" és nem arról, hogy mi a jó, a szép...., Így lassan az a közel 1%-nyi társkeresőnek is elmegy minden kedve... ettől a negatív lehangolódástól.

2
Ági
Ági küldte
augusztus 20. 19:01

@Roland: Kedves Roland! A "halas" képek nem "haltartók" (csak fizikailag).... Nem hasonlítanám össze azzal, aki mellett ott van a kutyája.. Az zavar, amikor egy hatalmas hal (bocs, de nem akarok halfajtát írni, mert nem értek hozzá) tulajdonképpen eltakarja az illetőt és csak egy vigyorgó szempár látszik... Ugyanígy nem szeretem azt sem, ha egy bernáthegyi áll egy guggoló férfi előtt, nem(csak) a kutya érdekel. Persze, ez utal a hobbijára, de talán azt a második képen is megtehetné vagy a szövegben leírja, ha írna bemutatkozót. A megszólítás alatt azt értem, hogy "Szia ismerkedjünk" helyett a "Szia Ági!..." (netán-tán Kedves Ági) a levél indítása. Ettől legalább úgy tűnik, hogy nekem írja, nem pedig Ctrl-c...

2
László
László küldte
augusztus 20. 18:14

@Roland: Szerintem a halas képpel a pecásokra gondolt. Bár akkor se vágom miért baj. Legalább láthatja, hogy szeret pecázni. Ha neki az nem nyerő, legalább egyből kiderül.

Lacó
Lacó küldte
augusztus 18. 16:44

Mi az, hogy léc? Hölgyek, ez az egész két irányba megy. Nem csak a nők kívánalmait kell szem előtt tartani. Ha egy nő fotója vagy bemutató szövege nem fog meg, nem adok esélyt

3
Ági
Ági küldte
augusztus 18. 15:35

Kedves Krisztina! Egyetértve Veled, a helyesíráson túl a bemutatkozó oldal és a levelek tartalma is számomra a "léc"-hez tartozik. Sem a terjengős, különböző idézetekkel, közhelyes megállapításokkal teletűzdelt verzió, sem a két soros "... a személyes találkozás híve vagyok...", vagy "... írj, ha szimpatikus vagyok.." fordulatok, levélben a "szia, ismerkedjünk..." indítás nem elfogadható számomra. Valahol mind a kettő fantáziátlanságra utal, a két szavas nekem komplytalanságot sugall. Mindezekhez petsze egyetlen profilkép tartozik (hallal, árnyékban, stb). Ezek még nem azok az elvárások, hogy Nobel-díjas Adoniszt keresek.... Ha én energiát fektettem a bemutatkozómra, kitöltöttem, írtam, képeket (egész alakosat is) tettem fel, akkor talán joggal várok valami hasonlót...

3
Krisztina
Krisztina küldte
augusztus 18. 12:05

Nálam az a bizonyos léc már a helyesírással, szövegértéssel kezdődik. Azt nem lenne olyan nehéz megugrani. Kifejezettem visszataszító a központozás nélküli bemutatkozó, esetleg levél

2
Dani
Dani küldte
augusztus 17. 17:14

@Ferenc: Köszi. Szerintem ez nem túl nagy elvárás, hiszen a való életben is így megy. Ha szemezek egy csajjal, ad jelzést, hogy pattanjak le, vagy menjek oda. Apró jelek, kacsintás, elfordul, stb.... Ezt kéne átültetni az online-ba is. Én magam, ha már megnézem valakinek a profilját, akkor érdeklődöm... és sosem rejtőzködve nézem. Tehát tudja, az illető, hogy "szemezek" vele.... én megtettem az első lépést, szerintem.

2
Ferenc
Ferenc küldte
augusztus 17. 13:14

@Dani: Egyetértek.

Dani
Dani küldte
augusztus 17. 11:40

@Krisztina Én csak a magam nevében tudok nyilatkozni. Én nem várom, hogy rám írjon egy nő. Ha szívecskézik, én magamtól rá fogok írni. Nekem csak az kell, hogy lássak valami érdeklődésre utaló jelet, mert különben vaktában írogatás az egész "egynek a sok közül a húspiacon", aki úgy sem válaszol, mert sajnos ez a tapasztalat. Nem akarok senkit sem megbántani.

6
Krisztina
Krisztina küldte
augusztus 17. 08:15

@Dani: szia! Na én most felültem a pesszimizmusodnak, Lajossal ellentétben ;) egy kérdés erejéig. Azt írod, hogy "időpazarlás", " Nektek kell mindent megtenni". Én szivesen ráírok arra, aki korban és intellektuell hozzám illik, azonban azzal azonnal "kiheréltem" a férfit. Hisz Ti lettetek úgy teremtve, hogy vadásszatok, zsákmányt begyűjtsetek. Ha én ráírok egy férfira, netán reggelente "jóreggelttel" indítok, átvettem a vadászfegyvert tőle. Komolyan erre gondolatik a férfi? Én ilyenre biztosan nem gondolatom! Szivecskézem az adatlapját, ha úgy látom jónak és nem az adoniszi test miatt, hanem a tartalma miatt. Az adoniszi/vénuszi test a Férfinak sokkal fontosabb,mint a Nőnek. Ezzel nem azt mondtam, hogy nem kell, hogy szimpatikus legyen az arca, a magassága, de nekünk Nőknek - vagyis a többségnek - az fontosabb, hogy mit tesz meg egy férfi.

2
Lajos
Lajos küldte
augusztus 16. 23:26

@Dani: Most nem ugrok be a pesszimizmusodnak. Tudom hogy te egy rendkívül pozitív ember vagy. De igazad van... Három dolog lehetséges: - Ráunsz az irogatásra és végre megérted, hogy mindenki más a hibás és te csak áldozat vagy. Kényelmes helyzet, mert másokat szidni alapfunkció az emberben. - Benézel ide néha, csetelgetsz, fórumozol, irogatsz az újaknak és a régieknek, hátha összejön valami. Ez nehezebb, mert nincs felelös, viszont minden reggel, szünet nélkül úgy kell felkelni, hogy a mai nap talán összejön. Egy napot sem lehet kihagyni... Ha nincs válasz, el kell engedni... - A harmadik lehetöség hogy valami tényleg összejön és akkor minden mindegy lesz, nem hallunk az illetöröl többet... Ennek nem volt sok köze a léchez, de az elsö lehetöséghez nem is kell...

1
Dani
Dani küldte
augusztus 16. 21:34

Ferenccel értek egyet. Időpazarlás az egész. Persze, mindig mindent a férfi csináljon, és akkor még mi várjuk a sült galambot? Ezek szerint az összes nő azt teszi, hiszen nekünk kellene mindent megtenni értük. Amit valahol meg is értek, csak az ember belefárad egy idő után. Változnak az emberek, változnak a sajnálatos módon létező elvárások is. Vagy nem jól gondolom? Én itt sokszor azt tapasztalom, hogy az emberek el se olvassák az adatlapot, csak fotó alapján írogatnak, ergo tök felesleges bármit is kitölteni. Én bevallom van, hogy olyannak is írok/írtam, akinél nem felelek meg 100%-osan, hátha hozzám hasonlóan bizonyos dolgokat rugalmasan tud kezelni. Nekem is van egy elképzelt ideál (az a bizonyos léc), de képes vagyok a kompromisszumra és tudok engedni/eltekinteni. De a másik oldalon azt tapasztalom, hogy ez nem túl jellemző. A TV műsorokban látható Adoniszi testeket kergeti mindenki..... Szerintem pont az ilyen szituk miatt indulnak mostanság olyan oldalak, ahol csak a nő írhat először. Vegyék egy kicsit ők is a fáradtságot. Ha mindkét fél szívecskézik, a nőnek 24 órája van az első levelet megírni, a pasi csak utána írhat. Ha a nő nem ír, lapát. De ez nem a reklám helye.....

5

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország