Az anyagiak milyen szempont neked a társkeresésnél?

indította: Ferenc
Ildikó
Ildikó küldte
június 09. 17:37

Hogy nekem mennyire számítana az anyagiak, nincs túl jó véleményem ebben a kérdésben. Nem vagyok az a típus aki a jó módú pasikat nézi, én nem gondolatom luxus házra, autóra. A szüleim mindig is arra neveltek, hogyan kell beosztani a pénzünket, nem voltunk, és vagyunk gazdagok, de amit a lehetőségünk megengedett megtudtuk venni. Amikor már egy kapcsolatban az anyagi helyzetet nézi fő szempontban valaki és emiatt kezdődik minden probléma, az már az nem vezet jóra. De úgy érzem ,(40 felett vagyok), életem azon szintjén tartok, hogy nem igazán szeretnék olyan társat, barátot aki csak amiatt szeret, vagy hogy nekem milyen anyagi hátterem van.

Ildikó
Ildikó küldte
június 09. 17:37

Hogy nekem mennyire számítana az anyagiak, nincs túl jó véleményem ebben a kérdésben. Nem vagyok az a típus aki a jó módú pasikat nézi, én nem gondolatom luxus házra, autóra. A szüleim mindig is arra neveltek, hogyan kell beosztani a pénzünket, nem voltunk, és vagyunk gazdagok, de amit a lehetőségünk megengedett megtudtuk venni. Amikor már egy kapcsolatban az anyagi helyzetet nézi fő szempontban valaki és emiatt kezdődik minden probléma, az már az nem vezet jóra. De úgy érzem ,(40 felett vagyok), életem azon szintjén tartok, hogy nem igazán szeretnék olyan társat, barátot aki csak amiatt szeret, vagy hogy nekem milyen anyagi hátterem van.

1
Gabriella
Gabriella küldte
június 09. 15:58

Nekem az a véleményem, ha egy ez az elsö egy társnál mennyi pénzed van , akkor mehet a süllyesztöbe. Ha két ember szereti egymást akkor .- a továbbiakat együtt is megtudják oldani . Nekem rossz tapasztalatom nincs ilyen téren. Nem is szeretnék. mert az addig volt a levelezöpartner.

Ádám
Ádám küldte
június 09. 10:19

Sziasztok! Ez egy igazán nehéz kérdés. Talán azt kellene előbb tisztázni, hogy ki-milyen társat keres és milyen céljai vannak a kapcsolattal. Ha mondjuk huszonéves friss egyetemistákról van szó, akkor mondhatni teljesen mindegy kinek mi a jövedelme. Akkor se igazán számít a jövedelem, amikor egy elvált anyuka stabil baráti viszonyt akar és nem egy másik apukát a gyereknek. Talán 50-60 éves kor felett sem olyan a jövedelem, bár én még nem vagyok annyi, ilyen tapasztalatom nincs. Amennyiben a házasság, család alapítás a cél, akkor ezt érdemes komolyabban átgondolni. Nekem a családban van olyan rokonom, aki szerelemből megházasodott olyan emberrel akinek a jó fizetése mellett komoly lakáshitele volt és nem tudnak megszabadulni a hiteltől, pedig most már mindkettejüknek jó fizetése van. Meg is nehezíti a családalapítást számukra, mert a garzonban nem akarnak gyereket nevelni. Cserébe lassan 10 éve nagyon szeretik egymást, ami a lényeg :)

Szilárd
Szilárd küldte
június 09. 02:26

Nekem mint férfi nem számít mennyit keres, mennyi vagyona van egy nőnek. Volt hogy kerestem 6-800 000-et 2008 ban mikor gazdaságilag nehezebb volt az építőipar is.Muszáj volt annyi pénzt keresnem . eltartottam anyámat nővéremet és a gyerekét,150 000 volt csak a fűtés havonta !. De volt mikor mindenem odaveszett hirtelen és egy papucsom, egy pólóm, rövidnadrágom maradt, és a teszkó mögött aludtam. Volt egy takaró amin feküdtem meg egy másik a fán ha esne az eső . Elmentem rendbetettem magam a teszkóban és onnan mentem templomi orgonát restaurálni , vagy uráli ércet kapálni vagonokban. Egy ideig csak a temetőben tudtam aludni.Most megvan mindenem amire szükségem van,csak azt sajnálom apámról sem maradt semmi emlékem. Olyan nőt keresek aki nem előítéletes. Szolid igényeim vannak, de a mobilitáshoz van kocsim, motorom, és annyi pénzem mindig hogy megtehessem hogy ha éhes vagyok elmehessek egy étterembe,hétvégéi közösprogramra azzal akit szeretek. Ha van egy köcsönös szereteten alapuló kapcsolatom, az biztos jobban motiválna hogy előteremtsem az amire szükségünk van.Ahogy öregszek persze azt gondolom már nem lesz soha normális családom,és úgy élek majd valakivel hogy a közös költségeket összeadjuk, és a többivel mind a két fél maga gazdálkodna. felkészülve anyagilag ha különmennénk.Ezt azért gondolom mert már nemhiszem hogy lehetséges az életemben egy kölcsönös szerelem, a haláligtartó egybeolvadás. Arra látok esélyt hogy kiegészítsük egymást talán évekig is valakivel kölcsönös szeretetben. Ezt gondolom lemondó elhagyatott magányomban perpillanat.

1 1
Évi
Évi küldte
június 09. 00:13

Engem a végletek zavarnak. Eltartani nem tudnék egy plusz embert. Tehát alsó határ, aki saját magát el tudja tartani, nem tőlem várja el, hogy én eltartsam. (Bárki lehet munkanélküli átmenetileg, nem róluk beszélek. Egy állást kereső embernek tudok drukkolni, megbeszélni, hová megy következő állásinterjúra, vagy épp talál-e megfelelő hirdetést. Csak küzdjön magáért, ne tőlem várjon csodát.) Az nem zavar, ha nem tud fényes-elegáns étterembe meghívni. Úgyis jobb szeretek sétálva beszélgetni. A fényes-elegáns étteremben csak zavarban lennék.:-) De a másik véglet is zavar, aki olyan nyaralásokra jár, olyan dolgokat vásárol, amire nekem reménytelen, hogy valaha jusson - és akarva-akaratlan, leszólja, ami nekem van, amire nekem telik. Szóval azt hiszem, a nagy különbség az anyagiak terén is okozhat megoldandó problémákat, akaratlan megbántásokat - mindkét irányban. De biztosan nem ez az elsődleges szempont. Nyilván ez is egy megoldható különbség - ha minden más klappol.

1 1
Ferenc
Ferenc küldte
június 05. 05:44

@Timi: Teljesen egyetértek veled. Attól még ha valaki nem gazdag, neki is jár a boldogság és a szerelem.

1
Timi
Timi küldte
június 05. 04:34

Aki az anyagiakat nézi már az elején az rögtön mehet is a gödörbe.A valódi szerelmet nem a pénz határozza meg,hogy kinek mennyi van.

1 1
Anna
Anna küldte
június 04. 21:12

A kérdésed , az anyagiak milyen szempont a társkeresésnėl !?!? Ha csak az érzelmeket nézem, semennyire, egészen addig amíg nem élünk együtt és külön kasszán vagyunk. Később minden megállapodás kérdése... Ismerkedéskor sosem kérdeztem még kinek mi az anyagi helyzete,van e adóssága vagy vagyona.

1
Ferenc
Ferenc küldte
június 04. 20:51

Ha valaki szereti a másik felét akkor szerintem ne szabjon feltételeket. Ha valakit szerelemből, őszintén szeretünk nem foglalkozunk az anyagi részével a kapcsolatnak. És gondolom az itt hozzá szólók vagy legalábbis feltételezem hogy az exuket szerelemből vették el, vagy mentek hozzá és nem érdekből. És hogy uszol az adósságban című sztori sem számít annál akit szerelemből szeretünk! Attól nem jár neki a boldogság a szeretet és a meg becsules?! Sajnos mennyi de mennyi embernek vannak anyagi problémái. Attól még lehet ő jó ember! Nálam tehát ez nem merv adó! Én attól még el fogadom öt mindenestül. Ezt nevezik feltételek nélküli kapcsolatnak. Azért azt meg hozzá teszem hogy szinte minden társkereső oldalon a nők többségenek a férfi egzisztenciaja az elsődleges dolog. Nagyon nehéz találni egy olyan nőt aki a régi érték rendeket keresi egy pasiban. Tapasztalat.

1
Éva
Éva küldte
május 22. 18:56

Az érzelmi biztonság nálam megelőzi az anyagit..Azért nem árt ha a férfiról megtudom,hogy elért valamit az életben,hogy feltudjak nézni rá..

1
Nóra
Nóra küldte
május 19. 19:35

Egy kapcsolat egyik fontos momentuma a bizalom,biztonság,összhang, és ez az anyagiakra is vonatkozik. Nem azért vagyok valakivel, hogy elvegyem és kiaknázzam a becsülettel megszerzett vagyonát! De, úgy érzem, hogy ezt joggal én is elvárhatom Tőle! Összhangban legyen az elképzelésünk, és az értékrendünk. Teremtsük meg az anyagi biztonságunk az élethez külön,vagy akár a későbbiekben együtt. Mivel szeretem, örömet okoz, ha anyagilag is kifejezhetem a szeretetemet(ez lehet egy apróság is), de ez kölcsönös és nem egyoldalú.

2

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország