Az ellentétek vonzzák egymást vagy talán mégsem?

indította: Balázs
Imre
Imre küldte
május 12. 20:34

Kedves Ilona! Boldoggá tesz, hogy vidámnak láthatlak....😊😄

Ilona
Ilona küldte
május 12. 15:03

@Imre: 😄😂🤣

Imre
Imre küldte
május 12. 11:31

Kedves Lajos! Amíg képes vagy vele a mindennapokban is megélni a szerelmet, addig eszedbe ne jusson lecserélni, mert egy hasonlóval úgy jársz, mint Kosztolányi Dezső. "Mert nincs meg a kincs, mire gondolattam, a kincs, amiért porig égtem. Itthon vagyok itt e világban, s már nem vagyok otthon az égben." Azt nem tudhatom, mennyire bírod a szenvedést, ami az imádott nő elviselésével jár. Én akkor szoktam lépni, ha már kiüresedett egy kapcsolat, és elhidegültünk. Ennek egyik legbiztosabb jele, ha a nő már nem hajlandó veled egy bevásárlóközpontban, csúcsidőben, a pénztár előtti sorban, önfeledten beszélgetni. Persze ilyenkor a hozzám hasonló decens, finom párok általában maszkot viselnek, de jobb híján egy fejre húzott nejlon szatyor is megteszi.

Lajos
Lajos küldte
május 12. 11:04

@Imre: Érdekes a meglátásod arról, hogy az ellentétek vonzása egy idö után a hasonlók vonzalmába fordul át. Meg tudod nekem saccolni, hogy a rendkívül ellentétes barátnömet mikor kell egy velem inkább hasonló csajra lecserélni?

Imre
Imre küldte
május 12. 10:53

Amennyiben bohém lelkű egyedek, a pragmatikus gondolkozástól elrugaszkodva, képesek magukat átadni a vegytiszta szerelem magasztos élményének, ott az ellentéteknek inkább vonzó, mint taszító szerepe lehet. A lódarazsak, az oroszlánfókák és a tigriscápák létezése ékes bizonyítékai az érzelmek sztratoszferikus magasságokban való szárnyalásának. Viszont, az érzelmek hevessége az idő múlásával gyakran alábbhagy, és a mindennapok elhozzák a felismerést, miszerint nem biztos, hogy együtt élni is képesek vagyunk azzal, akivel valamikor lángoltunk.Ezért nem látni szinte soha a szavannán, kéz a kézben sétáló oroszlánokat és fókákat, a bengáli dzsungel mélyén enyelgő tigriseket és cápákat, de a lófészkek körül sem kering több darázs, mint más egyéb rovar. Nem nagyon tudok más harmonikus kapcsolatot--ahol az ellentétek meglennének--, elképzelni, mint egy alárendelt és egy egyéniség szimbiózisban való együttélése, így aztán, ha teljesen nem is osztom, jelentős igazságtartalma van számomra annak a megállapításnak, hogy "hasonló a hasonlónak örül." Arról nincs infóm, miként érez a kandalló, a vasaló és a hintaló, de olyat kisgyerekként már láttam , hogy egy fuvarosló nagyon örült egy másik fuvaroslónak.Annyira, hogy az önfeledt öröm olyan szemmel látható változásokat idézett nála elő, hogy szegény anyám alig bírta a látványról elterelni a figyelmemet.😄😄

1
Szilárd
Szilárd küldte
május 11. 18:50

Az emberek leginkább az anyjukat veszik el, és az apjukhoz mennek férjhez. Bármerre nézek ismerősöket nézve tagadhatatlan.

1
Emese
Emese küldte
május 11. 10:09

Latin mondás. Jelentése: hasonló a hasonlónak örül. A (köz)mondások szerintem tömören kifejezik a lényeget, gyakran használom őket mert én is eléggé szűkszavú vagyok.

2
Krisztina
Krisztina küldte
május 11. 05:48

Kedves @Lajos! Megértem, hogy össze vagy zavarodva! Vigyázz! A kémiában szereti a stabil az instabilt 🙃 Tudom most jól megfogtam a lényeget 😄 kibújt belőlem a szakma 🙃 A gondolatmenettel teljesen egyetértek.

Lajos
Lajos küldte
május 10. 23:46

Természetesen vonzák egymást az ellentétek a fizikában. De itt eddig a kémiáról volt szó. Meg néha a biológiáról. Most a biológiában az erös megeszi a gyengét, a kémiában a stabil szóba sem áll az instabillal. Teljesen össze vagyok zavarodva... Krisztinával értek egyet. Ahhoz hogy mindketten százasok legyünk nem ellentétek kellenek, hanem zsák meg folt...

3
Krisztina
Krisztina küldte
május 10. 21:05

Én kb.1 hónapja fogalmaztam meg egy baráti társaságban, hogy miután mindannyiunkban van női és férfiúi oldal, saját elgondolásból bennem 70:30 az arány, így 70:30-as férfira gondolatom, vagyis aki kiegészetene

Ildikó
Ildikó küldte
május 23. 05:23

Saját tapasztalatom ,hogy amikor a legutóbbi párommal voltam, sajnos teljesen ellentétes gondolkodású embert ismertem meg benne . Szabadidejében sajnos nem akart velem kimozdulni sehova.Munka után a haverokkal a kocsmában csak egy sörre ,vagy foci meccset nézni,az volt a kedvelt időtöltése. Egy munkamániás emberrel nem könnyű együtt .Komoly kapcsolatot kialakítani , hát az elgondolkodtató volt hogy nekem szükségem van erre ?Hogy mindenki nyáron megy fürödni, nyaralni , vagy csak valamerre csavarogni én meg otthon ülök mert a drága szerelemem éppen a haveroknak maszekol.Nem vagyok egy állandóan utazós típus , de azért néha jó lett volna. Rájöttem , hogy mért nem tudott vele senki hosszú ideig együtt élni .

Eszter
Eszter küldte
május 23. 01:52

Idáig mindig olyan pasikkal sikerült hosszabb kapcsolatot kialakítanom, akik szinte mindenben az ellentéteim voltak. Én egy pörgős, határozott ember vagyok, elég nagy szabadságigénnyel, míg az exeim eléggé irányításra szoruló, csöndesebb, és mindenben a családjuk jóváhagyására váró emberek voltak. A legelején - mondjuk pár hónapig- mindketten azt éreztük, hogy megkaptuk a másikban ami eddig hiányzott az életünkből: ők a határozott felet, aki ugyanakkor hagyja őket érvényesülni, és megmutatja, hogy igenis lehet szabadon élni, én pedig azt a biztonságot, amit a független élet nem biztos, hogy képes megadni. Csakhogy minden esetben bebizonyodott, hogy amint elkezdtük a közös életet tervezni, már elméletben is csak vitákat szült az egész összeköltözés. Például én hogy védjem meg a függetlenségem, ha a párom kötelességének érzi mindenről beszámolni a családjának, amit tesz? Ha együtt élünk, akkor akaratlanul be fog számolni az én magánügyeimről is... 😅 Tehát válaszolva konkrétan a kérdésre, az elején valóban érdekes, hogy megtalálod a másikban, azt aki te sosem voltál, és sosem lehetsz, de hosszú távra olyat kell keresni, aki a legtöbb dologban hasonlóan gondolkodik. Természetesen bizonyos szintű különbségeket meg lehet oldani kompromisszummal 😊

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország