Befolyásol - e a vallás a társkeresésben?

indította: Anna
Mária
Mária küldte
május 27. 16:28

Köszi, jó a kérdés! Jómagam nem vagyok megkeresztelve, nem tartozom semmilyen valláshoz sem. Viszont keresztény elvek szerint, keresztény családban nevelkedtem és rengeteget olvastam különféle vallások írásait. A hitem az elég erős, de inkább Istenhez kapcsolódik, mintsem bármiféle valláshoz vagy egyházhoz. Azt el tudom képzelni, hogy a társam bármilyen vallású legyen, sőt ez kívánatos is számomra. De nem a vallása, hanem a hite miatt. Viszont sem egy túlzottan "elhajlott" vallásos emberrel nem tudnék mit kezdeni, sem egy ateistával (egy szcientológiában hívő egyetemi professzorral sem jutottunk semmire, legfeljebb elrettentem, hogy ilyen is létezik :) A vallásokkal kapcsolatban mindig csodáltam a buddhista emberek beállítottságát, akik nagyon toleránsak más emberek vallásaival, hitrendszerében szemben. A Bhagavad Ghitában Krisna is olyasmit mond, hogy minden út Istenhez vezet. S a különféle vallású olvasmányaim közben nagyon sok párhuzamot fedeztem fel a különféle vallások között, ezért nem ítélnék meg senkit a vallása miatt, mert valójában ezen keresztül is egy lelki - testvéries közösséghez tartozás is motiválhat valakit (vagy sok olyan dolog is, ami egyébként nem túl lényeges). Szóval ha a társamnak van hite az elegendő számomra. Ha van vallása is, azt is elfogadom, bármilyen is, feltéve, hogy engem nem akar megtéríteni az ő vallására :)

Zsolt
Zsolt küldte
május 26. 15:20

Sziasztok! Én azt gondolom, hogy sokan nincsenek tisztában azokkal a fogalmakkal, hogy egyház, vallás és hit. Ezek teljesen különálló dogok, de hogy válaszoljak a feltett kérdésre, engem nem zavarna, hogyha a másik fél egy másik valláshoz tartozik.

1
Levente
Levente küldte
május 26. 13:07

@Ádám: "Két különböző vallású ember közt meg bármi lehet, attól függően hogy milyen a vallásuk." Úgy látom, hogy ez nincs így. Az írásod többi részével egyetértek.

Ádám
Ádám küldte
május 26. 10:53

Sziasztok! Természetesen befolyásolja. Amennyiben valaki csak egy picit vallásos, az még beleférhet egy kapcsolatba. Abban az esetben, ha valaki nagyon vallásos, akkor talán a saját vallása háza táján kell szétnéznie. Ma már a legtöbb ember ateista. Részben azért, mert képtelen elfogadni az egyházaknak a gyenge magyarázatait ilyen-olyan okok miatt. Részben az egyházak és papjaik által elkövetett és elfogadhatatlan ök tömkelege, amit az egyházuk vagy megpróbált eltusolni általában. Az egyházak nevében indított mészárlások,népirtások is ide tartoznak. Egy ateista általában látja ezt az oldalát is a vallásoknak, emiatt nem vallásosak. Két különböző vallású ember közt meg bármi lehet, attól függően hogy milyen a vallásuk. A legtöbb vallásnak amúgy is ugyan az az alapja. Scientológusokkal azért ne ismerkedj... :D

2
Csilla
Csilla küldte
május 24. 17:08

Üdvözöllek kedves Anna! Mint annyi minden a vallás is befolyásoló tényező a párválasztásban. Amennyiben nagyon eltérő vagy épp megrögzött hittel rendelkezünk az frusztrációt válthat ki a másik félben, különösen ha nem is érti az elveinket, hitünkből eredő életmódunkat. A hit világa igen színes, ki erre ki arra esküszik, próbáltak már rám is befolyással lenni, de én nem hiszek egyetlen földi helytartóban sem. A vallás nevében az elmúlt századokban sok millió ember vére folyt, a tényleges cél sajnos elég lesújtó a hatalom megszerzése és birtoklása áll a dolgok mögött.

2
Anna
Anna küldte
május 24. 10:56

Befolyásol - e benneteket a társkeresésben a vallás? Akár a saját hitetek( ha van), akár a társ hite. Egy multikulti városban élek, ezért is érdekelne , ti elfogadnátok -e egy másik vallású érdeklődő közeledését?

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország