Elvált társkeresés gyerekekkel

indította: Zoltán
Bálint
Bálint küldte
augusztus 27. 09:24

@Zoltán: Szia, 33 vagyok, két gyerek (óvodás korú) és hosszú munkaidő. Közben a gyerekeim általában idejük több, mint felét velem töltik. Megyek gyerekzsúrra, heti háromszor viszem őket oviba reggel és intézem a szakkörüket. Amit megtanultam: -lépésről lépésre kell haladni: ha rendben vagy magaddal, akkor a gyerkeid is rendben lesznek - nem szabad félni segítséget kérni (nagyszülők, barátok, ha kell pszichológus neked, vagy a gyerekeknek) - lazán, nem görcsösen. Két gyereknél nincs már mellébeszélés, ott oda kell állni és csinálni kell:) - érezd jól magad! Legyen "én" időd. Aki belép ebbe a dologba, az komolyan fogja gondolni. Ha a gyerekeid között erős a kapocs, akkor ők el fogják fogadni az új partnered és annak gyermekét is.

Mária
Mária küldte
augusztus 26. 10:20

@Zoltán: Kedves Zoltán, Nem egyszerű az élethelyzeted, de semmiképp sem reménytelen! Ha Te elég kitartó és érdeklődő leszel (önmagadhoz képest) egy kapcsolatra és a lányaid nem sajátítanak ki (öntudatlanul is) teljesen saját maguknak, akkor sikeresen találhatsz párt magadnak két gyerekkel is :) A lányok általi kisajátítást a környezetemből vett és látott minta alapján írtam, de ez nem feltétlenül kell hogy igaz legyen más esetében :) Ha azt meg tudod oldani, hogy a lányokat elengeded majd egy-egy baráti zsúrra vagy közös játszásra más, hasonló korú gyerekekkel, akkor bővülnek a lehetőségeid meg a segítségeid is (saját tapasztalat). Egy szórakozni, könnyű életet élni gondolató hölgy egyértelműen nem Neked való, szerintem ebben egyetérhetünk. Hanem inkább afféle gondoskodó tipusú, szeretni tudó hölgyet kell, hogy találj magad mellé, akinek akár még gyereke is lehet... s vannak a hölgyek között ilyenek a Te korosztályodban is, szóval fel a fejjel, kitartás, mert lesznek még jobb napjaid, napjaitok :) Van a környezetemben egy apuka aki egyedül neveli 2 kislányát (egyik óvodás, a másik kisiskolás), ahogy én látom, ő nem győzi lerázni a "jelentkezőket" (de ahogy én kívülről látom, ő már ezt elég rutinusan csinálja, jól beleszokott ebbe a helyzetbe, jól elboldogul és így olyan helyzetbe keveredett, hogy ráérősen nézelődik. Közben elmegy minden kirándulásra, túrára, közösségi programra, ahova a lányokat is viheti magával :). Szóval kitartás, mert Te is eljuthatsz akár ilyen helyzetbe is, csak addig sok türelem és kitartás kell majd a részedről :)

Évi
Évi küldte
augusztus 25. 22:58

Ha nem adod fel, bírni fogod. Nincs más lehetőség. De ne felejtsd el, nem csak akkor lehetsz boldog, ha "tökéletes" családod lesz. Sőt, ne várd el az élettől a "tökéletes" családot. Főleg, ha ez egy gyerektelen, hozzátok pont beillő és beilleszkedő lányt jelent. Lehet, hogy egészen mást hoz az élet, legyél érdeklődő, de addig is éld az életed, és vedd észre pl. A gyerekek mosolyát, és egyéb szép pillanatokat.

Zoltán
Zoltán küldte
augusztus 23. 22:13

Köszönöm mindenkinek a pozitív és építő jellegű kommentet.. Elég kilátástalannak látom most az életem.. Néha ugy érzem hogy nem fogom ezt birni.. Egyedül a két kislánnyal..de nem adom fel.. :) Reménykedem abban hogy talán lehetek még újra boldog és lehet végre egy tökéletes családom..

Tomi
Tomi küldte
augusztus 23. 22:01

Szia @Zoli! Teljes mértékben átérzem a problémád, mivel én is ebben a cipőben járok. Én 3 gyermekem nevelem egyedül. Igaz az enyémek már nagyok 20,19 és 15 évesek. Csatlakozom az előttem szólókhoz és azt mondom, hogy ne gyermektelen hölgyet keress, mert akkor sokáig nem találsz senkit sem. Nekem már könnyebb dolgom lenne, mert már nagyok és élik a saját kis életüket, de így sem könnyű. Sok hölgy megnézi az adatlapom és nem történik semmi. Ha levelet írok ritka a pozitív válasz, pláne ha gyermektelen a hölgy. Arra gondolok, riasztó, hogy egy férfi egymaga van a gyerekeivel.... De mindig előre nézek és pozitívan tekintek a világra. Új céljaim lettek és kitöltök minden percet amit lehet. 😉 Ha megtalál az a bizonyos valaki, akit nekem rendelt a sors, nagyon fogok neki örülni, de addig csak mi négyen létezünk. A lényeg, hogy érezzük jól magunkat és az tartalmas legyen. Ne köröd szakadtából keress, majd megtalál az, akinek te kellesz. Kitartást és sok sikert kívánok! 🙂 Üdv Tomi 🙂

1 2
Zoli
Zoli küldte
augusztus 23. 19:46

Sziasztok!Zoli hidd el nagyon hasonló cipőben járok én is csak nem váltam el az anyukától. Nekem egy négy éves lányom és egy holnap kettő éves fiam van. Én reálisan próbálok hozzáállni mindenhez úgyhogy átérzem a helyzetedet én is sok kitartást kívánok neked. Én kivárom azt az időt amit ki kell hiszen az élet majd utunkba sodorja azt a személyt akit kell és akkor amikor kell. Nem szabad semmit eröltetni és sürgetni jön majd aminek jönnie kell.

1 1
Júlia
Júlia küldte
augusztus 23. 19:05

Sziasztok! Zoli 🙂 korábban én is kisgyermekes anya voltam válásom után. A fiammal találtam meg azt a férfit, akinek 2 gyermeke volt. Először próbáld megtalálni azt, akivel jól érzed magad, pár levélváltás, telefon , személyes találkozó. Utána akár a 2. vagy 3. találkozó alkalmával már lehet játékosan találkozni együtt a gyerekekkel - ismerős nénit szeretnék bemutatni nektek - persze a pici nem érti még, de ha érzi a szeretetet, akkor nem lesz gond. Ha van gyermeke a hölgynek, ne legyen ijesztő, a nők elfogadóak és nem utasítanak senkit csak a gyerek(ek) miatt el. Lehet így pár találkozó, meg esetleg rövid találkozó csak kettesben is....és lassan kialakul egy meghitt kapcsolat. Ne görcsölj rá, hadd a folyót a mederben...utat talál az, hogy megmaradjon az irány!!! Kívánom, találd meg a párod akivel egészségben, boldogságban élhettek!!!!!😇

2
Zsóka
Zsóka küldte
augusztus 23. 12:17

@Zoltán: Azt hiszem igazad van! Az egy évesnek még nem lehet, de a négy évest semmiképp ne hagyd ki! Őt mindenképp kezeld úgy, hogy szoros legyen a kapcsolat köztetek. Beszélj meg vele mindent....természetesen csak az ő szintjén! De ha te is így teszel, attól fog benne kialakulni, hogy ő is elmondjon neked mindent, megbízzon benned. Annak a képnek kell kialakulni benne, hogy amit te teszel, arra neked szükséged van, mert attól jobban érzed magad. És ha te jól érzed magad a bőrödben, hozzájuk is másképp viszonyulsz, ami nekik jó! Érdekes dolog ez! Ha az ember szíve tele van szeretettel az megsokszorozódik. Minél több van, annál többet tud adni...

Zoltán
Zoltán küldte
augusztus 23. 11:46

@Zsóka: köszönök mindent.. :) Viszont egyrészt egy 4 éves és egy 1 évea gyerekről van szó.. Velük megbeszélni ezt még szerintem nem lehetséges.. Az a baj velem hogy nem vagyok egy kezdeményezős tipzs.. Sajnos így igen nehéz a társ keresés.. :( sajnos amiken már keresztül mentem teljesen bezárkoztatott.. Vagy hogy mondjam.. Mindent megfontoltan teszek és néha bizony tul sokáig gondolkozok mire lépek.. :( én nem az átlagos férfi vagyok aki a nőnél elsőnek a mellét meg a fenekét nézi meg, nem ítélkezek előre, inkább megnevettetem és megnézem a mosolyát, aznekem sokkal tőbbet elárul a valódi személyiségéről.. Számomra mindenféleképpen a gyerekeim sorsa a legfontosabb, szerintem ez érthető.. Nehéz nekik is így anya nélkül meg nem utolsó sorban nekem is merthát nekem is csak szügségem van egy kis szeretetre.. :/

Zoltán
Zoltán küldte
augusztus 23. 11:46

@Zsóka: köszönök mindent.. :) Viszont egyrészt egy 4 éves és egy 1 évea gyerekről van szó.. Velük megbeszélni ezt még szerintem nem lehetséges.. Az a baj velem hogy nem vagyok egy kezdeményezős tipzs.. Sajnos így igen nehéz a társ keresés.. :( sajnos amiken már keresztül mentem teljesen bezárkoztatott.. Vagy hogy mondjam.. Mindent megfontoltan teszek és néha bizony tul sokáig gondolkozok mire lépek.. :( én nem az átlagos férfi vagyok aki a nőnél elsőnek a mellét meg a fenekét nézi meg, nem ítélkezek előre, inkább megnevettetem és megnézem a mosolyát, aznekem sokkal tőbbet elárul a valódi személyiségéről.. Számomra mindenféleképpen a gyerekeim sorsa a legfontosabb, szerintem ez érthető.. Nehéz nekik is így anya nélkül meg nem utolsó sorban nekem is merthát nekem is csak szügségem van egy kis szeretetre.. :/

1
Zsóka
Zsóka küldte
augusztus 23. 11:33

@Zoltán: Kedves Zoltán! Először is a gyerekekkel kell leülni és a ő "nyelvükön" elmondani nekik, hogy még fiatal vagy, és szeretnél magad mellé egy társat, hogy ne magányosan kelljen élned a hétköznapokat! Nem nekik keresel anyukát, mert hiszen nekik van,de lesz olyan helyzet, amikor szükségük lesz rá, hogy helyettesítse azt! A lényeg, hogy a gyerekeidet ne hagyd ki semmiből, mert könnyen lehet, hogy nem jól sül el a dolog. Igazából az, hogy gyermektelen legyen és elfogadja a tieidet....mit mondjak?! Ritka, mint a fehér holló. De nem esélytelen. Bízni kell! Nem szabad feladni! Az is megtörténhet, hogy felnőnek a gyerekeid, mire megtalálod akit keresel. Akkor pedig könnyebben beletörődnek, elfogadnak.....jobban belátják, hogy az élet így kerek, mint kisebb korban! Én személy szerint mindenképp kitartást kívánok neked! Megnéztelek, és nem vagy te olyan elveszett srác, hogy ne sikerüljön! Lehet, hogy olyat fogsz találni, aki pont azt értékeli benned, hogy egyedül neveled a gyerekeidet. TÜRELEM! 😉

2
Zoltán
Zoltán küldte
augusztus 23. 09:39

@Kata: köszönöm ezeket a jo tanácsokat, s haragszom ezért.. Sőt építő jellegű számomra.. Csak szerintem egy hasonló helyzetű anyuka nem biztos hogy belemenne egy olyan kapcsolatba ahol van még plusz gyerek.. Ők talán inkább egy megfelelő apukát keresnek.. Bár lehet hogy ezt rosszul gondolom..

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország