Ha valaki meggondolja magát ismerkedés közben, miért nem képes ezt közölni?

indította: Irén
Kata
Kata küldte
január 23. 17:23

Kedves Irén! Kérdezted a véleményünket. Akik sok nővel ismerkednek egyszerre, kapkodnak ide - oda. Bőséges a választék. Volt aki azt írta, hogy itt nagyon népszerű más társkeresőkhöz képest és ezt most átérezi. Egyébként ő kezdeményezett. Válaszoltam, ezután már egyre inkább akadozott a kommunikáció, mert nem bírta energiával a sok párhuzamos kontaktot. Ilyenkor elköszönök. Próba - szerencse alapon írogatnak egyszerre sok nőnek. Eltünés után vagy nem jön össze a kapcsolatuk vagy csak rövid ideig, aztán x idő múlva úgy keresnek, mintha mi sem történt volna. Most mi bajom van? Igaz hogy lelépett, de most engem keres ismét. Örüljek. Elment az a hajó. Ha jó, ha nem jó! Mielőtt előítélettel és általánosítással vádolna bárki: TISZTELET A KIVÉTELEKNEK! Ők vannak kevesebben!

Ferenc
Ferenc küldte
január 23. 16:57

Irén, nem tudod letiltani, ha kinyomozza a magántelefonszámod/emailcímed/címed, és úgy kezd zaklatni. Megértelek, és elfogadom. Én is szeretnék mindenkinek szépen válaszolgatni, szépen elutasítani, szépen lezárni, mert igen, én is tudom, mi illik. De sajnos a fenti esetből én azt tanultam meg, hogy hiába közeledek valaki felé barátságosan, sosem tudhatom, mit vált ki belőle egy elutasítás. Nem kockáztatok többé. Emiatt el lehet könyvelni engem bárminek, ez mindenkinek szíve joga, de legyünk empatikusak kicsit, és fogadjuk el azt is, ha valaki az ignorálást választja. Tudom, hogy pocsék érzés, én is voltam sokszor az áldozati oldalon (az a gyanúm, hogy épp most is ez a helyzet, nagyon várok egy választ valakitől már majd egy hete :D ), de elfogadom, ha valakinek könnyebb úgy elbúcsúzni, hogy többé nem ír nekem. Ettől nem fogok rá olyan erős jelzőket használni, mint amiket itt lent lehetett olvasni.

Irén
Irén küldte
január 23. 16:40

Kedves Ferenc. Értem amit írsz, és van is benne igazság, de egyetérteni nem tudok Veled. Én is égettem már meg magamat itt nem is egyszer, de ennek ellenére továbbra is megadom az alapvető tiszteletet mindenkinek. Vagyis inkább úgy fogalmaznék hogy pont emiatt. Hiszen jól tudom hogy milyen érzés az amikor semmibe sem vesznek, vagy amikor úgy viselkednek veled, ami egy kicsit sem esik jól. Szóval továbbra is az a véleményem, hogyha valakivel nem akarom tovább folytatni az adott ismerkedést, akkor az a minimum hogy pár szóban elköszönök tőle. Ha meg ezek után zaklatni kezd, akkor még mindig ott van a letiltás lehetősége.

1
Ferenc
Ferenc küldte
január 23. 11:07

Ghosting-nak hívja a "nemzetközi irodalom" a jelenséget. Utálni fogtok, de aki párszor égette már meg magát, az sajnos fogja ezt alkalmazni. Én is. Miért? Mert többször előfordult, hogy az illedelmes elutasítás után az illető hölgy joformán ámokfutásba, szitkozódásba, könyörgésbe, zaklatásba kezdett. A csendes eltűnés általában kevesebb indulatot vált ki az arra hajlamosból. És mondhatod, hogy dehát te végig olyan kedves voltál, hogy is gondolhatja, hogy egy elutasítás után bántanád: nekem itt a legrosszabb rémálmom a legkedvesebb közeledőből lett. Bunkóság? Igen. De nem biztos, hogy nincs oka.

1
Attila
Attila küldte
január 22. 13:37

Mivel én nem csak, hogy nem szeretem az ilyesmit, talán még el is ítélem.....egy kicsit! Nem is szoktam ezt csinálni túl sűrűn! Mert én is úgy gondolom, hogy meg kell tisztelni a másik felet annyira, hogy legalább közöljük, mi az oka, hogy véget vetünk az ismerkedésnek! Igaz, van, hogy az ember nem az igazat írja, mert az sértő lenne, vagy akár magára vetne rossz fényt.

Ilike
Ilike küldte
január 18. 14:28

Az is a közlés módja ha nem ír többet. Ebből levonod a következtetést,hogy milyen jó, hogy megszabadultál tőle. Ha nem tudott elköszönni sem akkor az élet minden területén ilyen.

3
Imre
Imre küldte
január 18. 13:27

Anélkül nem lehet egyértelmű választ adni a dologra, hogy ne ismernénk a viselkedés hátterét. Szerintem, persze ez csak egy vélemény, úgy lekoccolni búcsú és köszönés nélkül, hogy már valakivel a beszélgetések folyamán eljutottunk egy bizonyos szintre, de közben beesett egy előnyösebbnek tűnő lehetőség, akkor ez nem más, mint egyszerűen büdös, bunkó viselkedés. Ha valaki, csak valamiféle intuícióra hallgatva, különösebb indíték nélkül gondolja meg magát, és úgy szívódik fel, természetesen az is egyértelmű jele, hogy az illetőnek súlyos jellembeli hiányosságai vannak, komoly deficit van a kommunikációs képességeiben, értelmi és érzelmi intelligenciájában.Ezekre a tulajdonságaira természetesen nem lehet büszke, de mégis más megítélés alá esik a dolog. Az emberek zöme, ha bemegy mondjuk egy vasúti kocsi kupéjába, akkor köszönni szokott, és ezt távozáskor is megteszi, úgy is, hogy egy árva szót sem szólt az utastársaihoz...............

3
István
István küldte
január 18. 09:50

A semmi talán jobb, mint a kegyes hazugság (az igazság pedig rossz szándék nélkül is bántó lehet).

2
Marika
Marika küldte
január 18. 09:36

Szerintem azért mert egy gerinctelen ember,aki minden magyarázat nélkül letilt.Szomorú hogy vannak ilyen emberek is ☹️

1
Irén
Irén küldte
január 18. 06:58

Ezt a témát azért hoztam fel, mert én már többször is jártam itt úgy, hogy a beszélgető partnerem egyik pillanatról a másikra minden előzetes magyarázat nélkül, úgy eltűnt a szemem elől, mint szürke szamár a ködben. Természetesen mindenki meggondolhatja magát ismerkedés közben, velem is történt már ilyen, de kérdem én, hogy ezt miért nem lehet őszintén közölni a másik féllel? Miért nem lehet a másik embert, akivel napokon vagy esetleg heteken keresztül ismerkedett valaki, ezzel megtisztelni? Én biztos így tennék, hiszen volt is már rá példa, és nem csak egész egyszerűen nem írnék többet az adott illetőnek. Szerintetek? Ti hogy álltok ehhez a kérdéshez?

3

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország