Hogy újra szabadon társra lelhessünk

indította: Dénes
Márta
Márta küldte
április 29. 09:48

@László: Szia Laci! Nekünk a 2017-ben volt ilyen szomorú a karácsony.Édesanyám ugyan úgy 25-én hajnalban ment el 91.évében. Sajnos számítani lehetett rá,mert nagyon beteg volt,de az is biztos,hogy ha otthon a kórházban marad,pár hónapig élt volna. Több,mint fél évig a lányommal ápoltuk,de munka mellett 24 órás felügyeletet biztosítani hosszútávon nem lehet.Sikerült egy olyan otthont találni,ahol ugyan olyan lelkiismeretes munkával ápolják a rászorulókat,mint mi otthon,így még 5 évig élt.Azért ismerjük el,hogy nagy nyomás nehezedik az egészségügyben dolgozókra,és sajnos kevesen vannak a betegekre ,ráadásul még kevesebben,akik hivatástudattal,odaadással,szeretettel ápolják a betegeket. Biztos vagyok abban,ha véget ér a járvány,már semmi nem lesz a régi,és szerintem ez így van jól. Legalább is bízom abban,hogy az emberi kapcsolatok ,egymáshoz való viszonyunk jó irányban változnak ezen időszak alatt. Talán a családok közelebb kerültek egymáshoz,a gyerekeikhez. Sokan megtanulták értékelni a bölcsödei gondozó nénik,óvónénik, tanító nénik-bácsik munkáját. Talán kicsit lelassultunk a nagy rohanásból,jobban odafigyelünk egymásra és ez jó. Tartsuk is meg ezeket a tulajdonságokat,és akkor talán jó irányt vesz az életünk.

1
László
László küldte
április 29. 08:13

@Emese: Szia,teljes mértékben egyet értek a fogalmzazásoddal az "eltevést láb alol" részel mert ez így van!! Sajnos tapasztaltam 2001 ben mikor a páromat(élt 37. év) majd 2003 ban Édesanyámat tették el de Apukám itt a Margitban 2018.december 25. én ment el ez volt a karácsonyi ajándék (persze negativ értelemben).Jó kép festegetést kívánok!! Laci. Kaszásról :)

Emese
Emese küldte
április 28. 19:48

Elvesztettem aput egy hónapja, tüdőgyulladás, 86 éves volt. Élni akart még, tervei voltak. Nem a vírus vitte el, hanem a kórházi nem törődömség. Mindenki éljenzi őket, mert nem látnak be a szinfalak mögé. Kirakták a kórházból tüdőgyulladással, felfekvéssel négy nap múlva meghalt. Nem a koronavírus vitte el, egy tüdőgyulladás, amit a kórházban kapott. Az idős emberrel már nem törődnek. Túl fogjuk élni, de akiket kiraknak, mert kell a hely azok nem. Ez most rendesen rányomja a bélyeget a hangulatomra, de próbálok felülkerekedni és inkább alkotok. Karanténban vagyok én is, hogy legalább az édesanyámat megmentsem, de meddig? Én jól viselem a bezártságot, festek. Imádok festeni, ebben adom ki minden feszültségemet. Kikapcsol megnyugtat. A színek vidámabbá tesznek és szól a zene, mindig szól. Annyira beletudok feledkezni, hogy órák repülnek el... Társat keresek én is, de most csak szolidan, betartva a szabályokat, de közben arról álmodom, hogy lesz egy kedves megértő lelkitársam, akivel majd a társkeresőről megszökünk. :)

1 1
Kati
Kati küldte
március 23. 17:07

Azt gondolom, hogy mindenkinek magába kell nézni, ő mit tud tenni. Nyilván vannak olyan emberek akik azt mondják, nekem nincs semmi bajom, és nem is lesz, ne mondják meg hogy mit tehetek és mit nem. Vannak olyanok akit csak az érdekel / a felvásárlók/ ő készüljön fel kellőképpen. De remélem, hogy mindkét csoport csak kisebbség, és többen vagyunk akik komolyan veszik, mert szeretnék minél előbb a saját életüket, szokásaikat, lehetőségeiket visszakapni. Otthoni munka, heti egy bevásárlás, heti egy munkahelyre utazás/sajnos muszáj/, hazaérve fertőtlenítés. Egyébként lakás, udvarfogság. Szerencsére elég jól el tudom foglalni magam. Egész nap szól a rádió az aktuális hírekkel, de este olyan filmeket nézek ami kikapcsol, mert a lelki békét, reményt hogy hamarosan vége lesz meg kell őrizni valószínűleg még elég sokáig. Ha csak hergeljük magunkat a statisztikával, az egyre emelkedő árakkal, üres lisztes polcokkal akkor nehéz lesz. A megváltozott helyzetben új szokásokat kell kialakítani és így talán elviselhetőbb hogy most nem olyan mint akár 2 héttel ezelőtt.

2
Irén
Irén küldte
március 23. 13:28

Kedves Dénes! Ezt tényleg nem írtad. Viszont azt igen, hogy a mostani igen nehéz helyzetben mi írjuk a forgatókönyvet. Továbbra is tartom, hogy jelenleg nem csak mi írjuk. És itt a "csak"-on van a hangsúly. Mert a fejünk tetejére is állhatunk, ez a vírus még akkor is tombolni fog heteken keresztül. Szóval tetszik, vagy nem tetszik, a mostani forgatókönyvbe bizony nem kis beleszólása van ennek a vírusnak is. Természetesen összefogással, és igaz emberként való viselkedéssel, sokat tehetünk azért, hogy pl. az Olaszországi helyzet ne alakuljon ki nálunk is, de ezzel együtt is azt mondom, hogy jelen pillanatban sajnos nincs teljes egészében a kezünkben a saját sorsunk. És mindezt nem azért írom, mert én csak statiszta vagyok a saját életemben, vagy mert kishitű vagyok, mert ha így lenne, akkor már rég nem tudnék írogatni, sem erre, sem semmilyen más fórumra sem.

Dénes
Dénes küldte
március 22. 17:50

Gabriella: Igen, jól látod szerintem a dolgokat, de most össze kell fogni, hiszen a jövőnk a tét. Teljes egyetértés sosem lesz, ahhoz alapvető dolgokon kéne változtatni. Irén: Egy szóval sem írtam, hogy írhatunk olyan forgatókönyvet, ahol a vírust egyik napról a másikra megállíthatjuk. Ugyanakkor én nem érzem magam statisztának életem filmjében, bármilyen helyzet is adódik, és szerintem nagyon sok ember így van ezzel. A kishitűség az emberiség egyik rákfenéje, de persze van még jó pár más is. Azonban, ami most zajlik a világban, attól minden átértékelődik a közös cél érdekében. Ha nem tartanánk össze, a vírus írná a forgatókönyvet, de ilyen nem fordulhat elő.

1
Gabriella
Gabriella küldte
március 22. 14:23

Kedves Dénes telejes mértékben veled értek egyet. Hisz a kialakult helyzetre való tekintettel bizony nehéz elöre jósolni Ha vége akkor viszont már mi magunk irjuk a forgatókönyvet. Összefogás ami mindig is hiányzott a magyar népböl .. Ezen változtatni sajnos csak akkor lehetséges . ha oda állsz ahhoz aki bajban van . Ez a felvásárlási láz . árak az egekben a sok telhetetlen hentestöl. Bizom abba . hamar elfog mulni és ujra minden a régi kerekvágásba fog menni.

2
Irén
Irén küldte
március 22. 13:35

Kedves Zsuzsa és Dénes! Olvasva Titeket, az a helyzet hogy mindkettőtöknek valahol igaza van. Ugyanis a most kialakult helyzetnek tényleg az Élet a rendezője, és az is igaz, hogy mi írjuk benne a forgatókönyvet. DE jelen pillanatban, ez csak részben igaz. Hiszen bármennyire is összefogunk, és bármennyire is felelősségteljesen viselkedünk, ezt a járványt már akkor sem tudjuk megállítani, csak maximum lassítani. Teszem hozzá hogy az is nagy szó lenne. És éppen ezért van Zsuzsának is igaza abban amit írt. Hiszen egyelőre tényleg csak statiszták vagyunk, akiknek az a dolguk jelenleg, hogy Helyesen cselekedjenek. Mert ha így teszünk, akkor kevesebb veszteséggel fogjuk ezt a nehéz időt átvészelni. Ha viszont lecseng ez a dolog, akkor az újraépítésben már teljes egészében mi leszünk a forgatókönyvírók, úgy ahogy Te is írod Dénes, és tényleg rajtunk embereken, és a mi viselkedésünkön fog csak múlni, a gyermekeink és az unokáink jövője.

2
Zsuzsa
Zsuzsa küldte
március 22. 10:08

Másként értelmezükn, látunk. Ennyi.:)

Dénes
Dénes küldte
március 22. 09:59

Zsuzsa: Nem egy dologról beszélünk. A forgatókönyvet nem a rendelkezések írják, hanem minden egyes ember, amit tesz a jelenében. Ez mindíg is így volt, csak nem volt ekkora jelentősége, mint most. Mondanám, hogy próbáld teljességében nézni a dolgokat, de más jellegű a gondolati struktúránk funkcionálása, így sok mindenben nem leszünk egy véleményen.

Zsuzsa
Zsuzsa küldte
március 22. 09:44

Nem értetted mire írtam a statiszta szót....:) A forgatókönyv adott. Nekünk, csak (CSAK) helyesen kell játszani a szerepet... Dénes ne itélj rögtön. :) Értelmezd más szemszögből is. Nem csak egyfajta nézőpont létezik.

Dénes
Dénes küldte
március 22. 09:31

Zsuzsa: Ha sokan úgy gondolják, ahogy Te, akkor tényleg nem mi írjuk. De,ha összefogunk legalább a bajban, akkor igenis mi írjuk a forgatókönyvet. Csodát természetesen nem tehetünk, annyi "mindössze" a feladata minden embernek, hogy ember legyen a szó nemes értelmében.

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország