Hogyan kezdjünk új életet szakítás után?

indította: Balázs
Mária
Mária küldte
április 29. 22:24

A jótanácsaim: Csatlakozom Petyához! Hidd el nem Te vagy a hibás és ne hibáztasd magad semmi miatt, hisz az már úgyis késő! Értékeld magad azért, hogy addig megfelelő partner voltál, amíg tartott (Te lásd a lelki szemeiddel megfelelőnek magadat, bármit is mondott a másik fél!) Fogadd el, hogy jó ideig nehéz lesz nélküle, hiányozni fog Ő is, meg a közösen, együtt megélt dolgok is: ez nehéz, de rendjén van így. Fogadd el, hogy sokáig hozzá hasonlítasz másokat (önkéntelenül is): ez is rendjén van, hisz valószínűleg sokat jelentett Neked, szeretted. Próbáld meg - hosszan és erősen kell próbálkozni - megtalálni/visszatalálni a saját önálló, Neked tetsző életedhez és elfoglalni magadat. Ez nem könnyű, de nincsen más választásod. Találj vissza újra a kedvenc rokonaidhoz, a barátaidhoz, a lelki társaidhoz. Ha ilyenek nincsenek, akkor pedig fontos, hogy keress olyen személyeket, akikkel jól érzed magad, akikkel megbeszélhetsz dolgokat, akikkel jó együtt lenni. Lehetőleg több ilyen személyt találj, mert nem biztos, hogy egy valakin "lóghatsz" minden nap. Ne várd az élettől, hogy rögtön találsz új partnert, vagy rögtön szerelembe esel, mert ennek kicsi a valószínűsége, ha minden szinten - lelkileg is - kötődtél a partneredhez. Fontos, hogy mindezekre szánj időt, annyit, amennyire szükséged van (ez egyénenként és néha is eltérő) Ha haragszol rá és maradtak Benned tüskék, akkor írj neki egy tisztázó levelet. Hosszan, részletesen írj ki mindent magadból (ha nem szeretsz írni mondd felvevőre/magnóra). Ne küldd el és ne add át neki, csak addig írj, amíg le nem higgadsz, ki nem oldódnak Belőled a rossz, ki nem mondott mondanivalóid (ez után kicsit olyan lesz, mintha egy lelki terhet letettél volna :) Mi a jó ebben a helyzetben? Visszatalálsz újra önmagadhoz, szinte újra ismerkedsz saját magaddal, amikor rendre-másra tisztáznod kell azt, hogy mi is az, amit valójában Te szeretsz (nem pedig a partnered), mi is az, amit önmagadtól, önmagadért is szívesen megteszel, mi is az, amit már olyan régen szerettél volna, de nem volt rá lehetőséged (könyveket olvasni, sportolni, rokonokat meglátogatni, céltalanul kószálni, idegen társasággal kirándulni, új helyekre - új emberek közzé menni, új emberekkel ismerkedni, új hobbinak hódolni, csoportos ezéseken vagy utazásokon részt venni, haverokkal/barátnőkkel/kollegákkal bowlingozni, kártyázni, bobozni, ... bármit, amit szívesen és örömmel csinálnál. Ezekre azért van szükség, hogy tudd: több emberre is támaszkodhatsz, mások is szeretnek a társaságodban lenni, másoknak is fontos vagy :) Egy saját tapasztalatot is írok: Volt olyan, amikor nem volt párom. Sokat dolgoztam akkoriban és a beütemezett szabimra készültem. Pihenésre, kikapcsolódásra volt szükségem. Elutaztam a Dunakanyarba, sok könyvvel és egy jó sportcipővel. Hiába egyedül utaztam oda, valahogy folyton volt beszélgetőpartnerem: a kutyát sétáltató, a parti étterem pincére, a lángosos néni, a zöldséges, a szállásadó, a kerékpárkölcsönzős, a fagyis, a pecsenyés, a cukrász, az ajándékboltos. Még a Duna parti strandoláskor is odajött egy kislány, hogy "idejöhetek?" utána meg, hogy "beszélgethetünk?". Ott és akkor arra döbbentem rá, hogy amikor az ember partnerrel vagy társasággal megy, akkor a saját partnerével, társaságával beszélget, de így meg mertek szólítani más emberek is és örömmel beszélgettek velem. Szóval az élet sok mindent tartogat nekünk, ha van bátorságunk kilépni a megszokott konfortzónánkból, ha merünk érdeklődőak lenni az új lehetőségekre.

5
Petya
Petya küldte
április 29. 19:34

Az első lépés az hogy elhidd : NEM te vagy a hibás. Profik ezt fokozhatják azzal, hogy egyáltalán nincs is hibás. Egyik sem hibás. Azt csicsergik a madarak, hogy a párkapcsolat létrejöttéhez két ember kell, mert ha az egyik nem akarja, akkor nem jönnek össze. Nos barátaim én azt mondom hogy a szakításhoz is kettő kell. Én amikor elváltam 30 évesen, először azt hittem hogy nekem ezen a téren befellegzett, két gyerekkel válás után a kutyának nem fogok kelleni. Szerencsére elég gyorsan, kb. 1 év alatt megcáfolta az élet ezt a tévhitet. A nevére már sajnos nem emléxem annak aki megcáfolta. 😛 De megcáfolta, és akkor ez ott nekem nagyon sokat jelentett. Kihozott a depresszióból ugyanis. Később kiderült hogy a gyerekek anyukájával a 4. közös életünket tapossuk. Még később az is kiderült hogy egynél több ellenkező nemű lélektársammal találkoztam már amióta megszülettem most itt. Amúgy egyébként tudnék könyvet írni erről ha nagyon akarnék ... Amit javasolni tudok az, hogy beszélgessenek olyan emberekkel akik már (jócskán) túl vannak rajta.

3
Balázs
Balázs küldte
április 29. 19:06

Sziasztok! Úgy gondolom, a téma érdekes lehet azoknak, akik egy szakítás után társkereső oldalakon szeretnének ismerkedni és újra szerelembe esni! 💟 Mit javasoltok nekik, hogyan kezdjenek új életet? 👫

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország