Hűség. Mit jelent számodra?

indította: Ilona
Évi
Évi küldte
július 12. 22:34

Azt hiszem, nekem a hűség fogalmában legfontosabb a szövetség, az egymás érzéseinek és céljainak támogatása, érzelmi összetartás, stb. Hogy egy csapat vagyunk. Pl. ha nem értünk egyet, akkor is egymással beszéljük meg, nem másokkal osztjuk meg a problémát. A jövőt is együtt tervezzük. Nincsenek komoly titkaink egymás előtt. Ha ez megvan, akkor adódik a hűség is.

1
Zsolt
Zsolt küldte
július 12. 21:46

Szép szavak, fogadalom köttetett azonnal sziklaszilárddá vált.Aztán úgy marad, kővé válva Olvastam én is Hans Christian Andersen meséit Ha ez így lenne, talán nem lennénk itt ilyen sokan 😊 A hűség valóban egy döntés.ez igaz. De igazából sohasem funkcionált jól, mert mesterkélt, és kierőszakolt viselkedés volt. Csernus Imre szépen megfogalmazta. A kapcsolat egy virág, amit két ember öntözz, ha az egyik nem teszi elszárad. Persze ilyenkor kellene őszintének lenni, aztán hűtlenség se létezne.

Bandi
Bandi küldte
július 12. 21:05

Rengeteg aspektusa létezik, ami elsődlegesen a tiszteleten kéne alapuljon, és mivel az emberi természet elég ingatag, rengeteg érzelmi megnyilvánulása létezik, akár pillanatnyilag jelentkezik vagy hosszútávon. A bizalom + szerelem/szeretet majd ezalatt meg kell " tanulni " becsülni és tisztelni a másikat, ezek homogén eredménye egy erős kapocs a HŰSÉG. Ekkor már nem " mint " barátként nevezzük a másikat. Minden ember hibázik, ( nincs olyan, hogy tökéletes ) nem tudunk mindig hibátlan módon dönteni, mint egy előre megkomponált kifogástalan mű! Eltudjuk fogadni a saját, és mások esendőségét?! - természetesen nem lényegtelen a hiba mértéke, de meg kell mindent beszélni, és ez a hűség egyik formája. A házasság és a vallás megint egy másik nézőpont, mind a kettőben fellelhető a hűség , bizonyos fokú mértéke! De hangsúlyoznám , hogy nem mindegy mire épül ebben az esetben!!! Erőltetett mind a kettő??

Mihály
Mihály küldte
július 12. 19:09

Hmm, talán azt, hogy nem élek vissza semmilyen téren a másik ember bizalmával, cserébe elvárhatom, hogy ő sem az enyémmel.

1
Ilona
Ilona küldte
július 12. 09:10

"Fogadalom köttetett. Nem az a fajta, amit a szívre tett kézzel marunk magunkba, hanem olyan, ami csendes elhatározásunkban születik, de azonnal sziklaszilárddá válik." (László) Ezeket a gondolatokat itt olvastam, egy Férfi naplójában. Köszönöm neki. Nem tudnám szebben kifejezni, nekem mit jelent. Pontosan ezt.

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország