Amit a társkereső irodákról tudni akartál


Amit a társkereső irodákról tudni akartál

Az Első Találkozás magazin olvasói közül többen is kérdeztétek, hogy milyen az ismerkedés egy budapesti társkereső iroda szervezésében. Számomra a kérdésekből úgy tűnt, hogy nagy a homály és a bizonytalanság ebben a témakörben. A legtöbben arról érdeklődtetek, hogy mi fog történni, amikor beléptek majd egy társkereső irodába. Egyből fizetni kell majd vagy csak a sikeres párközvetítést követően? Hogyan és milyen módszerrel történik a párkeresés, és miben más egyáltalán az online párkereső oldalakhoz képest. Azért, hogy a felmerült kérdésekre a leghitelesebb válaszokat kapjátok, felkértem Tóth Kornélia párkapcsolati tanácsadót, hogy segítsen eligazodni a társkereső irodákkal kapcsolatos kérdésekben.

Üdvözöllek Kornélia! Szeretném először megköszönni, hogy elvállaltad az interjút, amit már valóban sokan vártak. A budapesti társkereső irodákkal kapcsolatban elég sok kérdést kaptam az Első Találkozás Magazin olvasóitól, de megmondom őszintén, jómagam is kíváncsi vagyok egy-két kulisszatitkokra. Kezdjük is várva várt kérdésekkel. 😊

Talán a legizgalmasabb kérdés, hogy mi történik pontosan, miután valaki felkeresi a társkereső irodát?

Amikor már az irodai találkozóhoz érkezünk, addig egy folyamat zajlott le. Ide tartozik a társkereső iroda működésének ismertetése, a szolgáltatások és azok díjainak bemutatása. Olyan hátteret tudunk biztosítani az ügyfeleknek, amire neki az adott életszakaszban szüksége van. Tehát ha például társat keres, és ebben kéri segítségemet, akkor a társkereső irodai tagság az egyik legjobb választás.

mi is történik egy budapesti társkereső irodában
mi is történik egy budapesti társkereső irodában

Telefonon szoktunk tájékoztatást adni a felmerülő kérdésekre, és még azon is túl. Minden információ birtokába kerül az ügyfél, akkor vagyunk nyugodtak, akkor tud józan, bölcs döntést hozni, akar-e csatlakozni a tagokhoz, vagy más utat választ. Tehát amikor az irodai találkozóra kerül sor, akkor már szinte mint ismerősök találkozunk, és kezdünk bele lendülettel a tagfelvételbe. Annak elsőként a papírforma ad belépőt az anyagiak rendezésével párhuzamosan, majd kérdések sorozata két órában, ami igen jó önismereti tréningnek is mondható, sokszor olyan irányultságú, és mélységű a kérdés. A válaszokat írásban rögzítem. Majd ha maradt fenn bármelyik részről kérdés, azt tisztázzuk. A két órában instant tanácsadás is szokott elhangzani, ami óriási segítséget nyújt a társkeresőknek.

Használtok valamilyen személyiségtesztet, vagy csak kötetlenül beszélgettek az interjú során?

A kollégáimmal együtt összeállított kérdőív, melynek egy része teszt, egy része szabadon megválaszolható kérdésekből állítottunk össze. Nagyon jó kérdéseink vannak, még eddig mindenkitől megkaptam ezt a megjegyzést. Sokat is dolgoztunk rajta. Meghozza a gyümölcsét, ugyanis akiket az irodánkban párosítunk, azon tagok gyakran érzik úgy, hogy a másik velük lelki rokonságban van.

Személyiség tesztet használunk a társközvetítéshez
Személyiség tesztet használunk a társközvetítéshez

Hogyan és milyen módszerrel döntitek el melyik párkeresőnek kit fogtok ajánlani?

Az említett kérdőív során elhangzott válaszok adják meg az alapját, amely azt is tartalmazza, milyen társat keres az ügyfelem, illetve azt is, az ügyfelem milyen tulajdonságokkal bír, ezek mellett a 2 órában szerzett benyomások összessége.

Én a magam részéről csapatommal karöltve mindent elkövettem, és elkövetek a jövőben is, hogy minden tagunk megtalálja élete párját.

Általában mennyi időt vesz igénybe, hogy valakinek párt találjatok?

A nagy általánosságból csak kiemelni tudok, példéul a könnyed avagy az időigényes társtalálást. Van, akinek heteken belül sikerült társat találnom, ám ez csalóka lehet, aki elvárja, és ezzel az elvárással keres meg. Ezért a teljességhez tartozik, van, akinek 1 év elteltével sem sikerült megtalálni a párját. Ez ugye két embertől függ. Én az összekötő vagyok. Azt is lehetne kérdezni, és miért nem szoktak társat találni azok, akik évek óta keresik? Erre kiterjedt választ tudnék adni.

Amíg az online társkereső oldalakon mindenki saját magának keresi a szerinte hozzáillő párt, addig a társkereső irodában ezt a feladatot leveszitek az ismerkedni vágyok válláról és ti keresitek meg mindenkinek a megfelelő partnert. Szerinted miért jobb ezt a feladatot másra, például rátok bízni?

Egyrészt nyújtunk egy biztonsági hálót. Értem ez alatt azt, hogy valós személyek, valós adatokkal, valós szándékkal.

Balázs: Igen ezt értem, jómagam is az Első Találkozás társkereső fejlesztései során arra törekszem, hogy kizárólag valódi fényképes tagok használhassák az oldalt, akik komoly kapcsolatot keresnek, így a párkeresőim is teljes biztonságban tudhatják az adataikat.

Egy biztonsági hálót nyújtunk a társkeresőinknek
Egy biztonsági hálót nyújtunk a társkeresőinknek
  • A diszkréciónk 100%-os. Üzletemberek, akik bizonyos körökben ismertek, sokszor azért egy társkereső irodát keresnek fel, mert nem szeretnék, hogy kiderüljön, hogy éppen szinglik, és társat keresnek.

  • A mai világban jobb óvatosnak lenni, így ez érhető, ha például egy közismert személy minket kér fel, ahelyett, hogy kitenné magát a kirakatba, majd ennek véletlen híre terjedne.

  • A kényelmetlen fordulatokat kisimítjuk.

  • A kapcsolat, illetve az elején az ismerkedés fázisát keretek között tartva döntés orientáltak lesznek az esetleg bizonytalan felek.

  • Megtorpanás esetén hátteret biztosítunk. Szakembereink különböző módszerei közül választhat, a kapcsolat megerősítésén, ha kell, közösen dolgozunk.

Aki elfoglalt, és nem szeretne felesleges köröket, ők gyakran inkább minket választ.

Most felmerült bennem egy olyan kérdés, hogyan tudtok több ezer társkereső profilt kezelni és megjegyezni? Gondolom valahogy mégis szükséges az adatlapokat egy számítógépes rendszerbe felvenni.

Természetesen. Emellett, elég jó az emlékező képességem, mivel egy kézben - a sajátomban - tartom kézbe például a tagfelvételt, így rengeteg munka, amikor átnézem a tagokat. Persze vannak kategóriák, például az életkor. Az egy olyan tényező, amin nem tudunk változtatni. Amíg vidékről a városba, vagy fordítva, el tud költözni a szerelméhez az ügyfelem, addig a kora fix marad. Így a kort szoktam elsőként nézni, amikor párosítok.

A társközvetítések során a kor az egyik legfontosabb jellemző
A társközvetítések során a kor az egyik legfontosabb jellemző

A véleményed szerint miben lehet jobb egy offline működő társkereső iroda az online ismerkedős felületekhez képest?

Az ismerkedés egy társkereső irodán keresztül, talán személyesebb, valósabb, személyiségközpontúbb és emberközelibb. Amíg a fotók tarolnak a neten, és eltűnik mögötte az ember, nálunk a személyiségjegyek fontossága érvényesül, és egy nem feltűnően csinos hölgy is esélyes, hogy megtaláljuk álmai lovagját. De nézhetjük a másik oldalát, amikor bombázó a nő, és rengeteg ajánlatot kap a férfiaktól neten, azaz üldözik, a szépsége miatt. Akkor mi az említett védelmet, diszkréciót tudjuk számára biztosítani. Megszűrjük, kivel van passzolás.

Nálatok a társkereső iroda szolgáltatásai csak diplomásoknak szól vagy bárki felkereshet titeket?

Sehol nem szerepel a diplomások szó, ez direkt nem írtuk ki. Nem hiszem, hogy az iskolai végzettség az, ami meghatározza az ember mivoltát. Természetesen ad hozzá, de leginkább szakmailag. Itt pedig az emberre magára vagyunk kíváncsiak, az irodám is, én is, valamint a kereső felek is. Bárki jöhet, aki komoly szándékú, és független, minden ember előtt nyitva vagyunk.

Nem az iskolai végzettség határozza meg az embert
Nem az iskolai végzettség határozza meg az embert

A társkereső szolgáltatás mellett a randit is ti szervezitek, esetleg szoktatok tippeket adni ezzel kapcsolatban?

Kérésre természetesen adunk. Aki például megözvegyült, és kiesett a rutinból, vagy még nem szerzett rutint, mert az élete úgy hozta addig a lehetőségeket, azoknak külön konzultáció keretében átbeszéljük, hogy gördülékenyen menjen a randizás, az ismerkedés, a következő találkozó.

Van bármiféle megkötés életkorra vagy akár családi állapotra vonatkozva kik kereshetnek benneteket?

Van megkötés, például: jogilag, és érzelmileg is függetlennek kell lennie. Azaz, ne abban a stádiumban legyen, a mikor kimenekül egy rossz kapcsolatból, csak mert nem tud egy percig sem egyedül lenni, máris keresi a következőt- ez esetben általunk. Természetesen büntetlen előéletű legyen. Korban a 18 év az alsó korhatár, a felsőt egy tagunk „ diktálja”, ő 76 éves.

Nagyon gyakori kérdés, hogy mennyibe is kerül a társkereső iroda és cserébe meddig tart a tagság. Tudom, hogy ez irodánként más és más, de nálatok ez hogy van? Esetleg van valamilyen a garancia a tagdíjhoz és a sikeres pártaláláshoz kapcsolódóan?

Azt szoktam mondani, hogy aki a társkereső szolgáltatásra garanciát ad az hazudik, vagy lehet Ámor a kollégája. Nos, Ámor elfoglalt, és nem tudjuk, kinél, mikor jelenik meg, ezért korlátlan idejű tagságot adunk egyetlen összegért, amit nem fogok most leírni, akit érdekel, kérdezze meg Tőlem. Nem horror összeg, de épp akkora, hogy a komolytalan szándékú emberek meggondolják magukat. A sikerért dolgozunk 2006 óta, ez a hivatásom.

Menyibe is kerülnek a társkereső iroda szolgáltatásai
Menyibe is kerülnek a társkereső iroda szolgáltatásai

A legtöbb társkereső iroda a budapesti szinglikre fókuszál. A ti irodátokat például a kecskeméti, békéscsabai vagy a szegedi társkeresők is felkereshetik? Vannak külön partnereitek, akik ezt a feladatot ellátják?

Nincs kihelyezett irodánk. Aki komolyan szeretne hozzánk tagságot váltani, nem hiszem, hogy ebben a kis országban gondot jelentene Budapestre eljönni, és az adott 2 órát rászánni. Eddig ezt tapasztaltam, és éppen ezért nem tervezem, hogy kiadom a kezemből az egységes központú szemléletet.

Szervezetek-e a társkereső programokat esetleg kötetlen beszélgetős estéket a társkeresők számára?

Nem, de ezt a jelenlegi állapotra mondom. Ki tudja, mit hoz a jövő.

Szerinted milyen a legjobb társkereső iroda? Milyen ismérvekkel kell rendelkeznie?

Természetesen az olyan iroda, mint az IgazTárs. Itt segítjük is a tagokat a társtalálás mellett abban is, hogy megtudják tartani a párjukat. Vagy éppen hogyan tudják az érdeklődést felkelteni. A férfiak például elfelejtettek udvarolni. Mi ebben is nagy sikerarányt értünk el. Senki sem gondolná, milyen magas végzettségű férfiak ismeretlenek ebben a témában. Az udvarlás egy sötét folt az emberek fejében.

milyen a legjobb társkereső iroda?
milyen a legjobb társkereső iroda?

Esetleg van még valami amit szívesen elmondanál az IgazTárs társkereső irodáról, vagy volt olyan emlékezetes társközvetítés amit elmesélnél?

Több sikeres társközvetítés is volt, sőt, olyan is, amiben én magam sem hittem. Például: kisgyermekes anyuka keresett társat, és heteken belül megtaláltuk a párját. Vagy: túlsúlyos hölgy fordult hozzánk, tele komplexusokkal. S igen, igaz, van aki nem a karcsúságot, hanem a teltebb idomokat szereti. Itt is hamar elkelt a hölgy. Férfiaknál is volt, akit bedarált az ületi élet, ezért fordult hozzánk. A cége rengeteg idejét lefoglalta. Aztán megleltük azt a hölgyet, aki ezt el tudta fogadni. De úgy tudom, a hölgy már a férfi cégénél dolgozik, így még több közös időt teremtenek a tárgyalások között a közös szabadidőre. Ez is egy út.

A szerelem jó megoldásokat tud produkálni!
Gondolatok a társkereső irodákról.
Forrás: T. Kornélia

Szerelemre fel, mondja - Tóth Kornélia az ország RandiGuruja, a riport alany - , és több párkapcsolati tanácsadó áll a társkeresők kérdéseinek megválaszolására, akik komplex szolgáltatást nyújtanak.


Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség

magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Budapest

Budapest

1214

Rakéta utca 33.

+36 (1) 604 3102