Imerkedés Mozgássérültekkel

indította: Tibor
Zoli
Zoli küldte
május 27. 19:41

@Tibor: Kedves Tibor, Ne lepődj meg, ez szerintem a legtöbb társkereső oldalon így van. Olvastam, hogy még az egyneműeknek szóló oldalakon is arról panaszkodnak, hogy nincs válasz. Ez valami általános dolog lehet. A hiba nem a Te készülékedben van. Üdv. Zoli

1
Tibor
Tibor küldte
május 27. 18:47

@Zoli: Kedves Zoli! A naposoldalt már próbáltam. Még választ se kaptam...

Zoli
Zoli küldte
május 22. 17:51

@Tibor: Kedves Tibor, Több társkereső van sérülteknek, én véletlenül láttam ezt, és beleolvastam: https://naposoldal.org/tarskereses/ Talán nem jelenti valaki és nem lesz törölve. Üdvözlettel: Zoli

1
Tibor
Tibor küldte
május 22. 16:57

@Zoli: Ezzel nincs is semmi baj. Mindenkinek meg van a saját véleménye. Melyik társkeresőre gondolsz?

Tibor
Tibor küldte
május 22. 16:53

@Éva: Kedves Éva! Rengeteg a férre értés ezzel kapcsolatban. Aki mozgássérültként társat keres az nem kifejezetten ápolót, segítőt keres. Arra megvannak az erre a területre szakosodott beteg ápolók! Ráadásul én nem szorulók mindenben ápolásra. Vannak dolgok amikben természetesen segítséget kérek, de nem mindenben. Ezzel levéve a terhet a másik félről....

Tibor
Tibor küldte
május 22. 16:45

@Tamás: Kedves Tamás! Köszönöm, hogy leírtad a véleményed. A Marcibányi Téri helyről manapság egyre több rosszat hallani, sajnos! A sorstársaim is azért keresnek egészséges embert véleményem szerint, hogy jobban tudják segíteni a mindennapokban, amellett hogy lelkileg és érzelmileg a mozgássérültek is legalább akkora odaadással benne tudnak lenni a kapcsolatban. A mozgássérülteknek ezett programokkal kapcsolatban az a probléma hogy rajtam kívül szinte mind idősebb (már nyugdíjjas korú) én pedig 37 évesen ettől még messze vagyok. A tanfolyamok esetleg járható útnak bizonyulnak még! 😉 Köszönöm, hogy megosztották velem a véleményed. Szép napot

Éva
Éva küldte
május 08. 20:09

@Tibor: Szia! Én úgy gondolom egy egészséges ember számára teher lenne mozgássérült emberrel kapcsolatot létesíteni, erre kevés példát láttam életem során. Persze van a másik eset, mikor az egyik fél valamilyen okból kifolyólag, baleset, betegségből eredően mozgássérültté válik. Ettől függetlenül fiatalon volt egy osztálytársam, akinek az egyik lába rövidebb volt és el tudtam volna vele képzelni az életem. Nagyon jó fej volt, imádtam.

1
Tamás
Tamás küldte
április 27. 01:30

Kedves Tibor! Nekünk a családban volt mozgássérült. Ő egy rendkívül megnyerő modorú (főleg hölgyekkel), erős és életerős férfi volt. Nagyon könnyen meg tudta a hölgyeket szólítani, a figyelmüket fenntartani. Számos olyan is volt, aki hajlandó volt vele egy-egy éjszakát együtt tölteni. Sajnos, aki ennél hosszabb időt is tervezett volna, attól előbb-utóbb meg kellett őt menteni, hogy maradjon még fedél a feje felett. Én a helyedben inkább mozgássérülteknek ezett programokon, tanfolyamokon keresgélnék. Hasonlók a problémák és az arra talált megoldások (lakás kialakítása, lakáson belüli mozgás, közlekedés, segítői szolgáltatás). Budapesten a Marczibányi téri Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központja lehet kiindulási alap. Tamás

3
Zoli
Zoli küldte
április 20. 16:04

Ez megint olyan topic, amelyikre egyik társkereső profil ugrani fog, és ismét kifejti azt a véleményét, amit már jól ismerünk. Amúgy van olyan társkereső oldal, melyen sérült emberek vannak. Zoli

1
Reverencia
Reverencia küldte
április 20. 09:53

@Tibor: Kedves Tibor! Te miért nem mozgássérültek között keresed a párod? Megpróbáltam az ismerkedéseim során empatikus lenni a sérült társkeresőkkel. Személyes találkozásaink során a betegségeikről szóló előadásokat kellett hallgatnom, holott én viszonylag egészséges ember vagyok. Nemhogy kirándulást tervezni nem lehet velük, de már egy sétától is kiakadt némelyik. Én viszont szeretek a friss levegőn mozogni. Szívesen sétálok, kirándulok, bringázom, de a városnézés is szórakoztat. Mit kezdjek egy mozgásában korlátozott társsal, baráttal, barátnővel stb.??? A tartós egészségkárosodással többnyire együtt jár az arrogancia kialakulása. Nekem bőven elég a munkahelyemen megküzdeni az arrogáns, sérült emberekkel, a magánéletemben nem hiányoznak az efféle játszmák. Lehetséges, hogy ezzel a hozzáállással nem vagyok egyedül. Nem szeretnék senkit megbántani, de más az, ha a munkahelyemen segítem a sérült emberek életét, mert az a munkám, azért kapom a munkabéremet. Talán szeretem is a munkámat, hiszen sok kedves emberrel megismerkedem közben. Neveltetésemből kifolyólag van bennem empátia a sérült emberek iránt, és segítek is, ha tudok. De a párválasztás nem erről szól! A párválasztás során azt kell figyelembe venni, hogy tudunk-e majd együtt lenni, együtt élni, boldognak lenni, boldoggá tenni egymást stb. Mielőtt még azt gondolná valaki, hogy az egymás boldoggá tétele csupán az mindenben zajlik, tévedésben él. A kiegyensúlyozott, boldog párkapcsolaton mindkét félnek minden nap dolgoznia kell, kompromisszumokat kell kötniük, néha le kell mondaniuk valamiről, figyelniük kell egymásra, kitalálni egymás gondolatát, apró kedvességekkel halmozni el egymást nap, mint nap stb.

1 2
Emese
Emese küldte
április 19. 21:49

Miért félnének? Nem félnek. Csak senki sem szeret plusz gondot a nyakába venni, márpedig egy ilyen emberrel való kapcsolat / együttélés törődés, lemondás, anyagi költség, időigény. Mindezt főleg X évesen, amikor mindenkinek már megvannak a saját gondjai. Tudom, ez igazságtalan, de így van. Ugyanez a helyzet a vakokkal, a süketekkel, a végtag nélküliekkel és sorolhatnám. De hasonló mondjuk egy pszichiátriai páciens vagy egy 5 gyerekes özvegy esete is. Az illető csak azt teheti, hogy megpróbálja a világnak megmutatni hogy mennyi értékes tulajdonsága van, hogy az emberek ne csak a negatívumokat nézzék. Lásd Nick Vujicict, neki se karjai- se lábai, mégis egy boldog ember, nős, 3 vagy 4 gyerekkel.

1 1
Csaba
Csaba küldte
április 19. 21:39

Déja vu érzésem van. Egy másik topikodban írtam erről.

1

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország