Karrier vagy szerelem? Te melyiket választanád?

indította: Balázs
Kati
Kati küldte
április 01. 16:50

Mit nevezünk karriernek? Az már az hogy van egy biztos munkám, ami van amikor nem 8-16 óráig tart, és emiatt néha félre kell tenni a magán életet. Inkább hozzá kell hangolni. De hát ebből élek és mindent ebből fedezek amit az élet elém görget. Nem hinném, hogy ezt a típusú függetlenséget fel szeretném adni. Vagy ez nem karrier? De akkor mit nevezünk annak. Nyilván területhez is kapcsol a munkám, ami megint egy probléma lehet. Arról már nem is beszélek hogy azért nem olyan könnyű új munkát találni egy kor felett. Remélem nem kerülök ilyen helyzetbe hogy választani kelljen. Kompromisszum talán mindig létezhet, hogy ne kelljen választani.

Gábor
Gábor küldte
február 15. 19:06

Mindenképpen össze kell hangolni, nem csak a szerelem/karrier függvényében, hanem az illető saját képességeivel, szükségleteivel is. Ha saját magamhoz képest alulteljesítek a karrierben, mert "a pénz nem boldogít, de a szerelem mindent megold" hozzáállással kezelem, akkor a párkapcsolatomat is le fogja valamilyen szinten korlátozni fogja a pénz hiánya. Ilyenkor az egyik rossz megoldás, hogy a saját szintemhez képest szerényebb igényű párral kapcsolódok, a másik rossz megoldás, ha a páromnak, aki viszont hozza a saját szintjét, le kell mondania bizonyos dolgokról. A karriernek itt csak a pénzügyi oldalával számolok, beteljesülés oldalát ne vegyük figyelembe, hisz eleve nem erre esett a választás. Ha a szerelmet teszem félre, még egyértelműbb a dolog, hiszen szinte teljesen mindegy, hogy egy egyszerű, két szobás lakásból, vagy egy mediterrán szálloda teraszáról mozgatom az átlagkereset többszörösét, ha közben nincs kihez szólni. Sőt, utóbbi még talán rosszabb is, mert ilyenkor szembesül vele az ember, hogy "elértem mindent, mégsincs semmim". Ilyenkor szoktak bepánikolni a hírességek, színészek, énekesek, és válnak alkoholistává, vagy drogfüggővé. Olyan ez, mint a főzés: ha bármit túladagolsz, elferdült eredményt fogsz kapni.

Zsuzsanna
Zsuzsanna küldte
február 15. 17:33

Már a kérdés feltevést sem egészen értem, hiszen egy kapcsolatban pont az a lényeg, hogy lelki, érzelmi, szinten összhangba kerüljön két ember. Szerintem, ha a munkát avagy karriert nem lehet összhangba hozni az érzelmi oldallal, szerelemmel, akkor dobhatjuk is az egészet a kút fenekére. Főleg 50 felett egy kapcsolat már 80%-ban arról szól, hogy hogyan tudjuk elfogadni, tolerálni egymás élethelyzetét. Ebbe sok minden beletartozik, a távolság, munka, gyerek, lakás és lehetne sorolni vég nélkül.

Zoli
Zoli küldte
február 14. 00:57

Sziasztok én sosem gondoltam karierre nem is vagyok ilyen beállitottságú persze nyilván fontos hogy megbecsüljenek a munkában és ez jól tud esni de én mindíg beértem kevéssel is. Nekem a szerelem fontosabb de ez én vagyok nem vagyunk egyformák.

1
Balázs
Balázs küldte
február 13. 23:00

Igen, ezt megértem. Habár ezzel át lehet esni a ló túlsó oldalára. Ha a munkától kapsz pozitív megerősítést, de az ismerkedéstől vagy a társkereséstől nem, akkor egy idő után csak a munkára fogsz fókuszálni és az idő meg nagyon gyorsan eltelik... Talán nem szabadna annyira félni attól, hogy vannak dolgok, amihez nincs beleszólásod és el kell fogadni, hogy nem minden alakul irányíthatóan az életben. Úgy is fel lehet fogni, hogy ez teszi érdekessá az egészet... (az élet sava, borsa)

1
Roland
Roland küldte
február 13. 22:36

A felsorolásomban a pénz csak az egyik "kellemes járulékos eleme" volt a munkának/karriernek. A hangsúlyt inkább arra helyeztem (vagy próbáltam), hogy ott legalább van valami egyértelmű visszacsatolása annak, hogy létezel, van beleszólásod dolgokba, így értékelik, amit csinálsz. Ha egyáltalán nincs magánéleted, mert alapból senkit nem érdekelsz, a karrier még mindig egy kicsivel több, múló "boldogságot" nyújt az elérhetetlen semminél. :)

Balázs
Balázs küldte
február 13. 22:28

Szerintem a pénz nem igazán tesz boldoggá (max ideig óráig) és igazából az élete végén mindenki ugyanott köt majd ki függetlenül, hogy mit ért el az életben vagy mennyi pénzt illetve tudást halmozott fel addig. Akkor az eredmények is a semmivé vállnak nagyjából... Azonban a boldogságban átélt pillanatok ilyenkor felértékelődnek majd. Persze egyetértek abban, hogy ahhoz pénz is kell, hogy az ember minőségi időt tudjon eltölteni a párjával, de ehhez nem biztos hogy karrier is szükséges.

1 1
Roland
Roland küldte
február 13. 22:06

Mindenképpen a karrier, főleg ha a munkád a hobbid is. Mondhatnám, hogy ott legalább van legalább némi kézzelfogható eredménye és pozitív visszacsatolása (rezumé, skillek, tapasztalat, fizetést kapsz érte, egy csapat megbecsült tagja vagy) a ténykedésednek, szemben a nem létező magánélettel :)

Anna
Anna küldte
február 13. 21:59

A karrier álmom 10 évvel ezelőtt letudtam. A szakmámban a csúcsot legyőztem. Megadatott, hogy ne kelljen döntenem. Érdeklődő szívvel állok a szerelem előtt. 😁

Balázs
Balázs küldte
február 13. 21:53

Ha választanod kellene, Te hogyan döntenél? Egyébként szükséges-e egyáltalán dönteni minden esetben?

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország