Két éves szabály a párkeresésnél

indította: Emese
Gábor
Gábor küldte
augusztus 06. 21:52

Békítőleg írom a következőket, széles a vállam, bevállalom, hogy esetleg mindenki rám zúdítja haragját, mert nagyon kedvellek benneteket. E témában megerősítést kaptam egy férfi ismerősömtől, aki végzett pszichológus, végzett terapeuta, és számomra érthetetlenül negyvenhez közeli életkorban gyászfeldolgozás a szakterülete. Elfogadom, nagyon jól csinálja. Ő mesélte, hogy nemcsak halálesetnél, de válásnál, párkapcsolati, kapcsolati szakításnál is ugyanaz a gyász idő köszönt be, adott helyzettől és személyektől függ a gyász hossza. Még egy gondolat: a franciák a beteljesült sze.et "kis halálnak" hívják. Kérlek, vidámság legyen ma este is veletek!

3
Reni
Reni küldte
augusztus 06. 19:15

Kedves Éva, gyerekekkel nem poénkodunk, amúgy meg semmit se tudsz rólam. Legyen véleményed a témákról mint mindenkinek, de ne ugy kezd, hogy jaj ezek a kommentelők... ilyenek meg olyanok.... Én a témát elemeztem nem a kommentelőket. Legyen csodás estéd. Maradok tisztelettel.

1 2
Éva
Éva küldte
augusztus 06. 18:59

@Emese: Így igaz,mindig meg lehet mindent beszélni,. Természetemnél fogva én sosem szerettem részemről a vitát,s ki is szoktam maradni a vitaforrásokból,az nem az én világom! Talán sikerült annyira megismerned engem személyesen is,hogy a humor a vidámság a jókedv az erősségem,s vita teljesen távol áll tőlem. Viszont Reni kissé túl lőtt a célon,s egy közösségben a tiszteletlenség egymással szemben nem megengedett!

2
Emese
Emese küldte
augusztus 06. 18:51

Ne veszekedjünk... ez egy komplex téma, írásban megbeszélni nehéz, nem megy át se a hangsúly, se a mosoly, se a humor. A "két éves szabály" nem vonatkozik mindenkire de nagy vonalakban igaz. Ez az én véleményem ami az enyém és másnak nyugodtan lehet más véleménye.

Éva
Éva küldte
augusztus 06. 18:50

@Reni: Szia! Nagyon kritikus személyiség vagy! Itt nem szokás másokat Sértegetni,Bántani!!! Légyszíves te is tedd ezt,és tartsd tiszteletben mások véleményét! Valami nem tetszik egy véleménynyilvánításban,lehet az illetőt ignorálni! Nem hinném,hogy valaki a te IQ-at eddig megkérdőjelezte volna,illetve sértegetett volna! Nekem is lenne véleményem rólad,de nem teszem,mert nem azért vagyok itt hogy bárkit sértegessek! Van a mondás,,Nem szabad mindig kimondani azt,amit gondolunk,mert nem tudhatod mennyire sérül a másik lelke!!!! Azért örülök,hogy te egy nagyon Okos,intelligens személyiség vagy! Legyél magadra büszke! További szép estét,minden jót!

3
Reni
Reni küldte
augusztus 06. 17:40

Az IQ szint (is) egy egy irásból bizony mindent elárul. Gratula!!! 😉

1
Éva
Éva küldte
augusztus 06. 17:06

@Hanka: Szia! Ahogy eddig tapasztaltam az eddigi kommentekben,a ,,Statisztika" mindent elárul,egy igazi társ!....😊 Nem akarom elhinni,biztos,hogy mindenki a földön él,tisztelet a kivételeknek!😊 Remélem a gyermekek nem tudományos a statisztika alapján születtek-e földre🤣 Bocsi,az utolsó mondatot kis humornak szántam,nem sértésnek mielőtt valaki félreértené.

1
Emese
Emese küldte
augusztus 06. 16:26

P.s. ha valakit érdekel, elküldöm neki a szöveget, sajnos olaszul van.

Emese
Emese küldte
augusztus 06. 16:25

Kedves Reni, Egyetértek... én egy cikket idéztem, ami elgondolkodtatott és amit nagy részben logikusnak és elfogadhatónak tartok, több év háziorvosi gyakorlattal a hátam mögött. Sok igazság van benne. Persze nem mindenki ilyen, van aki könnyedén feldolgozza, van, aki igazából már nem szerette a másikat és a szakítás megkönnyebbülés volt, stb. sok változat lehetséges. Erről a témáról sokat lehetne beszélgetni... ha vélemény csere lenne. Tudom hogy van(nak) illető(k) akik engem nem kedvelnek igazán és bármibe, amit mondok, belekötnek. Ez elkerülhetetlen, nem lehet mindenkinek tetszeni. Nem is ez a célom. Szakmai dolgokról, elhatároztam már évek óta, dilettánsokkal nem vitatkozok.

Reni
Reni küldte
augusztus 06. 14:41

Jesszusom egyesek teljesen elcsúsznak értelmi szinten🤦‍♀️ és véresen komolyan vesznek dolgokat, ki kérik maguknak ha valakinek más a véleménye és még ki is nevetik, le is nézik. Pedig nem is róluk van szó, csak egy téma elemezgetéséről.

2
Éva
Éva küldte
augusztus 06. 13:41

@László: Szia! Ez jó,jót nevettem,s teljesen igazat adok! Sajnos úgy látom vannak emberkék akik statisztika alapján keresik párjukat,boldogságukat! Ilyenkor azt szoktam mondani,ébresztő,s szembesüljünk a valósággal,mert az életünket,fizikailag,illetve megélt,átélt gyakorlatban éljük meg,éljük át,s abból tudunk tapasztalatot szerezni!

László
László küldte
augusztus 06. 12:49

@Emese: Ez egyáltalán nem nemfüggő. Azt hogy ki mikor áll készen egy új kapcsolatra, azt mindenki saját maga érzi. A statisztika meg egy olyan humbug, amit a készítője úgy alkot, ahogy akar. Megkérdez 1000 embert. Oké. De ha másik ezret kérdez meg, lehet hogy abszolút más eredményt kap. @Hanka: Aki pár hónap után új kapcsolatba kezd, az nem feltétlenül kapcsolatfüggő, csak mert nem a sebeit nyalogatja 2 évig. Részemről egyszerű a dolog. Ha egy ajtót becsukok magam mögött, akkor az be van csukva. Tovább lépek, még ha fáj is.

2

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország