Ki boldogul eredményesebben, az egyedülálló Férfi vagy Nő?

indította: Edit
Edit
Edit küldte
augusztus 24. 21:53

@Krisztina: Kedves Krisztina. Magam is nyertese vagyok az egyedüllétnek abban az értelemben, hogy határozottabb vagyok, meg tudom oldani a problémákat.... Mikor eldontottem hogy elválok, tudtam hogy egy csomó olyan dologgal kell szembe neznem amit eddig ketten oldottunk meg, azt mostantól egyedül kell. De inkább ezt választottam. Haladok hol hegy menetbe, hol lejt menetbe... Vannak nehéz időszakok, van amikor minden flottul megy.... Amit nehezen élek meg, nincs kivel megbeszélni a terveket, jó döntések megerősítese, aki biztatna indulj bátran....

1
Edit
Edit küldte
augusztus 24. 21:35

@Zoli: Kedves Zoli. Jó a gondolat meneted és annak kifejtése. Nyilván mindenki a saját bőrén tapasztalja leginkább. Én speciel azon nők közé tartozom akik boldogulnak, így vagy úgy... Műszaki analfabéta vagyok, nem tudok felfurni egy képet a falra, egy vizcsapot megjavitani.... ezek nem nagy dolgok, de nekem kihívás! Nem a igazian nő táborához tartozom, viszont a talajcsákányozás nem okoz gondot. A félre értés elkerülése végett nem ezért keresem párom /társam... Üdv. Edit

Krisztina
Krisztina küldte
augusztus 15. 09:24

Az egyedüllétben nagyon sokat kényszerülünk változni. Nekem hatalmas tanulási folyamat még mindig a segítségkérés és segítség elfogadása. Így mondhatom, hogy egyértelmű nyertese vagyok az egyedüllétnek, hiszen a személyiségem olyan irányba fejlődött, amibe anélkül, hogy társammal maradok, nem lehetett volna. Azt gondolom, hogy az egyedüllét elszenvedője az lehet, aki nem gondolkodik azon, hogy mit rontott el, mit csinálna másképp és ehhez nem keres tanulási utat. Nekem is először a fizikai dolgok jutottak eszembe, de átgondolva, átértékelve már inkább az érzelmi, értelmi dolgokat helyezném előtérbe. 🙃

Matild
Matild küldte
augusztus 15. 08:10

Egyértelmű hogy a FÉRFI! Hiszen a mosógépet , gáztűzhelyt , még a vasalót sem ördöngösség kezelni./nem véletlen a főzési tudományt is férfiak művelik jobban/. Viszont a komoly akár fizikai erőt, akár jobb technikai tudást igénylő tevékenységet a férfiak jobban megtudják oldani. Ám így vagyunk teremtve, hogy PÁROSAN SZÉP AZ ÉLET! Mert a női és férfi adottságok nélkül azért FÉLEMBEREK VAGYUNK./itt a lelki beállítottságra gondolok/

Zoli
Zoli küldte
augusztus 15. 04:07

@Gyöngyi: Kedves Gyöngyi, rendben. Zoli

Gyöngyi
Gyöngyi küldte
augusztus 14. 23:42

@Zoli: az én véleményem az,hogy nem az ügyességi szerint választom a párom. Amit megtudok csinálni azt metudom amit nem ahhoz hívok szakembert és kész. A páromnak nem kell mindenesnek lennie. A lényeg,hogy a probléma megoldódjon.

Lajos
Lajos küldte
augusztus 14. 22:09

Ja, és még csak annyit, hogy minden egyedülálló remekül boldogul mindaddig, amíg nem jön a másik egy csomó problémát csinálni. A férfi remekül vezeti a saját háztartását, amíg nem jön egy nö azzal, hogy disznóól van és mindenütt mosatlan. Egy nő remekül boldogul egyedül a műszaki dolgokkal, amíg nem jön egy férfi, hogy nyikorog az ajtó és nincs fék az autón...

Lajos
Lajos küldte
augusztus 14. 22:05

Szerintem mindhárman remekül boldogulnak, az egyedülálló, a férfi és a nő is...

Zoli
Zoli küldte
augusztus 14. 20:49

@Ferenc: Szia Ferenc, írtam, hogy: "Aztán vannak olyan férfiak, akik eléggé univerzálisak, meg tudnak sok mindent csinálni, javítani, elintézni." Én sem mindenkiről beszéltem, egyesekről, akik képesek sok mindent megcsinálni. "Ez egy nagy elvárás a társadalom részéről,sokszor teljesíthetetlen." Sokszor a körülmények kényszerítik ki, mert nem tudja mondjuk a szakmunkát megfizetni, kénytelen (lenne) maga megcsinálni. Vagy a nő várja el, mert otthon úgy nőtt fel, hogy az apukája ezermester volt, és szinte mindent megcsinált, a párja meg kétbalkezes - amire a rózsaszín ködben nem figyelt fel, nem tulajdonított neki jelentőséget - aztán a későbbiekben ebből feszültségek keletkeznek. Főleg ha nem tudják - vagy a nő nem akarja - megfizetni a "mestereket". Amúgy meg itt Mo-n értened kell(ene) kb. mindenhez, mert különben akiknek a szakmájuk, becsapnak, kihasználnak, rosszul csinálják meg és túlárazva... vagy azt sem tudják hogy kellene megcsinálni, és téged, mint megrendelőt kérdezgetnek. Zoli

1
Ferenc
Ferenc küldte
augusztus 14. 20:27

@Zoli: Egy férfi se biztos hogy meg tud oldani műszaki dolgokat. Ez egy nagy elvárás a társadalom részéről,sokszor teljesíthetetlen.Mint ahogy a nők felé elvárás hogy értsenek mindenféle házimunkához,tudjanak főzni. Pedig ez se evidens szerintem. Nekem legalábbis nem elvárás egy nő felé.Ha tud,akkor tud, ha nem akkor egy kapcsolatban megoldom én.

1
Zoli
Zoli küldte
augusztus 14. 20:20

@Edit: Kedves Edit, emberfüggő. Sok férfi nem konyít a házimunkához (se), mert az anyukája elkényeztette, megkímélte, tőle, aztán meg a felesége/partnere végezte ezt; nem véletlenül van a sok női sirám arról, hogy a férfi még a koszos zokniját sem képes a szennyeskosárba/ládába beletenni. Aztán vannak olyan férfiak, akik eléggé univerzálisak, meg tudnak sok mindent csinálni, javítani, elintézni. Tudnak bevásárolni, takarítani, mosni, vasalni (jelzem nem ördöngösség), esetleg főzni is (nekem ez utóbbiban pl. még fejlődnöm kell). Ők - rossz szóval mondva - kevésbé szorulnak egy nőre, mint a mama kedvencei. A nők alapvetően egy csomó műszaki és nagyobb erőkifejtést igénylő dolgot nem tudnak megcsinálni - ez nem rosszindulat feléjük, tény - így alaphelyzetben jobban rászorulnak a férfira/férfiakra. Persze itt is van kivétel, jó pár nő nagyon igazian elintézi a dolgokat, de ők kisebbségben vannak. És még közülük is nagyon kevés áll neki mondjuk talajt csákányozni... Zoli

2
Péter
Péter küldte
augusztus 14. 20:09

Mindenki saját magából kiindulva tud erre választ adni. Nagyon különbözőek vagyunk, mindenki máshogy éli meg az egyedülállóságot. Objektív véleményt nehéz megfogalmazni éppen ezért. Nálam változó, mert van, amikor nem foglalkozom vele, jól elvagyok, teszem a dolgomat. Viszont vannak időszakok, mint például most is; éppen nemrég értem haza a Balatonfüredről, az ukrán munkatársamnak segítettem magyarul írni tanulni. Szóval amerre elnéztem szerelmespárok, jobbnál jobb csajok...Istenem.😳 😲😲 Hát igen, itt vagyok, tényleg kedves, udvarias, illemtudó és egyszerűen nincs olyan közösség, ahol felszabadultan tudnék ismerkedni. Mindenhová egyedül megyek. Nem találok olyan közösséget, ahol megmutathatnám miben vagyok jó, hogy érdekel a rajzolás, festés, barkácsolás. Na jó, megyek hallgatok egy kis Tiestót.

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország