Voila! Megtaláltam a párom a társkereső oldalon


Voila! Megtaláltam a párom a társkereső oldalon

Tudtad? A legfrissebb 2018-as felmérések szerint az interneten ismerkedő egyedülállók hamarabb egymásra találnak, mint akik a hagyományos módszerekkel próbálkoznak meglelni életük párját. Kimutatták, hogy a párkeresők legalább 15 százalékkal nagyobb eséllyel esnek szerelembe egy online felületen, mint egyéb próbálkozások alkalmával. Kérdezhetnéd, de hol az én párom? Nagyon úgy néz ki, hogy egy társkereső oldalon!

A történetünk főszereplője Anikó, aki Budapesten él és van 2 kisgyermeke. Már régóta belefáradt a házasságába, mivel a párjával korán elhidegültek egymástól és a végül meg is csalták. 35 éves volt, amikor a válás mellett döntött. Éppen azon kezdett el gondolkodni, hogy miként élje tovább az életét. El volt keseredve, mert akkor úgy érzete, hogy soha nem lesz többé boldog családi élete. Akkoriban éppen vesztesnek éreztem magam, mesélte Anikó.

Mélypontra került az életem. Véget ért egy házasság, egy szerelem, a vonzódás, a tisztelet. Egy szövetség vált köddé.

Eldöntöttem, hogy veszem a bátorságot és regisztrálok néhány társkereső oldalra és megtalálom a párom! Évekig próbálkoztam, hol kevesebb, hol több sikerrel, de eszembe sem jutott feladni a keresést. Mindig is a független jóképű férfiakhoz vonzódtam, akik néhány hónapon belül a tudomásomra hozták, hogy nem szándékoznak megállapodni. Pedig minden vágyam az volt, hogy ismét megtaláljam a szerelmet egy olyan férfi oldalán, akivel úgy élhetünk, mint egy család. Ezt sajnos az első randik alkalmával kifejezésre is juttattam. De rájöttem, hogy ezzel hibát követek el, mert csak megfélemlítem a férfiakat. Így a tapasztalataim megsúgták, hogy jobb, ha ezt a vágyam mélyen eltitkolom és inkább csak később hozakodok elő vele. De aztán beláttam, hogy ha egyébként tényleg megtalálom a nekem való társat, úgy is szépen alakulnak majd a dolgok, így minek is ezt firtatni. Úgy döntöttem, elengedem ezt a család kérdést és lazábbra fogom az ismerkedést. Elsősorban arra törekedtem, hogy találjak valakit, akit egyáltalán vonzónak találok, aki csak az én párom lesz. Mert hiába tetszik valaki, ha az első találkozás alkalmával nem alakul ki vonzalom, nem indul be a kémia, akkor úgy sem lesz folytatás.

csak a párom kerestem...
csak a párom kerestem...

Amikor találkoztam Márkkal, szinte szikrázott közöttünk a levegő. Mindketten nagyon elfoglaltak voltunk a munkánk miatt, így nagyon nehéz volt összehozni egy randevút. De türelmesen kivártuk egymást. Viszont így utólag, talán azt mondhatom, hogy jobb volt így, hiszen a találkozás tele volt várakozással. Izgulós típus vagyok, így persze feltettem most is azt a kérdését, hogy:

Vajon a személyes találkozáskor is azt az embert látom majd, mint amilyennek elképzeltem az előzetes beszélgetéseink és a képek alapján?

Felhívott, hogy a nagy forgalom miatt egy kicsit késik. Így én érkeztem előbb. Amikor belépett a kiválasztott budapesti étterembe, szinte egyből összetalálkozott a tekintetünk. Különös érzés fogott el, egyszerűen csak megéreztem, hogy ő lesz az én párom. Megtörtént a bemutatkozás és egész este le sem vettük egymásról a szemünket. A tekintetében cikázva kerestem: Vajon tetszem neki? De aztán hamarosan témánál voltunk és kifejeztük egymásnak a tetszésünket. Milyen jó az, amikor nem kell feszengeni! Amikor tényleg az az ember ül velem szemben, akit a képen láttam. Voltak korábbról rossz tapasztalataim is társkeresés téren, de végül mindketten azt kaptuk, ami a valóság, Nem csalódtunk.

szikrázott a levegő körülöttünk
szikrázott a levegő körülöttünk

Nekem sokat számít a párom külsője. Nagyon fontosnak tartom, hogy milyen az első benyomás. Egy mosoly, egy pillantás, egy kedves mozdulat azonnal elnyerheti a szívem. Vártam arra, hogy megfogja a kezem, vagy csak megérintsen. De ezek a finom dolgok még várattak magukra. Négy órán át beszélgettünk akkor délután. Sok mindent megtudtunk egymásról. Család iránti vágyamról még véletlenül se beszéltem! Nagyon jó volt együtt. Úgy éreztem, hogy ez egy szép romantikus kapcsolat kezdete lehet. A kávézóban telt ház volt, de minket nem zavart. Úgy tűnt, mintha csak ketten lennénk ott. Egymásba feledkezve, szinte kizártuk a külvilágot. Sikerülhet így is egy randevú. Elég, ha egy embert találsz! A megfelelőt. De ahhoz nem elégséges csak egy férfivel találkozni.

Tapasztalatokat kell szerezni a párkeresés terén, rutint, ha úgy tetszik. Ezért sem kell sajnálni, ha nem az első néhány randin találkozol a számodra megfelelő partnerrel. Gyakorlatra kell szert tenni a társkeresés terén is. Fontos, hogy ne legyél zavarban és ne beszélj olyan dolgokról, ami nem az első randira való. Nincs koreográfia, improvizációra van szükség és, hogy érezd, lásd a másikat. Hogy lehet vele közös nevezőre jutni és mindezt viszonylag hamar. Add magad lazán és kedvesen, ez majd segít abban, hogy megtaláld a párod. Ezt imádják a férfiak! Mint minden mást, ami nem erőltetett. Fontos az első benyomás! Minden eldönthet! Az öltözködés, az ápoltság, a kommunikáció, a természetes viselkedés is nagyon fontos. Jól kell megválasztani, hogy miről társalogj és mi az a téma, amit kerülni kell az első találkozáskor. Megtanultam mindezt. Sok múlik rajta. De mit vár majd tőlem a párom? Lényeg az, hogy ne legyen elvárásod. Csak lazán fogd fel és úgy, ha nem is ő lesz az igazi, akkor is egy kellemes fél órát töltöttél el, amely újabb tapasztalatokat hozott.

Az együtt töltött minőségi idő a legfontosabb
Az együtt töltött minőségi idő a legfontosabb

Amikor Márktól elbúcsúztam, már meg is beszéltük a következő randit. Igyekeztünk minél többet együtt lenni, közös randi programokat szervezni és így peregtek a hetek. Megismertük egymást és szépen kibontakoztak az érzelmeink. Kíváncsiak voltunk a másikra és sok hangulatos, örömteli minőségi időt töltöttünk együtt a párommal. Fontosnak tartom a mély és tartalmas beszélgetéseket, erre ugye nem mindig alkalmas egy társkereső oldal, de a valós élő helyzetek már igen.

Egyre több férfi és nő keresi az interneten a társát, leginkább komoly kapcsolat reményében. A kutatási eredmények szerint minden ötödik kapcsolat az interneten indul, vagyis a szerelem ma már egy komoly üzletág. 1995-ben indult az első társkereső oldal. Ma már sokszor nem vesszük a fáradtságot, hogy elautózzunk egy bevásárlóközpontba és a sorok között járkálva vagy a pénztárnál várakozva megvásároljuk magunknak az életünkhöz szükséges dolgokat. Sokkal inkább az interneten szörfözünk, böngészünk. Ugyanez történik a szerelem piacon is. Az emberek többsége, kortól függetlenül a legcélszerűbb és legkényelmesebb megoldásnak azt tartja, ha regisztrál egy ingyenes társkeresőre és ott rendezi fesztelenül, kényelmesen a szívügyeit. De hiszen legtöbb esetben a számunkra megfelelő autót is az interneten böngészve találjuk és vásároljuk meg. Az utazásainkat is ott szervezzük. De szert lehet tenni az örökké tartó szerelemre egy számítógépes chipen keresztül? Vajon megtalálhatom egy társkeresőn a párom?

online kapcsolatok és a szerelem
online kapcsolatok és a szerelem

Szerintem igen, hiszen a chicagói egyetem pszichológusai is arról számoltak be, hogy az interneten kezdődő ismerkedésből született házasságok - akár online társkereső oldalakon, vagy a facebookon keresztül fogantak-, nagyobb valószínűséggel lesznek sikeresebbek, mint azok, amelyek a "valós világban kezdődtek".

A kutatók 20.000 embert interjúvoltak meg, akik 2005-2012 között házasodtak.

A felmérés szerint kevesebb, mint egyharmad részük találkozott a házastársukkal hagyományos utakon keresztül: egy bárban, munkahelyen, vagy családon és barátokon keresztül. Ráadásul az is kiderült, hogy azok a párok, akik a véletlen folytán találkoztak szemtől szembe egymással, kevésbé elégedettek a párkapcsolataikkal, mint azok, akik online fórumokon ismerkedtek meg. John Cacioppo professzor, aki a tanulmányt vezette, azt állította, hogy az eredmények magyarázata az lehet, hogy többen keresik online a potenciális partnereket. Erről a témáról, sokat beszélgettem korábban a párommal és hasonlóan látjuk mi is a helyzetet. Úgy gondolom, hogy az ingyenes és a fizetős társkeresők fő előnye az, hogy a böngészők valószínűleg egyenlő versenyfeltételeket élveznek, és ugyanazt a napirendet élik meg. Létrejöhetnek ezáltal a közös értékrenden alapuló kapcsolatok. De alakulhatnak olyan találkozások is, amelyeket csupán érdek vezérel. De tudjuk, hogy ezekben az esetekben hiányzik az az esszencia, amely a minőséget garantálja. Így ezek a próbálkozások sokszor csak rövidtávúak, hamar kialszanak.

A hasonlóság kell! Sok cég, akik például elit társkereső oldalakat üzemeltetnek, egy tucat tudóst használnak, hogy olyan kifinomult, szuper titkos algoritmusokat hozzanak létre, amelyek az a célja, hogy hasonló személyiségű embereket hozzanak össze a világhálón. Azt mondják, hogy az ellentétek vonzzák egymást. De úgy tűnik, hogy a hosszú távú elköteleződéshez nélkülözhetetlen a felek közötti hasonlóság. Legalábbis bizonyos területeken. A közös értékek és a közös célok segítik a párokat a közös jövőjük építésében. A közös élmények a világ iránti nyitottság és a hasonló szabadidős érdeklődés sokkal klasszabbá, boldogabbá teszi a mindennapokat. Ha tehát megtalálod az igazit és szerelmes leszel, fontos, hogy képes legyél kidugni a fejed a szerelmi ködből. Ugyanis nem árt átgondolni, hogy mennyire hasonlítunk a partnerünkre. A hasonlóság garancia lehet egy hosszú párkapcsolatra és ahhoz, hogy ne csaljon meg később sem a párod.

fontosak a közös programok
fontosak a közös programok
A félelem rossz tanácsadó! A hosszú távú boldog párkapcsolatra akkor van esély, ha a felek tényleg szeretik és tisztelik egymást, ha valóban jó nekik együtt.

Csak azért együtt maradni a jelenlegi párunkkal, vagy azért lázasan keresni a partnert, mert rettegünk az egyedülléttől, nem éppen a hosszú távú viszonyok záloga. Kutatások szerint azok, akik félnek a szingliségtől, csökkentik a partnerükkel szembeni elvárásokat, pedig a túl sok félelemből kötött kompromisszum, biztosan nem a boldog kapcsolat irányába vezet. A másik nem véletlenül rossz fej! Vannak emberek, akik nem állnak készen egy hosszú távú kapcsolatra- vagy éppen az adott partnerrel nem akarják azt - többféle jelzést adnak a viselkedésükkel. Nem válaszol az üzeneteidre, nem hív vissza, elfelejt fontos találkozókat, eseményeket. Kibújik a családdal, vagy a barátokkal való találkozás alól. Nem várhatsz tőle gyengésséget, tudd, hogy az NEM VÉLETLEN! Aki lelkileg egészséges és komolyan gondol egy kapcsolatot, az nem igyekszik minden lehetséges módon megakadályozni a kapcsolat fejlődését, kibontakozását. Az ilyen viselkedés felett nem érdemes elsiklani.

Te is a tökéletes párt keresed?
Te is a tökéletes párt keresed?

Vannak olyan klienseim, akik naponta órákat töltenek e társkereső oldalakon. Meggyőződésük, hogy majd ott találják meg a tökéletes társat. De mindig elmondom, hogy senki sem tökéletes, ez így hiábavaló törekvés. Ezzel vigyázni kell, mert minél hosszabb időt töltünk a társkeresőn és a tökéletes embert keressük, egyre jobban felütheti a fejét az a felismerés, hogy nincs megfelelő társ. Volt olyan is, aki nagyon magabiztosan indult neki a társkeresésnek, azonban egyszer csak azt kezdte el érezni, hogy ő maga nem elég jó. Vannak ilyen kalandok is. Az önértékelésünknek egyik sem tesz jót. Viszont én a saját példámból is csak azt mondhatom, hogy ha évekkel korábban regisztráltam volna társkeresőre, akkor előbb találkoztam volna a párommal. Sőt, rengeteg 50 év feletti társkereső is sikeresen használja az online ismerkedős felületeket. Senki sem tökéletes, de hozzám ő nagyon közel áll és az életem része, ma már egy család vagyunk. Mindketten szülők, túl egy-egy hosszú házasságon. Milyen szerencse, hogy ezért aztán van fogalmunk, mit jelent a gyerek. Tudjuk mindketten, hogy: „kis gyerek kis gond, nagy gyerek pedig nagy gond.” Igaz ez a mondás. Nem vagyunk féltékenyek egymás múltjára. Működik a megértés és az elfogadás, ami egy kapcsolat lényege. Vannak nehézségek is, de hol nincsenek.

Ha úgy érzed, hogy segítségedre lenne szükséged társkeresési és párkapcsolati témában, szívesen állok a rendelkezésedre.

Tarr Éva és Balázs


Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség

magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Budapest

Budapest

1214

Rakéta utca 33.

+36 (1) 604 3102