Költözés kölcsönös szimpátia esetén

indította: Ferdinánd
Tomi
Tomi küldte
november 14. 01:58

Kb 35 km-es körzet az ami még úgy kezelhető! kb fél órára van. Nincs is messze.

Anna
Anna küldte
november 06. 15:47

Én is beállítottam a keresésemben egy kb.20 km-es körzetet. Egyrészt azért,mert kb.ennyire lennék hajlandó költözni...(Gyerek és szülők miatt). Másrészt azért,mert a kapcsolat eleje vagy amíg össze nem cuccolunk,necces nagy távolságnál. Volt benne részem. Féltékenységre,bizalmatlanságra ad okot. Plusz nekem nincs kocsim. Úgy vagyok vele,hogy picit önző lenne részemről elvárni,hogy javarészt a párom utazgasson. Illetve félő,hogy ebbe ő is belefárad.

1
Csaba
Csaba küldte
július 19. 19:25

@Reverencia: Ráadásul, ha fél év múlva zátonyra fut a kapcsolat, a régi élettere már nincs meg, az új idegen, nem érzi ott jól magát, két szék között a pad alá esett.

2
Reverencia
Reverencia küldte
július 19. 05:59

@Ferdinánd: Kedves Ferdinánd! Volt élettársammal egy társkereső oldalon ismerkedtem meg. Jó darabig cseteltünk, megvolt az összhang, ezért gondoltunk a személyes találkozásra. A 200 km-es távolság miatt kicsit nehezebb volt összehozni a találkozást, de megoldottuk. Első alkalommal egy fővárosi kirándulás volt a program, később máshová is elmentünk kirándulni, várost nézni. Ezek egynapos, egésznapos kirándulások voltak az ország több pontján. Jó néhány után került sor arra, hogy az éjszakát is együtt töltsük. Ő akkor éppen a szüleinél lakott, de elgondolatódott onnan. Nehezítő tényező volt, hogy apukám hirtelen súlyos beteg lett, és az ország másik szegletében kórházba került. Mivel én akkor éppen tanultam, és volt diákbérletem, viszonylag olcsón utazhattam. Azokban az években rengeteget vonatoztam, minden hétvégén úton voltam az ország egyik-másik távolabbi szegletébe. Időközben párom munkanélküli lett, ezért úgy volt vele, hogy akár a közelemben is kereshet munkát. Talált is, és hozzám költözött. A távolság miatt nem feltétlenül zárok ki senkit az ismerkedésből. De azért nagyon sokunknak már kialakult életvitele van ott, ahol éppen él, amit nem szeretne feladni. Én ezt igyekszem tiszteletben tartani. Megértem azt, aki a távolság miatt nem akar messze lakóval ismerkedni. Nem mindig a kompromisszum-készségen múlik, hogy valaki akar-e, tud-e máshol "új életet" kezdeni. Előfordulnak olyan élethelyzetek, amik helyhez kötik az embert. Most éppen én is egy ilyen élethelyzetben vagyok. Persze, lehet, hogy néhány év múlva ez megváltozik, de most ideköt.

1
Csaba
Csaba küldte
július 19. 00:26

@Ferdinánd: Ez a kompromisszum már jobban hangzik. Szerintem nem csak a férfiak, de a nők is megrémülnek attól, ha túl hamar túl komolyra akarja a másik fél fordítani a dolgot, s a felelősség terhét nem akarja cipelni. Először ismerjék meg egymást, s ha mondjuk már két éve jól működik, megvan a -lelki, intellektuális harmónia, akkor lehet beszélni erről a hibrid megoldásról, összeköltözésről. Viszont, ha az elején nem akar túl nagy közelséget a másik, akkor nyilván nem működik a távkapcsolat, ezért leszúrja a térképre a körzőt, beállítja 20 km-re, aki körön belül van, az jöhet, aki azon kívül, azzal nem akar semmit.

2
Ferdinánd
Ferdinánd küldte
július 18. 17:07

Csaba , Norbi! Szerintetek az nem lehet, hogy ha oda költözik a férfi a nő városába/falujába akkor mondjuk közös albérletbe mennének és nem kell feladni a nőnek a munkáját meg munkahelyét de még is átérezheti az új párkapcsolatát. (Káposzta is megmarad meg a kecske is jól lakik ) A férfi meg keres ott munkát vagy ha éppen úgy van, hogy megteheti azt, hogy nem kell dolgoznia akkor csak várja a nőt otthon... Nyílván ezt az albiba költözést több beszélgetés és találka is megelőzné...de van aki már egyből elutasítja és kiemeli, hogy ő nem megy sehova és csak olyan írjon neki aki a környéken lakik...de ha a férfi elköltözne az ország másik végéből mert megvan a közös szimpátia akkor minek a kikötés...értitek....

Csaba
Csaba küldte
július 07. 14:05

@Ferdinánd: Szerintem ez nem annyira nehéz kérdés. Egyrészt nem bízik abban - valljuk be, joggal -, hogy a kapcsolat annyira stabil, gyümölcsöző, megbízható lesz, hogy azért bárkinek is borítania kellene az életét. Reménykedik ugyan ebben, de nem bízik benne, s fontos, hogy ezen két kifejezés között különbséget tudjunk tenni. Másfelől, ha a férfi költözne a nőhöz, a nő érezheti úgy, hogy a férfi egy életképtelen valaki, aki a lakhatását parazitaként így akarja megoldani. Ő pedig azért nem akar költözni, mert nem akarja feladni a munkahelyét. Nem mindenkinek könnyű munkahelyet váltani. Nyilván, ha bolti eladó, akkor boltot szinte bárhol talál, de vannak sokkal speciálisabb szakterületek, ahol ez nem igazán megoldható. De, ha valami könnyen megoldható, akkor is kockázatos. Van egy jó munkahelyi légkör rugalmas, normális főnökkel, nem biztos, hogy lecserélnéd olyanra, ahol beszól a főnököd 5 perc késésért, ha az alkalomszerű, vagy nem akkor adják ki a szabadságodat, amikor szeretnéd, vagy állandóan kritizálnak, piszkálnak a kollégák. Nem mindegy, kikkel dolgozol együtt, és az sem, mennyit utazol munkába. Valamint lehet, hogy megszokta az egyedüllétet, azt, hogy nem kell állandóan alkalmazkodni lakáson belül, de hiányzik a és az, hogy valakivel elmászkáljon nyaralni, színházba, kirándulni, társaságba, vacsorázni. Ez nem azt jelenti, hogy sohasem szeretne a férfival aludni, együtt reggelizni, szerelmesnek lenni, csak nem akar terhére lenni a férfinak, s nem akar alkalmazkodni. Szerintem ezek normális igények és okok, amelyeknek lehet az a következménye, hogy ő se költözik, és a férfi se költözzön.

6
Norbi
Norbi küldte
július 06. 19:44

@Ferdinánd: Volt ilyen ismerkedésem,nagykanizsai hölgy jelölt be,csak elfelejtette a lakhelyem megnézni.Persze azonnal ignorálva lettem,amint tudatosult benne....Pedig pont olyan státuszban vagyok,hogy akármikor csomagolhatok,nem köt ide semmi.Persze nem két nap beszélgetés után...

Ferdinánd
Ferdinánd küldte
július 04. 19:40

Sziasztok. Miért kikötés a nőknél az , hogy nem költözik sehova , mert az élete helyben meg van oldva és nem adja fel?! Ezért csak megyén vagy városon belül ismerkedik! Azt soha nem írják, hogy de viszont ha szimpátia van akkor a férfi is költözhetne a hölgyhöz.... Ezt fel sem dobják lehetőségnek csak a tagadást/kikötést. Vagy egy közös albérlet, ingatlan mert mondjuk a férfi kötetlenebb és tud ország szerte mozogni...nem helyhez kötött van autó stb....

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország