Lehet szüzen is ismerkedni a társkereső oldalakon?

indította: Tamás
Lajos
Lajos küldte
január 07. 21:52

Igazándiból én nem azt tartanám jó megoldásnak, hogy tereljen valaki ebben a témában és kitérjen a válasz elöl... A hazugságot meg a legrosszabb megoldásnak tartanám még akkor is, ha jóindulatú. Csak azt gondoltam, hogy ezt a témát én egyáltalán nem nyomnám az elötérbe... Ha valaki azt mondja, hogy a nem való az elsö levelezésbe, vagy az elsö randira, akkor ez sem való oda. Késöbb, ha szóba kerül, akkor lehet róla nyugodtan beszélni. @Hajnal: Ezek a kérdések azért a legtöbbször nem arra irányulnak, hogy mikor eltél utoljára. Ha mégis, akkor annak az ismerkedésnek nem jósolok nagy jövöt...

Hajnal
Hajnal küldte
január 07. 21:09

A tanácsokat olvasva, most beleképzeltem magam a szituba, és azt kell mondjam, ez nem is annyira egyszerű. Ugyanis az ismerkedős első telefonjaim 99%-ánál nekem szegezték a kérdést, hogy: mióta vagy egyedül, miért váltatok el, stb. Így már nem is annyira könnyű a kérdést kikerülni, meg nem reklámozni. Valamilyen előre kitalált frappáns válasz, elterelő témaváltás kell legyen a tarsolyban, ha vki nem akar erről beszélni. :)

László
László küldte
január 02. 10:18

Természetesen lehet. Szerintem se kell reklámozni. Nem azért, mert szégyenkezned kellene miatta, mert nem . Ellenben a párjelöltekben olyan kérdéseket indukál, hogy vajon miért szűz még? ( És elhiheted, vadabbnál vadabb összeesküvés elméleteket tudnak gyártani.) Vagy olyant, hogy biztosan az, vagy csak kamuzza, hogy érdekesebb legyen? Szóval inkább majd akkor tudja meg a hölgy, hogy övé az első alkalom, amikor már az intimitásról is szó esik köztetek.

1
Éva
Éva küldte
január 02. 09:31

@Tamás: Szia Nehéz kérdés. Mindenesetre sok sikert kívánok és ne add fel!

Emese
Emese küldte
január 02. 08:50

Hát, ez egy elég intim téma, én nem beszélnék róla nyilvánosan. Nem tudom egy átlag nőnek mit jelent egy szűz férfi. Nekem a szüzesség: érték, azt jelenti hogy valaki ezt a fontos dolgot nem hajlandó egy futó programra elpazarolni hanem megvár valakit aki iránt érzelmeket érez. Ugyanez vonatkozik az önmegtartóztatásra. Mindezt úgy hogy ellenáll a hormonjainak, ami, tudjuk, igen nehéz. Igen, a nőknek is nehéz! Szerintem ha megismerkedsz valakivel aki tetszik és a dolgok úgy alakulnak hogy a ség előjön, nyugodtan elmondhatod neki. Ha fontos vagy neki, ezért nem fog dobni. Együtt is "tanulhattok", interneten gondolom vannak ilyen témájú filmek. Viszont nem rontanék rá ezzel az információval és nem is kürtölném világgá. Egy nő ismerősöm 45 éves koráig, esküvőjéig várt vele. Extrém példa, nagyon vallásos közösségbe tartozik. Arrafelé is keresgélhetnél...

1
Péter
Péter küldte
január 02. 07:14

Még annyit hozzá tennék, hogy tényleg nem előnyös beszélni róla. Sok keserűséget, szomorúságot szül az állandó elutasítás, a sikertelenség. Pláne úgy, hogy a legtöbb nő lenézi, megveti azt a férfit, aki még szűz. Ezért nekünk férfiak számára ez egy magunkban hordott kereszt, amit egyedül önmagunknak kell megoldani. Átgondolni, miért nem sikerülnek a randik, miért utasítanak el folyamatosan? Hogyan lehetne változtatni ezen, hogy ne rombolja tovább az önbecsülésünket? A nők sokkal sokkal megértőbbek egymással ebben a kérdésben, valamint a közvélemény sem nézi le a szűz hölgyeket, sőt, inkább még egyfajta ártatlansággal, naivsággal is felruházza őket. Ezzel szemben ha egy férfi szűz, azt a legtöbb esetben negatív megítélést kap. Sikertelenséget, határozatlanságot sugall és ebben jó nagy szerepe van a média ártó hatásának. Azért tudok így beszélni erről, mert magam is átéltem ezt. Majdnem 26 voltam, mikor megvolt az első...folyamatosan csak a tanulás, könyvtár, a jó eredmények voltak fontosabbak, mint a kikapcsolódás és a közösségi élet. Amikor 28 évesen lefogytam majdnem 30 kilót, és elkezdtem járni minden hová, érdekes, egyből lettek barátnőim, kapcsolataim. Magamnak kellett rájönni, hogy változtatni kell, mert nem mehet tovább így. Elkezdtem csajokkal haverkodni, együtt lógni velük, így megismertem olyan dolgokat, amiket csak maguk között beszélnek meg. Viszont most már nekem más dolgok miatt nem sikerülnek a randik, az ismerkedés. Nagy váltás volt, amikor 31 évesen teljesen felhagytam a tanítással és a múzeumpedagógiával, mert nem tudtam megélni belőle. Kitanultam a lakatos, majd hegesztő szakmákat és újult erővel láttam neki a karrierépítésnek, elhanyagolva a párkeresést. Eleinte még volt lelkesedésem a randikhoz, sőt, volt, hogy túlzásba vittem, heti 3-4 lánnyal randiztam...de valahogy nem jött el az, akivel úgy éreztem volna, na igen, ő lenne az...Így aztán belefásultam az egészbe. A munkába menekültem. Falun lakom, a munkára meg szükségem van, mivel jól keresek...így aztán ahogy eljött a 40 éves kor, egyre beszűkültek a lehetőségek, a randik elfogytak, az élmények szintén, gondolatakozom gondolatakozom, de sajnos....nem megy. A hölgyek elvárásai tisztelet a kivételnek, az egekben vannak és brutális módon válogatnak, mivel, főleg a fiatalabb korosztály, rengeteg levelet, ajánlatot kap...

Péter
Péter küldte
január 02. 04:04

@Tamás: Szia Tamás. Ez egy nagyon kényes téma és igazából csak az tudja megérteni, aki hasonló cipőben járt, mint te. Annyit tudok mondani, hogy bármennyire is kívánod, gondolatsz rá, próbáld meg az érzéseidet, gondolataidat kordában tartani. Tudom nagyon nehéz, de nagyon nem előnyös egy ismerkedésnél, mert hamar kiderül, a gesztusokból, beszélgetésekből és a nőket ez inkább elrettenti, mintsem megértést mutatnának... Annak idején szintén szüzem vágtam bele a netes társkeresésbe és randizásokba és nekem sem jöttek össze a dolgok (nem mintha most összejönnének, de ez más tészta...). Van lehetőséged közösségbe, emberek közé menni, a munkán kívüli életben? Mert inkább ez volna a nyerő. Nekem nagy szerencsém volt, amikor olyan lánnyal ismerkedtem meg, aki szintén szűz volt és mindketten együtt éreztük át ennek a csodás dolognak az élményét huszonéves korunk közepén. Minél később veszíti el valaki, annál frusztrálóbb tud lenni. Mi férfiak sokkal rosszabbul bírjuk, mint a nők...ez van. Egy olyan közösség, társaság volna jó megoldás, ahol hasonló érdeklődésű emberek és korosztály van, mint te. Annak idején szintén szerencsés voltam, mert lányokkal dolgozhattam egy múzeumban és sokat beszélgettünk erről a témáról is. A másik dolog, ami szintén önbizalom rombolóan hat, ha a férfi ismerőseid, barátaid tesznek kínos megjegyzéseket, mert esetleg tudják, mi a helyzeted a nők terén. A legjobb az volna, ha hozzád hasonlóan szűz lánnyal ismerkednél, de ez nagyon nagyon ritka, így tényleg azt javasolnám, hogy járj emberek közé, beszélgessél nőkkel. Mindegy miről, teljesen semleges témákról. Pl. bemész egy könyvesboltba, ott tuti női eladók vannak. Nézelődsz, majd megkérdezed milyen könyvet keresel, vagy akár valamelyik odamegy hozzád hogy megkérdezze, segíthetek? -Van egy könyv, amit reklámoztak, nagyon népszerű, eddig sehol sem találtam, tudna segíteni? Vagy, dohányboltban általában jó csajok dolgoznak, menjél be, hogy lottót szeretnél feladni. Vagy a postán akár. Én múltkor megdicsértem a Karácsonyi dekorációt. Csak pár szó és figyelmesség, sokat jelent ez. Menni fog, ne csüggedj.

Lajos
Lajos küldte
január 02. 00:48

Tudom hogy inkább a hölgyektöl várnál reakciót, de ha érdekel a véleményem... Én említésre sem tartanám érdemesnek... A bemutatkozómban sem említeném.... Mindenkinek van egy elsö alkalom, ez nem hátrány vagy betegség, amit szégyellni kellene. Ez egy állapot, ami az elsö alkalom után magátol megváltozik. Mint ahogy senki sem kezdi ecsetelni a uális gondolatait a bemutatkozóban vagy az elsö randin, ez sem oda való. Ezt beszéld meg a barátnöddel, ha már oda jutott a kapcsolatod.

2
Tamás
Tamás küldte
január 01. 12:16

Kérdezem én hogy mekkora hátrányt jelent egy ismerkedésnél ha a férfi úgy ismerkedne nőkkel hogy még nincsen tapasztalata a nők terén mekkora esélyem lenne , s most szólok hogy amit mindenki tanácsol hogy forduljak hivatásoshoz vagy használjak guminőt egyiket se fogom , sajnos én is azok közé tartozom akiknek sosincs szerencséje a nők terén annyira hogy legutóbb chateltem egy nővel egy első ránézésére jól nézett ki csak utána olyanokat írt hogy felfordult a gyomrom tőle s kiderült hogy transzi volt , rögtön letettem róla . Tudom hogy nem sok olyan nő van aki megtenné a szívességet hogy átsegítene az elsőn , de próbálkozni lehet

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország