Meddig tart az ismerkedési szakasz? Mikortól kapcsolat a kapcsolat?

indította: Beáta
Mária
Mária küldte
május 14. 09:16

Jó kérdés! Igazából én abban sem vagyok biztos, hogy ezt ésszel döntjük-e el...? Az hogy hol érzem magam otthon, az egy érzés (otthonosság érzése) alapján dől el nálam. Ha belülről tudok olyan mélyen és otthonosan érezni egy ismerkedésben, talán azt érzékelem kapcsolatnak. De az korántsem biztos, hogy amit én kapcsolatnak érzékelek, azt a másik fél is úgy éli meg, vagy fordítva, lehet, hogy ő már kapcsolatnak érzékeli, ami közöttünk van, de én még nem jutottam el eddig. Az ideális az lenne, ha mindkét fél kapcsolatnak érzékelné - egy idő múlva - azt, ami a pár között van, de hogy ez mitől alakul ki és mikor jön el vagy mikor tudatosul az nagyon eltérő lehet ... lehet, hogy a szerelembe esés tényét is csak jóval később ismerjük fel :)

Kati
Kati küldte
május 12. 22:16

@István: Kedves István, én is így gondolnám... azonban csak a fizikai jelekről írsz, ha már megcsókoltuk egymást vagy megfogtuk egymás kezét.. az érzéseket hova soroljuk? Hiszen a csókig valahogy eljutunk. Ha már érzéseket táplálunk akkor valamilyen kapcsolatban vagyunk már? Vagy ez még csak ismerkedés? Biztosan nem lehet határvonalat húzni, hogy írogatunk, beszélgetünk = ismerkedünk, megcsókoltál= járunk :) és nem kötekszem :) és alapvetően tényleg egyetértek Veled :)

1 1
Attila
Attila küldte
február 12. 13:21

Kati nagyon szépen megfogalmazta mikortól beszélhetünk kapcsolatról. Viszont mint kapcsolat szó előszőr ezt definiáljuk. Szerintem egy fiú és egy lány ( most ne menjünk bele azonos neműek ügyébe ) -És társkereső témakörében levő kapcsolat szót próbáljuk értelmezni Ez vezethet megoldáshoz- Döntenek úgy közösen töltenek el időt programokon és intimitás is megjelenik életükbe.

1
Csilla
Csilla küldte
február 09. 09:26

Attól függ, hogy milyen kapcsolatra gondolunk. A levelezés is már egy kapcsolat fajta. Kapcsolatot tartunk a szomszédunkkal is, ami lehet jó és rossz kapcsolat. Kapcsolat jön létre a munkahelyen a kollégák között. Stb. Szerelmi kapcsolat pedig, amikor mind a két fél szerelmet érez egymás iránt. Hogy ez mikor jön el, azt szerintem nem lehet így általánosítani.

2
István
István küldte
február 04. 12:11

Lehet az ismerkedés és a kapcsolat nem egymás után van hanem átfedi. A kapcsolat szerintem onnan kezdődik ha már fogjuk egymás kezét vagy megcsókoljuk egymást. Az ismerkedés onnan még tovább tart a későbbi szürke hétköznapokig. Akkor derül ki milyenek vagyunk hogyan fogadjuk el egymást. Addigra kibuknak az addig nem ismert tulajndonságaink.

9
Kata
Kata küldte
február 04. 11:47

Sokan a komoly kapcsolat és az összeköltözés közé egyenlőségjelet tesznek. Fiatalon még közös családalapításban gondolkodva csak így kivitelezhető a kapcsolat. Később nem mindenkinek létszükséglet. Többen írták, hogy nem akarnak összeköltözni. Szerintem akkor is lehet komoly, hűséges a kapcsolat, ha valamiért nem költöznek össze, de mégis együtt vannak és gyakran vannak egymásnál. Közös programok, hétköznapok, ünnepek, kötődés, érzelmek... Nem mindig az összeköltözés lehet a komoly kapcsolat kizárólagos fokmérője. Sok együttélős kapcsolatban azt gondolnánk, hogy összetartozás van, ehelyett megcsalás, barátsdi, társas magány, anyagi érdek stb. a jellemző. Nyilván ezt különbözőképpen látjuk. Az idő úgy is majd eldönti.

7
Zoli
Zoli küldte
február 04. 11:16

Én úgy gondolom hogyha megvan a szikra és minden klappol akkor szerintem az összeköltözéskor már lehet igazi kapcsolatról beszélni hiszen ott már mindkét fél komolyan elköteleződött a másik iránt, az már egy határozott lépés hogy összekössék az életüket.

3
Beáta
Beáta küldte
február 04. 07:24

Megismerkedünk itt a társkeresőn, levelezgetünk, aztán jönnek a találkozások. De vajon mikortól lesz belőle kapcsolat? Mit gondoltok erről? Mit tapasztaltatok?

2

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország