Melyik a te szeretetnyelved és miért?

indította: Balázs
Elizabet
Elizabet küldte
július 10. 05:35

@Marcsi: egyet értek veled

Norbert
Norbert küldte
június 25. 16:17

Sziasztok Az én szeretet nyelvem a család. Hiszen csak rá számíthat jóban,rosszban az ember. Én a barátaimra is akik ki tartanak mellettem családtagomnak tekintem. Nekem a kitartás, szeretet, hűség jelenti a szeretetnyelvet.

Moncsi
Moncsi küldte
november 01. 13:43

@László: Egyetértés : )

Erika
Erika küldte
november 01. 10:33

Hát igen, elég sokféleképpen ki lehet fejezni a másik iránti szeretetünket. Számomra egyaránt fontosak a szavak, a gesztusok és a tettek. Amikor szeretek, (de egyébként is) akkor ezek a dolgok maguktól jönnek és nem kell azon gondolkodnom, hogyan fejezzem ki a másik felé, hogy mennyire sokat jelent a számomra. Egy kedves üzenet, egy ölelés, simogatás, kedves figyelmesség, pl megsütöm a kedvenc sütijét, vagy akár egy apró meglepetés. Ami lehet akár egy ajándék, amivel tudom, hogy örömet okozok neki, függetlenül attól, hogy van-e rá alkalom. Ez esetben nem az ár számít, hanem az, hogy örömet szerezzek a másiknak. Odafigyelek rá, érdeklődöm iránta és ha kell mellette vagyok, támogatom mindenben. A gond akkor van, mikor Te adsz, de a másiktól meg nem jön visszajelzés. Bár önzetlenül teszi az ember, de azért tegyük a szívünkre a kezünket, valahol mindenki várja, hogy viszonozzák ezeket a dolgokat. A nő pedig különösen, hiszen ez is egyfajta udvarlás. Aki mindig mindent ingyen és olcsón akar megúszni, nálam az elég rossz ómen a továbbiakra nézve. És nem azért, mert nagy dolgokra gondolatnék, de igenis ez is beletartozik a szeretet kifejezésébe, hogy meglep például egy szál igazi virággal és nem pedig egy üres lapra színes ceruzával rajzol egyet.... azért ennyi idősen már nem az óvodában vagyunk....

4
Emese
Emese küldte
november 01. 09:37

László igazad van, egyetértek. Nem fejtettem ki hosszasan de én is így gondolom. Nem azt írtam hogy a szavak nem fontosak. De. Azok. A pillantás, az érintés, a mosoly is azok. Az " energiá"-ba ezeket is beleértettem, tágabb értelemben. Azzal is egyetértek hogy a másikra költött pénz NEM arányos a szeretettel. (Mindig saját lehetőségekhez igazítva!) Nem az. Pozitív irányban nem. De negatív irányban igen. Ez mindenkire vonatkozik, nőkre/férfiakra, rokonokra stb. Ki nem kapott már jómódú rokonoktól valami pitiáner ajándékot? Az egy csalódás. Nem az ajándék értéke miatt, értsük meg. NEM A PÉNZRŐL VAN SZÓ. Hanem mert így megértem mennyire nem vagyok fontos nekik. Az a személyes tapasztalatom hogy a pénzükkel smucig emberek az érzelmeikkel is azok. Kíváncsi lennék kinek milyen élménye van e téren. Egy férfitől egy bizalmas megnyilvánulást hallani, az egy fontos dolog hisz tudjuk ők nem nagyon szoktak az érzelmeikről beszélni. Ha kinyílnak, sebezhetőek lesznek és ezt csak akkor teszik ha nem félnek a másiktól. A bizalom a párkapcsolat alapköve, ami nélkül nincs jövő. Ágival is egyetértek mert a figyelmesség is az ami megmutatja mennyire vagy fontos. Ha pl. még ismerkedéskor az mondom neki hogy történt velem egy rossz dolog, ha néhány nap múlva megkérdezi hogy vagyok, azt jelenti hogy figyel rám. (Ez a barátsággal is így van.)

2
Ági
Ági küldte
november 01. 08:42

Nekem az is fontos, mennyire figyel Rám, meghallgatja-e és meghallja-e, amit mondok. Szán-e időt arra, hogy figyeljen rám, belülről is. A minőségi együtt töltött idő. Nem egymás mellett ülve nyomkodjuk a telefont ("együtt vagyunk"), hanem beszélgetünk, vagy filmet nézünk úgy, hogy utána megbeszéljük, kinek mit jelentett.

1
László
László küldte
november 01. 08:35

Ha az ember szeret valakit elmondhatja ezer féle képpen. Elmondhatom szóban. Nem kerül semmibe? Lehet. De van, hogy egy saját vers ami neki szól, többet ér mint egy ájlávjú feliratú giccses kacat tízezerért. Elmondhatom a szememmel, hisz az a lélek tükre. Még a szónál is olcsóbb, ráadásul még annyi energiába sem kerül. Elmondhatom egy mozdulattal. Egy ölelés, egy simogatás, vagy csak egy érintés. Nem kerül sokba, és mégis van mikor a világot jelenti. Sokan azt hiszik azzal lehet kimutatni igazán a szeretetet, ami sokba kerül. De vajon mennyibe kerül engedni hogy a lelkemhez érjen? Látni engednem a belső valómat? A félelmeimet, a gondolataimat, az érzéseimet hogyan lehet pénzben kifejezni? Sehogy. Mert az megfizethetetlen, és csak egyszeri lehetőség. A BIZALOM a legfontosabb szeretetnyelv. Hogy hogyan fejezzük ki, rajtunk áll.

2
Emese
Emese küldte
október 31. 23:45

Igen, Moncsi. Beszélni kényelmes és olcsó. Ha valakinek fontos vagy-e vagy sem, abból tudod meg hogy lehetőségéhez képest mennyi időt, energiát és pénzt áldoz rád.

1
Marcsi
Marcsi küldte
október 31. 21:53

A szeretetnyelvem a gondoskodás, akit szeretek, arról szeretek gondoskodni. Persze jól esik minden, de a tettek nekem a szavaknál többet érnek. Az érintés, a simogatás is meg tudja mutatni, mennyire vagyok fontos. Szeretem, ha jut rám idő, ha érzem, hogy van, amikor én vagyok a legfontosabb. A szívességek: ha úgy teszed, hogy nem vársz érte semmit, szintén jelzi mennyire vagyok neked fontos.

Moncsi
Moncsi küldte
október 31. 14:12

@Emese: Na ez az ! Lehetnek szép szavak , de ha nincs mögötte semmi, akkor kuka : )

1
Emese
Emese küldte
május 12. 14:07

Tettek, nem szavak!

Krisztina
Krisztina küldte
május 08. 19:07

Most bukkantam erre a topikra. Szeretetnyelvem: 1.minőségi idő, 2.érintés, utolsó: szivesség. :)

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország