Mennyi lehet a korkülönbség a párkeresésnél?

indította: Erika
Gitta
Gitta küldte
június 10. 18:31

Korkülönbség=Életévek? Ugye van a papír szerinti, van a biológiai, van amennyinek mikor-mikor érzed magad, stb.. Aztán társul ehhez egy fizikai állapot, ami lehet, nehezen (bottal), nehézkesen, fitten, üdén-fiatalosan, stb.. De társul hozzá egy felfogás, egy tapasztalati - netán bölcsességi szint, és még mennyi minden. Kedves Mindannyian! Elolvastam a tanulságokat is, s meg kell vallanom szinte mindenkinek igaza van. 1) van aki csak vadászik, 2) van aki tényleg társat keres, de itt már szóródás van, mert nem mindegy miért és mik a céljai, 3) van aki barátot/társat keres, itt még nagyobb lehet a szóródás, mert ki mit ért "barát"-on, és mit "társ"-on. Én például azt írtam az adatlapomon, hogy nem vagyok "nagymamis" és nem "nagypapis" társat keresek. Van aki félreérti. Pedig igazából ez csak azt jelenti, legyen tevékeny, érdeklődő, lehetőleg ne bottal járjon... apropó! Szeretek táncolni.. korkülönbség megfogva!? Nem feltétlenül. Mégsem látok olyan férfit (a budapestiek között), aki szívesen táncolna, vagy tanulna táncolni, ha a párja ezt kérné. Tehát korkülönbség? Ha vannak közös tevékenységek, akkor esély is van. a szimpátia önmagában szerintem édes-kevés.

Zoli
Zoli küldte
április 06. 20:08

Nekem az a kedvenc sztorim az életkorral kapcsolat, amikor egy másik társkeresőn egy 52 éves hölgy magánál 15 évvel fiatalabb férfiakra vadászott, és mert bizonyára nem járt elég sikerrel, még azt is odaírta a bemutatkozásához, hogy " Vedd magad komolyan! Csak egy életed van." 😜

Lajos
Lajos küldte
március 29. 14:05

81 év. Egyszerü matek. A legfiatalabb regisztráló 18 lehet, a legidösebb pedig 99. Innen nem nehéz...

5
Roland
Roland küldte
március 28. 12:04

A korkülönbséget tartam a legkisebb akadálynak azok után, hogy a tapasztaltak szerint mekkora potenciális kizáró okok és magas elvárások feszülnek a testmagasság, testúly, és felhalmozott vagyonosság mérőszámai terén :D

2
Attila
Attila küldte
március 28. 11:45

Nekem az a véleményem, hogy minél kisebb a korkülönbség, annál kevesebb a lehetséges komplikáció. Nem kell az apa- vagy anyakomplexus kérdésén agyalni - bár elvileg mindenki a legjobb apát vagy anyát (is) keresi a párjában -, kevésbé merülhet fel a "már nem akar gyereket, de én még igen" témakör, nem kell félni a társadalmi megítéléstől stb. Egyébként nem hiszem, hogy lennének szabályok. Láthatunk nagy korkülönbségű jól működő kapcsolatokat, ugyanakkor rengeteg hasonló korúak közötti kapcsolat megy tönkre. Az biztos, hogy a keresési feltételnél megadott korhatárt nem feltétlenül adta meg senki sem úgy, ahogy - de ez sem szentírás. Azzal nem lehet mit kezdeni, ha egy jóval fiatalabb vagy idősebb hölgy vagy úr egyszerűen vonz és kész. Magam 7 évig voltam együtt egy nálamnál 10 évvel idősebb hölggyel, pedig eszembe nem jutott volna szándékosan ilyesmire törekedni, korábban mindig hasonló korú lányok voltak a párjaim. De egyszerűen így alakult... Összességében - szerintem - ha valaki egy jóval idősebb/fiatalabb féfi/nő adatlapja, személye iránt érez szimpátiát, vonzalmat, akkor azt tudassa a másikkal. Miért ne? Ki tudja, mi sül ki belőle. Természetesen lehet elutasítás is - de ezt honnan tudhatnánk előre? És nem mindegy, hogy egy hasonló korú utasít el, nem válaszol, vagy pedig egy idősebb/fiatalabb? :) Adjuk meg az esélyt... Amúgy meg úgyis mindenki azt csinál, amit akar. :)

1 2
Erika
Erika küldte
február 15. 19:37

@Lajos: Ezzel teljes mértékben egyetértek! És eddig tökéletesen be is tartottam. Én is azt vallom, mindenki megérdemli ... még az is aki nem.

Erika
Erika küldte
február 15. 19:35

@László: :) :) :) :) Ez a mai nap legkedvesebb mondata!

László
László küldte
február 15. 19:22

@Erika: Kívánom, hogy a következő „puding"-od mindennél finomabb legyen, és soha el ne fogyjon.

1
Lajos
Lajos küldte
február 15. 10:20

@Erika: Kedves Erika, szerintem csak egy szabály van: Kulturáltan, a másikat tisztelve szabad csak ismerkedni, vagy elutasítást küldeni... Csak lazán és bátran!! Ui.: Ha érted a viccet, már félig nyertél...

Erika
Erika küldte
február 15. 09:51

@László: Köszi László, valami ilyen válaszra vártam, csak sokkal több úrtól, mintegy megerősítésként, megnyugtatásként....🙃 Mivel kijöttem a gyakorlatból, kicsit bizonytalan voltam. Persze tökéletesen igazad van, a puding próbája az evés!

Erika
Erika küldte
február 15. 09:43

@Krisztina: Igen Krisztina, gondoltam, hogy szigorú protokoll nincsen, inkább csak egy általános vélekedésre voltam kíváncsi, amit többé-kevésbé meg is kaptam.

Erika
Erika küldte
február 15. 09:40

@Lajos: Kedves Lajos, nem tudom másnak segítettél-e, nekem mindenképpen 😅😅

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország