Mi a gond a videó telefonnal a társkeresés során?

indította: Tünde
Tünde
Tünde küldte
november 19. 19:08

@Csaba: Szia Csaba! Egyet értek veled. 😀

Csaba
Csaba küldte
november 19. 16:36

Szia szép napot. Szerintem jó dolog a videó telefon. Én is használom. Ott egy lépcső van az ismerkedés ben. Szerintem ott el tud dőlni hogy látni szeretnétek egymást, jobb mint a vak randi..

1
Ilona
Ilona küldte
november 18. 19:57

Sziasztok! Egyszer egy férfi aki, pszichológusnak mondta magát szeretett volna ismerkedni velem. Pár levélváltás után kérte, hogy videó telefonon folytassuk. Aztán jött a meglepetés, mert neki le volt takarva a kamerája. Szóvá is tettem és kamusnak neveztem. Ezen felháborodott, mire mondtam neki, hogy ez így nem tisztességes. Mikor másodjára kamusnak nevezem "rám csapta" a telefont. Még aznap írtam neki, hogy azért ez nem volt túl korrekt és Ő keresett meg engem nem én őt....... Az óta, biztonsági protokollt állítottam fel.....levelezés majd áttérhetünk más kommunikációs formára. Tudom, hogy sokan azért kérik, mert ott valójában látható az illető. Nincs mismásolás, mert ott az épp aktuális külsejével látható, nem pedig pl. 10 évvel ezelőtti fényképen...... Arról nem beszélve, hogy a beszélgetési, ismerkedési folyamatot felgyorsítja......pozitív vagy negatív irányba..... Szerintem élni kell a lehetőséggel, de érdemes szem előtt tartani, a másik fél ismerkedési, haladási "ütemét". A siettetés, kapkodás nem feltétlenül segíti a megismerés folyamatát......hisz ahhoz idő kell..... Hajrá!

2
Ágnes
Ágnes küldte
november 05. 18:26

Én személy szerint nem szeretek videotelefonálást se kezdeményezni,se kérni az első találkozó előtt. Általában nálam az ismerkedés a következő sorrendben történik (történt ) : Egy pár levélváltás, ha azon keresztül felkeltettük egymás érdeklődését, akkor jöhet a sima telefon,ha ott is megtalálható a szimpátia,akkor létrejöhet az első személyes találkozás (nem randi). No és ha utána még mindig megvan az összhang közöttünk,akkor belemegyek a video chat kommunikációs formájába is. És hogy mi a gondom a videotelefonnal? Másként mutat engem és a másikat, mint a valóságban.... torzítja a képet és a hangot. Nem vészesen,de ahhoz épp eléggé,hogy lehet ez hiúsítaná meg a találkozás létrejöttét.😃 Aztán lehet,hogy nekem nincs még elég okos telefonom ehhez,de ezt nem bánom 😊

1 3
Tünde
Tünde küldte
november 05. 16:34

@Péter: Kedves Péter! "Ha megvan a szimpátia akkor az kiderül a levelezésből, s bizonyosságot a másik fél kilétéről más módon is lehet szerezni." A levelezésből számomra annyi derült ki bizonyos esetekben, hogy kettő ember kommunikál, szg.-en keresztül. De, más nem. Ezért kértem a videochat-et. A "más módon" érdekelne. Szívesen venném, ha írnál erről. 😃

Tünde
Tünde küldte
november 05. 16:27

@László: Kedves László! Minden szavaddal egyet értek! :)

László
László küldte
november 05. 13:38

@Péter: Tisztelt uram. A levelezésben sokmindent át lehet fogalmazni. Jól megválogatni a megfelelő szavakat mire a levél küldésre kerül. De ezt a telefon és videó telefon esetében már nem lehet. A videó telefon azért is jó, mert azt is látjuk, hogy a beszélgető partner hogyan reagál egyik másik szavunkra, mondatunkra, kérdésünkre. Tehát nemcsak a százszor újrafogalmazás lehetősége nincs, de a testbeszédünk, mimikánk is velünk együtt kommunikál. Sokkal jobban bemutatja az emberek valódi arcát a videó telefon, mint egy profin megfogalmaz(tat)ott levél.

3
Gabi
Gabi küldte
november 05. 12:10

Én személy szerint nem szeretem. Azzal tudok csak video chaelni, akit már régóta ismerek.

Anita
Anita küldte
november 05. 10:17

@Péter: Erdekes, amit irsz, nekem volt par videocsetes "elso" randim es kiderult, h felesleges talakoznunk. En ugy ereztem megsporoltunk egymasnak egy kinos elo randit.

1
Péter
Péter küldte
november 04. 21:19

Szerintem nem alkalmas a videótelefon nulladik randinak. Ha megvan a szimpátia akkor az kiderül a levelezésből, s bizonyosságot a másik fél kilétéről más módon is lehet szerezni. Ez a felület jó lehet távol élő barátokkal, rokonokkal tartani a kapcsolatot, de nem alkalmas ismerkedésre. Abban az esetben tudnám elképzelni ezt módot, ha a két fél már bőven megkedvelte egymást s önfeledten tudnak szórakozni, de valami miatt még nem tudnak találkozni személyesen (pl távolság), de annyira hiányoznak egymásnak, hogy kell a virtuális személyes kapcsolat. De ezt már inkább nevezném távkapcsolatnak mintsem ismerkedésnek.

3
Tünde
Tünde küldte
november 04. 19:24

Hamár tájszólás,s szögedi föképp,na én cseppet se szégyellem. Söt olyan hangnemmel és altikulációval párosul nálam ,hogy igen szeretik hallgatni. Az érdekes,hogy nem mindenütt jön alapból.Hivatali intézéseknél,idegenek közelébe teljesen tökéletes a betük megválasztása. S fura de ösztönösen müködik ez nálam. A videó csetre visszatérve. A fejlett informatika világában mindenkinek más a fontos. Nekem ez egy jelentéktelen dolog,nem hiányzik az életemből. A video telefont életemben nem használtam,viszont a sima telefonos hivást kihasználom böven korlátlanul. Nem a messengert s társait . Idövel mindenki elfogadta,ezt a busmann módszert. Én meg szeretem. Tv-t 14 éve nem nézek,nincs is tv-m. Ebben a nagy fejlett világba. Ha valakivel majd megismerkedem több idöt szánok rá személyesen.Ha elfogadja ,jó,de én se szeretném ha valaki rám eröltetne valamit csak azért mert neki fontos.Ha pedig ez végett bizalmatlatlan ,nincs is miről tovább beszélgetnünk. Számomra egy párkapcsolatban megvan az empátia és a tolerancia előtt a Tisztelet. Nekem azt jelenti tiszteletben tartom a társam életvitelét,gondolkodásmódját,cselekedeteit. Nem akarom megváltoztatni. Ha nem akar valamit nem itélkezem,s bántom szavakkal,vagy kételkedem,hanem elöször megkérdem az okát. De ez az én életem,legyen mindenkié olyan amilyet szeretne,s éljen úgy ahogy a legjobb neki.

2
Tünde
Tünde küldte
november 04. 17:36

@László: Kedves László! Gondolom elmondtad az észrevételeidet a látott dolgokkal kapcsolatban, és tisztáztátok a helyzetet, nem pedig szó nélkül vetettél véget az ismerkedő fázisnak. S visszaélni, bizonyosan lehet sok mindennel. Nekem eszembe sem jutna sok minden, amiket olvastam már itt. Éppen ezért próbálok körültekintő lenni. Bizony ragaszkodok néhány esetben a videó-telefonhoz. 🙂

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország