Mi van ha a mindentelsöprő szerelem, semmikor soha nem jön el az ember életébe?

indította: Dániel
Csaba
Csaba küldte
szeptember 17. 21:07

@Maria: Innám szavaidat, mert jó szándékkal írsz hellyel-közzel jó dolgokat, amit aztán katasztrofálisan elrontasz triviális logikai hibákkal. Rögtön az elején írsz egy magabiztos állítást, amelyet a következő sorban cáfolsz is: „Minden ember életében eljön a mindent elsöprő szerelem.... Ha nem jött el [...]” Ne már! Mint a Gyalog galoppban: - Mi a kedvenc színed? - A barna... Ja, nem, a kék. Ááá.... Írod: „Meg kell őket ismerni és tudni kell, hogy mi mozgatja őket.” A férfiakat alapvetően két dolog mozgat valahol a Maslow-piramis legalsó szintjén. Persze, van más is, de tényleg nem volt elég ennek felismeréséhez 51 év? Ezzel szemben a nők esetében egy A4-es oldal mindkét oldalát tele lehetne írni apró betűkkel, szóval maradjunk annyiban, sokkal nagyobb kihívás és nehézség férfinek lenni. A nőnek azt a két dolgot elegendő fejben tartani egy életen át. Bár sok esetben ez sem szokott sikerülni. :)

1
Maria
Maria küldte
szeptember 17. 00:12

@Dániel: @Mindenki: "Semmikor, soha nem jön el" Nem olvastam el az előttem lévő hozzászólásokat, így írom le a saját véleményemet: Minden ember életében eljön a mindent elsöprő szerelem.... Ha nem jött el, akkor annak három oka lehetett. Vagy félt az illető az elköteleződéstől (a németben van is erre egy nagyon érdekes kifejezés "Bindungsangst"), vagy valamilyen szempontból nem megfelelő emberekkel találkozott életében, esetleg az előző kettő lehetőség kombinációja fordulhatott elő.... A szerelem az egyik legkülönlegesebb, legcsodálatosabb érzés a világon. Ha félelem vagy bármilyen más negatív érzés, energiák kerülnek túlsúlyba, akkor nem beszélhetünk a mindent elsöprő szerelemről. Szándékosan írtam, hogy negatív érzés, energiák, mert ezek túlsúlya, uralma felettünk meggátolják a valódi, igazi érzelmeket. Maga az "érzelmek blokkolása" olyan feszültséget teremt a testben, amit azonnal érzékelsz: olyankor az nem TE vagy, egy hihetetlenül rossz érzés. Feszít belül, a szíved tájékán és az izmokat is feszessé teszi... Az érzelmek legyenek természetesek, miközben soha ne félj, soha ne szégyeld magad, hogy megmutattad, TE egy igazi, fantasztikus ember vagy.... Tudd, mindenkor és mindenhol, hogy valódi érzelmek nélkül semmit sem ér az élet.... Mindent elsöprő, abban benne van a dinamika, a lendület, a , a tűz és a temperamentum.... A FÉRFI és NŐI energiák nagyjából egy szinten vannak, ekkor lehetséges a mindent elsöprő szerelem.... Minden működik úgy, ahogyan kell, a sze_től kezdve a mindennapi életen át.... Tudni kell várni a megfelelő emberre, akivel tényleg mindent elsöprő lesz a szerelem... Ki kell érdemelni Őt, azt érzem: minden FÉRFI különleges, egyedi és szeretni való, a szívükhöz vezető út nem könnyű.... Meg kell őket ismerni és tudni kell, hogy mi mozgatja őket. Mit gondolnak és miben különböznek a NŐK -től. Tiszteltet és figyelmet érdemelnek és nem szabad mindent tudni akarni... A válasz mindig ott van, eljön, csak járj érdeklődő szemmel és érdeklődő szívvel. Érezni fogod azonnal, hogy hol és hogyan állsz.... Késő van már, később aludjatok jól Ti is:-) Gyönyörű álmokat kívánok Nektek:-) Marika

Erzsébet
Erzsébet küldte
március 27. 08:17

Kedves Dániel, ..elfog jönni, mikor nem is vársz rá. nem nagyon hiszem, hogy akadna a világon olyan ember aki élete alkonyán úgy távozna az élők sorából ,hogy ne élje meg a szerelmet. Szerintem ilyen nincs.. még akkor se ha valaki azt állítja.

Béla
Béla küldte
március 27. 00:02

Kedves Erzsébet, De néha még az is kevésnek bizonyul. :))

Erzsébet
Erzsébet küldte
március 26. 17:11

Kedves Béla , Te már tudsz valamit.

Béla
Béla küldte
március 25. 02:34

Ha viszonzott és oda-vissza lángol a nagy szerelem, akkor a mennyek mennyébe emel és fantasztikusan jó dolog. Ha olyan szerelmes az emberfia mint a nagyágyú, de viszonzatlanná és egyoldalúvá válik-akkor a poklok poklára lök. Megéltem mindkettőt, hozzá tartozik az élethez.

1
Dániel
Dániel küldte
március 24. 23:07

Okés én annyira nem keresem nem gondolatok rá, fogjon meg a nő természetes önvalója karakterisztikai mintázata.

Dénes
Dénes küldte
március 21. 08:34

Volt benne részem, de egy dologra szeretném felhívni a figyelmet: ne keresd és ne gondolatakozás töltse ki gondolataid ez iránt. Élni kell az életet, melynek es része a valós társadalmi kapcsolatok megléte, a valódi személyes kapcsolatok bírnak értékkel, ezt kell kiépíteni és törődni vele. A szerelem mindig megtalálja az embert, ha a mindent elsöprő érzésre vársz, az élet elszalad melletted, ne a tökéletest keresd, hanem az értéket az emberben, minden jóért "dolgozni", tenni kell, a kapcsolatokért is, mindig kettőn múlik..

1
Margó
Margó küldte
március 11. 13:59

Mi van akkor,ha soha sem jön el?Nem tudod meg,hogy milyen fantasztikus érzés!

1
Mária
Mária küldte
március 09. 16:59

Romantikus alkat vagyok, a rózsaszín ködös látásmód nálam elő tud jönni egy-egy szerelem alkalmával. Örülök, hogy egyáltalán képes vagyok szerelmesnek lenni, ki nem hagynám/hagytam volna az életemből :) Márcsak azért sem, mert irtó sokat számít egy-egy ilyen megélés a felnőtté válási folyamatban is. S igazából az ember minden ilyen alkalommal egy kicsit tisztábban és reálisabban képes már látni még a rózsaszín ködön át is, tehát van ebben egyféle fejlődési folyamat is, úgy tűnik :) Viszont tény, hogy nem mindenki tud szerelmes lenni. Ahogy elnézem, azoknak az embereknek ez nem is hiányzik, jól megvannak nélküle :)

Erzsébet
Erzsébet küldte
március 04. 22:58

Kérdésre válaszolva: semmi. Talán sokan túl gondolják ezt, és keverik a vonzódással, ami nem feltétlen érzelmi alapokon nyugszik, ezért nem hosszútávú. Nem érdemes bánkódni ezen, ha esetleg nem éli meg az ember. Szerintem érdekesabb, ha apránként meszeretjük a másik tulajdonságait, a hibáit miközben megismerjük és elfogadjuk, ahogy van. És ezt egyszer csak észre veszi az ember és hirtelen tavasz lesz és, ha kölcsönös, akkor igazi szerelem. És ez lehet mindent elsöprő, csak nem olyan hirtelen és talán, tovább kitart :-) Mert, ahogy írták előttem már, szeretetre épül, vagy azzá alakul.

1
Ibolya
Ibolya küldte
március 04. 20:37

Szívás! Sok ember nem ismeri a szerelmet. Aki igen, az próbál olyan embert keresni, mint akiben szerelmes volt.

1

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország