Miért félnek a férfiak a határozott nőktől?

indította: Andi
Gyula
Gyula küldte
február 22. 23:02

Kedves Lili! https://www.yachting.com/hu-hu/news/15-lighthouses-you-must-visit Az álmaid váljanak valóra, mert egy határozott Nőnél ez természetes. :)

Gyula
Gyula küldte
február 22. 22:49

Kedves Lili! Pontosan! Fontos a közös nevező :)

Gyula
Gyula küldte
február 22. 22:41

Kedves Norbert! Ne haragudj meg de hol olvastál ilyet? Már mint ráerőltetést. A második mondat hasonló mint amit írtam más megfogalmazásban..

Norbert
Norbert küldte
február 22. 21:47

@Gyula: Nem attól lesz egy nő határozott,hogy rád erőlteti az akaratát,legalábbis az én szememben.Hanem van egy határozott elképzelése arról hogy mit szeretne,tesz is érte és aszerint választ partnert.Aki illik az elképzeléseibe.

2
Lili
Lili küldte
február 22. 21:18

@Gyula: értelek. Viszont, ha valaki úgy érzi, hogy a másik túl határozott, sokszor helyette dönt vagy úgy érzi, hogy uralkodik fölötte, az azért van, mert hagyja magát. Márpedig akkor ne panaszkodjon, hanem mondja meg a másiknak, hogy most én szeretném ezt eldönteni, stb. Kettőn áll a vásár!😉

3
Gyula
Gyula küldte
február 22. 20:02

Kedves Lili! Nem ugyan úgy értjük a határozottságot. A Nőnek ha egyedül marad válás után a gyermekével igen nehéz helyzetbe kerül es át kell formálni az eletet es a döntés kényszer lep fel., mert csak ö oldhat meg dolgokat amivel szembe került, tehát döntenie kell minden keppen. Ez igy igaz. En azt próbáltam érzékeltetni hogy ha valaki magabiztos vagy is határozott azt kívülről úgy látják mintha irányítja az eseményeket. Főleg a kissé határozatlanok (tesze-tosza) emberel szemében. Az irányítást meg lehet szokni meg ha nem is uralkodási szándék vezérli hanem csak a gyors döntés. Viszont a határvonal, miután emberek vagyunk nagyon kényes. hogy ki hogyan éli meg az függ az adott ember belső érzékenységétől. Pld: ..."miért te mondod meg mindig hogy hogyan/mit csináljak." Maga ez az érzés tűnik/tűnhet már-már uralkodásnak ha nem gondoljuk át helyesen szavainkat. Gondolom azért a valóság lehet valahol középen is, és mind a két nemre érvényes. Valahogy igy gondoltam. Megbántás nélkül.

1
Lili
Lili küldte
február 21. 16:42

@Gyula: szerintem a határozottság és az uralkodási gondolat teljesen más. Attól, hogy egy nő határozott több dologban, még nem akar uralkodni a párja fölött. A határozottság egyrészt olyan jellem, amin nem biztos, hogy tudunk változtatni, másrészt pedig egy egyedülálló nőnek muszáj az élet több területén is megállni a helyét pl. válás után és akkor határozottan kell sok döntést meghozni. És mivel sok esetben a nők maradnak egyedül a gyerekekkel a válás után, természetesen határozottabbnak kell lenni, viselkedni. Az a férfi nem igazán férfi, aki az ilyen nőktől fél... (hiszen pont a férfiak miatt lesznek ilyenek a nők).😉

1 4
Norbert
Norbert küldte
február 18. 20:52

Nem félek,a határozatlanoktól annál inkább.Aki azt sem tudja mit akar,de azt legalább tegnapelőttre szeretné.De persze másnapra már változik a véleménye.Nem egyszer fordult elő,hogy este/éjszaka még meghitten beszélgettünk,reggel meg már le voltam tiltva...Na ezektől mentsen meg a sors.

Gyula
Gyula küldte
február 18. 19:30

Kedves Mindenki! Nagyon érdekes ez a "beszélgetés". Sok vélemény, es átélt élményekből levont következtetések hangzottak el. igy nekem az derült ki hogy nem világos a "határozott Nő" definíciója. Sokan mind ket nemből másként értelmezik. Esetleg kicsit pontosabban meg kellene határozni egymásnak.. Mert a határozottság es a másikon uralkodás között vékony a mezsgye. igy a határozottság mellé egy józan észbeli kontrol is szükséges. Persze ha valaki nem szereti vállalni a döntést és a felelősséget annak mindenképpen irányt kell mutatni meg akkor is ha illető nő es akkor is ha férfi. Ha nő vagy a férfi határozott jellem akkor ezt meg is teszi, anélkül hogy le degradálná a másikat hiszen csak segít. Ettől kell félni? Nem, hiszen szeretik egymást. De nem szabad átesni a ló másik oldalára, attól hogy tudjuk mit szeretnénk, es azt mindenképpen keresztül is visszük ész nélkül.. Ez nem háború, es a cél nem szentesíti az eszközt. Szerintem nem a határozott nőtől félnek a férfiak hanem ettől a helyzettől, vagy hogy csorba esik az évmilliók alatt "elfogadott tekintélyükön" es ezt nem tudják megfelelően kezelni, feldolgozni. Nem árt mindenkinek fejlődni mert csak úgy szerethetjük egymást ebben a Nő-Férfi bonyolult kapcsolatban. Ha esetleg valakit megbántattam elnézést, én igy látom.

1
Krisztián
Krisztián küldte
május 14. 15:43

Mert ők bizonytalanok!

1
Krisztián
Krisztián küldte
május 14. 15:41

Gondolom gonoszak vagytok!XD

Rob
Rob küldte
április 25. 13:47

@Zoli: Reszben egyetertek Zolival, hogy a ferfiak nagy reszenel nem felelemrol, hanem az erdeklodes hianyarol van szo. A hatarozott ferfiak nagy resze osztonosen is szeret torodni es gondoskodni. Viszont a tulzott noi hatarozattsag azt sugallhatja, hogy a ferfi nem lehet ferfi egy ilyen kapcsolatban, igy termeszetebol adodoan is elvesziti az erdeklodeset. Termeszetesen ez csak nagy altalanositas. Vannak ferfiak akik kimondottan hatarozott es celtudatos noket preferalnak, de a tobbseg ugy erzen a fent leirtak szerint mukodik.

2

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország