Miért ilyen nagy gond a korkülönbség, gondolok 10-20 évre

indította: Dániel
Ferenc
Ferenc küldte
május 29. 11:55

Én azt hiszem, nem ártana különvenni a biológiai korunkat, és azt, amennyinek érezzük magunkat, ahogyan viselkedünk, akikkel megtaláljuk a közös hangot. Volt, hogy egy nálam 8 évvel fiatalabb lányt dobtam, mert annyira fiatalnak éreztem hozzám (ma egy nálam 15 évvel idősebb úr felesége :D ). A legutóbbi kapcsolatom 12 évvel volt fiatalabb nálam, és egyáltalán nem éreztem ezt a különbséget. De volt nálam 4 évvel idősebb szerelmem is már, ráadásul akkor még nagyon fiatal voltam, tehát ez többnek tűnt, mint ma minusz 12. A többség pedig hasonló korú volt. Én azt hiszem elsősorban ez az, ami számít: kivel érzi az ember jól magát. A kor azért támpont: nyílván egy idősebb partner sok rosszat tapasztalt már meg, ami kihathat arra, ahogy majd veled viselkedik. De ez jól is elsülhet, mert a sok tapasztalat egyúttal magával hozhatja azt is, hogy sokkal jobban bánik majd a partnerével. De ez mind általánosítás, hisz nem biztos, hogy az idősebb tapasztaltabb, vagy a fiatal tapasztalatlan. Szerintem a probléma inkább ott kezdődik, ha valakinek az életében kivétel nélkül csak sokkal fiatalabbak vagy sokkal idősebbek voltak, mert ott valamilyen lelki problémát sejtek a háttérben.

Csilla
Csilla küldte
május 29. 10:53

Kedves Dániel! Úgy fest darázsfészekbe nyúltál ezzel a témával! Elgondolkozom vajon hányan tapasztalták meg milyen is nagy korkülönbséggel egy párkapcsolatban élni? Aki nem próbálta pusztán a képzeletére hagyatkozhat. Én 25 évet töltöttem el egy nálam 30 évvel idősebb társsal! Nem az anyagiak domináltak mielőtt bárki is ezt gondolná, hisz a nulláról indultunk. Olyan mértékű tiszteletet, szeretetet és megbecsülést sem azelőtt sem azóta nem tapasztaltam mint amit neki köszönhetek. Rengeteget tanított, majd taníttatott, közös gyermekünknek jobb apja nem is lehetett volna. A környezet pedig gyorsan megszokja az ilyen fura párost, itt is érvényben van a minden csoda 3 napig tart! Ha újra kezdeném ugyanígy Őt választanám! Az utolsó hónapjaiban is inkább aggódott miattam és gyermekünk miatt, amennyire a lehetőségei engedték minket készített fel a "nélküle" eljövő életre! Én pedig ha kellett itthon adtam neki infúziót, vénás fájdalom csillapítást és vérvételre sem kellett a kórházba mennie. Az életemet adtam volna az övéért cserébe!!!! Egymás kezét az utolsó pillanatig fogtuk..... Vajon hány ideális korkülönbségű párnak adatott ez meg?🙄❤️

2 1
Mária
Mária küldte
május 04. 11:08

@László: Üdvözöllek kedves László, tényleg jól nézel ki...a korodhoz képest. Azért ne fájjon annyira,hogy 64 éves vagy,mert gondolom azért neheztelsz a fiatalabb évjárat után gondolatókra. 64 évesen akár már dédnagypapa is lehetnél,ahogy én is dédnagymama,van aki korán kezdi. Azért nem olyan rossz "idősnek" lenni,mennyi élettapasztalat áll mögöttünk,mennyi megélt csoda,mennyi életbölcsesség,amit ha képesek voltunk rá,meg tudtuk szerezni,hiszen ezért születtünk! A Biblia szerint jó életnek azt lehet nevezni,ha eltávozunk egyszer "jó vénségben,az élettel betelve" távozzunk, minden életszakaszban "maradékok nélkül" tovább menni,akkor az iskolás nem akar óvodás lenni, a már felnőtt nem gondolatik vissza serdülővé és így tovább... Nagymamának és nagypapának lenni a világ legcsodálatosabb kapcsolata,büszke nagymamája vagyok az öt hónapos unokámnak,remélem gyakran tapasztalod,milyen,semmihez sem hasonlítható érzés ez,és néha vele is bringára ülsz,vagy elviszed múzeumba,bábszínházba,mesét olvasol neki és imádod. Én kívánom,hogy tovább is érezd jól magad,legyen erőd átérezni a perceket,a pillanatokat,amit a fittséged okoz,legyen minden napod szép!

1
Márta
Márta küldte
május 04. 08:59

Kedves Anna és Mária! Irigylésre méltók vagytok! Nektek megadatott az,ami nagyon keveseknek az itt regisztráltak közül.35 évig éltetek jó házasságban és nem válással léptetek ki abból. Pont ezért szerintem,nehezebb is lesz a társkeresés,mert a férjetek jó magasra tette a mércét,azt nehéz lesz átugrani az itt található uraknak.Azért ne adjátok fel! Szívből kívánom ,hogy sikerüljön,találjátok meg az új párotokat,hisz mindenkinek kijár még a boldogság a hátralévő életére!!! 🙂 A korábbi hozzászólásomhoz (amit Lásznónak címeztem), pedig csak annyit tennék hozzá,hogy nem bosszúból írtam,nem fáj,hogy nem akart velem ismerkedni. Azt elfogadtam már akkor,túlléptem rajta,de nem tudtam szó nélkül hagyni a hozzászólását,ahogy nyilatkozott a 60 év körüli "nagymamákról". Kérdem én,a hasonló korú férfiak,kevés kivétellel, nem nagypapák?? Nekik jogos,hogy fiatal hölgyeket keresnek? Tegyék!,ha össze is jön,nem fog sokáig tartani. Jó társkeresést kívánok mindenkinek! Találjátok meg a párotokat!! Szép napot!

2
Mária
Mária küldte
május 04. 06:59

Kedves Anna,köszönöm,hogy írtál...."irigykedve" nézem,milyen gyönyörű vagy! Mi azt gondolom tudunk valamit...aki 35 évig egy házasságban élt,ápolt,óvott és szeretett a világ nagy kincsét érdemelte ki,kapta meg,megvolt neki az,ami csak a szerencséseknek és keveseknek, védő,biztonságot adó megelégedett évtizedek,persze a gondokkal együtt. Nehéz lemondani és konokul követelni a sorstól,hogy ezt újra megpróbálnám...vigyázni,gondoskodni valakiről,szeretni és biztonságban érezni magam egy férfi mellett,újra ,aki szépnek lát,különlegesnek,és egyetlenegynek! Nehéz leírnom,de volt a aki "visszataszítónak" tartott...szó szerint ezt írta rólam,jó néhány évvel idősebb nálam,de elnéztem neki és eszembe jutott Márai :" sokszor azért gyűlölsz valakit,mert akár szeretni is tudnád"... Ebben a káoszban marad a bizonyosság,hogy érdemes próbálkozni! Nem tudnak a tapasztalatok sem meggyőzni arról,hogy feladjam...idős vagy fiatal? Meddig tarthat...évtizedek,hónapok,napok? Várjak vagy kezdeményezzek? Ezek a dilemmáim,ez a magam kreálta káoszom,és úgy uralom,hogy egy tanulási és ismeretszerzési lehetőségnek tekintem...játszani,bolondozni akarok,s ha kapok egy labdát,megtapogatom,megnézem...vagy leütöm,vagy tovább passzolom,a nekem rendeltetett labdát....ha megérkezik, hazaviszem! Szia,drukkolok Neked!

1 1
Anna
Anna küldte
május 04. 00:22

@Mária: Köszönöm, élmény volt olvasni a hozzászólásod! Mindenben egyetértek! Szerintem egy ilyen kedves jó homorú NŐ biztosan megtalálja a párját, melyhez sok sikert kívánok! Mert mit is keresünk egy kis boldogságot, még a hátralévő életünkbe, ami egy társsal , párban lenne számunkra megfelelő. Mondhatnánk azt is, hogy a szabadidő hasznos eltöltéséhez, ahogy sok férfi írja, de én ettől többet szeretnék. Ezek a fránya férfiak :) , ha tudnák a szabályokat , ha el tudnák fogadni a hozzáillő nőket, bizony könnyebb lenne. :))) Félek is ha elérem a "hatvanat" a süllyesztőbe kerülök, ha már nem vagyok benne..... Élem én az életem, de 35 évig társsal tettem, és bár a sors elvette, akivel kitűnően működtünk :) és van családom sok gyönyörű unokával én mégis ragaszkodnék egy társhoz! Hogy mi szükséges a sikeres párkereséshez még nem jöttem rá , nem tudom a titkot! De ha megtalálom elárulom!!!! :)

1
Márta
Márta küldte
május 03. 15:05

@László: Kedves László! Van egy kis probléma! Akiket Te említesz,azokat nem látom.Igaz a női adatlapokat nem nézem,csak a hozzászólásokra hagyatkozhatok.Akiket viszont megismertem,itt a fórumon,lehet az nagymama,vagy fiatalabb hölgy,egyik sem keres nálánál sokkal fiatalabbat,ellenben mindenki arról panaszkodik, és ez egyöntetű vélemény,hogy a hozzájuk illő korosztály férfiban,sokkal fiatalabb hölggyel ismerkedne. Akkor most ,hogy is van ez??Hol vannak azok az urak,akik a saját korosztályukat keresik??? Igaz,most nem keresek senkit,mert nem szoktam több vasat tartani a tűzbe, de 1 jó hónapja még én is a saját korosztályomban kerestem a párom. Sajnos,ahogy a többieket is, engem is a sokkal fiatalabb korosztály keresett. Ami azt illeti,Te sem igazán a saját korosztályodat keresed. 64 évesen az 51-58 éves hölgyekkel ismerkednél. Az elején még jelöltelek is szimpatikusnak,mert olyan valakivel ismerkedtem volna elsősorban,aki szintén bringázik. Aztán rá kellett jönnöm,hogy az 61 évemmel már öreg vagyok. 🤣🤣 Bocs a személyeskedésért!!

Irén
Irén küldte
május 03. 12:44

@Kata: Az a helyzet kedves Kata, hogy az ittlétem alatt én is azt tapasztaltam, amit Te/Ti is leírtatok már oly sokszor. Ugyanis eddig 3 férfival jutottam el a komolyabb ismerkedés fázisába, de mindhárman a 40-es korosztályt képviselték. Mindez pedig nem azért történt, mert én egy fiatalabb valakit képzelek el magam mellé, hanem egész egyszerűen csak azért, mert a nekem tetsző 50-es férfiak szinte észre sem vesznek. Ezzel szemben viszont a 40-es korosztály nagyon is észrevesz. Fogalmam sincs hogy ez miért van így, hiszen mindenki ugyanazokat a fotókat látja rólam. A másik érdekesség meg az, hogy azzal a pár nekem szimpatikus 50-es férfival, akik rám írtak, semeddig sem jutottunk el az ismerkedésben, mert igen rövid idő után kiderült, hogy egészen más céllal vagyunk ezen az oldalon. Szóval én is értetlenül állok több itteni megnyilvánulás, viselkedés előtt is, de mostanra már eljutottam odáig, hogy nem akarom mindenáron megfejteni, hogy ki, mit, és miért tesz, hanem sokkal inkább minél hamarabb igyekszem túllépni a dolgon, és keresni tovább, mert még mindig hiszem, hogy a keresésemnek előbb-utóbb meglesz az eredménye. Egyelőre viszont Nektek is, meg magamnak is, csak kitartást tudok kívánni.

1 1
Kata
Kata küldte
május 03. 08:56

@László: Én nem keresek fiatal srácot. A saját korosztályomban keresek. Aki viszont középkorúként fiatalt keres, tisztában kell lennie azzal, hogy tart ameddig tart. Bár garancia ma nincs a saját korosztályú kapcsolatban sem.

László
László küldte
május 03. 08:21

Jó reggelt kívánok! Azt nem értem a nagymamák miért gondolják nekik fiatal srác jár, mert ők „fiatalosak”, egy férfi nem lehet az, szerintük. Mindenre van példa és az ellenkezőjére is. A társadalmi tradíciót azért említettem, mert a viselkedésünk 95 százalékát hiedelmeink határozzák meg, a tudatos én mindössze 5 százalékot irányít. A nagymamák akarják ezt most felülírni, egy normális férfi hosszú távra nem tervez nagy korkülönbséggel, a nők sem tervezhetnek mert úgy is belebuknak. Egy két példa semmit nem jelent, a nagy számok törvényét nem írja felül.

1
Kata
Kata küldte
május 02. 22:17

Sziasztok! Olvasom a pro és kontra véleményeket. Nem akartam véleményt alkotni, nehogy bárkit is megbántsak. De nem bírom ki!😁 A férfiak hagyományokra stb-re hivatkozva érvelnek, hogy a pasinak "kell" idősebbnek lennie. Hol van ez előírva? Kicsit ista vélemény. A többség elrugaszkodott a reális lehetőségeitől az igényeit illetően. Fiatalon még nem lenne gond egy 20 éves lány egy 30-as pasival, mindketten fiatalok. Vannak az ismerőseim között olyan hölgyek, akik fiatalon középkorú férfihoz mentek hozzá. A korkülönbség 20 - 25 év. A férfiak megöregedtek. Az anyagiak miatt nem váltak el tőlük a nők. Azonban a hölgyek uálisan aktívak még... A másik: Sok középkorú hölgy fiatalos. Nincs ráírva az életkora. Hasonlóan fiatalos férfit keres. A volt férjemmel egyidősek vagyunk. A válásom óta a legnagyobb korkülönbség 2 év volt eddig a pasi javára. Mindegy, hogy kapuzárási pánikra, bizonyítási gondolatra, önbizalomhiányra, kompenzációra stb. fogjuk azt a jelenséget, hogy nagypapák kismamákra gondolatnak és nem ismerik fel, hogy hatalmas a generációs szakadék.

1
Kata
Kata küldte
május 02. 21:25

@Anna: 👍🤗🥂❤ Így igaz!😉

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország