Miért lett a két legrettegettebb szó társkeresésnél a kert és az állatok?

indította: Robi
Mea
Mea küldte
január 21. 20:10

Sziasztok! Robi, én tanyán élek, Pestről költöztem ide.. Kutat, csatornát, emésztőt ástam.. Betonoztam, szigeteltem..van egy kis konyhakert.. Kutyák, cicák.. Télen favágás, hólapátolás, jégkaparás, nyáron locsolás, kertészkedés.. A Férfi munkát azért csinálom, mert nincs itthon férfi.. Ha lenne, átadnám.. Míg levelezünk, minden ok,jujdejo, mindíg is erről álmodtam.. de ha eljutunk odáig, hogy eljon hozzám, megijed és kozli, hogy "ez a férfi-nő dolog" nem fog köztünk működni.. A 22es csapdája.. 🙂

2
Mária
Mária küldte
január 21. 19:52

Sokan, sokfélék vagyunk és mindenkinek más a fontos és kevésbé fontos. Én részemről szeretem a kertet, mert kertes családi házban nőttem fel és most is van igényem is rá meg lehetőségem is, hogy foglalkozzam vele. De ez sok időt, és sok munkát is jelent, amit nem mindenki szeret és vállal. Igen én is azt mondom, hogy elkényelmesedtünk, ellustultunk, de nem mindenki hála Istennek. Viszont ahhoz már én is lusta vagyok, hogy állatot tartsak és naponta, v. ne adj Isten naponta többször foglalkozzam velük. Na az állat "kivégzését", megtisztítását meg biztos, hogy nem vállalnám el, inkább teljesen vega lennék (így is csak ritkán eszem húst). Már gyerekkoromban is zavart, hogy a kedves, szelíd állatokat, aminek hétközben hordtam a zöldet, azt esszük meg vasárnap ebédre. De hála Istennek nem mindenki gondolkodik így. Robi, Te csak keresd azt a dolgos, szorgos, vidéki élethez szokott lyányt, aki nem riad vissza attól ami Neked is fontos. Mert van ilyen is, még a mai világban is! S aki megretten a "kert és az állatok" szavaktól, az nagyon nem Hozzád való, s ez jó, ha mielőbb kiderül, nem csak akkor, amikor megszeretted és fájdalmas az elválás, vagy úgy köttök kompromisszumot, ami nehéz és értelmetlen. Aztán van még egy olyan oldala is a dolognak, hogyha valaki bennem akarná megtalálni a kertművelőjét, vagy az állatgondozóját, akkor bizony elszomorodnék, hogy most akkor igazából társat akar-e az illető, vagy a házi gazdaságba személyzetet. Ne haragudj, de Nálad biztosan nem erről van szó, csak azért írom, hogy - vedd figyelembe, hogy - sajnos ez is "benne van a pakliban"

1
Robi
Robi küldte
január 21. 18:29

Köszi lányok! Mert már kezdtem azt gondolni hogy én vagyok a bolond! De akkor nem vagyok egyedül ezzel az elmeállapottal! Ez biztató! Akkor böngészek tovább hátha van még nő akivel nem láttuk egymást. Mondjuk így harminc év keresgélés meg egy házasság után. Már valahogy nem olyan jó buli! De fel a fej....vöröshagymával!

1
Tünde
Tünde küldte
január 21. 10:32

Robi hozzászólnék a kérdésedhez. Igen én is ezt látom,csak engedtessék meg másképp fogalmazok,s lehet ez most valakinek csúnyán fog hangozni: Ellustultak az emberek. S miért? Mert másra forditják,vagy nem szánják az idejüket .Azt mondják sokan ,felgyorsult a világ.OK. Automata,sok minden,emaileken irunk,levelezünk,postázunk,rendelünk stb. Na kérdem én ha a szolgáltatások,házi munkák hamarabb elintézödnek,hol van a felszabaditott szabadidő.Másra kell . S most mindenki tudja ö mire forditja.Én városból falura költöztem,s ledöbbentem,hogy van aki vár a sült galambra.A feleség azért nem csinálja a kertet gazos évek óta,mert a férje se csinálja,vagy forditva.állatok?Hm..alig ,,mert az is idö,és kötöttség. Amiről kérdeztél,ahhoz kell egy elszántság,tudás,fejlődni akarás.Váltás,s anyagi ráforditás .Egyedül is tudni kell létezni.S most Te aki ezt olvassa,figyelj jól. A minap beszélgettem a barátaimmal,30 éve ismerjük egymást barátházaspár a gyerekeink az óvodában ismerkedtek meg,,s mi is anno. Én már húsz éve tartottam állatokat,tenyésztettem,több félét stb.Most egy olyan lehetőséget találtunk ki ami még nincs magyarországon. Tehát,ha érdeklődő vagy sok mindenre,a jövöd is függhet tőle.Imádom a kertészkedést,a növények nyelvét, s a környékben csak ámulnak miért nönek igy nálam...Hm,,, Ez beállitottság kérdése is. Nincs konyhakertem,nem ültetek répát, zöltséget.De a virágos kertemben a füszernövények imádnak élni. Mivel egyedűl élek,igy átalakult az étkezési szokásom.De ha a párom ilyen beállitottságú lenne szivesen átalakitanám az életem. Sokan nem értik ,hogy lehet valaki ilyen sok oldalú,érdeklődő dolgokra. Elmondom.Nem használok facebokot,az internetet csak arra ami érdekel,dolgozom,kreativkodom,s a sok hobbimnak élek.ez az egyetlen közösségi oldalam jelenleg. A telefont telefonálásra használom,hallani akarom a hangot,mert ott azonnal van reakció,s az smst az ismerőseim tudják csak én küldhettem,hivásokhoz 5G-t néha meg se nyitom..de tuti else használom.. Nem nézek tv 15 éve..sorolhatnám....még. Igen ez busmann módszer.Az emberekkel örömmel fogadjuk egymást ha találkozunk,szeretünk beszélgetni,sok mosoly nevetés s mindig boldogan ,feltöltödve válunk el. Átutazom az országot,országokat a gyerekeimért, az egyik másik országban él.S még igy is van szabadidöm... Robi örülj ha valaki ez miatt lelép,ez is Te vagy ,fogadjon el igy.

2
Mesi
Mesi küldte
január 21. 09:52

Én szeretnék vidéken élni. Kertecskét művelni de az állatokat nem bántom. Egy ideje vegán lettem. Sokkal kényelmesebb fürdőkbe különböző órakra járni mint a földet túrni. Az trendi es nem jár felelőséggel. Mindenki úgy éli az életét ahogy jónak látja. Neked vidéki jány kell ahogy látom aki átérezi a csendet a munkát ami nemesít es főleg hogy tiszta ennivalót eszik. Vidéki ember más mint a varosi. Bennük van a föld reménysege.

2
Robi
Robi küldte
január 21. 08:03

Sziasztok! Miért van az hogy égen-földön nem találni olyan nőt, aki hagyományos vidéki életet szeretne élni? Vagyis mint régen munkahely mellett művelni egy kis konyhakertet és tartani egy pár állatkát. Itt nem nagy dolgokra kell gondolni valamennyi tyúkra hogy ne kelljen venni drágán a pici és sápadt tojást. Egy röfit hogy ne kelljen átérezhetetlen gyanús minőségű felvágottat-húst-sonkát enni. De ezt a monológot folytathatnám sokáig! Miért van hogy ha megismerkedem valami helyes nővel, amint meghallja-lássa hogy van kert és állatok. Akkor valami fals diplomatikus szöveggel szakít velem. Rendben van az hogy mindenki városban akar élni? Vagy vidéken de akkor fű vagy gaz legyen a kertben majd lenyírjuk. Tudom a kert és az állattartás nem éri meg! :) Szerintem ez csak mellébeszéd! Minden héten füvet nyírni reggeltől estig megéri? Azután meg mindenért a madaras áruházba szaladni, megéri? Szerintem borzalmasan elkényelmesedtünk,nem gondoljátok? Vagy csak én vagyok őskövület?😉

1

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország