Miért nehéz normális kapcsolatra párt találni?

indította: Anikó
Imre
Imre küldte
július 12. 17:53

@Zsóka: Igen, inkább most, mint például 1 év múlva. Akkor tényleg rosszabb lett volna.

Attila
Attila küldte
július 12. 16:00

@Titi: A számból vetted ki a szót, ez a millió dolláros kérdés. @Mindenki: Szerintem a kapcsolat két halmaz uniója. Az egyik halmaz amiről ÉN azt gondolom, hogy normális a másik amiről TE gondolod ugyan azt. Minél nagyobb a két halmaz metszete, annál normálisabb lesz a kapcsolatunk. (Szerintem az "ellentétek vonzzák egymást" elmélet butaság de cáfoljatok meg kérlek! ) / Hallom ám, ahogy most a hatodikos matek könyvek felcsattannak! :D /    Amiről CSAK TE gondolod, hogy normális az szerintem HÜLYESÉG. De a jófejségemmel, szeretetemmel és toleranciámmal egyenlő arányban nő annak esélye, hogy elviseljem a balgaságaidat. :) Ezt így matematikailag könnyű megfogalmazni de a valóságban piszok nehéz dolog mert lemondással, alázattal, odaadással jár ami sok-sok "nem szeretem". :)  Arra a konklúzióra jutottam, hogy ha "A" halmaz nem találja "B" párját az csakis abból következhet, hogy rossz az adatbázis! :D U.i.: A félreértések elkerülése végett felhívnám az olvasók figyelmét, hogy a fenti példában csak a könnyebb szemléltetés céljából használtam egyes szám első személyű megfogalmazást. ;)

1 1
Titi
Titi küldte
július 12. 13:23

Sziasztok, Olvasom a bejegyzéseket és én inkább azt a kérdést tenném fel magamnak, hogy mi az, hogy normális kapcsolat? A mások számára elfogadott, vagy amit én szeretnék? Nem lehet meghatározni igazándiból mi is az, ami maga a "normális". Tele van a társadalom előítéletekkel és a megszokottól eltérő dolgokat nem tudják kezelni, és nem feltétlenül rossz a tette, mégis a megbélyegezettek közé kerül. Mindenkinek a maga útját kell járnia, és a saját normáit felállítani, persze ismerve önmagát. Annak ellenére, hogy matekos fejű, racionális vagyok, mindig elvarázsoltak a felemás cipőben járó bölcsészek,ami nekem teljesen normálisnak számít. Sosem az átlagos mókuskerekes életet éltem, vagy ha mégis, kitörtem ebből a létből, és mertem vállalni az ismeretlent. Lehet egy jó kapcsolatom, ami működő, viszont sosem a normális mentén tudom elképzelni, ahogy mások gondolják, hanem a "mi" kialakított értékrendünk szerint.

Zsóka
Zsóka küldte
július 12. 06:34

@Imre: Kedves Imre! Szerintem semmivel nem lehet beindítani..... Vagy jön magától,vagy nem! És ez volt a helyes döntés! Mert az a kapcsolat,ahol nincs meg mindkét fél részéről,nem vezet sehova. Előbb-utóbb úgyis vége lett volna. És akkor már jobb előbb,hogy minél kisebb fájdalmat,csalódást okozzunk a másiknak. Nagyon helyeslem a hölgy döntését. Nem az első találkozás után tette,várt picit,de nem is túl sokat. Lehet azt érezni,hogy van értelme,vagy fölösleges időhúzás. Fel fog bukkanni a megfelelő személy,csak türelmesen ki kell várni! Sok sikert kívánok hozzá!

1
Imre
Imre küldte
július 10. 17:43

@Beáta: Egyetértek az Ön párkapcsolat feltételeiről szóló hozzászólásával. Hasonlóan gondolom én is, kiváltképp, hogy 4 találka után mondta a másik fél, annak ellenére, hogy Ő jó embernek és intelligensnek tart, tisztel, de inkább barátságot érez, mintsem szerelmet. Én válaszul mondtam, hogy én egyre növekvő vonzalmat érzek iránta, minden hétvégét azért vártam, hogy találkozhassunk, és sétáljunk egy jóízűt. Ezt Ő aznap délután alaposan letörte bennem. Természetesen hazakísértem, és búcsúzáskor boldogságot kívántunk egymásnak, és hogy mindkettőnk mihamarabb találja meg a párját. Ez egy friss élményem. Leszűrtem, ötletem sincs mivel lehetne elindítani azt a bizonyos kémiai reakciót. Már amennyiben el lehet egyáltalán indítani.

Attila
Attila küldte
július 07. 22:47

@Beáta: Szerintem is így van a válogatás terén , egész jól gondolod a dolgot , sokan vannak közöttünk akik egy csinos lány mellett sokat képzelnek magukról , gondolod őket érdekli milyen vagy belül , lényeg , hogy jól mutassanak mellette a lányok , irigykedhetnek a haverok ...

Tibcsi
Tibcsi küldte
július 07. 21:51

Miért nehéz normális kapcsolatra párt találni? Mert 1 párt fogsz találni a hátralévő életedre - nem lehet akárki az illető. A valószínűség jelentősen csökken emiatt. Ott van az illető a sokaságban. Bízva bízzál! :) . . . és tartsd nyitva a szemed! :)

1
Beáta
Beáta küldte
július 07. 21:16

A normális párkapcsolatnak szerintem több feltétele van. 1. Mindkét fél akarja ! Az nem jó, ha az egyik csak kapcsolatot akar, a másik pedig komoly kapcsolatot. 2. Közel lakjanak egymáshoz. Csak úgy tudják megoldani, hogy rendszeresen , hetente többször találkozzanak. 3. Legyen idejük egy normális , komoly kapcsolatra. Alakítsák mindketten úgy az életüket, hogy legyen idejük közös programot csinálni. Nem kell az egész napot együtt tölteni, elmehetnek együtt pl. este sétálni is. De ha megoldható, akkor akár a hétvégét is együtt tölthetik. Ez tőlük függ. 4. Kommunikáljanak egymással! Ne csak írásban, hanem telefonon is. Persze nem kell 1 órát beszélni este a telefonban, de azért jól esik hallani a másik hangját. 5. Legyen köztük kémia, vonzalom, szikra ...

5
Mihály
Mihály küldte
július 07. 19:10

@Beáta: Nem hiszem, hogy a szeretettől bárki is félne. A kötöttséghez is muszáj hozászokni, be kell menni a munkahelyre, hogy fizetéshez jussak, be kell tartani a KRESZ szabályait közlekedés során, különben rövid lesz a földi pályafutásom, stb. A gond inkább az, hogyan tudom a szeretetet kifejezni, nyomasztó lehet-e a mód a másik számára? Ami nekem természetes és kellemes, a másik félben esetleg riadalmat, visszatetszést kelt...

1
Beáta
Beáta küldte
július 07. 16:39

@Attila: Én nem sajnáltatom magamat. Egyébként szerintem a férfiak azok, akik válogatnak, nem a nők.

1
Attila
Attila küldte
július 07. 16:15

@Beáta: Szia ! Igazad lehet , gondolom a nők 1/3.része azért elvált , mert a férfi megijedt a nagy felelősségtől ..Az igazság pedig szerintem egyszerű - ahelyett , hogy sajnáltatnánk magunkat , mert nem találjuk a társunkat , nem kellene annyira válogatni közöttük ! Van olyan társkereső , akinek 26 olvasatlan levele van , hát mi kell még , lassan már a postáshoz megy feleségül, ha még küldenénk levelet ..

1
Béla
Béla küldte
július 07. 13:02

@Beáta: aha! Onnan nézve 6-os....innen nézve 9-es. Kompromisszum; fordítva is igaz.

1

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország