Miért nem mernek a hölgyek kezdeményezni egy társkeresőn?

indította: Sanyi, 2 hete
 • Gábor küldte
  február 17. 08:41

  Van, hogy kezdeményeznek, de sokkal diplomatikusabban, mint a férfiak. Matricát küld, kedvencnek jelöl, stb. Csak egyszer volt olyan, hogy egy kimondottan vonzó lány írt ennyit: "Szia! Van kedved beszélgetni?" Meglepődtem, mert az ilyen lányok nem szoktak kezdeményezni, de válaszoltam. Az elején nagyon jól alakultak a dolgok, de az eltérő munkaidő és a távolság miatt sajnos csak pár hónapig tartott.

 • Tünde küldte
  február 16. 21:02

  Kedves Attila ,köszönjük.Egy igazi férfit nem kell bátoritani.. .A harcba induló férfiaknak se volt előtte mieting. ,Sőt se internetjük,telefonjuk se,meg szimpatikus gombjuk se. Nem volt kérdés számukra,az a téma amiről itt,most épp folyik a beszélgetés. Ösztönösen cselekedtek.

  3
 • Sándor küldte
  február 16. 07:48

  Hogyis ,kezdeményeznének,ha ,szimpatikusak ,és irunk nekik ,akkor sem ,válaszolnak,,,biztosan nem ,velem van a baj,,jólesne ,egy nem válaszis ,a távolság ,valahogy ,áthidalható.

  1
 • Attila küldte
  február 15. 21:51

  Tyűűű-ha! Itt mindenkinek igaza van, még akkor is, ha ellenkező dolgokat állítanak. Már korábbi belekotnyeleskedésemben írtam, hogy igen, mernek a hölgyek is kezdeményezni és teszik is néha. Persze, ahhoz kivételes kvalitású férfiúnak kell lenni, pölö, mint én! Mert az vagyok, csak van egy kis gond, nevezetesen, hogy inkább negatív irányba! Korábbi kedvesem szavai bevésődtek az agyamba, mert sokszor elmondta: "te tahó, tapló, suttyó, surmó, furkó, tuskó, bunkó, budai ficsúr! " De szép szavak, mintha hájjal kenegetnének!! És kenegetett is, mert elég háj volt rajta némely helyen. Azért van, akit nem riaszt el holmi negatívum és mégis ír! Naná, hogy olyan is van, akinek írunk és mégsem válaszol! Tekintsük futó kellemetlenségnek! Vagy annak se! Mit gondoljon az egyszerű földi halandó, ha megszólít egy tiszteletre méltó hölgyet, persze diszkréten, taplóság kizárva alapon és a hölgy válaszol! Ami már szinte felfoghatatlan figyelmesség, mert sokan nem veszik a fáradságot erre sem. De van aki veszi! Mert figyelmes, úri hölgy! Hát azért desztilláljunk....Vagy disztingváljunk? Mindegy,.... azt is! És úgy látszik közeledésünket pozitívan értékeli, mert megnézvén a reglapunkat, az elnyerte tetszését! És levelében sejtetni engedi, hogy ennek lehet folytatása is. Hisszük ezt mi....de mekkorát tévedünk! Mert megírván második levelünket, amiben szót sem ejtünk holmi Mauritiusi utazásról de még egy szokványos Hawaii szörfözésről sem, arról már nem is beszélve, hogy nem is utalunk arra, hogy jelentős készpénz tartalékok állnak rendelkezésünkre. Na, eztán, vagy nem jön válasz, vagy jön, de közlik velünk, hogy tulajdonképp nem is társat keres, hanem barátokat és különben is a roppant és áthidalhatatlan távolság Budapest két szomszédos kerülete közt, lehetetlenné tesz bárminemű kapcsolatot. De ez természetesen csak a második levél után ejti gondolkodóba a hölgyet. Persze, kissé kisarkítom de a lényeg ez! Az egzisztencia, mert az sok negatívumot tud kijavítani. Ilyen, nem először fordul elő velem, természetesen a többség nem ilyen és csak azoknak az okulására írom le az esetet, akik minden csip-csup dolgon fennakadnak, netán még bosszankodnak is. Uraim, nem kell, hisz azért ki kell mondani, tiszteletre méltó hölgyek vannak itt többségében, ráadásul a modern hölgytársadalom krémjéből! Ha valaki itt nem találja meg a kedvesét, szerintem még az is lehet, hogy máshol igen. Na, eme bölcs és mélyen szántó gondolatok után melyeket talán Kant és Hegel a nagy horgászpáros is megirigyelhetne, kénytelen vagyok készülődni egy pofavizitre, mert meglepő módon azért csurran, cseppen, hisz különben nem lennék itt. Bízom benne, hogy a hölgyek közt lesz az igazi is, aki megérint és elvarázsol..... rabjává tesz, miközben ki is szabadít a mindennapok egyhangúságából. Mert más a csurranás, cseppenés, ami jó, ha van és más, amikor elköteleződünk és részünknek tekintjük a másik felet vagy felünket....

  1 2
 • Ildikó küldte
  február 15. 13:41

  Ó kérem! Hogyne mernének! Ha egészen véletlenül rábukkannék arra, akivel összhangot, stílust és hasonló gondolkodást vélnék felfedezni, semmi sem állíthat meg:) Viszont, ha nem találok, akkor nincs miért bemutatkozni. Az utóbbi amúgy is megtalálható, kialakítható egy kép a másikról. Felnőtt, igényes, intelligens emberek vagyunk...( vagy szeretnénk ilyenek lenni... ), ez éppen pontosan ebbe a körbe tartozik.

  1
 • Irén küldte
  február 15. 12:17

  Látod kedves Eper, ez az amit soha sem fogok megérteni. Épp ésszel nem tudom felfogni, hogy miért kell valakit csak azért lealázni, vagy megbántani, stb.. mert nekünk éppen nem tetszik. Hiszen az adott illetőnek csak annyi "bűne" volt, hogy neki meg pont mi tetszünk. Pl. nekem is írt már többször olyan férfi levelet, aki nagyon, de nagyon nem tetszett, de eszem ágába sem jutott, hogy még csak egy kicsit is megbántsam. Szerintem egy elutasítást is simán meglehet úgy fogalmazni, hogy az a másik félt még véletlenül se bántsa, sértse meg. Hiszen már maga az elutasítás sem esik jól, és éppen ezért nem kellene még ezt tetéznünk különféle bántó szavakkal.

  4
 • Zsuzsa küldte
  február 15. 12:06

  Sziasztok! Én szoktam kezdeményezni beszélgetést! Megnézem a fényképet, adatlapot, kit keres. Ha szimpatikus ezek alapján, akkor irok. Nem sok jó tapasztalat van. Vagy nem engem keres, vagy vissza sem ir. Aztán megfordul a fejemben biztos nincsennek jó véleménnyel az ilyen nőről, aki kezdeményez. Azért is volt a multkori kérdésem is ezzel kapcsolatos. 50 év közelében már nem egyszerű a társkeresés, de ha az ember nem próbálja, akkor nem talál. Nem a szőke herceget várjuk, csak olyan férfit aki őszinte, szeret, tisztel és megbecsül, amit jogosan szintén elvárhat.

  2
 • Zsuzsa küldte
  február 15. 12:06

  Sziasztok! Én szoktam kezdeményezni beszélgetést! Megnézem a fényképet, adatlapot, kit keres. Ha szimpatikus ezek alapján, akkor irok. Nem sok jó tapasztalat van. Vagy nem engem keres, vagy vissza sem ir. Aztán megfordul a fejemben biztos nincsennek jó véleménnyel az ilyen nőről, aki kezdeményez. Azért is volt a multkori kérdésem is ezzel kapcsolatos. 50 év közelében már nem egyszerű a társkeresés, de ha az ember nem próbálja, akkor nem talál. Nem a szőke herceget várjuk, csak olyan férfit aki őszinte, szeret, tisztel és megbecsül, amit jogosan szintén elvárhat.

  1
 • Eper küldte
  február 15. 10:29

  Sziasztok! Nekem elment a kedvem a kezdeményezéstől. Az a jobbik eset, hogy nem kaptam választ, de a lealázáshoz nincs se kedvem, se idegrendszerem. 😂

  1 2
 • Maria küldte
  február 15. 10:06

  Igen a kezdeményezés előfordult már, a reakció elég durva volt

  1
 • Vica küldte
  február 15. 09:42

  Kedves Robi! Egyetértek, annyival kiegészítve, hogy a magam részéről én simán merek kezdeményezni. Az más kérdés, hogy sokan válaszra sem méltatnak. Bár, a hallgatás is egy válasz...

  1
 • Irén küldte
  február 15. 08:29

  Kedves Robi! Abban is van igazság amit Te írsz, és a fórumot olvasva sok hölgy él is ezzel a lehetőséggel. Bár ahogy olvasom őket, sajnos nem sok sikerrel. Én bevallom őszintén hogy most már annyira nem is élek vele, és éppen azért mert régebben többször is elég érthetetlen reakció érkezett rá válaszként a másik fél részéről. Amúgy meg szerintem az is jelzésértékű egy férfi felé, ha egy adott hölgy többször megnézi az adatlapját. Ugyanis biztos nem azért nézegeti valaki a másik egyén adatlapját, mert annyira nem szimpatikus neki. De hogy csak magamból induljak ki, pl. én is csak azon férfiak adatlapját nézem meg többször, akik tényleg tetszenek nekem. Szóval szerintem nyugodtan "tollat" lehet ragadni már akkor is, ha Nektek is tetszik az a hölgy, aki többször megnéz Titeket. Mert úgy gondolom, hogy többször lesz igen a válasz, mint hogy nem.

 • Beáta küldte
  február 15. 07:49

  Szerintem mindegy , hogy ki kezdeményez. Ez egy társkereső oldal, ahol mindenki társat szeretne találni. De ahhoz tenni is kell valamit. Például jelezzük a másiknak, hogy tetszik nekünk, azzal, hogy szimpatikusnak jelöljük vagy többször ránézünk a profiljára , netán még levelet is írunk neki . Szerintem a nők is írhatnak először, nem kell szégyenlősnek lenni és arra várni, hátha észrevesz a kiszemelt férfi. A cél a fontos!

  2
 • Robi küldte
  február 15. 00:53

  Sziasztok van igazsag benne,hogy a ffi ak kezdemenyezzenek viszont en minden holgyet figyelmeztetnek,hogy tessek batoritani minket . Regen is megtettek a nok (elejtett zsebkendok ,legyezok miegymas. Szoval nyugodtan nyomkodjatok azt a szimpatikus gombocskat

  3
 • Péter küldte
  február 14. 19:49

  Sokáig tag voltam egy társkeresőben, ahol időnként kaptam kedvencnek jelölést vagy mit csini csajoktól. Meg is kérdeztem mindig, minek köszönhetem, válasz viszont nem jött, hát arra már nem emlékszem, hogy egyáltalán megérdeklődőák-e az üzenetet. Néhány ilyen után már sejtettem, hogy ezek kamu profilok lehetnek, de a képek mégsem tűntek netről letöltöttnek, a bemutatkozó szöveg is rendben volt. Az még eszembe jutott, hogy a kedvencenek jelöléseket gyűjtötték ily módon, de azt tőlem várhatnak. Hasonló kellemes tapasztalatok miatt tehát fenntartással fogadom a női kezdeményezést. Ha gyönyörűen mosolyog rám az utcán, akkor is kiderülhet, hogy belül romlott.

 • Tünde küldte
  február 14. 17:46

  Kedves férfiak, ha a nőtől kaptatok szívecskét (szimpatikus), nézzétek át a lapját alaposan és némi gondolkodás után udvaroljatok. Mivel a férfinek illik kezdeményezni, a szívecskével már megfordult a régimódi.

  3
 • József küldte
  február 14. 13:01

  A férfi dolga a kezdeményezés! Persze egy hölgynek is van lehetősége felkelteni a férfi figyelmét! (Tegye is meg, mamlaszok vagyunk) Urak tesék udvarolni, flörtölni! Ez a hagyomány mindig is bevált és maradjon is igy! Üdv Ui. Aki küldőt levelet az iskolába óra alat egy lánynak az biztos tudja miről beszélek. 😁

  2 3
 • Irén küldte
  február 14. 08:20

  Sziasztok! Hasonló a véleményem, mint amit már többen is leírtak itt előttem. Vagyis én is mernék kezdeményezni, csak nem akarok. A kettő pedig nagyon nem ugyanaz. Többek között pedig azért sem, mert amúgy is lassan a feje tetejére áll ez a világ, legalább néhány hagyományt próbáljunk megőrizni belőle. A kezdeményezés, az udvarlás pedig mindig is a férfiak "feladata" volt. Lehet hogy régimódi vagyok, de az már hogy nézne ki, ha én kérdeznék meg egy férfit, hogy ugyan szeretne-e velem ismerkedni. Arról meg már nem is beszélve, hogy nem is érezném közben jól magam. Pl. a táncparketten sem a hölgy megy oda a férfihoz, hogy felkérje egy táncra, hanem fordítva. Bár a mai világban már ki tudja. Azt viszont tudom, hogy ezen a téren én biztos, hogy a hagyományos felállás mellett teszem le a voksom.

  10
 • Attila küldte
  február 13. 20:54

  Én nem tudom, de szerintem mernek, mert elég sokszor kaptam én is. Maga a közeledés, a szöveg stílusa is mond valamit. Ezért a Tündével nem nagyon értek egyet....csak egy kicsit! De nyilván hölgyeménye válogatja. Kétféle hölgy van itt, a számomra "megközelíthetetlen" és a "levakarhatatlan" ! Ha többször megnézi valaki a reglapomat, akkor sokszor az jut eszembe, hogy miért nem ír inkább? Töpreng, hogy kezdjen-e velem, vagy ne? Nem akarom zavarni közben! Várok..... talán eldönti! Nem szeretek tolakodni, hisz ismertek ......finom ember vagyok és visszahúzódó! :) Persze, szoktam írni hölgyeknek, kivéve azokat akik jól néznek ki! A jó kinézet kifejezett hátrány nálam, mert van a mondás, hogyaszongya :) "nem jó, ha túl szép a menyasszony" A későbbi érzelmeimtől egyébként, egész meg tud szépülni a hölgy! És ez nem csak a vaker, hanem a frankó! Persze öreg szivarok is meg tudnak szépülni fiatalabb csajok kedvéért. Nem kell botox és egyéb drága dolgok, főként ha takarékos emberekről van szó ....... bőven elég egy kedvezményes déltengeri utazás vagy egy kiruccanás Hawaii és környékére stb.! Ezek fel tudják gyorsítani a szépülést! Én itt kiestem a buliból, így aztán maradok tisztelettel és rondán! Viszont a megkeresésekre válaszolok, ha nem kifejezetten lehordanak benne már az első sorban. Mert volt ilyen is, mikor más tk-n voltam és bizony kaptam hideget et néha. Menekültem, mint vonósnégyes a Titanicról! Talán kicsit gyorsabban.

  1 7
 • Szilvia küldte
  február 13. 20:41

  Így van Tündével értek egyet, és nem csak én hanem sokunk. :)

  1 3
 • Tünde küldte
  február 13. 20:09

  Mernék,csak nem szeretnék.Ilyen egyszerű. Jelzés,ha többször megnézem a profilját . Mivel Férfit keresek,hál istennek,nála ez egyértelmű lesz,tudni fogja a lépéseket. Hisz a férfi vezet a táncban is.

  13
 • Péter küldte
  február 13. 20:02

  Szerintem csak az a helyzet, hogy amelyik nő nem kezdeményez annak szimplán nem jön be annyira az illető, hogy meglépje ezt a dolgot. Kezdeményezés alatt nem feltétlenül üzenet írásra gondolok. (említették már előttem, hogy gyakran meglátogatja a kiszemelet profilját). Vannak persze akik kezdeményeznek üzenettel is, de többnyire a sablonos " szia, mizu?" és társaik, ami elég kiábrándító. Ez esetben ne csodálkozzon a nő sem, ha nem válaszolnak rá, pláne ha nem is szimpatikus, mert fordított esetben elvárás hogy a férfi legyen kreatív és ne sablonos dolgot írjon.

  7
 • Szilvia küldte
  február 13. 19:51

  Hát nem egy nőies dolog a vadászat szerintem. Meg kell hagyni a férfiaknak. Bennük van még az a vadászösztön nem? Vagy legalábbis reméljük mi nők. A többség még így gondolja véleményem szerint.

  7
 • Ildikó küldte
  február 13. 19:33

  Sziasztok! Szerintem kezdeményezünk mi csak van,hogy a Kedves úr nem méltat bennünket válaszra sem...csak nézegeti a profilunkat és nulla kommunikáció :)

  1
 • Csilla küldte
  február 13. 19:21

  Társ megtalálás miatt regisztrálnak a hölgyek is, de meghagyjuk a kezdeményezés jogát a férfiaknak. Tessék venni a jeleket--> naponta többször megtekint a hölgy vagy be szívecskéz (szimpatikusnak talál), akkor mehet a levél-- persze, hogy a férfitól!

  1 9
 • János küldte
  február 13. 19:21

  Általában: férfi választ, a nő dönt:) Másrészről a netes lehetőség csavar egyet dolgon: nincs gesztus, mozdulat, mosoly: profilok, (szép) portrék és karakterek vannak, hangok nélkül. Nehezebb venni a jelet és nehezebb arra (jól) reagálni.

  6
 • Mea küldte
  február 13. 19:02

  Szerintem nem, nem mernek, valószínűleg, csak egész egyszerűen azt gondolják, hogy ez a férfi privilégiuma.

  7
 • Sanyi küldte
  február 13. 18:31

  Ha jól sejtem társ megtalálása reményében regisztráltak ők is.

  1 2


Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség

magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Budapest

Budapest

1214

Rakéta utca 33.

+36 (1) 604 3102