Miért olyan bonyolult a helyesírás a netes társkeresés során?

indította: Mária
Viktor
Viktor küldte
június 21. 16:58

@Roland: Biztos akart valamit. :) Szóval tedd le a jogsit, aztán az ilyennel meg döntsd meg az ülést ebben az esetben. Hiába ez egy rohanó világ. :)

Éva
Éva küldte
június 21. 15:44

@Roland: Szia! Egyértelműen anyagi javakat keresett! Nálam rendszeresen előfordult ismerkedéseimnél a lakás vadászok.

2
Lajos
Lajos küldte
június 21. 13:50

Lehet kritizálni mindenkinek a helyesírását, nekem sem megy. Itt is vagyok még... De mi van azokkal az analfabétákkal, akik emojikat kénytelenek használni az ismeretlen szavak helyett, vagy a teljes bemutatkozójuk jelírásból áll, mert egyáltalán nem tudnak írni... A helyesírás hiányossága egy hiba, de akkor mi az, ha valaki írni sem tud?

2
Krisztina
Krisztina küldte
június 21. 07:37

@Roland: nem tudom, mert nem hallottam a beszélgetést. Lehet, hogy a beszélgetésben volt olyan, amire visszakérdezett. El tudok olyan szituációt képzelni, ahol az egyik fél véleményt alkot parkolásról, vezetési stílusról, a másik pedig megkérdi, hogy neked van-e? De ugyanígy el tudok olyat is, hogy ételről alkot valaki véleményt és megkérdi a másik fél, hogy azt az ételt te hányszor készítetted el? Milyen gyakran és mit szoktál főzni? Ezek a szituációk is szolgálják a másik megismerését. Belefér-e nekem a másik megnyilvánulása, reakciója vagy sem. Ennyire egyszerű

1
Roland
Roland küldte
június 21. 06:27

@Krisztina: Szia minden rendben volt . De a ismerkedésnek mi köze van a jogosítvány hoz.

1
Zoltán
Zoltán küldte
június 20. 22:13

@Krisztina: Van az a szint, és az az újságírás, és a hivatali fogalmazások. Egy Facebook csoportot ha valaki azért indít hogy rendszeresen publikáljon, az már újságírásnak számít. Számomra is elvárt hogy helyesen írjon, vagy nézesse át valakivel előtte. Annak idején 2008-ban vállalkozó voltam . Lejöttem nyáron a háztetőről ahol fáradtra sültem egész nap. Felkellett mérnem valahol egy új munkát még este. Otthon pedig számolgatnom. Utálom az irodai munkát amúgy is. Másnap bementem a papírboltba, és leadtam a kéziratomat, ami árajánlatot és állapotfelmérést tartalmaztott. Örülök neki hogy volt valaki aki megcsinálta kétpéldányban a nyomtatást, miközben helyretette az írásom. Esztétikusan megfelelően szellősre, átláthatóan. Ahova kellett mert kihagytam, vesszőket rakott. Felesleges részeket leszedte. Hosszú mondatokból kettőt csinált. Átfogalmazott dolgokat.Még a sarkába egy esernyő logót is kitalált. Örülök hogy vannak akik jobban értenek bizonyos dolgokhoz, és sokkal rövidebb munkával megcsinálják nekem pénzért. Jobban megcsinálta mint én tudtam volna, nem kellett hajnali egyig még görcsölnöm, mikor neki egy félóra volt az egész. Ugyanúgy nincs türelmem helyesírással precízkedni, mint otthon mosogatni, vagy takarítani. Menni, ezkedni, rombolni és építeni akarok hogy érzzem hogy élek. Szeretem a rendet is, de inkább fizetnék érte. :D Még az jutott eszembe, hogy vannak akik jól helyesen írnak. Például valószínüsítem egy fiatal történésznél. De az is borzalom mikor úgy tart előadást nyilvánosságnak, hogy képtelen volt megtanulni beszélni.Hallgatnám munkaközben Youtube-ról, de csak hadarást hallok, és félmondatoknál "ö" hangú szüneteket. Mintha azt kellene várnom mikor húzza le a wc-t. Aztán agyamra megy és mivel amúgy sem értettem semmit az egészből, inkább kerestem mást. Van még a sok szint ami elvárható a helyesíráson kívül. Például az udvariasság, hogy valaki nem oktatja ki a másikat magyarnyelvből. Sem írásban, sem beszédben főleg idegent. Milyen az mikor valaki például beszél hozzám, hogy milyen színekre szeretné festetni a szobákat, én pedig közlöm vele hogy "és"-sel nem kezdünk mondatot :). Persze multkor nekem is volt egy gyenge pontom ahol besokaltam. Úgy éreztem én is kedves vagyok, meg az eladó is, hogy nem fogjuk érezni hogy bunkóságból szólok, de egyszer csak szóvá voltam képes tenni, sürű elnézéssel, hogy mennyire irritál amit mond. - Szia, vasalókat nézegetek, milyenek vannak? - Itt van például Ő! Ő nagyon sokat tud.... - Nekem valami egyszerűbb, olcsóbb is megfelelne. - Akkor te, nem Őrá gondoltál szerintem, van egy olcsóbb is..,na Ő lenne az! - ..még én most persze csak nézelődök, agyalok. - Lehet hogy mégis csak Ő kell neked? Szerintem ár-érték arányban Ővele járnál jobban! Jó hogy nem mondta azt, hogy a "kislány" csak úgy engedi a sok nyirkospárát magából,és nagyon hálás tud lenni idővel .

1
Krisztina
Krisztina küldte
június 20. 21:12

@Roland: szia! Ebből messzemenő következtetéseket nem lehet levonni. . A sztoriból mit sem tudunk. Biztos, hogy ném a jogosítvány hiánya volt az ok! Talán a gondolkodásod. Nem voltam ott, nem tudok állást foglalni

Roland
Roland küldte
június 20. 19:50

Ma volt egy találkozó egy hölgyel ,pár szot beszélgetünk , utána meg kérdezte hogy van e jogosítványom autóra én mondtam neki hogy nincs és azt mondta hogy nem akar ismerkedni vellem. Kérnék választ hogy ki hogyan gondolja a kapcsolatot ! Roland.

Krisztina
Krisztina küldte
június 20. 19:05

Annak az elfogadása, hogy ki ír helyesen és ki nem, az egyén függő, mint ahogyan az is, hogy hogyan reagálunk mások hozzászólására . Úgy gondolom, hogy van az a szint, ahol elvárt a makulátlan helyesírás. A személyes adatlap, az a személyt jellemző adatlap. Ha nekem nem tetszik a helyesírása valakinek és levelezünk, akkor is tudom, asszertíven a tudtáta adni. Ha nem levekezünk, akkor meg nem érdekel hogyan ír 🤭

1
Zoltán
Zoltán küldte
június 20. 16:05

@Mária: Ártani nem árt, de én értem mindig hogy ki mit akar a rossz helyesírásával közölni. Viszont ha kézzel kellene írni a neten mindenkinek, bizony sok helyesírót visszaküldhetnénk elsőbe, hogy legalább nyomokban kiolvasható betűket írjon ha már közzétesz valami mondanivalót. Ezt itt nem láthatjuk, ahogy a nettől független életben az én helyesírásomat sem, csak ami lakást kifestek, ami problémákat megoldok, ahogy feltalálom magam. Most egy 3 napos művészeti találkozón voltam. Beszélgettem Pillangókisasszonyról operaénekesnővel, színészekkel irodalomról, tanárral, pantomimessel, rendezővel, restaurátorral építészeti anyagokról. Semmi nem történt volna ha kiderül 2, 6-tal végeztem az általános iskolát és még érettségim sincs. Annyira írok csak helyesen, amennyire esztétikailag hasonlónak látom a sajátom vizuálisan, azokhoz amiket olvasok, és felfedezem a törvényszerűségeket. Olvasni azért elég sokat szoktam.

1 1
Matild
Matild küldte
június 20. 16:03

@Zoltán: Igekötők: Be, ki, le, fel, meg ,el,át, rá, ide , oda , szét , össze , vissza. Korodat tekintve egy cseppet régebben verték a fejembe / fejünkbe.😜

1
Mária
Mária küldte
június 20. 13:55

@Zoltán: most komolyan mondod, hogy a helyesírást csak annak kell megtanulnia, akinek a foglalkozásához kötődik?????????? 😮😮😮😮

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország