Miért vannak néha több éves fényképek a társkereső oldalakon?

indította: Nóra
Mihály
Mihály küldte
június 25. 16:11

„Az aki szép, az reggel is szép, Amikor ébred még ha össze is gyűrte az ágy,..” Én nem leszek szebb a holnaputáni fotómon sem, de viszonylag friss, néhány hónapnál nem régebbi képeket használok nemcsak itt, közösségi oldalon is. Sokakat zavarhat a valósággal való szembesülés, főleg, ha digitálisan feljavított, tíz évvel korábbi "látványra" indult el a társalgás.

Péter
Péter küldte
június 15. 18:55

Az én képeim sem mondhatóak újnak. Eleve nem szeretek szelfizni mert nem vagyok fotogén, kb szökő évente készül rólam olyan kép amire azt mondom, hogy na igen ez elfogadható, lecserélem a face profilképem. Nem látok problémát 2-3 éves kép használatával mert ilyen idő alatt nem változik annyit az ember. Viszont az alap probléma az valós, de nem a profilképek öregek hanem azok a regisztrációk is azok. Balázs szép regényt írt róla a magazinban a társkeresők átveréseiről. Nem mondok oldal nevet, de pl kerestem egy bizonyos kritérium alapján személyeket egy másik oldalon, kb 300 profilból (nem látszik szándékosan mikor lépett be utoljára csak annyit ír "az oldalon járt: régebben", a fotófeltöltési dátum pedig látható amin az esetek 90% ban, 2008-2011 közötti. Vagyis akkor regisztrált feltöltött képet és azóta se ment vissza halott profil, ezzel csábítják az embereket, hogy millió társkereső várja az igazit. Az alap kérdésre válaszolva ezért vannak többéves képek a társkeresőkön. Nade itt akkor ez is szűrésre kerül mint az inaktív profilok is, mindenki fellélegezhet, vagy mégse, mert nem is volt ez olyan gond?

Szilvia
Szilvia küldte
június 15. 14:56

Pontosan erre gondoltam.... én technikailag egy nagy nulla vagyok, de kapásból tudnék megoldást hogy technikailag ne legyen "öreg" a kép. Ha valaki egy 10 évvel ezelőtti képen szimpatikus, akkor szinte biztos, hogy az új képen is az, én ebből nem csinálok olyan nagy ügyet. A személyes találkozás majd úgyis eldönti.

1
Ferenc
Ferenc küldte
június 15. 14:32

Gondolom EXIF infó (képben tárolt infó a készülés idejéről, technikai körülményeiről) alapján, ami mondjuk nem különösebben releváns, bár laikusok valószínűleg nem fognak foglalkozni a meghamisításával. (Mondjuk aki notóriusan nem állítja be a fényképezőjén a dátumot, az is rosszul járhat). Szemrevételezéssel nincs aki eldöntse, egy kép mennyire régi. Ha a macskám úgy dönt, hogy reggel négykor megéhezik, akkor az aznapi képeimen simán kinézek egy sármos hatvanasnak. :D Én ezzel a régi képes dologgal nem nagyon foglalkoztam volna Balázs helyében, főleg, hogy ma már a legalapabb telefon is képes olyan filtert rakni a képre, ami mondjuk kiszedi a szarkalábakat, ráncokat, tehát új képpel is lehet sokat csalni.

2
Szilvia
Szilvia küldte
június 15. 13:45

Érdekelne, hogy ki és milyen alapon fogja a RÉGI képeket kiszürni? Meg egyáltalán mi minősül réginek. Nekem mondták már, hogy ne tegyék fel régi képet. Az illető szerint az egy hetes!!! képemen sok évvel idősebbnek nézek ki, mint a 2 évvel korábbi képen. És mindezt egy személyes találkozásnál mondta. A látszat sokszor csal, az ember lelkiállapota nem minden nap egyforma, ami kihat a fényképekre is.

Balázs
Balázs küldte
június 14. 19:57

Sziasztok! Hamarosan elérhető lesz egy olyan funkció, amivel kiszűrhetők lesznek a régi fényképek.

Mária
Mária küldte
június 07. 06:35

Tegnap írtam erről, mert nem vettem észre, hogy már másnak is feltűnt ez a téma. Én a fényképeket nézem első sorban,utána az adatlapot. Szerintem komoly kapcsolatot kereső ne tegyen fel profi fotót, vagy jóval korábbi évek képeit, mert ez megtévesztő. Igen, mindenki szereti a jól sikerült képeit, én sem vagyok kivétel, bár mutogatni nem szoktam ezeket.

Mária
Mária küldte
június 07. 06:34

Tegnap írtam erről, mert nem vettem észre, hogy már másnak is feltűnt ez a téma. Én a fényképeket nézem első sorban,utána az adatlapot. Szerintem komoly kapcsolatot kereső ne tegyen fel profi fotót, vagy jóval korábbi évek képeit, mert ez megtévesztő. Igen, mindenki szereti a jól sikerült képeit, én sem vagyok kivétel, bár mutogatni nem szoktam ezeket.

István
István küldte
június 03. 23:53

Esetleg azért mert nem szeretné, hogy felismerjék? Ebbe a kategóriába esik az is, amikor valaki napszemüveges fotót rak fel magáról. A legbiztosabb kombináció a napszemüveges régi fénykép.

Beáta
Beáta küldte
június 03. 20:36

Semmi értelme nincs régi képeket kitenni. Találkozásnál minden kiderül.

Nóra
Nóra küldte
április 21. 11:26

Egyet értek Krisztivel! Szerencsés ember vagy Zsolt,ez nem mindenkiről mindható el. Még magamról sem😊

Krisztina
Krisztina küldte
április 20. 19:18

Zsolt,én láttam már dátumozott,12 éves képet is....azért az nagyon ciki szerintem,illetve nem azt sugallja számomra,hogy komoly kapcsolatot szeretne az illető.

1

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország