Miért vannak néha több éves fényképek a társkereső oldalakon?

indította: Nóra
Csaba
Csaba küldte
november 21. 22:57

@Lajos: „korrekt, egyértelmü moderálás van” Bizonyításra szorul.

Lajos
Lajos küldte
november 20. 13:24

@Csaba: Igazad van teljesen és ezzel a logikával itt, külföldön találkozok a leggyakrabban... Hüjjék, barátságtalanok a németek, pedig csak németül nem beszélek és csak pörköltet vagyok hajlandó enni... Más meg beregisztrál az egyetlen társkeresöre, ahol kötelezö a kép és korrekt, egyértelmü moderálás van és kritizálja a kötelezö képet és a moderálást... Nem a vitával van probléma, hanem korpával beszélget az árpa...

Csaba
Csaba küldte
november 19. 23:03

@Ani: Nem akarsz érteni, az az érzésem. Mindenesetre igyekszem érthetőbb lenni. Te mondtad, kép az kell. Én mondtam, hogy nem, mert akkor olyanok is értesülnek arról, hogy savanyú a szőlő, akiket erről nem akartál értesíteni. Innentől kb. me too stílusban nyomod, és azzal védekezel, hogy hogyan merészelek a magánéleteddel foglalkozni, nem ér a neved, mert nő vagy, valamint én személyeskedek, mert leírtam, hogy savanyú a szőlő. Miközben az épp a tartalmi része: az, hogy a kép által ezen információ például a kollégáid előtt is ismertté válhat akaratod ellenére. Azt el tudom fogadni, hogy téged ez nem zavar, de fogadd azt el, hogy vannak olyanok, akiket meg igen. Az végképp nem világos, hogy jött ide, mikor menstruálsz, meg a személyeskedés, hiszen ilyesmit nem írtam. Többedjére írom le, hogy a magánéleti státusz úgy jön a kép kérdésköréhez, hogy azok is fel fognak ismerni a képeken, akikkel nem óhajtottad közölni a magánéleted részleteit. Csendben jegyzem meg, a könyörög nem ikes ige. Alanyi ragozása helyesen: könyörgök. A könyörgöm is helyes, csak az mást jelent. (Ez nem volt szép tőlem, de felbosszantottál.) Valaminek az összeesküvés-elmélet mivolta semmit sem mond annak igazságtartalmáról. Ehhez képest pejoratív értelemben használod. Nem az a kérdés, hogy a szolgálatok mit tudnak rólad. Az egy érzelmi igénye az embernek, hogy ne mindenki mindent tudjon rólad. Lehet, hogy neked az is rendben van, ha nincs a WC-n ajtó, de nekem ez nincs rendben. Ha elrontom a gyomrom, és éppen hányok, ahhoz sem szoktam nézőközönséget toborozni. Persze, előfordulhat, hogy 15 éves csibészek, fiúk kiadják magukat 40-es nőnek. Az élő találkozás alkalmával ez ki fog derülni. Viszont épp ennek nincs semmi köze ahhoz, amit a profilkép kapcsán megfogalmaztam.

1
Csaba
Csaba küldte
november 19. 22:43

@Lajos: Annyira mást gondolunk a világról és annak elvárt, helyes működéséről, hogy nem látom értelmét a vitánknak. Értelmes vitát akkor lehet folytatni, ha alapértékekben, célokban konszenzus van, csak a célig vezető útról gondolkodunk másképpen. Ha már abban sincs egyetértés, mit nevezünk jónak illetve rossznak, nincs értelme a vitának.

Lajos
Lajos küldte
november 19. 15:49

Kedves CSaba! Csak néhány megjegyzésem lenne a válaszodra: - Nem a kátyúkat reklamálod az úton, hanem azt, hgoy miért nem repül az autód... - Nem egy zeneszámot reklamálsz a koncerten, hanem hogy egy együttes van a színpadon... - Nem a várakozási idöt reklamálod az orvosnál, hanem hogy beengednek orvosokat a rendelöbe... Reklamálhatsz a fénykép miatt, de csak fényképpel, fénykép nélkül nem mehetsz az útra, nem hallgathatsz zenét és el sem mehetsz az orvoshoz, nem hogy várakozz... Összefoglalva: Felteszem a fényképet magamról, aztán reklamálok, hogy fényképet kell feltenni magamról és mindenki láthatja a privacimat, de ezt normális vitának tartom... Igazad van, korrigálom magam, ezzel nem csinálsz magadból hüjjét... U.i.: Ha leírom a véleményem, te mindig megjegyzed, hogy TE elmondhatod a véleményed... A többi zavaros politikát meg a többit sajnos nem értem... De én nem is vagyok olyan okos, mint te...

1
Ani
Ani küldte
november 19. 14:12

@Csaba: te hoztad fel a uális életem. Szóval valamire te sem figyelhettél,kedves Csaba. Ilyet írni vagy mondani bármilyen nőnek,kb.olyan,mintha azt mondanád Na,ez is épp menstruál! Ilyenekkel olyan emberek vagdalkoznak,akiknek nincs fegyvere....a másik viszont merészelt véleményt nyilvánítani. A személyeskedés, mint mondtam gyenge tett. Hol jön a magánéleti státusz fogalma egy aktuális kép témájához?! Könyörgöm,egy társkereső oldal profiljairól beszélünk!🙄 Te leírtál egy véleményt,én is. Ez egy fórum! Arról szól,ki hogy látja a feltett témakörök kérdéseit. Ja...és amúgy senki nem mondta,hogy napi szinten kellene fotózkodni! Annyit merészeltem én,mint "kielégületlen" nő mondani,hogy ha ilyen oldalra regisztrálsz,akkor az a minimum,hogy ne 10-20 éves képekkel "hódíts". Mert ugye az hazugság! Ha meg valaki 10 éve fent van ilyen oldalon,akkor igen...frissítsen olykor. Az ilyen összeesküvés elméletekről meg az a véleményem,hogy ha el akarják lopni az identitásod,vagy csak le akarnak káderezni,azt ezek nélkül is simán megteszik a mai világban. Mivel manapság minden adatod a neten kering,a közszolgáltatásban is. UI.: halkan megjegyezném,hogy levelezhetsz romantikusan férfival is. Nyilván egy képet is lehet manipulálni. A képnélküliségnél viszont eleve ott a gyanú,hogy vajon miért nem akarja,hogy lássák?! Engedtessék meg,szeretek arcot tenni egy beszélgetés résztvevőihez.😁

1
Csaba
Csaba küldte
november 19. 13:48

@Ani: Szerintem nem figyeltél. Erre reagáltam: „Igenis kell profilkép!” Mondom, ezzel csak az a probléma, hogy nem vicces, ha a kollégáid, ismerőseid így értesülnek magánéleti státuszodról. Jó, mondjuk miért is várom el azt emberektől, hogy értsék, egyáltalán miről is beszélek, amikor a többség önként adja oda a személyes adatait a Metának, az Alphabetnek vagy az Apple-nek - mert azzal, hogy valaki okostelefont használ, az oprendszer miatt el kell fogadnia a Google vagy Apple ÁSZF-ét és adatvédelmi szabályzatát.

2
Csaba
Csaba küldte
november 19. 13:41

@Lajos: Attól, hogy egy utca tele van kátyúkkal, még megjegyezheted, hogy ez nincs így jól, miközben végigmész azon az utcán, azaz használod azt. Egy koncerten is előfordulhat, hogy olyan zeneszámot fogsz hallani, amit nem szeretsz. Megjegyezheted, hogy ez egy unalmas, vagy valamilyen aspektusból rossz zeneszám. Elmehetsz orvoshoz, miközben bosszankodsz a hosszúra nyúlt várakozási idők miatt. Ez mind a normális működés része. Tehát továbbra is azt gondolom, hogy nem jó ez így, nem értek vele egyet, de attól még használhatom. Viszont a kritikát meg fogom fogalmazni, és ezzel nem csinálok magamból hü_ly_ét. Mondjuk, ha azonosulnék a te nézőpontoddal, akár azt is mondhatnám, hogy a teljes magyar ellenzék 15.5 éve csinál magából hü_ly_ét. De nem teszek ilyet, hiszen nem értek egyet azzal, amit írsz. Egyébként nem szidom, hanem kritizálom a szabályok egy részét. Magyarországon még nincs betiltva a kritika megfogalmazása. Te máshoz vagy szokva, megértelek. Attól, hogy egy fórum enyhén moderált, szinte moderálatlan, nem lesz szükségképpen vállalhatatlanul alpári. Rosszak a tapasztalataid. Azt elismerem, hogy lesznek olykor vadhajtások, de nem mindegy, kiket céloz a fórum. Amennyiben az egy szakmai közönség jellemzően - nem kizárólagosan, hiszen bárki regisztrálhat -, akkor néhány kihágástól eltekintve nem lesz alpári a fórum, mert az emberek hitelessége részben a kulturált és szakmai hozzászólásokból táplálkozik. Értelemszerűen a legmélyebbre a közéleti, politikai természetű viták süllyednek. Erre egyszerűen az a megoldás, hogy nem olvasod azokat a topikokat, amelyek semmit sem adnak az életedhez.

1
Ani
Ani küldte
november 19. 13:33

@Csaba: nem értem az összefüggést a uális "magán"-életem és adott téma közt.🤔 Illetve egy friss képtől miért is lenne érdeklődő könyv az életed?! Értelmezni kéne,mielőtt reagálsz! Nem tanács,csak javaslat... Egyébként meg ilyesmikkel vagdalkozni,csak mert nem tudsz -de akarsz- reagálni vagy vitatkozni...csöppet gyenge és felesleges.😉

1
Lajos
Lajos küldte
november 19. 09:15

@Csaba: Kedves Csaba! Boldogan kezdem veled újra ezt a vitát, mert azt szeretem a legjobban, ha valaki saját maga csinál magából hüjjét és nem nekem kell. De röviden összefoglalnám mindenkinek a korábbi vita eredményét: Idejössz az egyetlen társkersö oldalra, ahol kötelezö a fénykép, felteszed a saját képedet és telekiabálod a fórumot azzal, hogy senki sem nézheti meg a fényképedet, mert akkor kiderül, hogy te is csak egy kielégületlen társkeresö vagy. Folyamatosan reklámozod, hogy több fórum népszerü tagja vagy, ahol minden szabály nélkül lehet beszélgetni, de folyamatosan szidod az itteni szabályokat azoknak, akik itt fórumoznak, mert a szabályozás nélküli fórumok vállalhatatlanul alpáriak... Azt már csak zárójelben jegyzem meg, hogy akik rászoktak a mobiltelefonok használatára, azok az onlájn társkersést is szívesen használják. Akik az "élöben" szót részesítik elönyben, azok meg okoskodni járnak az onlájn társkeresö oldalra. Szerintem beszélni kéne Balázzsal, hogy veled tegyen kivételt és törölhesd a képedet... Egyetértek azzal, hogy van akinek az esélyeit a képnélküliség jelentösen javítja...

2
Csaba
Csaba küldte
november 18. 18:51

@Ani: Engem nem zavar, ha az összes kollégád tudja rólad, hogy kielégületlen vagy. Engem csak az zavar, ha az én életem érdeklődő könyv mások előtt. Ami a régi képet illeti, ki a fenének van kedve állandóan fényképezni magát?

1
Ani
Ani küldte
november 16. 13:16

A több éves képekről és photoshopról meg az a szerény véleményem,hogy szánalmas és szükségtelen/értelmetlen. Az a cél,hogy találkozzatok! De már első lépésnél félrevezeted! A több éves képeket gondolom azért alkalmazza egyre több férfi is,mert ott és akkor meg volt elégedve magával. De van tükör! Hogy fogadjon el más,ha te sem tudod elfogadni saját magad?! A photoshop meg egy vicc!!!🤣🤣🤣 Eltűntetni a ráncokat,a bőrhibákat,stb... Könyörgöm,egyszer kijössz az utcára...mindenki látja milyen vagy!🙄😂

2

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország