Miről nem illik beszélni az első randin?

indította: Balázs
András
András küldte
május 19. 14:35

Sikerül-e figyelni a határokra? Ami sérti a határokat, arról nem illik beszélni. Ha a másik nem kíváncsi a korábbi kapcsolatokra, akkor nem önthetem rá, mert az neki zavaró. Ha rákérdez, akkor óvatosan bele lehet menni. Inkább a kérdezés célravezetőbb. Az érdeklődést így könnyebb fenntartani, mintha egy stand-up műsorral kellene szórakoztatnom a másikat. Az emberek szeretnek magukról beszélni, jól esik nekik az érdeklődés. Azután persze a másik is kérdez és megy magától a beszélgetés. Az első randin szinte mindegy is, miről beszélünk, ha a társalgás jó hangulatú, gördülékeny, érdekes. Az első randi úgyis csak arra való, legyen-e második. Nem kell azonnal a lelkünket, az életünket a másikra önteni. És vájkálni sem az övében. Aztán majd alakul.

1
Krisztián
Krisztián küldte
május 14. 16:00

Meg ha lehet ne önsajnáltatás legyen!Legyen meg az egyensúly,olyat ossz meg ami létfontosságú,ne untasd életed történetével,mert az olyan mint a pletyka,egy idő után még te is megunod!

1
Krisztián
Krisztián küldte
május 14. 15:58

Avval egyet értek,hogy ne emlegessük,ne hasonlítgassuk az exeinkhez!

Reni
Reni küldte
március 19. 07:51

Nyomasztó téma az első randin az EX és a munkahelyi gondok. Lehet ezeket vesézni, de nem rögtön és nem hosszan, borzasztóan fárasztó.

1
Ildiko
Ildiko küldte
március 05. 15:47

Sztem első randin a ről beszélgetni nagy nagy dolog!!!! Pár helyen én is fenn vagyok és megáll az eszem, hogy levelezésben is hány embernél rögtön feljön a téma. Persze más ha mindkét fél csak kapcsolatot keres. De ezt talán egy kérdéssel rögtőn ki is lehet deríteni és nem egymás idejét rabolni. A jövőről beszélni, hát az Sztem a partnertől függ. Ha látom, hogy eleve egy céltalan, motiválatlan elevickélő, biztos nem hozom szóba. Én még személyesen nem, de pld. Videó chat en randiztam és jobb is volt így. Mert hiába Klappolt volna sok minden, de ha vki arra nem veszi a fáradtságot, hogy megfésülködjön és fellépjen az ágyból amíg beszélünk….. szóval lehet a téma megvan, meg a kinézet is, de ha a másik vmi miatt nem tisztel meg annyival, hogy figyel rád, akkor felejtős

1 1
Éva
Éva küldte
február 26. 13:15

@Anna: Szia Anna! Maximálisan egyetértek veled minden gondolatmeneteddel,ami a hosszú távú előretervezést,illetve miről beszélgessünk az első randin című történet mi illik,s mi nem illik. Én is butaságnak tartom,s előre nem lehet kijelenteni milyen történések lesznek 5 év múlva. Persze elképzelések lehetnek mit szeretne,mire gondolatna,mi az ami boldoggá tenné kapcsolatukat. A másik témával kapcsolatosan,mint ,,Első randi",sajnos én is részese voltam nem is 1x-er,s bizony azt kellett hallgatnom,mi történt előző kapcsolatában. Ezeknél az eseteknél elgondolkodtam,hogy ismerkedési szándékkal szeretett volna velem találkozni,vagy lelki szemetesládának gondolt engem!!!??? Az egyik ilyen jelöltet első találkozásunk alkalmával megsajnáltam, láttam még nincs kész egy új párkapcsolatra,s még nem tudta elengedni volt párját. Természetesen rám nem volt kiváncsi,annyi hogy illendőségből mondott egy-két kedves bókot,s ennyi😂Ennek tükrében váltottam,s így is álltam hozzá,illetve átkonvertáltam magam pszichológussá,mert egyértelmű volt számomra nem ismerkedési szándékkal randizgat hölgyekkel. A menekülés és segélykiáltás,segítsen valaki volt számára elsődleges,a ,,belehalok című jelenet zajlott"😂😂😂Végül is igaz leszívta az energiámat kb: 4-5h-i beszélgetés után,viszont kellemes érzéssel töltött el,hogy tudtam segíteni lelkiekben. Azóta is jó barátságban vagyunk. Megtalálta párját,s a jól megérdemelt boldogságot megtalálta szíve választottjában😊 Vagy itt van egy most történt másik eset. Kaptam egy levélkét,s csak ennyi állt tartalmilag a levélben,találkozzunk! Úgy látom ennél az úriembernél futószalagon vannak válogatva a hölgyek

Emese
Emese küldte
február 13. 13:35

Szerintem mindenki más és az hogy mit kérdez, függ attól hogy mi fontos neki és mennyire, mitől szenvedett a múltban, mitől fél stb. Amikor anno a gyerek apjával megismerkedtem, 41 éves voltam. Egy internetes fórumon találkoztunk majd élőben. Kerek-perec megkérdeztem tőle hogy 1. Komoly kapcsolatot szeretne-e 2. Akar-e gyereket belátható időn belül. Hozzátettem: ha nem, semmi baj de felesleges rabolni egymás idejét. Nekem ez a két dolog fontos volt és a nemleges válaszok kizáró tényezők. Most is kimondom hogy férjet keresek mert hiszek a házasságban és abban az értékben amit számomra képvisel. Nem minden áron, nem kétségbeesetten hanem nyugodtan, először ismerjük meg egymást. Lehet hogy semmi se lesz belőle de szerintem fontos úgy indulni hogy az alap dolgok tisztázva legyenek. Így nem lesz később pofára esés és vádaskodás "én nem ilyen lovat akartam."

1
Anna
Anna küldte
február 13. 11:47

@Éva: Kedves Éva! Nagyon köszönöm, hogy megosztottad a véleményedet. Nagyon sok sikert a társkeresésben Ölelés, Anna

Éva
Éva küldte
február 13. 11:06

@Anna: Kedves Anna! Én,nem látok abban semmi kivetni valót,ha valaki beszél az előző kapcsolatairól,hogy mi történt vele,hogyan élte meg,mi vezetett odáig,hogy társkeresésre adja a fejét.Ez is az élete része,a múltja,amiről jó tudni, ha érdekel valaki,én bizony kíváncsi vagyok,hogy mi történt vele,hiszen ez is egy olyan információ,ami alapján jobban megismerhetem,megérthetem a gondolatait,elképzeléseit,értékrendjét. Persze,az már más kérdés,hogy milyen módon,mélységekben osztja ezt meg velünk,illetve a másik fél mennyire érdeklődő vagy érdeklődő a témára,szerintem ezeket kell összhangba hozni. Véleményem szerint,nincs olyan téma amiről ne lehetne beszélgetni,csak a hogyan a nem mindegy. Üdv ,Éva🙂

1
Anna
Anna küldte
február 13. 10:03

@Lajos: Kedves Lajos! Attól függ, hogy milyen formában említed meg. Ha elmondod, hogy családot tervezel és hosszútávú partner, azzal semmi baj nincs, de hogy előre tervezz 10 évet és a közös háztartásról beszélj vele, na az már meredekebb téma. Az emberek legtöbbje még a napját sem tervezi meg, nem még évtizedekre az életét. És ebbe beletartozik az is, hogy a legtöbb nőnek és a legtöbb férfinak (tisztelet a kivételnek) fogalma sincs, milyen társat keres. A magány ellen keresnek gyógyírt, amit a társban vélnek megtalálni, ezért nem foglalkozna azzal, mi lesz 1,2 vagy 5 év múlva. És ha őszinték akarunk lenni, nem is lehet ilyen hosszú távra tervezni. Célok lehetnek és afelé menni is kell kitartóan, de hogy ez milyen formában fog megvalósulni, ezt előre nem tudjuk. Mindig csak egy lépést előre, amikor már látjuk, hová lépünk. Szóval, nekem nem jönne be a téma, mert az első randi után még az is kérdés, hogy lesz-e második. Úgy érezném magam, ha előállnál ezzel a témával, mint egy használati tárgy, aki csak arra kell, hogy a segítségével megvalósítsd az életed terveit. Ölellek, Anna

Anna
Anna küldte
február 13. 09:48

Kedves Társkereső Társaim! Számomra nincsen megalázóbb dolog, mint amikor az első randin előkerül a "voltpárom" szócska és vele együtt a történetek; a voltpárom ilyen meg olyan, meg ezt csinálta, meg azt csinálta. Ekkor tudom, hogy az úriember még nem engedte el az előző társát és rengeteg sérelmet dédelget vele kapcsolatban. A legnagyobb probléma ilyenkor mégis az, hogy nagyon kevés idő jut a fontos dolgokra, pl: egymásra, egymás megismerésére. Milyen problémák okozták az előző kapcsolat szétbomlását, ezt mindenkinek magának kell feldolgozni és levonni a tanulságot, de lécci ne hozzátok magatokkal a randikra, mert igen sértő és megalázó ezt hallgatni, a helyett, hogy a gyermekkorodról mesélnél vagy meghallgatnád az enyémet. Ti, hogy gondoljátok? Volt már ilyen randitok? Hölgyek, Urak bármelyikőtöknek?

Lili
Lili küldte
február 12. 21:40

@Lajos: szerintem ez egy adott helyzettől függ. Lehet, hogy a nőnek pont a családalapítás áll első helyen és van, amikor érdemes a jövőbeli tervekről beszélgetni már az elején. Én általában semleges témákról szoktam beszélgetni a randin, kérdezgetni a randipartnert az eddigi életéről, munkáról, gyerekeiről, hobbikról, sportról, stb.

1

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország