Mit írjak egy lánynak a társkereső oldalon?

indította: Balázs
Éva
Éva küldte
szeptember 06. 08:33

@Mária: Szia Mária! Nagyon jól látod a helyzetet,humorosan fogalmazva, orvosi nyelvre fordítva,ugyanezek a tünetek ismétlődnek nálam is, mint nálad a férfiak terén. Igen,a levelezések a pasik részéről egy-egy kivételével nagyon szegényesnek bizonyulnak,általában három szóból álló mondatokat alkotnak. És sajnos hosszú napok telnek el levelezgetéssel oda-vissza értelmetlenül,illetve ,,harapófogóval" próbálom kiszedni belőlük mit is szeretnének tőlem,és ezt bátran írhatom többesszámban. Általában ennél a reakciómnál választ többet nem kapok,az-az eltűnnek az ,,életemből",mert ezeknél az eseteknél tiszta sor és egyértelművé válik számomra,hogy valami nincs rendben körülötte diplomatikusan fogalmazva. Ami pedig az ismerkedést illeti,igen egyetértek gondolatmeneteddel ez egy türelemjáték,ezzel sem lenne gond,ha az ismerkedés során őszintén,nyíltan és nem hátulról mellbe hazugság áradatával lepné meg a kiszemelt hölgyet

1 1
Lajos
Lajos küldte
szeptember 05. 22:31

@Gábor: Üdv Gábor! Köszönöm, hogy te is osztod nézeteimet. :) Kár csépelnem a szót. Tarts ki! Hiszek abban, hogy minden zsák megtalálja a foltját egyszer. Bármennyire reménytelen egy helyzet, ne felejtsd, mindig van feljebb. :)

1
Gábor
Gábor küldte
szeptember 05. 18:38

@Lajos: Szia! Ez egy nagyon jó írás, Én is pont így érzem. Sokszor már reménytelennek érzem ezt az egészet. Én sem vagyok válogatós nincsenek nagy igényeim. Úgy veszem észre, megsem akarják ismerni az embert. Én már annak örülök ha legalább elolvassák amit írtam.

2
Lajos
Lajos küldte
szeptember 03. 14:54

@Ági: Kedves Ági! Igen, ezen a földön élek, viszont ezért nincs is rám szüksége a nőknek. Keresem, kutatom, de nem lelem. Még csak válogatós sem vagyok. Egyszerűen kezdem azt hinni, hogy a magam fajta srácokra már nincs szükség itt ezen a sárgolyón. Van tapasztalatom bőven az ilyen és hasonló oldalakon sajnos. Mind az online, mind a személyes részét átéltem már többször. A férfiak itt sokszor agyatlan majmok (tisztelet a kivételnek), a nők pedig válogatnak mintha egy új ruhát kellene felvenniük (itt se mindenkire igaz, csak a nagy százalékra) Ha sokat írsz magadról és kitárulkozol, akkor vagy tényleg sok leszel, vagy unalmassá válsz. Ha magadról írsz, akkor önző vagy, ha róla kérdezel akkor miért nem mesélsz magadról?! Minden probléma. Ha írsz 20 lánynak valami értelmeset, abból jó ha 1 válaszol. Legalább annyit válaszolhatnának, hogy bocs nem. Akkor minden második ember csak a ről tud beszélgetni (tény, fontos az is, de nem az ismerkedés legelején). Az emberek elvesztették a szókincsüket. Lehetne sorolni ezeket a dolgokat. Ahány ember, annyi stílus. Itt jön a kérdés újra: "Mit írjak egy lánynak a társkereső oldalon?" Ezek tükrében, a feltett kérdésre nincs jó válasz. Ahogy említettem egy - két hozzászólással lejjebb, egyetlen megoldás van: Add magad, kerüld a túlzott sablonos megnyilvánulást, illetve adj időt. Akivel pedig úgy érzed nem éri meg vesződni, azt engedd el.

1 6
Ági
Ági küldte
szeptember 03. 05:49

@Lajos: Kedves Lajos! Biztos, hogyezen a Földön élsz? Olyan jó lenne, ha csak a férfiak töredéke képviselné ezt a hozzáállást! Hagyna időt az ismerkedésre és a megismerésre. Rövid levelek, telefon, randi és.... Mindezt egy hét alatt.. Szimpatikus amit írtál. Sok sikert! Ági

1
Lajos
Lajos küldte
szeptember 02. 22:15

Ez mindig helyzet és személyfüggő. A fontos (csatlakozom az előttem szólókhoz), hogy ne legyél sablonos. Ne azzal kezd: cső, mizu? Sokkal inkább, legyél udvarias. Nem is ismered akinek írsz, aztán egyből mizu? Fejtsd ki magad. Utálom én is, ha írok és ilyen válaszokat kapok: jah, ok, tuti, stb. Akard megismerni a másiket és ne félj használni a szókincsed. A párkeresés, vagy nevezzük mai nevén ismerkedés, ne egy 2 perces folyamat legyen. Adjatok időt, hogy megismerjétek egymást. Hisz' ismeretlenek vagytok egymásnak, de már a telefon meg a facebook elérhetőséget követelitek. Lehet én vagyok a maradi, de nem örülnék neki ha a másik fél hamar beadná a derekát. Szeretek küzdeni. Szeretném megismerni azt, akit kiszemelek. Most hirtelen ennyit tudok tanácsolni. De ígérem, még idebiggyesztek pár sort ha eszembe jut valami... :D

7
Mária
Mária küldte
augusztus 30. 10:53

Sziasztok, Ez a kérdés fontos! Igen, én szeretném, ha egy pár bővített körmondatot is olvashatnék! Nincs erre idő? A társkeresés a legnagyobb türelemjáték, szerintem. Hogy lesz ebből társas kapcsolat, ha már az elején nincs idő arra, hogy megtudjunk egymásról valamit. A "szimpatikus" jelölésre akkor szoktam válaszolni, ha egy szöveges rész is követi. Eddig nagyon kurta szövegeket láttam: "szimpatikus vagy". Ennyi? Ha udvariasan megköszönöm az érdeklődést, akkor jön még egy pár, nem túl jelentős mondat, és azonnal telefonszám kérése. Miért gondolják ezek az ismeretlen, ámde szimpatikus emberek, hogy azonnal megadom a telefonszámomat (arról már nem is beszélve, hogy világosan le van írva a bemutatkozó oldal alján, hogy ne adjuk meg az egyéb elérhetőségeket)? Ha nem adom meg a számomat nincs további kontaktus. Tényleg ez a komoly társkeresés? Nincs telefonszám, nincs tovább...Hmmm...

2
Péter
Péter küldte
augusztus 30. 08:22

Szia Ági, valóban nem okozott, mivel korábban tárlatvezetőként és múzeumpedagógusként dolgoztam, ahol napi szinten rengeteg emberrel találkoztam. Remek beszélgetések alakultak ki, valamint igyekeztem odafigyelni a mondanivalómra, hogy érdekes legyen (Balatonfüreden, a Jókai Mór Emlékházban és a Vaszary-villában dolgoztam). Imádtam sztorizgatni Jókairól, mert igazán különleges ember volt és a vele történtek meg pláne, így az írón keresztül megtanultam játszani a szavakkal és gondolatokkal. Igaz, hogy az utolsó ismerkedős kérdésem sablonos, de ha nagyon nagy az üresség az illető hölgy adatlapján, akkor nem igazán tudok mit kérdezni, így marad a szimpla udvarias megszólítás. Egyszer történt, mivel tényleg a nagy fehérség volt az adatlapon, a hölgy fotóját tanulmányoztam és megírtam, hogy milyen klassz a konyhája a háttérben. Máskor megjegyeztem, hogy a háttérben a kép kicsit ferdén áll a falon...😃😅🤪

3
Timi
Timi küldte
augusztus 30. 08:21

Sziasztok! Bármit ,csak azt ne : szia ,mizu, mijótcsinálsz, gyönyörű szemed van! Mindig az az elsőre szimpatikus ,aki nem sablonos. Bármit,ami egyedi...még ha csak annyi is , milyen idő van Körmenden? Szoktál menni kosármeccsre? Ismerem a körmendi kosarasokat. .... Bármit , de ne legyen sablonos .semmitmondó az,hogy szimpatikus vagy szeretnék ismerkedni veled. Kiderül még az adalapomat sem.olvasta. Akkor mi olyan szimpatikus? De én ...mert mindig magamból indulok ki..azt szeretem amikor a lelkemre hat valaki. Észreveszi nekem mi a fontos , eszerint közeledik. Meglátja ,hogy én is, mint bárki más sebzett lélek vagyok, akinek nehéz megnyílni .meg kell találni a kulcsot , elővenni a bozótvágót , amivel a körülöttem lévő tüskéket ritkítani lehet.🙃

2
Ági
Ági küldte
augusztus 30. 08:03

@Péter: Kedves Péter! Gondolom, nem okozott túl nagy erőfeszítést számodra ezen mondatok megfogalmazása 😊 Nem tudom, miért nem tudnak mások is legalább ilyen, beszélgetést indító kérdéseket feltenni. Számomra szimpatikusak, az utolsó kivételével, azt nehezebben tolerálom. Ha a bemutatkozóban ír valami személyeset, akkor talán vissza tudok írni valamit azon kivül, hogy " jó" 😊.De a többi az jó, rögtön van téma.

Péter
Péter küldte
augusztus 30. 05:04

Sziasztok, Én meg szoktam indokolni, miért írok az adott hölgynek. Pl. azért írtam neked, mert... -...nagyon szépek a szemeid, -...valami megfogott a bemutatkozásban, amivel azonosulni tudok és így rákérdezni, -...vagy egy fárasztó munkanap után felüdülés volna ismerkedni egy olyan bájos hölggyel, mint te vagy -...a fotón szereplő helyszín ismerős, véletlenül nem itt vagy ott készült? Hogy érezted magad ott? -...helyes kutyád van, nekem is van, menjünk közösen sétálni velük -...látom szeretsz sportolni, rendszeresen járok futni, gyalogolni, merre futsz szívesen? -...csak nem salsa táncórán készült a fotó? Miért ezt a táncot választottad? -...szimpatikusnak talállak az adatlapod alapján, volna kedved ismerkedni? Ezen utolsó kérdés eléggé sablonos, de szerintem egyszerű, logikus és udvarias, pláne ha az elején a nevén szólítjuk meg az illető hölgyet.

3
Ildikó
Ildikó küldte
augusztus 22. 19:55

Engem már az elvisz a sablonok közül, ha nem tegez le rögtön... S nem, nem érdekel, hogy mi a divat...

1

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország