Mit jelent a komoly szó egy társkereső oldalon?

indította: Andi
Béla
Béla küldte
június 28. 13:46

@Kata: Megijednek az elköteleződéstől. Megijednek attól, hogy fontosak legyenek egymás számára, pedig ez az alapja a jó -pl. házastársi- kapcsolatnak. A magyar nyelv gyönyörűen ráutaló; FELEségem....azaz a másik felem, és ki/mi legyen a legfontosabb, ha nem a másik felem? Viszont ez úgy működik jól, ha kétoldalú és kölcsönös. Hasonlóképpen egy élettársi kapcsolatnál is, (amit egyesek úgy aposztrofálnak, hogy olyan mint egy papír nélküli házastársi kapcsolat)...vagy bármely más KOMOLY kapcsolatnál, igenis fontos hogy egymás számára a legfontosabb, vagy legalábbis a legfontosabbak között legyünk. No de, mikor komolyra fordul a kapcsolat, megijednek mert veszélybe kerül a papa, mama, gyerekek, unokák, morzsi kutya, mia cica, X meg Y meg Z szeretet prioritása...az pedig hosszabb távon(tehát komolyan) nem működik, hogy -míg a Hölgy az első vagy legalábbis egyenrangúan az elsők között van a Férfi szeretetsorrendjében, - addig pl. a Férfi a 126-ik a Hölgy szeretetsorrendjében, és még a morzsi kutya, a mia cica, meg a harmad unokaöccs is megelőzi.

1
Rudolf
Rudolf küldte
június 25. 14:38

Valójában komolyan keresünk párt magunknak , meg vallva 2 éve élek egyedül , úgy döntöttem , hogy e szóban minden benne van ,ha egy komoly pár kapcsolatot keresünk akkor logikus , hogy nem csak nézelődünk és nem évekig szeretnénk magunkat meg jeleníteni , sajnos a hölgyek többsége , van ki erő teljesen keresi az igazit , át kell látni hogy ez nem mindig így működik , sok az elvárás néhol én tudatában vagyok annak is , hogy nem egyszerű párt találni , és főleg azt meg találni ki sok mindenbe egyet ért, és azonos a gondolkodás ,a közös érdekek nagyon fontosak , de első sorban az elfogadás ez is egy ki hívás más részt ,fontos hogy azért sok mindenbe egyet értsünk ezer ezer fénykép, ezer ezer arc , de többsége egyet keres az igazit kivel szeretné le élni az életét vagy kivel jól érzi magát , stb

Kata
Kata küldte
június 25. 13:53

@Aurora: 👍❤ Őszintén leírtad a valóságot és a probléma gyökerét!🤝

Kata
Kata küldte
június 25. 13:47

@Béla: A hölgyek kihátrálnak, ha komolyra fordul a kapcsolat? Nincs miből kihátrálni. A férfiak bele se mennek. 😉 Legalábbis a többség csak lazulni akar. Tisztelet a kevés kivételnek!😊

Béla
Béla küldte
június 25. 11:30

Számomra a komoly egy hosszú távú/élethossziglan kölcsönös elköteleződést jelent, annak minden vonzatával....(viszont az utóbbi évek tapasztalata azt mutatja, hogy a hölgyek jól elvannak a kimazsolázgatással és mihelyst kezd komolyra fordulni a kapcsolat, elkezdenek kihátrálni belőle.) Természetesen ez korfüggő....másként viszonyulnak a kérdéskörhöz a fiatalok és másként az idősebbek, a zárójelben leírtak az 50-60 fölötti hölgyekre vonatkoznak.

Mihály
Mihály küldte
június 24. 20:30

Attól tartok, kevés lesz a két kategória. Ahány ember, annyi értelmezés, annyi jelentés. Nekem az is komoly dolog, ha valaki megtisztel a figyelmével, válaszol a hozzá írt üzenetre, nem sorol az érinthetetlenek kasztjába, csak azért, mert nem éltem/élek úgy mint ő.

Anett
Anett küldte
június 24. 19:31

A komoly kapcsolat számomra a felelősséget jelenti. Ami egy felnőtt ember sajátja. A komoly kapcsolat magába foglalja egymás felvállalását, barátaink, családtagjaink előtt, a közösségi oldalakon is. Monogámia alap. Több szál futtatása nem játszik. Hosszú távra tervezünk. Egy friss kapcsolatnál én nem költöznék össze, de egy- két év múlva nem zárnám ki. Számomra a komoly kapcsolat szerelmen alapul. Én még hiszek benne, noha a mai világ ki akarná ölni belőlem. Szellem- lélek- test harmóniája fontos. Szomorúan látom, sok férfi -még itt is- csak vadászgat. ideiglenes partnert, baráti kapcsolatot keresnek. Többnyire sunyin, manipulálva, komoly kapcsolatot ígérve, noha tudja, hogy csak pár alkalomra kell a nő. Az ilyen típust hamar leleplezem. Ha messze lakik, szinte biztos, hogy nem komoly a szándéka, mert nem lehet leinformálni. Ha rövid ismeretség ( gyakran pár üzenetváltás után) uális témákat feszeget, megy a levesbe. Bármilyen komolynak is mutatta magát előtte. Egy igazi férfi tud várni, és tiszteli, megbecsüli a nőt, nem egy darab húsként, hanem hercegnőként kezeli. Sajnos ritka a valódi komoly szándékú férfi. Sok a nőgyűlölő, és sok a nulla önismerettel rendelkező. Bizony, sokszor a nők rontják el őket, mert az első randikon odáadják magukat nekik, és kapcarongyként viselkednek. A társtalanság társadalmi probléma. Hiába magas az önismeretem, a érdeklődőságom- ha a másik farral áll az ismerkedéshez, és nem tud bánni egy érzékeny, értelmes nővel... Sokan írni sem tudnak. Tőmondatban beszélnek. Nem udvarolnak, csak pár szót írnak. Egy randin csak a horgászásról, a munkájukról, és a ről beszélnek. Vagy sorolják az elvárásaikat: egy nő erotomán, gyönyörű, fiatal, házias, és gazdag legyen, de hagyja magát ugráltatni, és alkalmazkodjon. Ő meg ápolatlan, nem ad magára. Sok az alul iskolázott. Egy komoly nőnek nem ez kell.

4
Évi
Évi küldte
június 24. 00:10

Szerintem a komoly kapcsolat közbeszédben mindkét dolgot jelenti, amit írtál, egyszerre, és sok évre. A társkeresők között viszont láttam már sok értelemben használni. És igen, tényleg lehet kellemetlen a félreértés, kétértelműség. Szerintem szerencsésebb, ha időben szól, aki a komoly kapcsolatot nem mindkét értelemben érti. Nekem egyébként a komoly kapcsolatról a hosszú táv jut először eszembe. Ideális esetben egy életre. De persze ebben benne van, hogy hosszú távra nem felszínes kapcsolatot keresek, hosszú távon csak elköteleződve, és mély érzésekkel van értelme egy kapcsolatnak. (Természetesen nem pár hét ismeretség után tartom ideálisnak az összeköltözést, de egy hosszabb idő után biztosan eszembe jutna. - És ettől még megértem azt is, ha valaki nem akar összeköltözni - ha mindenkinek van külön lakása, megszokott élete, gyereke, stb., akkor pl. lehet, hogy jobb döntés csak a szabadidőt együtt tölteni. Ez is lehet jó kapcsolat szép érzésekkel és évekig. Azért én legjobban egy klasszikus, minden szempontból komoly kapcsolatot szeretnék.) Az nekem helyből gyanús szokott lenni, ha a másik fél, aki állítólag komoly kapcsolatot keres, nagyon komolyan csak erotikára tud gondolni. Ha komolyan vesz, akkor a személyiségem jobban érdekli, mint pl. hogy vékony-e a bokám. (Nem baj, ha az utóbbit is észreveszi, de ha csak azt - az nekem akkor se tűnik komolynak, ha úgy tervezi, még évekig csak az én bokámat nézegeti majd.)

Tomi
Tomi küldte
június 23. 23:46

Úgy látszik, én konzervatívan szeretném megélni. Mély érzelmekkel teli, klasszikus párkapcsolatban hiszek. Nekem ez jelenti, jelentené a kiteljesedést. Valószínűleg hiú ábránd, de bízom benne, hogy létezik és megadatik nekem. 🙂

1
Beáta
Beáta küldte
június 23. 21:35

A komoly kapcsolat számomra hosszútávú párkapcsolatot jelent. Nem kell élettársaknak vagy házasoknak lenni. Nem kell összeköltözni sem. Az egymás iránti hűség és az együtt eltöltött minőségi idő a feltétele a komoly kapcsolatnak.

2
Mónika
Mónika küldte
június 23. 21:06

Andi jelen bizony :) két független önálló emberként megélt mély érzelmekkel teli nem házasság vagy élettársi formában. De aki ezt keresi, mint pl. én, amögött van ám komoly dráma, mire eddig jut.

Péter
Péter küldte
június 23. 20:57

Számomra a komoly azt jelenti, hogy hosszútávra tervezek kapcsolatot alakítani és nem heti/havi ritmusokban tovaszállni egy következőre.

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország