Mit tehetsz a párkapcsolatban, ha magasan van a léc?

indította: Lőrinc
Ildikó
Ildikó küldte
február 25. 20:31

Tulajdonképpen mindenkinek van egy általa felállított "léce" mind azokból, amit elért az életben. Ha képes volt fejleszteni magát, talán még reálisan is látja önmagát, az eredményeit. Teljesen jogos, ha a másik fél esetében is szeretné legalább azt felismerni, ami azonos érték, s urambocsá... ha már felnézünk - állítólag - egy férfire, talán örömmel töltene el az, ha ezt meg is tehetnénk... Guba a gubához ugye kérem...

1 1
Erika
Erika küldte
február 24. 17:03

Ez a léc kérdés nagyon érdekes. Mindenki azt szeretné, ha a másiknak vele kapcsolatban nem lenne elvárása, de ugyan akkor magához mérten mindenkinek van elvárása a másikkal szemben. És azt hiszem a "magához mérten" van a hangsúly. Ne akarjak, szebbet, jobbat, mint amilyen én vagyok. Tehát az az egészséges, ha tisztában vagyok a kinézetemmel, a belső értékeimmel, a műveltségemmel, az iskolázottságommal és azon a szinten keresek, ahol én is vagyok és nem feljebb. Csak az a baj, hogy sokak nagyon nincsenek tisztában azzal, hogy hogy néznek ki, hogy milyen belső tulajdonságuk van. Nem tudom, akik egy megértő, barát, gondoskodó, házias csinos nőt keresnek ők szoktak-e tükörbe nézni és ezekkel a jó tulajdonságokkal ők maguk is rendelkeznek-e? Ha igen, akkor reális az elvárásuk a másikkal szemben, ha pedig bennük mindez maradéktalanul nincs meg, akkor igen magasra tették a lécet. Én igy gondolom.

3
Erika
Erika küldte
február 24. 16:15

@Szilárd: "Én az életben már csak kettő dologban hiszek :. -A tényekben -Az együttérzésben" A tények. Mik a tények? Ez is látásmód kérdése. Ki, mit, milyen szemmel néz. Van egy mondás miszerint 'A saját szemszögéből mindenkinek igaza van." Mindent többféle szemszögből kell megvizsgálni és abból leszűrni, hogy számunkra mik a tények. Az én tényem, az én igazságom más szemszögéből nem biztos, hogy igazság. Az együttérzés: Te is képes vagy mások iránt együtt érezni vagy csak elvárod, hogy más együtt érezzen veled? Ez e két dolog csak a Te szemszögedből nézve elég merev. Egy kapcsolatban ennél rugalmasabbnak kell lenni, különben nem fog működni. És humor nélkül sem igazán működik egy kapcsolat!

1 2
Szilárd
Szilárd küldte
február 24. 15:50

@Erika: így van Erika igazad van nagyon jó a meglátásom velem kapcsolatban! Nekem egyáltalán nincs jó természetem, gondoljunk csak a kompromisszumokra amit előbbiekben írtam... És igen természetesen engem is nagyon sok csalódás ért hölgyekkel kapcsolatban.... És mivel hogy én egy teljesen száraz nem humoros kifejezetten unalmas ember vagyok aki ráadásul még szeret unalmas riport műsorokat is hallgatni nézni... Én is ugyanezen a véleményen vagyok egyáltalán nem lesz könnyű olyan párt találnom aki így elfogad engem... Nem hiszek semmilyen vallásban semmilyen Istenben... Én az életben már csak kettő dologban hiszek :. -A tényekben -Az együttérzésben

Erika
Erika küldte
február 24. 15:21

@Szilárd: "A másik léc a rossz léc, ami az elözö kapcsolatokban kerül kifaragásra a csalódásokból, gondolatakból, sérelmekböl és kudarcokból. Ez a léc csak magas lehet, mert nincs két egyforma kapcsolat és minden összehasonlítás káros lehet. Egy jó kapcsolat szerintem csak az elsö léccel lehetséges. Aki a második lécet nem tudja elégetni, az tegye a szekrény mélyére, mert ha elöveszi és szintet állít vele, akkor megette a fene az egészet...." Szerintem ebben Lajos pontosan azt mondja, hogy az előző kapcsolatainkból eredő sérelmeinkből adódóan nem lehetnek elvárásaink a másikkal szemben. Természetesen az első léc, amit említ, hogy a neveltetéséből kifolyólag mindenkinek van egy normája és ehhez keressen párt, ne pedig a korábbi kapcsolataiban szerzed sérelmei alapján állítson fel egy mércét.

Erika
Erika küldte
február 24. 15:12

@Szilárd: Szerintem Lajost semmilyen baj nem érte. Megint erős iróniát érzek a zagyva hozzászólásából. Szerintem azt akarta kifejezni, hogy a hozzászólását kb. annyira nem érted, mint a zagyva szövegét. Ha rosszul értelmeztem, mit akart az értelmetlen szöveggel kifejezni, akkor biztosan kiigazít majd, hogy én is félreértettem. 😏

Szilárd
Szilárd küldte
február 24. 14:52

Kedves Erika még előző posztom hoz annyit szeretnék hozzáfűzni, Én így az 50 fele közeledvén,azok az apró kompromisszumok amiről az előző kommentem ben beszéltem, azok a kompromisszumok is már ritkulnak, és még kisebbek lesznek... Őszintén megmondom Erika én már csak nagyon kevés kompromisszumra vagyok hajlandó egy párkapcsolatban, vagy elfogad ilyennek amilyen vagyok az jó , ha nem fogad el nekem aztán úgy is jó... Hogy miért? Hát azért mert biztos vagyok benne hogy majd jön egy olyan, aki úgy fogad el amilyen vagyok.

1
Szilárd
Szilárd küldte
február 24. 14:37

@Erika: igen kedves Erika ebben tökéletesen igazad van! egy párkapcsolatban nyilván valamelyest a másikhoz kell csiszolódni,nyilván apró kompromisszumokat lehet hozni ez természetes... De kedves Lajos egészen másról beszélt a lécekkel kapcsolatban... Kedves Lajos egyáltalán nem arról beszélt amit te most az imént leírtál és amivel egyetértek veled.

Szilárd
Szilárd küldte
február 24. 14:33

@Erika: kedves Erika ez csak fenntartásokkal tudom megérteni elmondom azt is hogy miért. Előző topikok on és topikon belül, kedves lajossal egy jól működő párhuzamos kommunikáció zajlott... Akkor itt most néhány dolog a felvetődhet evvel kapcsolatban kedves Erika amit írtál, Lajossal szemben. -Kedves Lajos vagy valamilyen sok trauma, -Vagy esetleg valamilyen baleset érte az elmúlt 24 órában. A kommunikációs készség ért, az agy hátsó agyi lebenye a felelős. Hogyha ennek a hátsó agyi lebenye bármilyen része enyhén sérült vagy károsodik, az nagyban befolyásolja a kommunikáció készséget is, amiben természetesen benne van a szavak értése megértése olvasása, és írása, továbbá írás és olvasás... Kedves Erika én nagyon bízok benne hogy kedves Lajost semmilyen baj nem érte, úgy hogy bízok benne ezúttal kedves Erika most nincs igazad Lajos kapcsán.

Erika
Erika küldte
február 24. 14:29

@Szilárd: Ez az, mindenki saját magának akar megfelelni ( 40 év házasság után már én is), de egy kapcsolatban valamilyen szinten csiszolódni kell egymáshoz. Hol van olyan ember, akinek minden tulajdonsága, megnyilvánulása tetszik a párjának. És akinél nincs léc az elfogadja és nem akarja atnevelni a párját. Na ilyen kapcsolatból van kevés.

Erika
Erika küldte
február 24. 14:15

@Lajos: Kb. így ért téged Szilárd 🤭

Szilárd
Szilárd küldte
február 24. 14:11

@Zoltan: kedves Zoltán pontosan erről van itt szó amit most leírtál pár szóban, nagyon jó a meglátásod! Én csak saját magamnak akarok megfelelni másnak egyáltalán nem( itt most párkapcsolatra gondolok), és az a hölgy aki így fogad el az szeretni is tud majd engem ... És fordítva úgyszintén....

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország