Mit teszel meg, mire vagy képes egy párkapcsolatért?

indította: Pál
Katalin
Katalin küldte
szeptember 29. 19:59

Sziasztok! A mit teszel meg .... kérdésre. Szerintem mindenki mást, azt amit gondol és tud tenni. Két változat: Semmit vagyis a sültgalamb várás. Valamit, vagyis próbálkozunk, mindenki a saját módján. Panaszkodni nem érdemes, mutogatni sem, hova vezet. A "bejött" dolgokat kellene megosztani. Ezeket olvasva -leírva segítünk egymásnak. Sajna a családi minták eltűntek, nem tudjuk a FÉRFI és NŐ régen ezt hogy csinálta, csak morzsák vannak. Szerintetek nem kellene megosztani, kinek milyen tapasztalata van? Túl intim?🙃

1
Mária
Mária küldte
szeptember 25. 18:58

@Pál: Nem vagyok panaszkodós tipus, úgyhogy az első mondat nem nekem szól :) - Lenne időd kialakítani egy párkapcsolatot ebben a pörgős világban? (akadályozó tényezők?) Igen lenne, mert arra van időm, amire időt szánok :) Akadályozó tényező, hogy túlságosan jól megvagyok egyedül is és nagyra értékelem a szabadságomat, függetlenségemet (amit persze szívesen feladok, ha valóban hozzám illő partnert találok:), de semmiképp sem előbb) Képes vagy kezdeményezni, vagy inkább várakozol a végtelenségig? (s maradsz egyedül) Képes vagy felhívni telefonon egy FFi-t? Miért nem írsz rá egy FFi-re? Mindhárom kérdésre igen a válasz. Többször kezdeményeztem, írtam, de - sokból - csak két esetben kaptam választ. Bármikor, bárkit szívesen felhívok, - egy férfit is!, - ha látom értelmét :) Hogyan vélekedsz a távolságról egy kapcsolat kialakulásánál (ismerkedésnél)? A távkapcsolatokat nem nekem találták ki, de egy 2-3 órai utazást oda (és ugyanannyit vissza) szívesen rászánok, ha van szimpátia, van vonzás :) Azt találom korrektnek és arra törekszem, hogy valahol féluton, semleges helyszínen ejtsük meg az első találkozást. Szerinted a régi konzervatív női szemlélet mai világban életképes még? Bocsáss meg, de ezt a kérdést nem tudom értelmezni, mert nem tudom, hogy Neked vajon mit jelenthet a "régi konzervatív"?? De az a véleményem, hogy ezek a női - férfi felosztások már kicsit idejétmúltak és újra kéne értelmezni, újra kéne gondolni mindezt. Mindaddig míg ez nem lesz egészséges módon újragondolva, addig a másikban ez embert és az emberséget igyekszem nézni :) Hajlandó vagy / lennél változtatni életviteleden egy kapcsolat kedvéért? Igen, hajlandó lennék :) Mennyire vagy kompromisszum képes? 🤒 Ha nem élnek vissza vele, akkor akár a végtelenségig :) Sőt egészséges, kölcsönös kompromisszumokkal működtethető jól egy kapcsolat. Biztos, hogy valóban szükséged van párkapcsolatra? - nem csak önámítás??? Nem ámítom magam, mert abból már évekkel ezelőtt "kiöregedtem":), nincsen mindenáron szükségem egy párkapcsolatra. De egy egyenrangú partnerre, akivel szinessé és gazdagabbá tudjuk tenni egymás életét, arra szükségem van/lenne Túl tudsz lépni a bőség zavarán? A bőség az nagyon látszólagos és becsapós, mert ha az ember próbálkozik és kezdeményez, s még választ sem kap, akkor kiderül, hogy ezt nem gondoltunk mindannyian teljesen komolyan, vagy nagyon nem találkoznak az elképzeléseink - mindegy is miért :)... szóval kiderül, hogy bőségről szó sincsen! Bort iszol és vizet prédikálsz te is? 🤨 Nem szokásom, mert nem szeretem az önbecsapásokat :) Egy kialakuló kapcsolatban, ha minden a FFi dolga..., akkor mi a nőé? Érdekes, hogy Te ezt így látod - nem vonom kétségbe, hogy a Te esetedben ez igaz is! Én viszont ugyanezt úgy látom, hogyha minden a nő dolga, akkor igazából mi marad a férfinak... Szóval valószínűleg Te is és én is képesek vagyunk túl sokat adni egy kapcsolatban, ami ugyanolyan hátrányos, mint ha valaki mindig csak kapni akarna ...

1
Éva
Éva küldte
szeptember 25. 14:05

@Pál: Próbálok válaszolni a hasznos kérdésekre és nem panaszkodom: Lenne időd kialakítani egy párkapcsolatot ebben a pörgős világban? (akadályozó tényezők?)🤔 Miért ne lenne, egy jó párkapcsolat minden időt megér, persze ha a partner nem képes velem pörögni, az akadályozó tényező lehet! Képes vagy kezdeményezni, vagy inkább várakozol a végtelenségig? (s maradsz egyedül) Szoktam kezdeményezni, de rendszerint válasz nélkül hagynak. Ennek több oka lehet: öreg vagyok, vidéki vagyok, csúnya vagyok, kövér vagyok, nem vagyok elég okos, túl okos vagyok, nincs humorom, vagy van de szarkasztikus és ironikus, amit kevesen fogadnak jól stb. Képes vagy felhívni telefonon egy FFi-t? Csak miután megadta a telefonszámát. Annyira ügyes még én sem vagyok, hogy anélkül menne! ;-) Miért nem írsz rá egy FFi-re? Ezen már sokszor gondolkodtam, de eleddig még nem tudtam eldönteni, a férfinek melyik testrészére kéne írnom! Hogyan vélekedsz a távolságról egy kapcsolat kialakulásánál (ismerkedésnél)? A mobilitás valóban nehéz kérdés, főleg kezdetben, de szerintem nem áthidalhatatlan akadály. Ha a kapcsolat komoly, nekem a "világvége" sincs messze! Szerinted a régi konzervatív női szemlélet mai világban életképes még? Nem biztos, hogy az! Sajnos. De még az emancipált nő is szeretne nő maradni. Én például szeretem, ha férfi viseli a nadrágot, felsegíti a kabátomat, előttem lép be a kocsmába, kinyitja az autó ajtaját ki és beszálláskor, cipeli a bevásárlószatyrot és nem csak egy jó hangos büfivel köszöni meg a finom ebédet! Hajlandó vagy / lennél változtatni életviteleden egy kapcsolat kedvéért? Igen! Mostanában például keveset vasalok, mert az a házimunkák legutálatosabbika! De ha egy jó kapcsolatban lennék, még vasalnék is! Mennyire vagy kompromisszum képes? 🤒 Szerintem egy kapcsolat akkor működik jól, ha pont annyit kapunk, mint amennyit adunk. Ha a férfi kész a kompromisszumra én is az vagyok! Biztos, hogy valóban szükséged van párkapcsolatra? - nem csak önámítás??? Valóban! Bár "véletlenül" lettem Éva -anyukám a szülőágyon elfelejtette, milyen lánynévben állapodtak meg apukámmal és hirtelen ez jutott eszébe-, nem hiszek a véletlenekben. Az ember azért teremtetett, hogy társsal éljen. Ahhoz, hogy erre egyedül is képes legyen már kell egy kis önámítás. De ez szigorúan az én véleményem és mélyen tisztelem azokat, akik egyedül is képesek a tökéletes boldogságra. Ehhez én még éretlen vagyok! Túl tudsz lépni a bőség zavarán? Valahogy mindig elválik az ocsútól a búza. Bort iszol és vizet prédikálsz te is? 🤨 Ezt a kérdést nem tudom értelmezni. Lásd fentebb a 2. kérdésre adott válaszok között. Egy kialakuló kapcsolatban, ha minden a FFi dolga..., akkor mi a nőé? Nem minden a férfi dolga. A nőnek épp úgy oda kell mennie mondjuk a randira, épp úgy meg kell nyílnia egy beszélgetésben és még sorolhatnám... De egy nő, ha érzi, hogy fontos a férfi számára és neki is fontos a férfi, vagyis kialakul egyfajta szimbiózis, hihetetlen dolgokra képes ám! ... egyenlőre ennyi, többit majd folyamatában... 🤔 ... akkor egyelőre nekem is ennyi.... :-)

7
Mária
Mária küldte
szeptember 20. 10:28

@Pál: Szerintem meg pontosan kell fogalmazni, így ezzel elkerülhető a félreértés. Én így gondolom.

Pál
Pál küldte
szeptember 20. 10:10

@Mária: ... én egyértelmű kérdéseket írtam le. Többek közt ezért sem jó az írogatás..., mert nem az megy át aminek kéne és nem úgy ahogy kéne!!! Ebből és ezért vannak a konfliktusok / zördülések / sértődések / okoskodások / megbántódások... stb Továbbá: személytelen és FÉLREÉRTHETŐ! ... ezért értsd úgy ahogy akarod! Vagy inkább ahogy szeretnéd! Hiszen a szavak jelentése is különböző... 😏

Mária
Mária küldte
szeptember 20. 08:48

@Pál: "Szerinted a régi konzervatív női szemlélet mai világban életképes még?" Mit értesz ez alatt?

Pál
Pál küldte
szeptember 19. 12:09

Néhány hasznos kérdés mielőtt panaszkodsz... 😳 Lenne időd kialakítani egy párkapcsolatot ebben a pörgős világban? (akadályozó tényezők?)🤔 Képes vagy kezdeményezni, vagy inkább várakozol a végtelenségig? (s maradsz egyedül) Képes vagy felhívni telefonon egy FFi-t? Miért nem írsz rá egy FFi-re? Hogyan vélekedsz a távolságról egy kapcsolat kialakulásánál (ismerkedésnél)? Szerinted a régi konzervatív női szemlélet mai világban életképes még? Hajlandó vagy / lennél változtatni életviteleden egy kapcsolat kedvéért? Mennyire vagy kompromisszum képes? 🤒 Biztos, hogy valóban szükséged van párkapcsolatra? - nem csak önámítás??? Túl tudsz lépni a bőség zavarán? Bort iszol és vizet prédikálsz te is? 🤨 Egy kialakuló kapcsolatban, ha minden a FFi dolga..., akkor mi a nőé? ... egyenlőre ennyi, többit majd folyamatában... 🤔

1

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország