Normális értékrend a társkeresőkön

indította: Lia
Levente
Levente küldte
szeptember 22. 16:24

@Lia: Teljesen igazad van, felesleges beleírni a bemutatkozásba, ahogyan felesleges ezt a társkeresőt is komolynak titulálni, mivel a komolyság fogalma szubjektív. Példa: Valakinek lehet az a komoly, ha randizgatnak egy ideig, majd eldöntik, hogy összeköltöznek, később a családalapítás mellet. Viszont vannak olyanok, akiknek ez egy óvodás játéknak tűnik, nekik a komolyság abban rejlik, ha a kapcsolatot azonnal, megmásíthatatlan elköteleződéssel kezdik. Lehet valakinek az jelenti a komoly kapcsolatot, hogy szabadidejükben összejárnak. Nem kell, hogy érdekeljen ki hogy éli meg a kapcsolatát, viszont nem ártana, ha tisztáznánk ezeket a fogalmakat, mivel te is utaltál arra, hogy nincs jelentősége magyarázat nélkül. Jöjjenek a tények. Olyan nincs, hogy komoly, vagy komolytalan kapcsolat. Olyan van, hogy elkötelezed magad valaki mellet, vagy sem. Ha nem tudod elkötelezni magad, komolytalan vagy, ha igen, akkor komoly. Ezek tények és a tényeket nem érdeklik az érzelmek. A hozzáállásod határozza meg a kapcsolatot. Ha önmagad helyezed a középpontba, nem lehet komolyan venni, mert mint írtam egy egészséges kapcsolat kulcsa a másik boldoggátétele, nem az, hogy leírod mit szeretnél és tartod a markod.

4
Bálint
Bálint küldte
szeptember 22. 14:21

Szubjektív. Példa: Neked, lehet hogy normális az, ha hajnali kettőig fent van és sorozatot néz, míg ebben az időben már negyedszer fordulok át a másik oldalamra. Ez egy jelzés a másik felé, hogy a delikvens inkább az átlaghoz tartozik (nem punk, csapongó, stb...). Ez szűkíti a halmazt, igaz csak kis mértékben. Viszont ugye ez is csak egy szubjektív vélemény.

Lia
Lia küldte
szeptember 22. 13:57

@Levente: Szerintem félreértetted, amit írtam. 🙂 Nyilván nem az "zavar", hogy valaki komoly kapcsolatra gondolatik, az meg nemhogy nem zavar, de még csak nem is érdekel, hogy ki hogyan éli meg a saját párkapcsolatát, hogyan bontakoztatja ki önmagát benne, illetve hogyan hat a társára. Ahány ember, annyi kapcsolat. Én pusztán arra utaltam, hogy a bemutatkozókban sokszor látom, hogy "komoly kapcsolat céljából vagyok itt". Én ezt feleslegesnek tartom leírni, mivel ez az oldal mindenütt kiemeli, hogy a komoly kapcsolatra gondolatóknak van fenntartva.

1
Levente
Levente küldte
szeptember 22. 13:49

@Lia: Minden kapcsolat komoly, miért ne lennének azok? A kérdés nem a kapcsolat komolyságán van, hanem az elköteleződésen. Mire gondolatsz? Ha arra, hogy boldog légy, ezt hívjuk halszeretetnek, szereted az ízét, de megölöd a boldogságod érdekében. Ha arra gondolatsz, hogy valaki mást tegyél boldoggá és elkötelezed magad amellett, hogy az ő boldogsága fontosabb a sajátodnál, akkor értél meg egy "komoly kapcsolatra".

1
Lia
Lia küldte
szeptember 22. 13:38

@Mária: Igen, nekem is ez az érzésem, hogy ez csak egy jól hangzó, divatos frazéma, ami jól mutat a bemutatkozóban, de a mögöttes tartalom valójában annyira eltérhet egyénenként, hogy... Van olyan, akinek már az is normális értékrendnek számít, ha nem büntetett előéletű valaki, míg más azon is fennakad, hogy a kiszemeltje esetleg nem tud vele sülve-főve együtt lenni, mert a külön töltött idő már abnormális. Ez akkor afféle nesze semmi, fogd meg jól. A "komoly kapcsolat céljából vagyok itt" bír még hasonló szerepkörrel az oldalon. Ezt sem nagyon szoktam érteni, lévén az oldalon nagyjából mindenhol fel van tüntetve, hogy "ingyenes társkereső a komoly kapcsolatokhoz".

1
Anita
Anita küldte
szeptember 22. 13:04

@Mária: Egyetertek! Talan annyit fuznek hozza, hogy ember nem tud mit kezdeni azzal, ha nem fer bele a "dobozaba". Mondok peldat: en a turazas miatt szoktam kapni. -Mi abban a jo ha orakon at setalsz? -Gyere le velem, meglatod. -En biztos nem, max kocsival, ott korbesetalanuk aztan hazajovunk. -Ha turazol, hogy lesz idod ram? -Ha de. turazom, attol meg a du szabad, tudunk talalkozni. -A az nem jo, mar mindenhez faradt leszel. -Honnan tudod? Probaltad? -Nem, de biztos igy van. 😵🤔😏🙃

1
Mária
Mária küldte
szeptember 22. 09:04

Számomra ez egy olyan kifejezés, ami semmit nem takar, ugyanis mindenki számára a saját értékrendje a normális, mert azt szokta meg, az a számára elfogadott, mindenki másé meg eltér ettől kicsit, vagy nagyon :) Az hogy egy gyorsan változó világban élünk, amely épp az átrendeződés állapotában van és ezért - uram bocsá - az értékrendünk is át fog rendeződni, - ha tetszik, ha nem! - valahogy még nem jött át a köztudatba...

1
Laci
Laci küldte
szeptember 22. 06:34

@Lia: Nem hiszem, hogy lesz valaha is erre a kifejezésre “társadalmi konszenzus”. Ebbe mindenkinek más és más fér bele, illetve mást és mást illeszt a kifejezés mögé. Ez olyan pozitívnak hangzó “divatkifejezésnek” tűnik, de mint írtam egyénenként eltérő lehet.

Levente
Levente küldte
szeptember 22. 05:40

A normális legnormálisabb értelmében szerintem házasságot, elkötelezettséget jelent, nem pedig feküdjünk le, aztán meglátjuk. Persze a mai világban ez már nem szokás, tehát jelenthet bármit. Jelentheti azt, hogy tartós kapcsolatot szeretne, vagy akár azt is, hogy ideiglenest, viszont őszintén bevallja. Mindenkinek mást jelent, legjobb ha az illető mondja el mit jelent számára.

2
Lia
Lia küldte
szeptember 21. 20:54

Sziasztok! Egyre többször olvasom bemutatkozó szövegekben, hogy "normális értékrenddel bírok". Érdekelne, hogy kinek mit takar a normális értékrend, ha már ennyire általánosan használatban van ez a kifejezés. (Beszélhetünk egyáltalán olyanról, hogy normális értékrend? Kialakult már ennek definiálására valamiféle társadalmi konszenzus?)

1 2

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország