Online társkeresés angolul

indította: Balázs
Tünde
Tünde küldte
február 10. 01:01

Sokat dolgoztam külföldön.Sok féle nemzetiségű,nyelvű emberrel. Megértettem magam,annyira amennyire szükség volt.Kolleganőim kapcsolatba léptek külföldiekkel,állandó probléma volt a megértés,félre értés. Van hogy egy betű különbséggel mást jelenthet a szó,épp akár az ellenkezőjét is. Súlyos problémák adódtak.Én biztos nem szeretnék igy társat keresni. Egyébként a magyar nyelvet is lehetne gyakorolni sok embernek.

Gyula
Gyula küldte
február 09. 23:01

Itt sok az elvárás szerintem ez itt a gond.

Lídia
Lídia küldte
február 09. 22:51

Nyelvészként szeretnék hozzászólni a témához, mert egyáltalán nem tartom ördögtől valónak azon elképzelést, miszerint teret engedjen az oldal bizonyos idegen nyelvek gyakorlásához. Először is: Biztos vagyok abban, hogy itt is sok két-vagy többnyelvű egyén van fent, akiknek nagy örömöt jelentene ez a lehetőség. Másodszor: Nem kellene, hogy ez kötelező jellegűvé váljon, de tény, hogy a nyelvtanulást nagyban megkönnyíti a motiváció. Na már most mi is lehetne motiválóbb egy társkereső oldalon egy szimpatikus ember megismerésénél. Lehetnek félreértések, de ez két anyanyelvi beszélő között sem ritka. Ha pedig idegen nyelven adódik probléma, még mindig ott az anyanyelv, amivel meg lehet oldani a félreértéseket. Szerintem kifejezetten jól is elsülhet az, ha bizonyos szituációk lejátszása, bizonyos témák érintése a gyakorolni kívánt idegen nyelven történhet. És továbbra is azt mondom, hogy komoly húzóerő lehet az, hogy emberi mivoltunkból adódóan, természetes belső kesztetést érzünk arra, hogy a "kiszemeltünkkel" minden áron meg akarjuk magunkat értetni. :D :)

Péter
Péter küldte
február 06. 04:23

Régebben jártam olasz órákra egy nagyszerű, több nyelvet beszélő hölgyhöz. Megdöbbentett az a tudás, jártasság, ahogyan beszélte ezt a csodás nyelvet. Jó, hát ehhez kellett, hogy sokat járt ki Olaszországba és ott testközelből elsajátíthatta, megtapasztalhatta...nemrégiben elhatároztam, hogy tovább fejlesztem az olaszt, mert szeretnék levelet írni Annalisának, a népszerű olasz énekesnőnek. 😍

Évica
Évica küldte
február 06. 01:03

Kedves Attila! Köszönöm, hogy Te is így gondolod. Amiért engem érdekesnek tartanak az emberek, pontosan azok a kis 'nüansznyi' dolgok, amiket nem lehet egy nem anyanyelvűnek kifejezni egy tanult nyelven. Annyi kimaradt az előzőből, hogy még maga az irásos anyanyelvi kommunikáció is rejteget olyan félreértéseket, amikor az egymást követő sorok és az azokra adott válaszok időben egy kissé összekavarodnak, amiket nehéz kibogozni utána. Igy aztán egy idegen nyelv esetén mindez négyzetre emeli az értetlenséget. Volt azonban egy másik és nagyon tanulságos veszély is, amikor így szerettem volna a meglévő angolt tudást legalább szinten tartani. Egy másik társkereső oldalra gondolok itt, ahol elég nemzetközi társaság volt. Pár nap alatt képbe került egy-két angolul beszélő afganisztánban állomásozó tábornok, kiképzőtiszt, akikről szerencsére olvastam, hogy kedves, kimondottan megnyerő modorú szélhámosok, majd előbb-utóbb valami megoldhatalan anyagi problémával jönnek elő. Egy fórumon olvastam, hogy milyen kifinomult módszerekkel dolgoznak, de a vége az, hogy aki bedől nekik, hamar kiürül a pénztárcája. Szerencsére ez az oldal mentes tőlük,, de gondoltam nem árt megemlíteni, mert sokkal észszerűbb más kárán tanulni.

Attila
Attila küldte
február 05. 22:57

Évinek igaza van, két azonos anyanyelvű, sokkal jobban, mélyebben átlátja a másik fél személyiségét, habitusát, mint egy tanult, esetleg nem is tökéletesen elsajátított nyelv esetében. Ráadásul a magyar nyelv rendkívül részletgazdag , kifejező, egy-egy dolgot sokféleképp árnyalni tudó stb. stb. Amellett ne felejtsük el, különféle szinten vannak az emberek a nyelvtudás szintjén. Egy alapfokú szinten beszélő, talán nem is értené, mit mond aki esetleg anyanyelvi szinten beszél. Én azt gondolom, megvannak a megfelelő fórumok az angol nyelvtanulás/gyakorlás terén, nem biztos, hogy keverni kellene a társkereséssel. Gondolom a nyelviskolák sem társkeresés gyakorlásának a lehetőségén törik a fejüket, Ez persze csak az én véleményem, azaz egy a sok közül. Egyébként meg annyira jónak tartom ezt az oldalt, hogy talán nem is lehetne javítani rajta.

1
Balázs
Balázs küldte
február 05. 15:42

@Anna: köszi a tippet, azonban valami kis pluszt még keresek, amit be lehetne tenni.

1
Anna
Anna küldte
február 05. 15:19

@Balázs Szerintem az 1 -es és a 2 -es szoba helyett lehetne csinálni 3 - szobát. Pl. 1 ami eddig is volt (magyarul ismerkedő ) 2. Társkereső angol nyelven 3. Német nyelven ... stb. Szerintem egy hónap után leszűröd mennyire van ilyenre igény.

1
Évica
Évica küldte
február 05. 13:47

Kedves Balázs! Egy másik oldalon én már csináltam ilyent, angol és francia nyelv gyakorlására. Ezeknek két hátránya van: az egyik, hogy a társkeresés így távkapcsolattá válik, a másik pedig hogy a magyar nyelven folytatott társalgással szemben nem válnak érezhetővé azok a kis poénok, kedves célozgatások, amik nem kerülnek nehézségbe az anyanyelvünkön, de a nyelvi korlátok miatt nem érvényesülnek a kommunikációban. így nem biztos, hogy egy színes, frappáns, poénkodós társalgássá tud válni, ami esetleg vonzó lehet egy kialakítandó kapcsolatban. Ha pedig mindkét félnek nem az anyanyelve az angol, akkor pedig dupla a 'handy cap'.

1
Szilvia
Szilvia küldte
február 05. 13:39

upps...Balázs, azt hiszem, akkor én félreértettem a kérdésedet.

1
Balázs
Balázs küldte
február 05. 11:25

@Péter: Magának az angol nyelvnek a gyakorlására gondolok a társkereséssel, beszélgetéssel és ismerkedéssel összekötve. És hogy ezt hogyan tudná segíteni az Első Találkozás társkereső. A beszélgetés lehet saját vagy publikus, közösségi beszélgetés is.

Péter
Péter küldte
február 05. 10:55

Balázs, most a tapasztalatainkat osszuk meg angolul? Vagy magát az angol nyelvet gyakoroljuk? Ezen utóbbira lennének mondatfordítási feladataim, régebben angolt korrepetáltam diákoknak. Vagy az első kérdésemmel kapcsolatosan kifejteni, hogyan éljük meg az internetes társkeresést a mindennapokban? Hát ezt akár egy mondatban is le tudnám írni; It's very very difficult and complicated just because.

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország