Reális gondolat-e, hogy egy társkeresőnek 40 évesen ne legyen gyermeke?

indította: Tamás
Zsuzsa
Zsuzsa küldte
április 18. 08:45

Szerintem ebben a korosztályban már nagyon kevesen vannak akiknek nincs "múltjuk",beleértve 1-2 kissebb, nagyobb gyermeket. Magam részeről nem zavart ha gyermekei vannak. Egyrészt könnyebb ismerkedni, hisz tudja, hogy a gyermek nevelés mivel jár. Másrészt ezernyi tapasztalás, vicces, mosolyogtató történetet megosztva egymással, érdeklődőabb, oldottabb lehet az ismerkedés . Én pl nem várom, hogy színház, vacsora befigyeljen. Sokkal inkább az érett gondolkodást, toleranciát, bőséges humort amit szivesen veszek. (Elvárhatja, hogy egy vacsora kedvéért beáldozzak, egy fél éjszakát, szíve joga, de meg is értheti, hogy nem fogok :) , s ez visszafele is így kellene működjön, hiába akarok délelőtt 11 kor moziba, kávézóba menni, ha az illetőnek nem felel meg.) Igen, nehéz egyedül gyermekekkel a puttonyban ismerkedni, de nem nehezebb mint akinek nincs gyermeke. Mindkét esetben (szerintem) a Tamás említette egyensúly a lényeg.

1
Tamás
Tamás küldte
április 17. 08:45

Szerintem az egyensúlyt kell megtalálni, pozitív hozzá állással! Ez a legfontosabb.

1
Zsuzsi
Zsuzsi küldte
április 15. 19:56

Kedves Zoli! Sok igazság van abban, amit írtál. Az minden szülő esetében teljesen természetes, hogy a gyerek az első, csak egy induló kapcsolatba meg sokat kell belefektetni ahhoz, hogy meg is maradjon. Időt, pénzt, energiát, türelmet, de főleg időt. Nem várható el egy nőtől sem, és férfitól sem, hogy az élete hirtelen valaki más gyereke körül kezdjen el forogni és mindent áldozzon be. Ez így biztosan nem megy. Főleg, ha a gyereknek soha nem mondanak nemet. Abból nem lesz kapcsolat, ha a gyerek dirigál a szülő életében. Itt van az a finom egyensúly, amit nagyon nehéz megtalálni. Hogy néha lehet a gyereknek is nemet mondani, néha rá lehet bízni a nagyira, hogy legyen idő egymásra is, a nő részéről meg rengeteg kompromisszum szükséges. És ha a másik oldalról nézzük, az is jogos kívánság a nő részéről, hogy a férfi kényeztesse, vigye el programokra, vacsorázni, moziba, színházba, kényeztesse, törődjön vele, figyeljen rá. Minden nő erre gondolatik és valljuk be, hogy kisebb gyerek mellett ez nagyon kemény logisztika. És a gyerek mellett még ott a munka, a maszek meló, ha van és az egyéb.

Zoli
Zoli küldte
április 15. 19:20

Sziasztok szerintem nagyon nehéz gyerek mellett egy társat is találni de nem lehetetlen. De ehhez valóban sok kompromisszum kell viszont egyik féltől sem várható el hogy ne a gyerek legyen a központ. Hiszen egyedülálló szülőként te foglalkozol vele folyamatosan és nehéz elengedni a gyerek kezét vagy átadni az irányitást. Nekem van egy 4 éves lányom és egy 20 hónapos fiam és szerintem nagyon kevés olyan nő van aki ezt el tudná fogadni hiszen itt körülöttük forog minden. De itt is vannak kivételek de az ritka. Ahogy eddig tapasztaltam az az elvárás hogy ne legyen vagy már nagy legyen hogy "ne zavarjon be a kapcsolatba". Ez csak az én véleményem és lehet hogy rosszul gondolom de a lehetőségeket tekintve nagyon le vannak szűkítve a feltételek a gyerekes szülőknél.

2
Miklós
Miklós küldte
április 15. 18:57

Szerintem itt a választható lehetőség a kevés a profilná. Van gyerek de nem élnek velem , fele felnőtt. Szeretnék még egy új kapcsolatban? Lehet? Ha velem vannak és kicsik? Persze hogy ők a központ az életemben. De ha oda írod hogy szülővel élsz . Bamm. Pedig dolgozni kell nem keveset . A nagymama meg csak besegít.Közben meg a hétköznapi nevelés, a hétvégi maszek. Ha meg el bírsz menni egy randira büntudatod van hogy csak magadra gondolsz.

Zsuzsi
Zsuzsi küldte
április 15. 17:57

Kedves Tamás! Azt gondolom, hogy nagyobb gyerekekkel már sokkal könnyebb. Nekem is alakult egy kapcsolat régebben két kamasz fiú apukájával, csuda helyesek, aranyosak voltak a fiúk, azonnal megkedveltem őket, nem volt velük semmi baj és semmi közük nem volt ahhoz, hogy a kapcsolat végül nem működött. Nem látok bele a többi nő fejébe, hogy ők miért zárják ki ezt már az elején, érdekes lenne más véleményeket, tapasztalatokat is olvasni. Ami tény, hogy három gyerek, az nem kis csomag. Nagy szerelem és sok-sok türelem, kompromisszum kell ehhez, de miért nem lenne aki bevállalja? Vannak nők, akik mindig is nagy családra gondolattak, látunk patchwork-családokat, ahol akár 6 vagy több gyereket is nevelnek a párok, mert a nő is vitte a kapcsolatba a sajátjait. Vannak azért sikertörténetek.

Tamás
Tamás küldte
április 15. 17:05

Kedves Zsuzsi! Elnézést kérek, mert nem írtam le, a gyermekeim életkorát. 20, 19 és 14 évesek. Igazából az a gondom azzal, hogy ez már az elején kizáró ok. Ha már a kérésében kiírja ezt lehet, hogy éppen élete párjáról marad le...... Abban teljes igazat adok, ha nem tud valaki egyensúlyt teremteni a kettő között. Ha így gondolja valaki, inkább ne kezdjen bele a kérésbe.

Zsuzsi
Zsuzsi küldte
április 15. 16:27

Kedves Tamás. Jó ez a téma. Régebben adtam esélyt gyermekükkel elő férfiaknak, de a kisgyermekes apukákkal már a csetelésnél megbukott a dolog. Egyszerűen azért mert nem tudták/akarták megtalálni az egeszseges egyensúlyt a gyerek és a nő között. Az életük csak és kizárólag a gyermek körül forgott, a het minden napján, a szabadidejük java része is a gyerekre volt fenntartva hétfőtől vasárnapig. Mikor megkérdeztem hogy a gyerek körüli elfoglaltság közepette mikor szeretnék átérezni és megélni a párkapcsolatot, mikor megyünk mi, együtt, gyerek nélkül bárhová is, mikor töltünk együtt mi ketten minőségi időt, akkor az volt a válasz, hogy ... hát, éjszaka. Nos, az is egyfajta kapcsolat, csak ott mások a játékszabályok és ált. sokba kerül. :-) Mert ugye ...ni is, meg szűznek maradni is, az nem szokott összejönni. Valamit valamiért. Én feladtam. Nem akarok bébiszitter lenni, se éjszakai barátnő. Nem gondot, problémát akarok az életembe, hanem szerelmet, közös élményeket, együtt töltött minőségi időt. Nem könnyű, az biztos, senkinek sem. Nem is a gyerekekkel van a baj, hanem a ferfi hozzáállásával, vagy van hozzá elég intelligenciája hogy egészséges kompromisszumokat kössön és megteremtse az egyensúlyt, vagy nincs. Eddig én olyanokkal próbálkoztam, akiknek nem volt. Persze ez csak az én szemelyes tapasztalatom.

3
Tamás
Tamás küldte
április 15. 11:19

A korosztályban, ahol társat keresek (35-44), sok hölgy írja az adat lapján, hogy ne legyen gyermeke, vagy már felnőttek. Biztos, hogy ezzel nem szerzek jó pontot és osztatlan sikert, de erről az a véleményem, ha ilyen idősen nincs gyerek, akkor ez a jövőbeli kapcsolatot ebbe az irányba viszi. Hiába keresi az önzetlen érzelmeket, szerelmet. 40 körül, már megvannak a kialakult szokások, élet. Ezen nehéz változtatni és valakiért változni! Bocsánat, de nekem nem a karrier és a munka a legfontosabb! Nem ismerem, hogy a hölgyek mit látnak a másik oldalon, a kérések között, így erről nincs véleményem. Köszönöm 🙂

2

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország