Számít-e a vallás a társkeresés során?

indította: Balázs, 1 hónapja
 • Tünde küldte
  január 21. 19:43

  Kedves Mária.A templomot meglehet csodálni,vallás nélkül is szerintem. Nagyon sokat megnézek én is.Más szemszögből,közelitve. A természeti adottságai,épitészeti,anyagai,berendezései,én jó magam dekorációi miatt is. Szoktam mondani ellehet rugaszkodni a megszokásoktól. Sok hivő emberrel találkozom,beszélgetek,s nem kell mindenben egyezni a véleményünknek. Sőt Németországban is sokhelyre elmentem,úgy ,hogy néha nem is értettem mit mondanak. Viszont a kultúrájuk meglepett,mert még mindig családosan jártak misére.

  1
 • Mária küldte
  január 21. 19:30

  Köszi, ez jó kérdés 😉 Nekem csak az a fontos, hogy a leendő párom - nem fanatikusan, nem szélsőségesen - de higgyen. Az hogy gyakorolja-e a vallását vagy sem, abban már toleráns vagyok, hisz számomra a hinni tudás képessége a fontos. Abban meg még toleránsabb vagyok hogy melyik vallást gyakorolja, vagy milyen hitrendszert tart elfogadhatónak, hisz minden út Istenhez vezet. Egy ateista emberrel nem tudom hogy tudnék szót érteni, nem tudom hogy hogyan tudnék egy csodaszép templomot áhítattal megcsodálni ...?? Viszont azt is elvárom, hogy a párom ne akarjon a saját vallása számára "megtéríteni/áttéríteni", hisz én is tisztelettel elfogadom az övét, bármi is legyen az :)

  1
 • László küldte
  január 21. 10:54

  Csaó, a hit vagy hitetlenseg jo vagy rossz meg van mind két oldal állás pontja. A jó kapcsolatban ha valaki vallasos a parja is az vagy nem de eltudja fogadni igy lehet kerek. A regi idobben csaladosan mentek a templomba misere, szülők gyerek. En gyerek koromban ezt tapayztaltam es arra gondoltam en is kovetni fogom, részben sikerült.

  1
 • László küldte
  január 21. 10:41

  Sajnos elolvasva a hozzászólásokat,egy kivételével nem a hívő kategóriába tartoznak így nem is lehet elvárni hogy igazán ebből a szempontból értékadó legyen,az meg hogy még teljesen téves dolgokat írjanak a keresztény kapcsolatokról,semmiképpen nem állja meg a helyét. Nem lenne érdemes belemenni teológiai beszélgetésbe,de ha valaki nem is ismeri a Bibliát az legalább ne írjon olyat amivel téves kép lenne egyesekben a keresztény házasságról.. Meggyőzödéses ateista pedig nem létezik :)

  4
 • Irén küldte
  január 21. 07:55

  Én tiszteletben tartom mindenki érzéseit, hitét, stb.., hiszen mindenkinek joga van abban hinni, vagy éppen nem hinni, amiben csak akar. Úgyhogy számomra nem lényeges az a kérdés hogy a párom vallásos-e, vagy sem. Egy dolog viszont nagyon lényeges. Mégpedig az hogy a párom is hasonlóképpen gondolkozzon mint én, vagyis ő is fogadja el az én álláspontomat ezen a téren, és soha ne próbálja meg rám erőltetni a saját gondolkodásmódját. Szóval szerintem az a lényeg, hogy mindkét fél elfogadja és tiszteletben tartsa a másik fél álláspontját, és egyik se akarja idővel megváltoztatni a másikat. Ha ez a feltétel megvalósul egy kapcsolatban, akkor úgy gondolom hogy nincs nagy jelentősége annak, hogy ki milyen hit vagy nem hit mellett tette le a voksát.

  1 2
 • Lajos küldte
  január 21. 05:49

  Egy ismerősöm azt mondta,hogy egy keresztény férfinak keresztény nő legyen a párja,mert úgy van értelme.De ez attól függ,hogy a keresztények mennyire veszik komolyan a szerelmet,mert ők inkább Istenhez ragaszkodnak,mint az ember társaikhoz,csak mert azzal vádolják az embereket,hogy gonoszok és hűtlenek meg mindig csalódást okoznak,mikor a legnagyobb baj az,hogy sokkal több rosszindulatú ember van a világon,mint jóindulatú ember.Msárészt meg a keresztényeknél az Isten dönti el,hogy kinek milyen párt szánn neki,de valamikor azért nem ad az embernek hozzáillőt,mert óvja a válásoktól meg a szakításoktól,csak mert sajnos akadnak olyan párok,akik vagy válnak vagy szakítanak.Nekem elég egy ateista nő,minthogy olyan nővel legyek,aki folyton a vallásról témázna.

 • Attila küldte
  január 20. 21:34

  Nem rossz a kérdés! A válasz attól függ, milyen aspektusból közelítjük meg! Ha egy vallási felekezeti összejövetelen ismerjük meg a párunkat, talán nem számít! Akkor sem, ha nem nagyon hitbuzgók, azonban némely vallás, vagy vallási szekta, annyira ellentétes nézeteket vall, hogy leginkább kapcsolatba sem kerülnének.

  2
 • Tünde küldte
  január 20. 19:42

  Szia Balázs.Érdekes a kérdés. Saját gondolataim a következők. Római katolikusnak kereszteltek. A férjem nem akart templomban esküdni .Igy a gyerekeknek névadójuk volt csak. 10 éve egy református faluban élek,ahova néha elmegyek misére , csak úgy ,ha úgy érzem a barátnőmmel,aki rendszeresen jár templomba. Az életem során sokféle emberrel találkoztam. Én elfogadó vagyok.Nem zavar ki milyen vallású. Egészen addig amig nem akar meggyőzni arról hogy az a hit a jó irány. Én magamban hiszek,ez eddig nagyon jól működött.Eztán is igy szeretném. Tehát bármilyen vallású lesz a párom,elfogadom.Gyakorolhatja,,élheti,amig az a kapcsolatunkat nem befolyásolja.

  5
 • László küldte
  január 20. 18:40

  Egy biztos alaphoz egy házasságban, szerintem fontos hogy mindkettő higgyen ,sokkal szílárdabb lesz a kapcsolat,persze ez a hit ne csak felületes legyen hanem élő hit.. Amennyiben az egyik nem hisz akkor azért fontos lenne ha ,imádkozna érte hogy kapjon hitet,de ezt kényszeríteni nem lehet..meg erőltetni se.

  1 2
 • Imola küldte
  január 20. 18:32

  Egy hívő embernek fontos, hogy párja élete ugyanazokon az alapokon legyen. Vagy legalább reménysége legyen afelől, hogy egyszer közös alapra építhetnek. Én legalábbis így vagyok evvel. Erőltetésről szó sem lehet, nagy károkat okozna. A felekezeti kérdés lényegesen egyszerűbb dolog, kompromisszumokkal áthidalható. Bár néha az sem megoldható. Nehéz kérdés, Balázs...

  3
 • Szilvia küldte
  január 20. 15:00

  El tudom fogadni, mindenki higyen amibe szeretne. Csak ne fanatikussan, ne akarja a másikra erőltetni a dolgot. Ettől függetlenül más dolgokban hasonlíthatnak és egyet érthetnek a felek hogy másban hisznek.

  2 2
 • Eszter küldte
  január 20. 14:26

  Én el tudnám fogadni azt, hogy a párom vallásos, ha ő is elfogadja, hogy én nem vagyok az, és nem is akarja rám erőltetni a dolgot.

  1 1
 • Balázs küldte
  január 20. 13:28

  Számodra mennyire fontos a párod vallásossága? Ha nem vagy hívő, el tudnál-e fogadni olyan társat, aki hisz Istenben és fordítva? 🧙 Eltérő vallási felekezetbe tartozók vajon megtalálhatják-e a közös értékeket egymásban? A téma érdekes, gondolom az egyes nézőpontok is azok lesznek! 😏

  5


Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség

magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Budapest

Budapest

1214

Rakéta utca 33.

+36 (1) 604 3102