Test, vagy lélek?

indította: Ibolya
Krisztián
Krisztián küldte
március 21. 19:51

Szervusztok! Én valójában nem is nagyon értem, hogy ez miért kérdés egyáltalán... :D Tudom, hogy nekem mint spirituális embernek most azt kéne mondanom, hogy az elmúló test teljesen lényegtelen, de ezt a "szintet" csak nagyon kevesek érik el viszont ők nem is nagyon akarnak párkapcsolatot kialakítani. Az én véleményem az, hogy mindkettő rendkívül fontos, itt maximum az lehet kérdéses, hogy kinek milyen arányban fontosak ezek a dolgok. Hiszen hiába tetszik valakinek a gondolkodása, jelleme és lelke, ha fizikailag nem találom vonzónak, maximum barátság szinten marad a kapcsolat (legalábbis részemről). Ha viszont csupán külsőre tetszik meg valaki, de a lelke nem olyan amilyen embert keresek magam mellé (úti)társnak az sem túl szerencsés. Természetesen nem azt mondom, hogy számomra az a fontos, hogy milyen színű az illető szeme vagy haja, esetleg milyen pontos "adottságokkal" rendelkezik a kiszemeltem, van-e tetoválása vagy festi -e magát, inkább az a lényeg, hogy találjak benne valamit ami megtetszik. Ez lehet bármi, egy kedves mosoly, tekintet, aranyos arc stb. Aztán jöhet a belső értékek "felfedezése": milyen a gondolkodásmódja, hogyan vélekedik dolgokról (vélekedik-e egyáltalán bármiről), milyen a lélekminősége, kedves(?), mogorva(?), hisztis(?), csak a pénz érdekli(?), mik iránt érdeklődik(?), képes-e lelkesedni(?), közös témák(?) és még sorolhatnám. Számomra ezek az igazi értékek, de párkapcsolati szinten először az kell, hogy fizikailag is valami "megfogjon" a másikban.

1
Gábor
Gábor küldte
március 14. 05:50

Irén által leírtaknál én sem tudtam volna jobban megfogalmazni erre a témára adandó választ.Övé a pont!!!

1
Margó
Margó küldte
március 13. 22:07

Igen Andrea,,igazad van,manapság legtöbben fénykép után ítélik meg az embereket.Na meg a felállított ideáljaik alapján keresnek,sokan,akkor is,ha éveken keresztül csak várnak.

Margó
Margó küldte
március 13. 22:03

Attila,,meg kell,hogy mondjam,a vastag pénztárcások a legzsugoribbak,,tisztelet a kevés kivételnek,akik elvétve,ha akadnak.

Andrea
Andrea küldte
március 13. 21:43

25 éve levelet írtam egy fiúnak (papír, toll, posta). Majdnem két hónapig csak leveleztünk. Akkor, bele lehetett szeretni a lelkébe. Ma az első egy fénykép, amit a másikról meglátsz..., akkor hol is van a lélek? Valljuk be, sokszor esélyt sem adunk, vagy kapunk a léleknek.

2
Attila
Attila küldte
március 11. 17:36

Kedves Ibolya! Van olyan pasi aki 50-es "plázacicát" akar? Akkor a csóka egy mozgó pénztárca! Akinek meg annyi van, az nem egy ingyenes társkeresőre regel! De lehet, hogy tévedek, nem először életemben! 😉

Irén
Irén küldte
március 09. 19:41

Köszönöm kedves Mária! 😊

1
Margó
Margó küldte
március 09. 18:45

Szerintem mindkettő kell,és ez sem korfüggő,mint sok minden más az életben!

1
László
László küldte
március 09. 17:39

Test és lélek egybe tartoznak. Egyik sem lehet a másik nélkül. Hiszen egy lelketlen test vajon miben jobb, vagy rosszabb a testtelen léleknél. Hogyan érzed igazán a másik lelkét, ha nem egy ölelésen keresztül?

4
Mária
Mária küldte
március 09. 17:10

Mindkettő! Lelkis voltam már fiatalon is, most meg még inkább :) Viszont a test az amin keresztül tapasztalok és megvalósítok dolgokat. Nekem ők nagyszerűen kiegészítik és feltételezik egymást. Előttem ezt Irén nagyon szépen le is írta :)

Irén
Irén küldte
március 08. 08:15

Sziasztok! A test vagy a lélek? Szerintem egyaránt és egyformán fontos mindkettő. Mert mondjuk hiába szeretek bele valakinek a lelkébe, ha ennek ellenére bizonyos helyzetben és közelségben nem tudom magam elképzelni vele. És persze ennek a fordítottja is éppoly igaz. Vagyis hiába tetszik valaki nagyon külsőleg, ha közben meg a lelke üres és sivár. Ha pl. nem tudok vele két értelmes mondatot váltani, vagy ha pl. a többi ember felé nincs benne semmi empátia, szeretet, kedvesség, stb.. Szóval szerintem a test és a lélek teljes egésze határoz meg igazán egy embert, és éppen ezért nem nagyon kell és nem is nagyon lehet elkülöníteni a kettőt egymástól.

2
Kata
Kata küldte
március 08. 04:19

Sziasztok! Köszönöm Károly, hogy ezt egy férfi írta le! Igen, a kapuzárási pánik az oka. A fiatalság elvesztésének félelme, a libidó csökkenésétől való félelem. Úgy érzik, jó kis önbecsapás, ha a fiatal nő megkíméli őket a szembenézéstől ideig - óráig. Komoly, tartós, reális kapcsolatot találni emiatt a 40-es évek végétől a 60 - as évek elejéig a hölgyeknek is nagyon nehéz, mert a korosztályuk férfitagjai 20 - 30 évvel fiatalabb hölgyeket szeretnének maguknak. Mire ennek az esélye végleg megszűnik, addigra rájön az ember, hogy megöregedett. Akkor már a test nem fontos, csak a lélek.

1

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország