A féltékenység: Átok? Erény? Jó vagy rossz? Mitől jó és mitől rossz?

indította: Anna
Csaba
Csaba küldte
november 06. 00:24

Rossz.

Balázs
Balázs küldte
szeptember 08. 22:55

53 éves és ilyet kérdez...

Éva
Éva küldte
augusztus 29. 17:03

@Matild: Szia! Igen,két teljesen különálló értelmezés a féltés és a féltékenység. A féltés érzését mindnyájan ismerjük. Féltjük szeretteinket,gyermekeinket,szüleinket,közelálló rokonainkat,barátainkat,aki-k környezetünk,életünk részéhez tartozik,s természetesen párunkat. A féltékenység teljesen más fogalom,érzés. Ahogy említettem,nem ismerem a féltékenység érzését,de van intuícióm,s ismerősök által elmesélt,átélt tapasztalataik alapján össze lehet rakni a képletet,mit élnek át lelkükben a féltékeny típusú emberek. Magánvéleményként nagyon sajnálom ezeket az embereket,mert teljesen megmérgezik magukat.

Matild
Matild küldte
augusztus 24. 07:07

Féltékenység ? vagy egészséges féltés??,- nem szabad összekeverni a kettőt. Ha valaki tisztában van önmagával értékeivel , erényeivel nincs oka a féltékenységre!Az őszinte megbeszélés az alapja a probléma megoldásának. Soha nem voltam féltékeny.

Éva
Éva küldte
augusztus 23. 20:09

@Gabriella: Szia! Igen, rögtön levettem első mondatodból, szavaidból, megtapasztaltad, átélted a féltékenység érzetét. Nem lehetett kellemes érzés számodra. A hátulütője sajnos az, hogy aki egyszer ezen keresztül ment, feltétel nélkül sosem fog többet bízni a másikban. Mindig ott fog bujkálni benned a kisördög, még úgy is,ha próbálod palástolni párod előtt, de lelkedben örökre meg fog maradni. Lehet szépíteni, kimagyarázni, ezt nevezik önmegnyugtatásnak, illetve úgy fogalmaznék, önámítás. Azt szoktam mondani, az a kötél, ami elszakadt, lehet rá csomót kötni, de új már sosem lesz....! A szakadék mindig kettőtök között fog maradni, a seb idővel begyógyul, viszont a heg ott marad. Azt szoktam tanácsolni,saját magunknak nem szabad ,,hazudni",becsapni Szerencsére magam még nem éltem át ilyen helyzetet,viszont ismerőseim körében,nem ismeretlen számomra a szituáció. Sok hasonló eset tanúja voltam.

Gabriella
Gabriella küldte
augusztus 22. 14:43

A féltékenység akkor alakul ki szerintem ha önmagadat alá becsülöd, kevesebbnek tartod magad bárkinél......főleg ha eddig mindig ezeket vágták hozzád. Mindenki jó valamiben, mindenkiben van érték. Lehet nem vagyok 50kg, és már öregszem, de úgy gondolom értékes ember vagyok. Ha valakinek így felelek meg és összepasszolunk, akkor úgyis kialakul egy jó kapcsolat, szerelem, stb. Igen, én is megtapasztaltam azt hogy milyen a féltékenység, mert a pasim i, izmos, sportos, stb .... De egy szer megráztam magam és azt mondtam, nem! Innentől ez nem lesz! Nem vagy semmivel rosszabb senkinél! Működött, működik. Aztán fordult a kocka, ő lett féltékeny, nem tudni miért :) de aztán rájött hogy nincs rá oka.

Éva
Éva küldte
augusztus 21. 09:12

Sziasztok! Meglep ez a féltékenységi témakör,s kicsit el is gondolkoztam ezen. Nem ismerem a féltékenység érzetét,szerencsére,sosem voltam féltékeny típus. Valószínűleg azért nem,mert kapcsolataim,amik voltak jól működtek, s bíztunk maximálisan egymásban,és nem voltak,illetve,nem adtunk egymásnak okot bárminemű féltékenykedésre. Én azt mondom a féltékenység egy ,,Betegség" ,s arról nem beszélve,mérgezi a kapcsolatot! Egy jól működő kapcsolatban elengedhetetlen az egymásiránti bizalom. S ha ez megvan mindkét fél részéről nincs ok féltékenynek lenni a másikra. Ahogy fent is említettem,ilyen problémáim sosem voltak az életemben. Természetesen adódna kapcsolatomban egy olyan helyzet,hogy visszaél a bizalmammal,abban a pillanatban tenném lapátra. Második esélyt nem adnék,mert úgy gondolom aki egyszer eljátszotta a másik bizalmát onnantól kezdve nincs visszaút!

1
Gyula
Gyula küldte
augusztus 20. 23:37

Hölgyem és uraim ! Érdekes hozzászólásaitok vannak, az én álláspontom és véleményem, hogy arra nem leszel féltékeny és addig nem leszel az amíg érzelmileg nem érzed úgy, hogy SZERETED (ha a két fél nincs azonos szinten, na akkor jön a zöld szörnyeteg, mert akkor érzed azt, hogy esetleg más sokkal jobb nálad, és ez az oka) Nem te irányítod az érzéseidet, hanem az irányít téged ! És még egy jó tanács: NEM ELÉG IGAZNAK LENNIE, ANNAK IS KELL LÁTSZANI !

Emese
Emese küldte
augusztus 13. 11:17

Féltékenység? Mi az? Nekem ismeretlen, sose voltam az és az exeim sem adtak rá soha okot. A kapcsolat vége egyszer sem a megcsalás volt. Ha valakit társul választok, megbízok benne. Rám sem voltak féltékenyek mert megmondtam hogy én nem csalok. Ez egy becsületbeli kérdés. Ha már nem szeretem, megmondom neki. Ha pedig szeretem, hogy a csudába tudnék egy másikkal sz.xelni? Legutolsó udvarlómmal viszont, még az elején, azért (is) szakítottam meg a kapcsolatot mert féltékeny volt és birtokló. 55 évesen először történt velem, szörnyű ézés volt, fullasztó. Számomra a féltékenység egy méreg, ami meggyötri mindkét felet.

Szabolcs
Szabolcs küldte
augusztus 13. 06:06

Nagyon szívesen kedves Renáta! :) Szívesen hozzá szólok az ilyen jellegű témákhoz. Legyen szép napod :)

Tundi
Tundi küldte
augusztus 13. 03:34

Nekem az a tapasztalatom, ha valaki hirtelen féltékeny lesz (látszólag ok nelkul) az általában maga lep felre. Eleg árulkodó jel...

5
Leonárd
Leonárd küldte
augusztus 12. 21:53

Ha nincs oka, pokollá teszi mindkét fél életét. Ha van, akkor már nem segít a helyzeten. Summa: teljesen hiábavaló és fölösleges.

Rólunk

Az Első Találkozás, egy teljesen ingyenes társkereső oldal, ami kifejezetten a komoly kapcsolatot kereső nők és férfiak számára lett kialakítva.

A társkereső fórum lehetőséget biztosít, hogy feltedd a párkereséssel kapcsolatos kérdéseidet vagy éppen tanácsot kérj egy témában.

Elérhetőség
magyar társkereső

Első Találkozás - Társkereső a komoly kapcsolatot keresőknek

Magyarország